ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΣΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ !!

gesso

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Βαζεισ μια αγγελια στο νοιζ, σε κανουν μπαζαρια η θελουν ανταλλαγες γενικα σε πριζουν με διαφορες ασχτες ερωτησεις ειναι λογικο να τους αγνοησεις και δεν απαντας και καλα κανεις!

οταν ομως ενδιαφερεται καποιος σοβαρα για την αγγελεια σου ζητα να αγορασει το αντικειμενο γιατι δεν τον απαντας ? και να το εχεις πουλησει απαντησε με μια λεξη "πουληθηκε".

δοκιμαστε να στειλετε 5 σοβαρες προτασεις (οχι παζαρια) το πειθανοτερο ειναι να παρετε μια μονο απαντηση !

τεταια εμπειρια εχω το τελευταιο καιρο  και ηθελα να τη μοιραστω μαζι σας μηπως το βιωνει καποιο  αλλο μελος !

Προσωπικά βλέπω συχνά αγένεια. Ούτε καλησπέρα, μια φράση σε greeklish, μαγκιά, παζάρια δικιάς τους επινόησης, ή στην λένε για την τιμή κιόλας, όταν πουλάς κάτι που έχεις αναβαθμίσει και δεν έχουν μπει καν στη διαδικασία να διαβάσουν τι γράφεις. Σε άλλους απαντάς και τίποτα. Και μετά σου ξαναστέλνουν για άλλο αντικείμενο. Γιατί θέλουν να αγοράσουν κάτι που κάνει 200 ευρώ, 10. Γιατί αυτοί είναι έξυπνοι, μάγκες, ωραίοι. Περαστικά μας...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τι να πω, εγώ 20 στις 20 τελευταίες φορές και  πήρα απάντηση και συνεννοήθηκα. Άλλοτε με πιο ένθερμους και άλλοτε με πιο ψυχρούς πωλητές. Ίσως η στατιστική σου να είναι ατυχής, ίσως η δική μου να είναι τυχαία αισιόδοξη.

Στις 15 φορες που εχω προσπαθησει να επικοινωνησω, οι 14 προσπαθειες ηταν επιτυχεις. Αλλοτε λιγοτεροι ευγενεις, αλλοτε περισσοτερο, δεν ειχα ιδιαιτερα προβληματα.

Μια περιπτωση ειχα που δεν ξηγηθηκε καλα ο πωλητης. Βρηκα ενα ενισχυτη, μπιμπελο, που εψαχνα καιρο. "Βρε να σου βαλω τα λεφτα" εγω, "οχι, θελω μονο αντικαταβολη" αυτος. "Οκ, στειλε τον αντικαταβολη", εγω. Εν τελει, τον εδωσε σε καποιον αλλον χερι με χερι, ενω ειχαμε συμφωνησει. 

Και ευτυχως, διοτι την επομενη μερα βρηκα μια σουπερ προσφορα απο thomann, και την χτυπησα.

Εγω παλι τοσα χρόνια εδω μεσα μονο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ εμπειριες ειχα (και εχω) με οτι εχω πουλησει ή αγορασει...τοσο πολυ που μερικες φορες νομιζω οτι ΟΛΟΙ οι ανθρωποι με τους οποιους...." συναλλαχθηκα"  ΔΕΝ ηταν ΕΛΛΗΝΕΣ  :classic_biggrin:  και το ΝΟΙΖ κατοικοεδρεύει σε καποια πολιτισμενη δυτικη ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ χωρα και οχι στην εσχατια των Βαλκανιων... 

Μιλαμε για ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ευγένειας και σωστης συμπεριφοράς.

Τελικα εδω μεσα εχουμε τα καλυτερα παιδια  :classic_smile:   

Θα έλεγα μόνο θετικές εμπειρίες έχω από αγγελίες εδώ μέσα.

Μιά φορά μόνο υπήρχε καθυστέρηση στα mail αλλά μετά κατάλαβα ότι ο άνθρωπος ήταν επαγγελματίας και δούλευε νύχτα. Κάποια στιγμή βρεθήκαμε. 

