Ενισχυτές μεχρι 250 ευρω! Τι και γιατι..

Superfunk είπε:
να και ενα ωραιο βιντεακι με εξαιρετικο ΚΑΘΑΡΟ ηχο.

Πολύ ωραίο ήχο έχει... :)Η Harley Benton είναι μάρκα του thomann δηλαδή ότι και η Fame του Music Store??

Superfunk είπε:
http://www.guitar24.de/de/pro.php?p=14439

φαινεται πολυ ενδιαφερουσα λυση (βεβαια ειναι ακριβοτερη του GA5) και σου δινει τη δυνατοτητα να δοκιμασεις πολλες διαφορετικες λυχνιες (αρα και ηχους).

δεν τον εχω ακουσει (αν και φανταζομαι οτι θελει ΩΡΕΣ για να τον ακουσει καποιος με ΟΛΕΣ τις λυχνιες που μπορει να φορεσει)
Άιντα να βγεί στην αγορά να δούμε τι παίζει με δαύτον, σήριαλ έχει γίνει..

Το μόνο βίντεο που υπάρχει εδώ και καιρό είναι αυτό το χάλια με το βλακόμουτρο του gearwire...

Superfunk είπε:
Ο Blues Jr χρησιμοποιειται π.χ. απο τον Εdge ο οποιος συνηθως παιζει σε.....σταδια....οποτε μια χαρα θα σε καλυψει ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ... ;)
Άσχετο αλλά πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο. Στο setup του γίνεται ο μαύρος χαμός ( πχ δείτε http://www.swaggerandstyle.com/dallas/int_chrisgill.html ) και πάντα χρησιμοποιούσε σχεδόν αποκλειστικά Vox ΑC30 σε απάνθρωπες εντάσεις, με τους οποίους ταυτίζεται ο ήχος του. Δεν νομίζω να έφερνε ένα Μπλουζτζουνιοράκο και να έπαιζε όλο του το show από αυτόν και μόνο.

Superfunk είπε:

φαινεται πολυ ενδιαφερουσα λυση (βεβαια ειναι ακριβοτερη του GA5) και σου δινει τη δυνατοτητα να δοκιμασεις πολλες διαφορετικες λυχνιες (αρα και ηχους).

δεν τον εχω ακουσει (αν και φανταζομαι οτι θελει ΩΡΕΣ για να τον ακουσει καποιος με ΟΛΕΣ τις λυχνιες που μπορει να φορεσει)
Τον έχω φιρμάρει από καιρό....

Αρχές 2008 availability.

Έχω κάνει ήδη χώρο στο δωμάτιο. Ευτυχώς τα controls δεν είναι top mounted, οπότε όλο και κάτι θα βρω να βάλω από πάνω  :P

bloody_sunday είπε:
Καλά...απίστευτος? Προσεξατε τι λέει? Όχι μόνο πειραματίζεται μπροστά σε 100.000 κόσμο αλλά ψάχνει να βρεί θέση μνήμης να "σώσει" το πρόγραμμα /ήχο αν του αρέσει.  :D :D :D 

... όλο και κάτι θα βρω να βάλω από πάνω  :P
Από την εμφάνισή του και μόνο, βάλε αυτό:

180px-Semedaki.jpg

;D ;D

zelur_zenabi είπε:

Τον έχω φιρμάρει από καιρό....

Αρχές 2008 availability.

Έχω κάνει ήδη χώρο στο δωμάτιο. Ευτυχώς τα controls δεν είναι top mounted, οπότε όλο και κάτι θα βρω να βάλω από πάνω  :P
Μα δεν κάνει κάτι παραπάνω από τους 3 ΤΗD: http://www.asharpmusicco.com/amps/amppages/thd.html

