Ενισχυτή μέχρι τα 1500€

Nikiforos Gavgiotakis

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Λοιπόν 

Εγώ μένω στα Χανιά και σκέφτομαι να αγοράσω κάποιον ενισχυτή μέχρι τα 1500€.Το θέμα είναι ότι εδώ δεν υπάρχουν καταστήματα ώστε να δοκιμάσω ενισχυτές και να δω τι μου κάνει.Εσείς για jazz, blues rock ενισχυτή τι θα μου προτείνατε;

https://smart.noiz.gr/details.php?id=416877

Με κλειστά μάτια.

Γιατί αν είναι να δώσεις 1500 ευρώ για φτηνό κινέζικο η μεξικάνικο pcb όταν βρίσκεις τέτοιες ΤΡΕΛΛΈΣ ευκαιρίες στο ΝΟΙΖ άσε την κιθάρα και ριχτο στη μπάλαλαικα ?

Ο ενισχυτής αυτός παίζει από Τερλέγκα μέχρι Slayer ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ευχαριστώ για την βοήθεια @Superfunk. Πήγα να ακούσω τον ενισχυτή που μου πρότεινες να αγοράσω από βιντεάκι στο youtube και ακούγετε πολύ καλός για αυτό που θέλω. Όπως και να εχει εγώ θα συνεχίσω να ψάχνω μπας και καταφέρω να βρω κάτι ακόμα καλύτερο 

Ευχαριστώ για την βοήθεια @Superfunk. Πήγα να ακούσω τον ενισχυτή που μου πρότεινες να αγοράσω από βιντεάκι στο youtube και ακούγετε πολύ καλός για αυτό που θέλω. Όπως και να εχει εγώ θα συνεχίσω να ψάχνω μπας και καταφέρω να βρω κάτι ακόμα καλύτερο 

Γενικά σε αυτά τα λεφτά πρέπει/μπορείς να πάρεις κάτι που θα κρατήσει μια ζωή,να είναι handwired/point to point ή τεθωρακισμένο pcb (Mesa,Rivera,Bad Cat,Fryette) με τις λυχνίες εκτός πλακέτας,και να έχει και ηχαρα.

Στα μεταχειρισμένα θα βρεις πολλούς τέτοιους,μέχρι και Swart,Carr έχω πετύχει σε αυτά τα λεφτά.

Υπάρχουν πάντα και ευκαιρίες γύρω στα 

700-1000 σε silverface Fenders που με 100-200 ευρώ service γίνονται jet.

Εγώ θα πρότεινα ένα supro thunderbolt, τα βίντεο είναι πολύ ζουμερα. 

https://www.musicpower.gr/el/proionta/mousika-organa/enischites-organon/supro-s6420-thunderbolt-enischitis-kitharas001418.html

Μαγκες μου μπορει να μην ειναι vfm, αλλα αφου υπαρχει το χρημα ... σαν τον deluxe reverb δεν εχει, για jazz blues.

(κατα την ταπεινη μου αποψη)

(ή τον vibrolux αν θελουμε πιο πολλα βατ - αν και στον vibro, εχω κανει εγχειριση για να τον φερω ακριβως εκει που θελω)

Μαγκες μου μπορει να μην ειναι vfm, αλλα αφου υπαρχει το χρημα ... σαν τον deluxe reverb δεν εχει, για jazz blues.

(κατα την ταπεινη μου αποψη)

Υπάρχει...(όχι πως για εμένα ο DR είναι ο καλύτερος jazz/blues ενισχυτής αλλά λέμε τώρα)

Ένας silverface 1968-1973 Deluxe reverb που άνετα βρίσκει με 1500 fully serviced.

Αν βρει το μεξικάνικο,pcb reissue στα 600-700 είναι φυσικά μια χαρά.

Υπάρχει.

Ένας silverface 1968-1973 Deluxe reverb που άνετα βρίσκει με 1500.

Αν βρει το μεξικάνικο,pcb reissue στα 600-700 είναι φυσικά μια χαρά.
Για μεταχειρισμενο λες.

ΟΚ, εγω μεσα ειμαι.

Εχω και τις ακρες να τον τσεκαρω αν ειναι ΟΚ αλλα και να τον φτιαξω αν χρειαζεται. Δεν ξερω ο φιλος.
Στα 1500 ομως δυσκολα, οχι ανετα.

Μακαρι.

Παντως στο βιντεο που παρεθεσα και γινεται η συγκριση των δυο (orig vs ri) η διαφορα τιμης ειναι τεραστια και η διαφορα ηχου μηδενικη.
Αν μας φτανει αυτο και δεν μας πειραζει που ειναι μεξικανικο, pcb και απο πεπιεσμενο χαρτι η καμπινα, το σκεφτομαστε.

deluxe.jpg

μας φτανει αυτο και δεν μας πειραζει που ειναι μεξικανικο, pcb και απο πεπιεσμενο χαρτι η καμπινα

Θα μας πείραξει σίγουρα σε 7-10 χρόνια.

Blackface δεν βρίσκεις στα 1500, silverface βρίσκεις.

