- Μηνύματα
- 288
- Πόντοι
- 16
Αν έχει να το πληρώνει ο φάδερ, ή αν έχεις σίγουρη (?) δουλειά...ThanosJ είπε:Νομιζα οτι το ΤΣΜΕΔΕ ηταν καλο ταμειο, δεν ειναι?
Αν έχει να το πληρώνει ο φάδερ, ή αν έχεις σίγουρη (?) δουλειά...ThanosJ είπε:Νομιζα οτι το ΤΣΜΕΔΕ ηταν καλο ταμειο, δεν ειναι?
να νομίζεις...faded είπε:5 χρόνια μετανάστης-φοιτητής στο ελλαδισταν δεν νομίζω ότι θα είναι ακριβότερα από τα 3 ή 5 στο εξωτερικό όπου θα έχει πολύ καλύτερη ποιότητα σπουδών.
Εγώ βλέπω 2-3 φίλους μηχανικούς ασφαλισμένους στο ΤΣΜΕΔΕ,kosh είπε:Δεν είναι υποχρεωτικό οι απόφοιτοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί να ασφαλιστούν στο ΤΣΜΕΔΕ.
Είναι υγιές αλλά υφίσταται διπλό κούρεμα και διατρέχει τον κίνδυνο να χαθεί μεγάλος όγκος των διαθεσίμων του.Νομιζα οτι το ΤΣΜΕΔΕ ηταν καλο ταμειο, δεν ειναι?
Εννοείς ότι η φοίτηση σε προηγμένες χώρες του εξωτερικού είναι πιο φθηνή από τις σπουδές στην Ελλάδα;να νομίζεις...
Για να υπογράφεις έργα ώς μηχανικός πρέπει να γραφτείς στο ΤΕΕ, οπότε και αυτομάτως εγγράφεσαι στο ΤΣΜΕΔΕ. Δέν χρειάζονται όλες οι εργασίες το δικαίωμα αυτό, εγώ πχ έχω δουλέψει με ΤΕΒΕ και με ΙΚΑ κανονικότατα. Ευτυχώς είχα το μυαλό να το κάνω απο το 2004 αλλιώς αντί να έχω βάλει 5 δεκάρες στην άκρη θα ήμουνα χρεωμένος. Είναι κρίμα που υπάρχει τέτοια έλειψη πληροφόρησης και θεωρείται αυτονόητο ότι πρέπει να ασφαλιστείς εκεί.Εγώ βλέπω 2-3 φίλους μηχανικούς ασφαλισμένους στο ΤΣΜΕΔΕ,οι οποίοι πρέπει να το πληρώνουν ακόμη και αν είναι άνεργοι..
Αν, εκ των προτέρων, είχαν και άλλη επιλογή φορέα ασφαλισης δεν ξέρω..
Eννοώ ότι είναι 2 και 3 φορές πιο ακριβή...σε προηγμένες χώρες του εξωτερικούΚανιμώθριος είπε:Εννοείς ότι η φοίτηση σε προηγμένες χώρες του εξωτερικού είναι πιο φθηνή από τις σπουδές στην Ελλάδα;
Μπα...
Και όμως.Κανιμώθριος είπε:Εννοείς ότι η φοίτηση σε προηγμένες χώρες του εξωτερικού είναι πιο φθηνή από τις σπουδές στην Ελλάδα;
Μπα...
Ο.κ. Παρανόησα.marathon είπε:Eννοώ ότι είναι 2 και 3 φορές πιο ακριβή...σε προηγμένες χώρες του εξωτερικού
Ήμουν αυτό που περιγράφεις.Επαρχιώτης που σπούδασα Αθήνα,αποφοίτησα το 2006.Αν όμως συγκρίνεις με Αθήνα (ενώ μένεις Άρτα) με "επαρχιακές" πόλεις της προηγμένης (ότι και να εννοείς με αυτό, υποπτευόμενος ότι πιθανόν να αδικείς μερικές καλές σχολές σε χώρες που δεν είναι και πολύ marketable -στο εξωτερικό- ), και προσέχεις τα έξοδά σου, μπορεί και ναι.
Αν υπολογίσεις ότι όμως ότι (όταν τουλάχιστον ήμουν εγώ) δεν υπήρχαν δίδακτρα (ούτε απαραίτητα αγορά βιβλίων) και το νοίκι ήταν χαμηλότερο σε αντίστοιχο της Αθήνας και οι τιμές για ψώνια χαμηλότερες.......Κανιμώθριος είπε:Ήμουν αυτό που περιγράφεις.Επαρχιώτης που σπούδασα Αθήνα,αποφοίτησα το 2006.
Το κόστος διαβίωσής μου δεν θα το συνέκρινα με άτομα που σπούδασαν Αγγλία ή Γερμανία.
Μόνο τα δίδακτρα να βάλεις,νομίζω ότι δεν υπάρχει σύγκριση.
Με βρίσκεις σύμφωνο. Απλώς λέω ότι υπάρχουν και σοβαρές σχολές στο πρώην Ανατολικό μπλοκ.Υ.Γ.Τόνισα το προηγμένη γιατί έχω σοβαρούς λόγους να είμαι προκατειλημμένος με οποιοδήποτε πτυχίο, Βουλγαρορουμανογιουγκο προελεύσεως.Και στη δουλειά μου έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά την ύπαρξη τέτοιων αλεξιπτωτιστών...