(Oκ, κάνει διότι είναι κόμπο στο 1/3 ή 1/4 της τιμής της φτηνότερης κεφαλής. Πολύ καλή πρόταση για εξοικείωση με τον ήχο διαφορετικών λυχνιών, αν και η απουσία negative feedback μάλλον θα σημαίνει ότι σαν σημείο εκκίνησής του θα είναι ο ζεστός ψιλομουντός ήχος και θα του λείπει αρκετά ο λαμπερός, ακόμη και με 6L6GC. Σας παρακαλώ να ποστάρετε όταν τον ακούσετε γιατί αξίζει να του αφιερώσουμε ένα θρεντ - απλά ελπίζω να μην μας βγει μάπα το καρπούζι όπως μου συνέβη με τον Valveking.)

bloody_sunday είπε:
Ο Blues Jr χρησιμοποιειται π.χ. απο τον Εdge ο οποιος συνηθως παιζει σε.....σταδια....οποτε μια χαρα θα σε καλυψει ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ... ;)
Άσχετο αλλά πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο. Στο setup του γίνεται ο μαύρος χαμός ( πχ δείτε http://www.swaggerandstyle.com/dallas/int_chrisgill.html ) και πάντα χρησιμοποιούσε σχεδόν αποκλειστικά Vox ΑC30 σε απάνθρωπες εντάσεις, με τους οποίους ταυτίζεται ο ήχος του. Δεν νομίζω να έφερνε ένα Μπλουζτζουνιοράκο και να έπαιζε όλο του το show από αυτόν και μόνο.
Κανε λιγο scroll down 

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Edge#Musical_equipment

http://u2-atomic-edge-gear.tripod.com/id159.html

Με εξαιρεση τα πρωτα-πρωτα χρονια ,ΠΑΝΤΑ ο θεος επαιζει ΚΑΙ με αλλους ενισχυτες ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με τους VOX ac30,μεχρι το 1996 χρησιμοποιουσε & δυο τραντζιστορατους RANDALL που του ειχε χαρισει ο κιθαριστας των.....DEAF LEPPARD :)  (απο αυτους εβγαζε κυριως τα καθαρα delay του) ,ενω τωρα χρησιμοποιει ΜΑΖΙ με τους VOX του 2 FENDER Deluxe του 50-55 & εναν Blues Jr (οπως λεει και ο τεχνικος του .."customized for shimmer"...  ;)  )

Επειδη ειχα την ασυλληπτη τυχη να ειμαι πανω στο stage οταν επαιξαν στην Θεσ/νικη σε διαβεβαιωνω οτι οι εντασεις στις οποιες επαιζε ο θεος μονο απανθρωπες δεν ηταν ,τα volume στους Vox ηταν περιπου στις "11 η ωρα" και βεβαια ηταν ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ με super glue γιατι ο θεος οταν βρει ενα sweet spot δεν τα αφηνει με τιποτα (μιλαμε τωρα για εναν ανθρωπο που απο οτι μου ειπε ο τεχνικος τους εκανε ....15 ημερες ΤΕΣΤ για να βρει το ασυρματο συστημα που του...ταιριαζει... :o :o :o & που ακομα και σημεερα ασχολειται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ με gear hunting!)

Στη σκηνη εχει 4 VOX AC30 αλλα οι 2 ειναι για back up μια και λογω παλαιοτητας (και του γνωστου unreliability των AC30) πολλες φορες ....ανατινασονται :) οποτε με ενα switch ο τεχνικος του (ο οποιος απο οτι ειδα εκανε χειριζονταν τις περισσοτερες φορες και τα εφε κατα τη διαρκεια του show) κατευθυνει το σημα στους back up ενισχυτες (οι οποιοι ειναι always on)....  ειναι δυσκολο να εισαι ...σταρ.. :) :)

το πιο κουφο ομως ηταν οτι χρησιμοποιει SHURE 58 & οχι 57 για τoυς ενισχυτες του....

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
το πιο κουφο ομως ηταν οτι χρησιμοποιει SHURE 58 & οχι 57 για τoυς ενισχυτες του....
...το οποίο προτιμούν αρκετοί ηχολήπτες τώρα τελευταία...!

Πολύ ενδιαφέρον. Αλλά να το θέσω αλλιώς: αν η Φέντερ έβγαζε μια διαφήμιση που έλεγε "Blues Junior: the choice of U2's The Edge. The guitar amp that entertains 20.000 people a night, now in your own bedroom" δεν θα την κατηγορούσαμε ότι παραπλανεί το κοινό; Εγώ σίγουρα.

Tεσπα για να γυρίσω στο τόπικ, η άποψή μου είναι ότι solid state και λαμπίσιοι κάτω από 250 ευρώ παράγουν τα ίδια καλά ηχητικά αποτελέσματα, ίσως μάλιστα και ελαφρώς καλύτερα σε solid state (αρκεί να μην μπλέξει κάποιος με modelling, simulations κλπ κλπ). Αυτός ο Peavey φαίνεται ενδιαφέρων πάντως.

Εγω παλι θα προτιμουσα λαμπατο ακομα και  σε αυτη την κατηγορια τιμης (βεβαια ειμαι ενας...γεροντας που απλα δεν μπορει να παιξει σε μη λαμπατο ενισχυτη... :) κατι...λειπει ρε παιδι μου.. :))

Παντως αυτο που πραγματικα θελω να τονισω (και για αυτο εδωσα το παραδειγμα του Edge) ειναι οτι στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ζωη στην Ελλαδα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να χρειαστει καποιος παραπανω απο 20-50 βαττ για να παιξει ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ. ;)  (Με αλλα λογια δεν εχω δει ποτε στη ζωη πανω σε παλκο οτιδηποτε ενισχυτη ανοιγμενο πανω απο το 2-4.....)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
Εγω παλι θα προτιμουσα λαμπατο ακομα και  σε αυτη την κατηγορια τιμης (βεβαια ειμαι ενας...γεροντας που απλα δεν μπορει να παιξει σε μη λαμπατο ενισχυτη... :) κατι...λειπει ρε παιδι μου.. :))

Παντως αυτο που πραγματικα θελω να τονισω (και για αυτο εδωσα το παραδειγμα του Edge) ειναι οτι στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ζωη στην Ελλαδα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να χρειαστει καποιος παραπανω απο 20-50 βαττ για να παιξει ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ. ;)  (Με αλλα λογια δεν εχω δει ποτε στη ζωη πανω σε παλκο οτιδηποτε ενισχυτη ανοιγμενο πανω απο το 2-4.....)
Περισσοτερα απο 30watt λαμπας ειναι απλα ματαιοδοξια στην χωρα μας.. ;)

Mε το που φέυγει ο marshall έρχεται harley benton ga5,κόμπο πιθανότατα μαζί με tc electronics vintage overdrive.Αναμείνατε....

Ας καταθέσω κ εγώ μια ταπεινή άποψη:

Πρόσφατα έγινα κάτοχος ενός Peavey Royal 8 Valve King (155 ευρώ από Thomann).

Πρόκειται για ένα μικρό "θηριάκι", με προσωπικότητα.

Όπως κάθε Peavey, είναι λίγο "ξερός" κ απόμακρος, διαθέτει όμως μια τεράστια γκάμα συχνοτήτων από το πιο κρυστάλλινο καθαρό μέχρι τον πιο διαβολικό death metal ήχο.

Με την προσθήκη ενός reverb, απλά δεν παίζεται κατά τη γνώμη μου στην κατηγορία του.

Blues, rock, hard rock, metal, heavy, thrash, it's all there, μόνο με 155 ευρώ.

Εδώ μπορείτε να ακούσετε κάποια ηχητικά δείγματα του από το site της Peavey.

Αν δεν ψάχνετε αμιγώς για αυτή τη "ζεστασιά" που προσφέρει ένας Valve Junior ή ένας GA5, τότε εμπρός χωρίς δισταγμό!

mechmg93 είπε:
προσωπικα με ενθουσιασε αυτος ο ηχος.
Βασικά ο τύπος έχει πλησιάσει 99% τον ήχο από το under the bridge.

Βασικά σχεδόν όλος ο δίσκος είναι γραμμένος με strat, neck μαγνήτη, καρφί σε jcm800 στεγνό!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back