Ενισχυτής λαμπάτος για κλασικό metal

Δηλαδή υπάρχουν δικάναλοι ενισχυτές όπου η μέτρηση του κατασκευαστή έχει γίνει στο καθαρό κανάλι;

Για τον v55 τι αποψη εχετε περι οσων εχουν αναφερθει?ο 6260-212 μου αρεσει απο οσα μπορω να καταλαβω μεσω του διαδικτυου αλλα με τρομαζει λιγο το μεγεθος του ..

gdevelek είπε:
Δηλαδή υπάρχουν δικάναλοι ενισχυτές όπου η μέτρηση του κατασκευαστή έχει γίνει στο καθαρό κανάλι;
Από όσο γνωρίζω (μπορεί να κάνω λάθος) είναι ένα κατασκευαστικό spec oνομαστικής ισχύος βάσει biasing, τοπολογίας, είδους και αριθμού τελικών, μετασχηματιστή κλπ. Στους δικάναλους μετρούν λογικά το καθαρό κανάλι ακριβώς πριν ξεκινήσει ακουστικά η παραμόρφωση του τελικού σταδίου*. Σαν "κορεσμός" έχει ήδη ξεκινήσει πολύ νωρίτερα βέβαια (λαμπάτοι γαρ), αλλά στο αυτί γίνεται αντιληπτό σαν καθαρό ακόμη. Υπόψιν βέβαια πως δεν μιλάμε καν για τα ίδια ποσοστά THD με audio ενισχυτές, που πρέπει να είναι - και είναι - απελπιστικά μικρότερα...

*αν και ορισμένοι αδικούνται από αυτό γιατί είναι φτιαγμένοι επίτηδες σαν crunch machines, επομένως τότε γυρνάμε στο τι μας δίνει θεωρητικά το power section.

(Ο v55 ποιος είναι?)

bloody_sunday είπε:
Στους δικάναλους μετρούν λογικά το καθαρό κανάλι ακριβώς πριν ξεκινήσει ακουστικά η παραμόρφωση του τελικού σταδίου
Υποθετικά μιλάς όμως. Ξαναγράφω, όσες φορές δίνουν τιμές παραμόρφωσης, αυτές είναι πολύ μεγάλες και παραπέμπουν σε lead channel ή έστω σε τσιτωμένο clean κανάλι για μονοκάναλους.

Ο v55 είναι ο bugera

Ποια τιμή παραμόρφωσης θεωρείς λογική για καθαρό κανάλι πριν το "σπάσιμο", και ποια για lead ή τερματισμένο καθαρό? (Εκεί φυσικά είναι κατάσταση peak και όχι rms, για την οποία ισχύουν τα παραπάνω). Και για ποιον ενισχυτή ακριβώς? Γιατί το onset της παραμόρφωσης είναι διαφορετικό μεταξύ μοντέλων διαφορετικών φιλοσοφιών (πχ. ενός clean machine και ενός JCM800).

(Για τον Bugera V55 υπάρχουν μερικά παλαιότερα θρεντς)

Μήπως έχετε μπερδέψει την παραμόρφωση του τελικού και της προενίσχυσης? Αν δίνεις τα watt rms ενός ενισχυτή πχ 100W RMS με THD 5%, το Total Harmonic Distortion αναφέρεται  στην παραμόρφωση του τελικού σταδίου και δεν έχει καμία σχέση με το βρώμικο ή καθαρό κανάλι προενίσχυσης.

bloody_sunday είπε:
Ποια τιμή παραμόρφωσης θεωρείς λογική για καθαρό κανάλι πριν το "σπάσιμο", και ποια για lead ή τερματισμένο καθαρό? (Εκεί φυσικά είναι κατάσταση peak και όχι rms, για την οποία ισχύουν τα παραπάνω).
Όχι, το peak/rms έχει να κάνει με ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ μέγιστη ισχύ και "ΜΕΣΗ" μέγιστη, όχι με το κανάλι. Και στα δύο κανάλια μπορείς να μετρήσεις και RMS και peak.

myster_maze είπε:
Μήπως έχετε μπερδέψει την παραμόρφωση του τελικού και της προενίσχυσης? Αν δίνεις τα watt rms ενός ενισχυτή πχ 100W RMS με THD 5%, το Total Harmonic Distortion αναφέρεται  στην παραμόρφωση του τελικού σταδίου και δεν έχει καμία σχέση με το βρώμικο ή καθαρό κανάλι προενίσχυσης.
Πολύ σωστός!

