• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Ενισχυτης Μπασου TC ELECTRONIC BG250-208 Test

nik_gsr

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπερα Καλη χρονια σε ολους!!

Μολις πηρα αυτον τον ενισχυτη με μερικα απο τα χαρακτηριστηκα του τα παρακατω

Ισχύς: 250 Watts

Ηχείο: 2 x 8''

Ισχύς: 250 Watts

Ηχείο: 2 x 8'' Custom Drivers

Βάρος: 11,75 κιλά

Εκανα ενα μικρο ντεμο σε μικρες εντασεις λογο πολυκατοικιας

Η εγγραφη εγινε με τα παρακατω

Ενισχυτης - TC electronics BG250-208

Mic - Samson R21

Bass - Squier Vibe 50s

Recorder - Zoom R24

ενα πεταλακι προενισχυσης ιδιοκατασκευη κ εναν κακο παιχτη...εμενα  ;D ;D ;D

Συγνωμη παιδες το εβαλα σε λαθος ενοτητα παρακαλω τους συντονιστες να το μετακινησουν

Μου αρεσε πολύ ο ήχος! Αραγε ειναι αρκετα δυνατός για live καταστασεις;

Ποια ειναι η αποψη σου;

Μεγειές Νίκο και καλόπαιχτος.

Ωραίο μηχανηματάκι φαίνεται αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ήχο καθότι το φοβάσαι (ή ντρέπεσαι) λίγο το όργανο  ;D

Πολλές οι ευκολίες του (βάρος, tuner, di, speaker out, tone shaping κλπ κλπ) και στα λεφτά του σε επώνυμη μάρκα με συνέπεια, είναι κελεπούρι.

Βέβαια μην περιμένεις και earth-shuttering μπάσο με οχτάρια (όπως φαίνεται και στα video του Morten και της Ida -γιατί το κοντραμπάσο είναι απλά αστείο με το διπλό mic- στο site της TC) και επιμένω ότι πολύ αμφιβάλλω (όπως και ο Friedland )αν τα 250 "άλογα" ("ονoμαστικά" και διακοπτικά  ;)) σε βγάζει σε live (για να μην πω και πρόβα αν ο ντράμερ σας σπάει μπαγκέτες) αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Εξάλλου, το DI να ναι καλά (και ελπίζω να είναι post-DI) και το ζήτημα διορθώνεται στο live.

Και πάλι καλόπαιχτος.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
audiokosta δεν είμαι σίγουρος τι είναι το post-DI αλλά στο δικό μου ΒΗ500 το balanced output είναι pre/post EQ με ένα διακόπτη

ipbass είπε:
audiokosta δεν είμαι σίγουρος τι είναι το post-DI αλλά στο δικό μου ΒΗ500 το balanced output είναι pre/post EQ με ένα διακόπτη
Αυτό ακριβώς είναι.

Pre είναι το προενισχυμένο σήμα του μπάσου που πάει στην κονσόλα χωρίς eq (αν δεν έχει παρεμβληθεί eq πεταλάκι) ενώ το άλλο (post) "παίρνει" και τα settings του amp eq.

Αν και ο κονσολιέρης κάνει πάντα (καλώς ή κακώς) τα δικά του και ο ήχος που βγαίνει από τα PA είναι εκ των πραγμάτων (λόγω μεγαφώνων/power amp αν μη τι άλλο) διαφορετικός από αυτό που έχεις στήσει εσύ στον amp σου, προσωπικά προτιμώ να έχω τον έλεγχο του eq στα δάχτυλά μου και όχι αποκλειστικά σε αυτά του κονσολιέρη.

Από την άλλη αυτό μπορεί να αποδειχθεί boomerang στα άπειρα δάχτυλα / αυτιά του εκάστοτε μπασίστα.  ;)

Καλησπερα παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις...

Κωστα εχεις δικιο δε χτυπαω κ πολυ αυτο ισχυει, ημουν μεσα στο σπιτι κιολας δε χτυπαγα σχεδον καθολου γιατι εχει μικρο παιδι στο διπλα διαμερισμα, χεχε οποτε ειναι ενα προβλημα δυστυχως.

Τωρα για λαιβ αυριο θα δειξει που παιζουμε ροκγουντ γιατι μεσα στο σπιτι τριζουν τα παντα δε μπορω να βγαλω ακρη..

