Καλημερα,
αν συμβαλει και στα στατιστικά του θεματος εδω, θα παραθεσω την εμπειρια μου:
Για πρωτη φορα φορεσα Elixir χορδες στην ακουστική μου Yamaha APX-5A το... 2012. Εκανα μερικα ακουστικα live εκεινη τη χρονια, χωρις να τις αλλαξω.
Βαζω την κιθαρα στην ακρη. Περναει...ενας χρονος, περναει και ...δευτερος... Μεχρι που αρχισε να ξεφτιζει στο picking σημειο τους η επενδυση στις τυλιχτες.
Εμπειρια;
Αν και εχασαν το πρωτο καιρο στο 70% το twang τους ;D ο ηχος τους συνεχισε και ηταν αξιοπρεπεστατος! (και για live) Με αποτελεσμα να μην τις αλλαξω για καιρο, παρολο που επαιζα κι ολας.
Ποτε τις άλλαξα; Οταν στη D χορδη, στα πρωτα ταστα, ειχε πλεον φαγωθει το wound τους

και ειχε φανει στο συρμα, και αυτο γιατι ετοιμαζομουν για live και το μονο που φοβηθηκα ηταν οτι μπορει να σπαγανε!
Αποτέλεσμα; Ναι αξιζαν τα λεφτα τους, και φυσικα δεν εχει ξαναφορεσει η ακουστικη αλλες εκτος elixir.
Απο την αλλη, οταν αλλαξα σε elixir, στις ηλεκτρικες, μπορω να πω πως η διαφορα δεν ηταν μεγαλη σε σχεση με τις slinky που χρησιμοποιω. Και δεν ξερω γιατι, αλλα εκει μου φανηκε πιο μουντος ο ηχος. Οποτε, μιας και παιζω πιο πολυ με ηλεκτρικη, δεν θα επενδυα σε elixir.
My2cents
ΥΓ.: Τελευταια πηρα με 1,55ευρω τις Harley Benton

και θα τις δοκιμασω για τις προβες στο στουντιο, και εχω περιεργεια να δω τι θα λενε

(βεβαια και καλες να βγουνε, πριν το live θα αλλαχτουν σε slinky. Ομως για απειρες ωρες studio, θα κανω την δοκιμη μου)
https://www.thomann.de/gr/harley_benton_valuestrings_009.htm?ref=search_prv_9
Αν και αυτο το hand woond που γραφει, δεν ξερω αν πρεπει να το παρω για καλο ή κακο....