Κατα τα άλλα όλα άψογα.

Εγω οταν μου στέλνουν σοβαρά παντα απαντάω. Γιατι οτι εχω αγγελια μου πιανει χωρο και θελω να φευγει. Και για ανταλλαγές και παζάρι απανταω οταν ειναι λογικοι. Τωρα οταν πουλαω κιθαρα και μου ζητας ανταλλαγη με σαζι , εκτυπωτη η στολη δυτη. (Το τελευταίο το έχουν στειλει σε φιλο) ε δεν θα σου απαντήσω. Επίσης δεν απαντάω οταν μου στέλνουν για μείωση τιμης αλλα μιλανε με ασχημο τροπο η οταν μου λενε πχ 50% κατω.

σε όλες τις περιπτώσεις αγόρασα, δεν έκανα παζάρι, ζήτησα αντικαταβολή ή χέρι χέρι.

Ό,τι ψώνισα ήταν τζιτζί

Υπάρχουν ισορροπημένοι και ανισόρροποι. 50/50 μπορεί οι λάκες να ήταν λιγο περισσότεροι 60/40, καναδυό ατομάρες και καναδυό για πολλά χαστούκια, ποτέ δεν κορόϊδεψα και οι τιμές ήταν πραγματικά φοβερές για μερικά πράγματα που πούλησα, εκεί συνάντησα τους πιο καχύποπτους. Παζάρια δεν έκανα, μου έκαναν αρκετοί ή άλλος να έρθει με λιγότερα χρήματα για τσεκάρισμα στο χώρο μου και να ψαχουλεύει μισή ώρα. Τουπέ ή καχυποψία, είναι για κλωτσιές μερικοί. Αλλά συννενοήθηκα και με κόσμο άψογο. 

Σε μένα όλοι ήταν άψογοι και μια χαρά συνενόηση είχαμε και απο email και απο τηλεφωνο, υπήρξαν κάποια παζάρια αλλά όχι μεγάλα μέσα σε λογικά πλαίσια....

μήπως ανάλογα τον εξοπλισμό πουλάς πέφτεις συνέχεια σε πιτσιρικάδες? γιατί οι άνω 30 είναι πιο σοβαροί....

-Πωλείται τάδε μουσικό όργανο, 150 ευρώ. Τιμή τελική όχι ανταλλαγές.

-Φιλαράκο, μεγάλε, το αφήνεις 100 ή αν σε ενδιαφέρει ανταλλαγή με ένα ηλεκτρικό σίδερο και εκτυπωτή? 

Εγώ γενικά έχω κάνει ομαλές συναλλαγές. Μικροαγένειες δεν τις πολυλαμβάνω υπόψιν, μπορεί απλά να είναι ο τρόπος του άλλου, αλλά με εκνευρίζει όταν κάποιος επιμένει ενώ με βλέπει διστακτικό (γενικά δεν μου αρέσει αυτό) και όταν η πρόταση ανταλλαγής είναι εξόφθαλμα καταχρηστική. 

Δυστυχώς πολύ συχνά αντιμετωπίζω το πρόβλημα που θέτει ο ΟΡ.

Ίσως και σε ποσοστό 50% απλά δεν παίρνω απάντηση όταν προτείνω η ρωτάω κάτι...

Απο συναλλαγές που έχω κάνει όμως δεν έχω παράπονα εν γένει.

Δεν εχω κανει πολλες συναλλαγες, αλλα ειτε σαν πωλητης, ειτε σαν αγοραστης, το επιπεδο επικοινωνιας και συναλλαγης, ηταν πολυ καλο.
Σε ενα μικρο ποσοστο (π,χ. μια στις πεντε) δεν πηρα απαντηση, οταν εκδηλωσα ενδιαφερον για αγορα, ειτε τηλεφωνικα, ειτε με μήνυμα.
Πηρα και μια δευτερη φορα αργοτερα, και αφου παλι δεν ειχα απαντηση, υποψιαστηκα οτι ειχε πωληθει και δεν ξαναενοχλησα.