Edit

Ωρε τι κάθομαι και σας τσαμπουναω όταν υπάρχει ο καλύτερος ενισχυτής του πλανήτη στα 1200? ?

https://smart.noiz.gr/details.php?id=415638

Αν παίζεις με μόνους κάνει ακόμα και για jazz (με διπλούς βρωμιζει λιγάκι αν τον ανοιξεις) αν παίζεις δε με strat η tele έχει και τον ωραιότερο ΚΑΘΑΡΟ ήχο στον πλανήτη...

Για να δώσεις τόσα λεφτά για ενισχυτή καλό είναι να έχεις καταλήξει λίγο στον ήχο που θέλεις. Jazz Blues παίζεις και με fender, αλλά και με ένα σωρό άλλες μάρκες αν θέλεις ήχο breakup. Άλλο πράγμα θα πάρεις για σπίτι, άλλο για λάιβ.

Αν δεν είσαι σίγουρος ακόμα, τότε πάρε κάτι καινούργιο η μεταχειρισμένο σε Marshall Fender που είναι και τα μόνα που φεύγουν σχετικά εύκολα. Fender deluxe reverb, Marshall studio vintage, κτλ.

Και για φτηνότερα fender blues Junior, Marshall origin

Ωρε τι κάθομαι και σας τσαμπουναω όταν υπάρχει ο καλύτερος ενισχυτής του πλανήτη στα 1200? ?

https://smart.noiz.gr/details.php?id=415638

Αν παίζεις με μόνους κάνει ακόμα και για jazz (με διπλούς βρωμιζει λιγάκι αν τον ανοιξεις) αν παίζεις δε με strat η tele έχει και τον ωραιότερο ΚΑΘΑΡΟ ήχο στον πλανήτη...
Ρε παιδιά αυτό θα σας έλεγα. Εδώ κι έναν χρόνο υπάρχουν στις αγγελίες 2 τέτοιοι marshall σε αυτήν την τιμή και είναι αμαρτία να μην φεύγουν.

Επίσης νομίζω και αυτός είναι καλή ευκαιρία

https://smart.noiz.gr/listings.php?page=1&keyword=ac15hw

Τον είχε δάσκαλος σε σχολή που πήγαινα και για blues ήταν όνειρο. Βέβαια είχε και χέρια ο δάσκαλος

Ρε παιδιά αυτό θα σας έλεγα. Εδώ κι έναν χρόνο υπάρχουν στις αγγελίες 2 τέτοιοι marshall σε αυτήν την τιμή και είναι αμαρτία να μην φεύγουν.

Επίσης νομίζω και αυτός είναι καλή ευκαιρία

https://smart.noiz.gr/listings.php?page=1&keyword=ac15hw

Τον είχε δάσκαλος σε σχολή που πήγαινα και για blues ήταν όνειρο. Βέβαια είχε και χέρια ο δάσκαλος

Άλλο τεφαρικι.Φοβερος ενισχυτής.

Δεν χρειάζονται λεΦτα... αγγελίες του ΝΟΙΖ χρειάζονται ?

Άλλο τεφαρικι.Φοβερος ενισχυτής.

Δεν χρειάζονται λεΦτα... αγγελίες του ΝΟΙΖ χρειάζονται ?
Πραγματικά ο συγκεκριμένος, επειδή είχα παίξει λίγο, ήταν απίθανος. Ρύθμιζες μόνο volume και tone και όλα τα υπόλοιπα με δυναμικές και volume της κιθάρας. Άκουγε και μετέφραζε τα πάντα στο παίξιμο, καθαρά-σπασμένα-βρώμικα and everything in between

Για να δώσεις τόσα λεφτά για ενισχυτή καλό είναι να έχεις καταλήξει λίγο στον ήχο που θέλεις. Jazz Blues παίζεις και με fender, αλλά και με ένα σωρό άλλες μάρκες αν θέλεις ήχο breakup. Άλλο πράγμα θα πάρεις για σπίτι, άλλο για λάιβ.

Αν δεν είσαι σίγουρος ακόμα, τότε πάρε κάτι καινούργιο η μεταχειρισμένο σε Marshall Fender που είναι και τα μόνα που φεύγουν σχετικά εύκολα. Fender deluxe reverb, Marshall studio vintage, κτλ.

Και για φτηνότερα fender blues Junior, Marshall origin
Λοιπόν εάν τα πράγματα γίνουν όπως φαντάζομαι και θέλω να γίνουν θα είμαι σε περίπου δύο χρόνια στην Κέρκυρα για μουσικές σπουδές στο πανεπιστημιο. Οπότε (σύμφωνα με το είδος που ακούω, που παίζω και θα χρειαστώ εάν πάω σε εκείνο το πανεπιστημιο) ο ενισχυτής που θέλω είναι ένας ενισχυτής καλός για jazz και blues (κυρίως blues). Σχετικά με το εάν παίζω σε gigs η σπίτι. Παίζω στο σπίτι οπότε τον θέλω για πολλές ώρες εξάσκησης και όχι ακόμα για gigs. 

(Ευχαριστώ για την βοήθεια ?)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα