• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Ενίσχυση <<γκρούβας>>

fireball

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα guys! Ο τίτλος νομίζω ότι μιλάει από μόνος του. To the point λοιπόν.

Μπορεί κάποιος να μου προτείνει βιβλιο/α για να ενισχύσω την γκρούβα μου ή τεχνικές

με video για intermidiate level; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

οπότε προτείνετε την παλιά κλασσική μέθοδο διδασκαλίας . Άκου παίξε άκου παίξε..

Καμιά αλλη προταση funkιλα ;

Ένας καλός κανόνας  να λειτουργεί μια μπασογραμμή με συγκεκριμένο ρυθμικό pattern είναι ο εξής: όταν πχ. σε κάποια σημεία κάνεις  παύση,  κρατάς τον εσωτερικό ρυθμό τονίζοντας πάλι καποιες συγκεκριμένες ρυθμικές αξίες κι όχι άλλες τυχαίες που σου ήρθαν ''έτσι''. Να ταιριάζουν δηλαδή αυτά που κάνεις σε ένα context.

Superfunk είπε:
Άσε τα βιβλία και άκου James Brown.
intermediate level ζητησε ο φιλος, οχι να το τερματισει.
αμανειναι ετσι, να πω κι εγω να ακουσει το γατζο (James Jamerson)  να ερθει στα ισα του το παλικαρι.

Ολο το κολπο ειναι στο κεφαλι μεσα.

Και Tower of Power (ολη τη δισκογραφια)

Και jamiroquai απο καινουριους

Αντε γεια

Για να επεκταθώ λίγο παραπάνω, να πω ότι η "γκρούβα" (για μένα), δεν είναι να παίζεις ακριβώς πάνω στο beat, ούτε ακριβώς με την μπότα.

Φυσικά, για να αποκτήσει κάποιος κάτι τέτοιο, θα πρέπει να μπορεί (και να το κάνει) να παίζει έτσι.

Η "γκρούβα" όμως είναι κάτι άλλο, κάτι λίγο αφηρημένο.

Είναι να έχεις τον ρυθμό μέσα σου, να κουνάς παίζοντας.

Νομίζω ότι το να χρησιμοποιείς τον ρυθμό, αντί να τον κυνηγάς ή να τον υπηρετείς πιστά είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθεις να κάνεις.

Λίιιιγο πίσω ή λίιιιγο μπροστά κάποιες φορές, ακριβώς κάποιες άλλες ...

Παίξε με τον ρυθμό, μην τον αφήνεις να σου λέει πώς θα παίξεις, παίξε πάνω του και ανάμεσά του, έχε πάντα σε ότι κάνεις (παιχτικά) το beat, αλλά σαν οδηγό, όχι σαν καρμανιόλα.

Απλά παίξε και χαλάρωσε.

EDIT: Καλό θα ήταν να βρεις έναν ντράμερ και να παίζετε παρέα επί ώρες. Εκεί θα καταλάβεις πότε γκρουβάρεις και πότε όχι!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πρώτα και σημαντικότερα, χτίσε το θεωρητικό σου υπόβαθρο.

Βρες δηλαδή το "που" πατάς για να βρεις και μετά τις εναλλακτικες του "πως" πατας.

Αλλιως γίνεσαι άλλος ένας κάγκουρας που θα ανοιγει συζητήσεις στυλ "καρδιά εναντίον μυαλού" και άλλες τέτοιες μάντολες.

Και είμαστε πολλοί τέτοιοι, δεν χρειαζομαστε άλλους.

Ένας καλός, δια ζώσης, δάσκαλος είναι αναντικατάστατος, ειδικά αν σου ταιριάζει και αν γκρουβάρει με τον τρόπο που θες (ναι, υπάρχουν αρκετοί) και στο ιδίωμα που (αρχικά τουλάχιστον) θέλεις.

Στον υπόλοιπο χρόνο, μελέτη από ακούσματα όπως είπαν και οι φίλοι πιο πάνω.

Και απαραιτήτως κάποια στιγμή με γκρουπ.

Το "πατάρι" είναι από τα καλύτερα σχολεία.

Καλή τύχη.....

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back