για το Di δε περναει εξω το Eq και shaping που εχει, επισης για watt δε νομιζω να ειναι 250 δε ξερω πως τα μετρανε αλλα λιγο μεσα στο σπιτι για 2-3 χτυπηματα που εκανα στο τερμα δε μου φανηκε τοοοοσο δυνατο οσο δλδ θα ακουγες σε μια μια καλη κεφαλη με καμπινα στα 250, αναλογα το μπασο βεβαια κ το δαχτυλο κ στα 2 εγω υστερω λιγο.

Δε σημαινει βεβαια οτι ειναι αδυναμος δεν εννοω αυτο, εχει πολληδυναμη, ολα αυτα ξαναλεω θα τσεκαριστουν αυριο σε πραγματικες καταστασεις

nik_gsr είπε:
για το Di δε περναει εξω το Eq και shaping που εχει,
Αν ο ενισχυτής που έχει επάνω είναι ο BH250 (που μάλλον είναι) τότε κάνεις λάθος και έχει ένα κουμπάκι (στην άκρη δεξιά) για post/pre (σελίδα 15 στο manual).

bh250-rear.png

Εχεις απολυτο δικιο κ το ψαχνα αλλα με τα στραβα μου δε το ειδα

Καλησπερα παιδια, παιξαμε τελικα το σαββατο στο ροκγουντ ειμασταν κιολας 2 μπαντες ο ενισχυτης δουλεψε πολυ ωρα πανω απο τη μεση το volume πολυ ευχαριστημενος ειμαι, δυνατος "συγκεκριμενος" ηχος στο παιξιμο μου ουτρε ζεσταθηκε ηταν κατι που φοβομουν, το λαιβ το εγραψα πολυκαναλα μολις κανω μιξη ερασιτεχνικη παντα θα ποσταρω να ακουσετε

Φίλε Νίκο, επειδή σκέφτομαι κι εγώ να τον αγοράσω, ήθελα την άποψη σου.

Τώρα που τον έχεις ήδη μερικούς μήνες και θα έχεις καλύτερη εικόνα των δυνατών και αδύνατων του σημείων, ποιά είναι η γνώμη σου;

Σε ευχαριστώ,

Κώστας

Φιλε Νικο,καλοπαιχτος και απο μενα..........!

Σκεφτομαι και γω πολυ σοβαρα να το αγορασω αυτο το μηχανηματακι, ειναι μακραν το καλυτερο value for money αυτη τη στιγμη στην αγορα.Απλα ειμαι αναμεσα στο 1Χ12 και στο 1Χ15.....δοκιμασα το 1Χ15 και μου αρεσε αλλα δεν καταφερα να δοκιμασω το δωδεκαρι....αν καποιος φιλος εχει καποια γνωμη θα ηθελα να την ακουσω.....

Καλημέρα στους TC Electronic-άδες!

Έχουν περάσει απο τα χέρια μου 2 ενισχυτές TC Electronic, και θεωρώ πως για τα λεφτά τους είναι κορυφαία value for money.

Είχα τον BG500 2x10 ο οποίος ήταν απίστευτος με τρομερό punch, features και ένταση. Ο λόγος που τον πούλησα ήταν διότι ήταν 30 κιλά και δεν μπορούσα να τον κουβαλάω μόνος λόγο όγκου. Είχε βγεί σε 2 συναυλίες σε μεσαία μαγαζιά και το volume ήταν στο 3 και μου λέγαν να χαμηλώσω! Εξαιρετικός.

Κατόπιν στράφηκα στον BG250 1x12, ο οποίος κουβαλιέται άνετα (16 κιλά, σχετικά μικρός). Ήταν ο πιο φτηνός της σειράς και ήθελα να έχω κάτι ανάμεσα σε 10" και 15". Τον έχω κουβαλήσει σε 2 live και στέκεται πολύ καλά με την ένταση στο 7-8 και τον drummer να κοπανάει αρκετά (σημειώνω πως δεν έπαιζα metal και hard rock, αλλά funk και alternative). Χωρίς PA όμως και σε μεγαλούτσικο μαγαζί δεν ξέρω αν μπορεί να σταθεί. Για monitor όμως είναι ό,τι πρέπει.

Σε αυτή την τιμή δεν ξέρω αν μπορείς να ζητήσεις πολλά παραπάνω (έχει πολλά features... ειδικά τα compression tone prints είναι τοπ!). Ακόμα με αυτόν πορεύομαι. Θεωρώ πως είναι μια τίμια λύση για το σπίτι και μικρά live, άντε και μεγαλύτερα εφόσον υπάρχει PA support.

Φίλε FleaMaster, αν χρειάζεσαι κάποια άλλη πληροφορία, εδώ είμαστε.

Trending...

Νέα θέματα

Back