Μέχρι 1-5% ΤΗD που μετρούν οι εταιρίες είναι clean break up και όχι τετραγωνικός παλμός (σήμα που έχει τεράστιο thd) όπως του overdrive. Απλώς κάποιες εταιρίες(πιστεύω και η bugera) αναφέρουν σαν τιμή wattage το peak power, δηλαδή τη μέγιστη δυνατή ισχύ που μπορεί να βγάλει ο ενισχυτής με αρκετή παραμόρφωση και για συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων. Δυστυχώς στη bugera δε μας αναφέρουν τη συχνότητα μέτρησης (π.χ. 1ΚΗΖ συνήθως), ούτε την παραμόρφωση (π.χ. 10% thd).  Αναφέρει όμως στο manual ρητά το "peak power" και όχι rms power:

http://www.bugera-amps.com/PDF/Downloads/6260_P0408_M_EN.pdf

Επαναλαμβάνω βέβαια ότι αυτό το νούμερο των 120W ΔΕΝ είναι ψέμα, απλά μετρούν τις τέσσερις 6L6 σε class AB στο όριό τους με σωστό biasing πάντα. Μπορεί κανείς φυσικά να πει με σχετική ασφάλεια ότι και ο 100W peavey που έχει, βγάζει peak 120W, που επίσης δε θα είναι ψέμα.

myster_maze είπε:
Αυτό. Είναι τα χαρακτηριστικά απόδοσης του τελικού σταδίου, δεν έχουν σχέση τα κανάλια.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις μετρησεις στο σύνολο του ενισχυτή λαμβάνοντας υπόψην τα κανάλια, αλλά δεν έχει και τόσο νόημα. Δεν πρόκειται δηλαδή να βγάλεις συμπέρασμα του στύλ "Το καθαρό είναι πολύ καθαρό γιατί το THD είναι χαμηλό".

Συμφωνώ με Μaze, Οχταπόδιο και Σώτο...

gdevelek είπε:
Όχι, το peak/rms έχει να κάνει με ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ μέγιστη ισχύ και "ΜΕΣΗ" μέγιστη, όχι με το κανάλι. Και στα δύο κανάλια μπορείς να μετρήσεις και RMS και peak.
Σύμφωνοι (όχι με το κανάλι - έκανα λάθος) αλλά όσον αφορά το peak/rms τα πράγματα είναι πολύ απλά:

as.gif

Παίρνεις το peak voltage (απ'το μηδέν, όχι από αρνητικό σε θετικό peak), διαιρείς με ρίζα 2, το αποτέλεσμα της διαίρεσης το υψώνεις στο τετράγωνο και διαιρείς με την εμπέδηση του μεγαφώνου/ων. Το δε κόλπο με αναφορά peak power αντί rms (και ακόμη χειρότερα PMPO που χρησιμοποιούν για τον παράγοντα του σούπερ γουάου σε μικρά στερεοφωνικά και παλιά boomboxes) είναι αρχαίο, και αρκετοί την έχουν πατήσει...

Για Heavy Metal 2 ενισχυτές έχω δει που καλύπτουν όλο το φάσμα.

Σε λίγα βατ http://www.thomann.de/gr/blackstar_ht5c_combo.htm

Και σε πιο πολλά βατ: http://www.thomann.de/gr/peavey_6505_plus_112_combo.htm

Kαι οι δύο ενισχυτές έχουν το θετικό ότι βγάζουν πλήρη παραμόρφωση από πολύ χαμηλές εντάσεις. O Peavy έχει το αρνητικό ότι είναι βαρύς και θα έιναι δύσκολο να τον πηγαίνοφαίρνεις σε πρόβες, συν του ότι το καθαρό του κανάλι είναι σφιχτό.

Προτείνω να κάνεις λίγη υπομονή και να μαζέψεις κάποια χρήματα παραπάνω ώστε να πάς στο real thing παρά να συμβιβαστείς με κάτι άλλο και στο μέλλον να ξαναψάχνεις. Και αφού παίζεις Heavy Metal είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα περάσεις και από τους δύο ενισχυτές.

bloody_sunday είπε:
Το δε κόλπο με αναφορά peak power αντί rms (και ακόμη χειρότερα PMPO που χρησιμοποιούν για τον παράγοντα του σούπερ γουάου σε μικρά στερεοφωνικά και παλιά boomboxes) είναι αρχαίο, και αρκετοί την έχουν πατήσει...
Αυτό με τα PMPO είναι μεγάλο τρικ... Πόσα ενισχυτάκια και ηχειάκια για pc μας λένε ότι είναι 300W... Δηλαδή αν τα βάλω δίπλα στο 50W λαμπάτο μου θα με ξεκουφάνουν!?!... Αυτό δείχνει ότι τα Watt είναι και μια μονάδα υπερεκτιμημένη για τα ηχητικά συστήματα. Η πραγματική μονάδα που ενδιαφέρει το ανθρώπινο αυτί μας είναι τα deciBel (dB). Το πόσα dB πιάνει ένα σύστημα ενισχυτή-καμπίνας/ηχείου εξαρτάται μονάχα μερικώς από την ισχύ του ενισχυτή.