.

Κι εγώ λίγες σχετικά συναλλαγές έχω κάνει. 99% πωλήσεις, ζήτημα είναι να έχω αγοράσει ένα-δυο μεταχειρισμένα πετάλια. Ως πωλητής είμαι ψυχαναγκαστικά σαφής στις αγγελίες που βάζω, απλά έχω δεχτεί ότι ο περισσότερος κόσμος δεν διαβάζει το κείμενο, ειδικά αν είναι κάπως μεγάλο. Απαντώ σε όλους ανεξαιρέτως πάντως, ακόμα και αυτούς που προτείνουν ανταλλαγή με playstation 2 και ένα διαρκείας για ΠΑΣ Γιάννενα.

Εκεί που έχω δει τα πάντα από συμπεριφορές, από απλή αγένεια και ασυνέπεια μέχρι σοβαρή ψυχασθένεια, είναι όποτε έχω βάλει αγγελία αναζήτησης μουσικού για την μπάντα. Κάποτε θα κάτσω να γράψω ένα βιβλίο για τις εμπειρίες μου από πρόβες-οντισιόν και θα πάρω πούλιτζερ.

Κάτι κουλό που μου ήρθε ενώ διάβαζα 2-3 αγγελίες. Για ποιο λόγο να γράψει κανείς γιατί δίνει το αντικείμενο; 9 στις 10 φορές είναι γιατί δεν του άρεσε, καλώς ή κακώς. Δε σημαίνει ότι δεν είναι καλό.

Όποτε με έχουν ρωτήσει "γιατί δίνεις το τάδε;", έχω απαντήσει στην ψύχρα ότι δε μου έκανε/άρεσε. Δεν είδα να εμποδίζει κανέναν από το να αγοράσει.

Αυτές οι σάλτσες τύπου "καταπληκτικό πετάλι, σκοτώνει, φτιάχνει καφέ και μου κάνει αέρα, αλλά το πουλάω τελικά" μου φαίνονται απίστευτες.

Ασφαλώς εξαιρούνται (στο μυαλό μου) περιπτώσεις οικονομικής ανάγκης, ή κάτι τέτοιο.

Εγώ είχα δυο περίεργες εμπειρίες με πώληση μέσα στο σκ. Γενικά σκοτώνω πολλές κιθάρες και πραγματικά βλέπω τρελή αγένεια, καχυποψία, κουτοπονηριά, και βλέπω να κρατάω όλο τον εξοπλισμό μου και να ανοίγω μουσείο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτεται ο κόσμος, αλλά λίγοι ενδιαφέρονται πραγματικά για αγορά. Οι περισσότεροι απλά τον παίζουν στη δουλειά τους και χαζεύουν αγγελίες να περνάει η ώρα, ε και στέλνουμε και κανα μειλ μπά και μας κάτσει κανας λακαμας και πάρουμε τη κιθάρα των 200  ευρώ, 100, και μια πίπα δώρο....

Κάτι κουλό που μου ήρθε ενώ διάβαζα 2-3 αγγελίες. Για ποιο λόγο να γράψει κανείς γιατί δίνει το αντικείμενο; 9 στις 10 φορές είναι γιατί δεν του άρεσε, καλώς ή κακώς. Δε σημαίνει ότι δεν είναι καλό.

Όποτε με έχουν ρωτήσει "γιατί δίνεις το τάδε;", έχω απαντήσει στην ψύχρα ότι δε μου έκανε/άρεσε. Δεν είδα να εμποδίζει κανέναν από το να αγοράσει.

Αυτές οι σάλτσες τύπου "καταπληκτικό πετάλι, σκοτώνει, φτιάχνει καφέ και μου κάνει αέρα, αλλά το πουλάω τελικά" μου φαίνονται απίστευτες.

Ασφαλώς εξαιρούνται (στο μυαλό μου) περιπτώσεις οικονομικής ανάγκης, ή κάτι τέτοιο.

Και εγώ το κάνω όταν μιλάμε στο τηλέφωνο με κάποιον. Κυρίως γιατί θέλω να εξηγήσω ότι δεν είναι προβληματικό προϊόν απλά δεν με βόλεψε ή ότι το πήρα από άλλη ανταλλαγή και δεν το αξιοποίησα. Αν είναι κάτι δικό μου δίνω και σύντομο ιστορικό (πότε το αγόρασα, αν εχει εγγύηση, αν του έχω αλλάξει τα φώτα, αν εχει κάνει σέρβις κ.α.) Σάλτσες δεν βάζω, αν δίνω κάτι προφανώς δεν το χρειάζομαι, αν θέλει ο άλλος ας το δοκιμάσει και να κρίνει μόνος του. 

Εγώ είχα δυο περίεργες εμπειρίες με πώληση μέσα στο σκ. Γενικά σκοτώνω πολλές κιθάρες και πραγματικά βλέπω τρελή αγένεια, καχυποψία, κουτοπονηριά, και βλέπω να κρατάω όλο τον εξοπλισμό μου και να ανοίγω μουσείο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτεται ο κόσμος, αλλά λίγοι ενδιαφέρονται πραγματικά για αγορά. Οι περισσότεροι απλά τον παίζουν στη δουλειά τους και χαζεύουν αγγελίες να περνάει η ώρα, ε και στέλνουμε και κανα μειλ μπά και μας κάτσει κανας λακαμας και πάρουμε τη κιθάρα των 200  ευρώ, 100, και μια πίπα δώρο....

Τα χειρότερα είναι κόλπα τύπου συμφωνούμε σε μια τιμή και όταν βρισκόμαστε εντελώς τυχαία έχει λιγότερα...

Κάτι κουλό που μου ήρθε ενώ διάβαζα 2-3 αγγελίες. Για ποιο λόγο να γράψει κανείς γιατί δίνει το αντικείμενο; 9 στις 10 φορές είναι γιατί δεν του άρεσε, καλώς ή κακώς
Κατάλοιπα από τις αγοραπωλησίες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Κουτοπονηρια του στυλ " το δίνει γιατί έχει/βγάζει προβλήματα"

Καλησπερα σε ολους! Εγω απο την δικη μου εμπειρια μπορω να πω οτι ειναι σχετικα καλα τα πραγματα. Θα εβαζα ενα 60% θετικα και το υπολοιπο αρνητικα. Πιστευω παντως οτι ειναι ευγενικο απ ολους μας ν απανταμε κι ας μην συμφωνουμε με την προταση του αλλου, εκτος αν ειναι αγενες ο τροπος του. Αν πεις καλημερα, ειναι ομορφη να στην πει κι αλλος ανθρωπινα, τοσο απλα. Αν καποιος δεν θελει ανταλλαγες μπορει να το γραψει , οπως και το να γραψει οτι η τιμη ειναι ακατεβατη επισης. Εκει εγω προσωπικα, πιστευω και πολλοι αλλοι, δεν παμε να κανουμε ουτε παζαρια, ουτε προτασεις ανταλλαγης σ αυτους που το γραφουν γιατι εκει σεβεσαι αυτο που λεει ξεκαθαρα ο ανθρωπας. Αν η αγγελια ειναι ξεκαθαρη τοτε μενουν μονο καθαροαιμοι σπαστικοι οι οποιοι ειναι λιγοτεροι, στην αλλη περιπτωση φαινεται οτι ο αλλος ειναι ανοιχτος σε προτασεις (μην μου πειτε για τις επιλογες της αγγελιας στη δημιουργια, ολοι το ιδιο πατανε κι ειναι σαν να μην φαινεται). Δεν ειναι δυσκολο γενικα ν απανταμε, δειχνει σεβασμο, δεν χρειαζεται να φοβομαστε να κανουμε μια προταση ή να ρωτησουμε κατι, μην βαραμε ας χαλαρωσουμε παιδια και η αρνητικη απαντηση, με σεβασμο παντα, μες τη ζωη ειναι.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back