Δεν ήξερα ότι μπορεί κάποιος να σπουδάσει π.χ.Αγγλία χωρίς δίδακτρα.audiokostas είπε:Αν υπολογίσεις ότι όμως ότι (όταν τουλάχιστον ήμουν εγώ) δεν υπήρχαν δίδακτρα (ούτε απαραίτητα αγορά βιβλίων) και το νοίκι ήταν χαμηλότερο σε αντίστοιχο της Αθήνας και οι τιμές για ψώνια χαμηλότερες.......
Εγώ είμαι αναπληρωτής,σε μουσικό Λύκειο.Με βρίσκεις σύμφωνο. Απλώς λέω ότι υπάρχουν και σοβαρές σχολές στο πρώην Ανατολικό μπλοκ.
Όσο για αλεξιπτωτιστές, στο επάγγελμα που ξεκίνησα (πληροφορική), είμασταν γεμάτοι από αυτούς. Ιθαγενείς και μη....
Προ εικοσιπενταετίας δεν υπήρχαν.Κανιμώθριος είπε:Δεν ήξερα ότι μπορεί κάποιος να σπουδάσει π.χ.Αγγλία χωρίς δίδακτρα.
Πάντως από φίλους που σπούδαζαν έξω παράλληλα με εμενα,
ήξερα ότι τους έστελναν τουλάχιστον τα 2πλάσια λεφτά από όσα χρειαζόμουν εγώ στην Αθήνα.Μάλιστα για νοίκι έδιναν τα διπλάσια από εμένα και συγκατοικούσαν με άλλους κιόλας..
Και κάνω ο ίδιος την αρχή...... ;Daudiokostas είπε:Συμφορουμίτες μπορούν να μας διαφωτίσουν για την υπόλοιπη Ευρώπη.
Κοντά στις μεγάλες πρωτεύουσες - "φαρμακεία" όπως Λονδίνο, Παρίσι κλπ., ναι. Όσο απομακρύνεσαι από αυτές, τα πράγματα αλλάζουν κατά πολύ.Κανιμώθριος είπε:Πάντως από φίλους που σπούδαζαν έξω παράλληλα με εμενα,
ήξερα ότι τους έστελναν τουλάχιστον τα 2πλάσια λεφτά από όσα χρειαζόμουν εγώ στην Αθήνα.Μάλιστα για νοίκι έδιναν τα διπλάσια από εμένα και συγκατοικούσαν με άλλους κιόλας..
στην αριστερή στήλη πατάμε "αντικείμενο" : http://old.phys.uoa.gr/TomeasE/odis13 είπε:Για παραδειγμα εγω απο πλευρας επεξεργασιας σηματος στο πανεπιστημιο παρακολουθησα Signals and Systems, Spectral Analysis, Digital Filters, Image & Video Coding, Audio Processing & Speech Recognition και Optimum & Statistical Signal Processing. Δεν ξερω αν στο Φυσικο καλυπτουν σε τετοιο βαθμο το αντικειμενο (μπορει και να το καλυπτουν).
Αυτό ισχύει για όλες τις σχολές μάλλον. Προσωπικά δεν θα έστελνα ένα παιδί που απλά του αρέσουν οι κιθάρες, τα πετάλια και οι ενισχυτές στο φυσικό, γιατί τα μαθήματα ηλεκτρονικής είναι ξεχωριστή κατεύθυνση ενώ τα συνολικά μαθήματα "κορμού" περιλαμβάνουν εισαγωγικά μεν μαθήματα, αλλά από όλες τις κατευθύνσεις. Έτσι, προτού φτάσει στο σημείο να κάνει DSP θα έχει πικραθεί από Πυρηνική Φυσική, Κβαντομηχανική κ.α. που ενώ συνεισφέρουν σε μια πιο σφαιρική εικόνα του τι γίνεται στον κόσμο μπορεί να το αποθαρρύνουν και να το κάνουν να λιμνάσει σε μια πολύ δύσκολη σχολή. Παρεμπιπτόντως ξέρω πολλούς που κατασκευάζουν κιθάρες, πετάλια κλπ ενώ έχουν παρατήσει το φυσικόΣυνήθως μετά τον 3-4 χρόνο έχουν καταλήξει οι περισσότεροι στο πεδίο που τους ενδιαφέρει ενώ πριν μπουν στη σχολή δεν έχουν συναίσθηση του τι θα μάθουν.
Το πτυχίο αναγνωρίζεται ως Master of science ή master of engineering όπως και των άλλων τμημάτων του πολυτεχνείου 5ετούς φοίτητης. Αυτό βασίζεται στο 3+2 όπου τα 3 πρώτα είναι γενικότερες γνώσεις ενώ στα τελευταία 2 υπάρχουν μαθήματα επιλογής, τομείς, κατευθύνσεις και η διπλωματική εργασία ενός εξαμήνου (υπερ-τουλάχιστον).odis13 είπε:Το πτυχιο μηχανικου στα Ελληνικα Πολυτεχνεια ειναι 5 χρονια και συνηθως αναγνωριζεται ως Bachelor.
Απο ποιον? Απο εμας μονο?faded είπε:Το πτυχίο αναγνωρίζεται ως Master of science ή master of engineering όπως και των άλλων τμημάτων του πολυτεχνείου 5ετούς φοίτητης. Αυτό βασίζεται στο 3+2 όπου τα 3 πρώτα είναι γενικότερες γνώσεις ενώ στα τελευταία 2 υπάρχουν μαθήματα επιλογής, τομείς, κατευθύνσεις και η διπλωματική εργασία ενός εξαμήνου (υπερ-τουλάχιστον).
Οδηγός σπουδών: