Ενοχλητικος ηχος

costas1980

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλησπερα παιδια εχω ενα προβλημα και θελω να το μοιραστω μαζι σας μηπως και βρω τη λυση.Εχω το cubase 5 οταν το ανοιγω περναει ενας ενοχλητικος ηχος σαν τζιτζιρισμα με αποτελεσμα να περναει και στην εγγραφη,φανταστειτε αν το κλεισω η το μεγιστοποιησω ο ηχος εξαφανιζετα θα μπορουσατε να με βοηθησετε ευχαριστω !!

Γεία σου φίλε,

τσέκαρε κανά gain αν είναι ανεβασμένο ή κανένα ανοιχτό mic του PC μήπως σου κάνει την ζημία.

Αλλιώς δες μήπως το setup των ASIO Drivers (Hz, Latency) αγκομαχάνε την κάρτα.

costas1980 είπε:
Παιζει πολο που την καρτα ηχου την εχω συνδεμενη με κονσολα?
Εμένα παντός αποκονσολα κατέβαζαν το gain για να μη μου περνάει θόρυβος   

costas1980 είπε:
Ποια gain εννοεις?
Πάνω στο κανάλι της κονσόλας (σε κάποιες τουλάχιστον) έχει ενα gain για να μειώσεις τον θόρυβο. Αν δεν έχει, δες αν το line out του ενίσχυτη σου έχει volume για την έξοδο.

Τα εχω δοκιμασει ολα φιλε,εχω μια εντυπωση οτι ειναι απο τα καλωδια υπαρχει περιπτωση??

Ναι, τα καλωδια/adaptors παντα μπορει να κανουν ζημια. Δοκιμασε να συνδεσης τα ελαχιστα και δοκιμασε με αλλαγες καλωδιων.

Αν εχεις ακομα προβλημα πες μου και μερικες λεπτομεριες (συνδεσεις, μηχανηματα, setups κλπ) για να βγαλουμε ακρη.

Η συνδεσμολογια που εχω κανει ειναι αυτη με την μονη διαφορα οτι το μικροφωνο το εχω συνδεσει στην κονσολα!!

a.png

Γεια σου φιλε,

Το μόνο που βλέπω είναι μήπως παραμορφώνει ή πικάρει ο ήχος του καναλιού που έχεις βάλει το μικρόφωνο. Αν χαμηλώνεις τα db μήπως σου στρώσει.

Εναλλακτικά τσέκαρε αν με ακουστικά ακούγεται ο ενοχλητικός ήχος που έλεγες.

Δυστυχως τα δοκιμασα και τα δυο αλλα το προβλημα παραμενει δεν ξερω !!

Τι να πω φιλε μου, έμεινα απο ιδέες. Κανένας άλλος ρε παιδιά έχει Κάμα ιδέα?

Αντιστοιχο προβλημα μυστηριωδους και τζιτζιριστου ηχου (πιο πολυ σαν noise floor και οχι "ηχος"), ειχα καποτε με μια pci rme 96/8.

Κατι εκανε σωμα (μαλλον η motherboard με το backplate) με αποτελεσμα να ο ηχος να γινεται πιο υψισυχνος καθε φορα που κουνουσα το mouse. Σιγουρευτηκα μονο με ακουστικα σε υψηλη ενταση, σε λογικη ενταση με monitors απλα "κατι μου εφταιγε".

Με το usb του φιλου δεν ξερω αν γινεται, παντως γειωση μου μυριζει. Εγω θα αρχιζα με το μικροφωνο στην καρτα μονο του, και θα εβλεπα σε ποιο σταδιο της συνδεσμολογιας παρουσιαζεται ο θορυβος. Επισης, μηπως υπαρχει καποιο dimmer στα φωτα του δωματιου;

Καλησπερα παιδια εκανα καποιες δοκιμες και κατεληξα στο εξης.Εχω συνδεσει τα alt 3-4 της κονσολας στις 1-2 εισοδους της καρτας,βγαζοντας τα τελειως ο ενοχλητικος ηχος σταματαει αλλα ετσι δεν εχω μικροφωνο,εβαλα το μικροφωνο κατευθειαν πανω στην καρτα ηχου αλλα μου βγαινει μονοφωνικα !!

costas1980 είπε:
εβαλα το μικροφωνο κατευθειαν πανω στην καρτα ηχου αλλα μου βγαινει μονοφωνικα !!
Και πως θα επρεπε να βγαινει δηλαδη, stereo?
2894558.png

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back