Για παράδειγμα, το παρακάτω "stack" 2Watt, σίγουρα πιάνει αρκετά dB για σπίτι:

AdeLaiN είπε:
Βοηθηστε σε κατι που δεν γνωριζω :)

Γιατι μεχρι πριν 3-4 μερες στο Thomann o 6260-212 ειχε 333 ευρω και τωρα τον πηγε στα 299 αναφερωντας και b-stock διπλα στο ονομα του προιοντος?

http://www.thomann.de/gr/bugera_6260_212_b_stock_2.htm
Β-stock χαρακτηρίζει ο thomann ότι είναι από επιστροφή ή σε τελευταία κομμάτια του στοκ και κάνει εκκαθάριση.

θα μας τρελλάνει ο thomann!Το μεσημερι στην αναζητηση για τον 6260-212 εμφανιζε μονο τον ενισχυτη σαν b-stock και τιποτα αλλο.Στον B-stock αναφερει χαρακτηριστικά "Only a small number of pieces in stock".

Και τωρα που ξανακοιταξα ετσι απο περιεργεια εμφανιζει και σε b-stock και σε μη, κανονικα στα 322 ευρω.

Πως γινεται να ειναι και σε περιορισμενη ποσοτητα αλλα και σε κανονικη πωληση ταυτοχρονα? :P

Εκτος και αν εχει συγκεκριμενα κομματια απο επιστροφες!  ???

http://www.thomann.de/gr/search_dir.html?xsid=ad2065e2240a4bad5ed191e316a2c91f&sw=6260&x=0&y=0&gk=&bn=

τα κομμάτια b-stock που γράφουν οτι ειναι απο επιστροφή είναι συγκεκριμένα.

το κανονικό στοκ έχει άλλη τιμή

Και εγώ με τη σείρα μου θα σου πρότεινα κάποιον blackstar όπως τον ht-1 ή ht-5.Είναι και οικόνομικοι.Και εγώ προσωπίκα έχω τον blackstar ht-5 και δεν έχω κανένα πρόβλημα και σε πιο μεταλ καταστασεις.Τα 5 βαττ του ειναι υπεραρκετά για να παίζω στο σπίτι μου και με καλύπτουν σε πρόβες και σε λαιβ.

Καλά τα 5W ενισχυτάκια, είχα κι εγώ πολλά, epi jr, ibanez valbee, blackheart bh5, fame tube 5, champ600, ένα χειροποίητο high gain κι ένα σωρό και τα έδωσα όλα. Τελικά μόνο ένας all tube randall RH50t modified με κάλυψε. Τα high gain μηχανήματα (όπως τα αντίγραφα bugera) έχουν τα δυο 12" μεγάφωνα που κάνουν όλη τη διαφορά, έχουν τον όγκο τους στις χαμηλές για metal, έχουν το γκάζι που πρέπει, είναι all tube και όχι υβριδικά μηχανήματα και είναι το standard πρότυπο high gain/heavy ήχου που ακούμε και σε live κλπ.

Αλλιώς ακούγεται ο 5W τελικός κακά τα ψέματα. Και για τα πολλά watt, γι αυτό υπάρχει και το master volume.

Με μία, άντε το πολύ 2 λυχνίες 12ΑΧ7 ΔΕΝ βγάζεις metal gain... Αλλιώς ο blues jr θα έπαιζε doom metal χωρίς πετάλι!!!

Βάζουν πολλά preamp τσιπάκια/τελεστικούς στους blackstar ht-1/ht-5. Δε λέω, βγάζουν γκάζι και καλό tone για το μέγεθός τους αλλά παρότι θα πληρώσεις αρκετά $, μην περιμένεις να ακούσεις τα ίδια με ένα 2Χ12" tube combo ας πούμε, ακόμη και σε χαμηλές εντάσεις:

http://www.thegearpage.net/board/archive/index.php/t-896629.html

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
AdeLaiN τελικά τον βρήκες πουθενά τον 6260?? Γιατί και εγώ τον ψάχνω για δοκιμή και δεν τον βρίσκω πουθενά διαθέσιμο.  :(

Puzzle είπε:
AdeLaiN τελικά τον βρήκες πουθενά τον 6260?? Γιατί και εγώ τον ψάχνω για δοκιμή και δεν τον βρίσκω πουθενά διαθέσιμο.  :(
Δυστυχως οχι ακομη...Και thomann δεν υπαρχει πια παρα μονο ο infinium..Αν τον βρεις καπου πες και απο εδω!Το ιδιο ισχυει και για μενα φυσικα ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back