ένα χεράκι να σετάρω την ovation...

σε αυτη παντως (την χρησιμοποιω μονο για slide) εχω πανω Pyramid Flatwounds και δεν τις εχω αλλαξει 4 χρονια... ;D...μια χαρα παιζει... ;D

wp_20160910_10_21_16_pro.jpg

Ωραίο όργανο! Και οι άλλες που έχεις ποστάρει όμως στα άλλα threads κούκλες... Μην κοιτάς που δεν σχολιάζω. Ζήλεια είναι  ;D

Superfunk είπε:
σε αυτη παντως (την χρησιμοποιω μονο για slide) εχω πανω Pyramid Flatwounds και δεν τις εχω αλλαξει 4 χρονια... ;D...μια χαρα παιζει... ;D

wp_20160910_10_21_16_pro.jpg
και εγώ, σε ένα βιολί που έχω από το 1981 δεν έχω αλλάξει ποτέ χορδές και δεν έχω θέμα intontation...

Superfunk είπε:
εχω πανω Pyramid Flatwounds και δεν τις εχω αλλαξει 4 χρονια... ;D...μια χαρα παιζει... ;D
Τις flat δεν  τις αλλάζω ποτέ (τις τυλιχτές). :D

Δεν χρειάζεται.

Εστιάζουμε στη πλευρά αυτού που κρατάει τη κιθάρα, και λογικό είναι. Ναι, οι πραγματικά παλιές χορδές είναι σχεδόν ανυπόφορες στο χέρι.

Σε ότι αφορά τυχόν ακροατήριο όμως, μην αμφιβάλλετε ότι οι παλιές χορδές "περνάνε" ανέτως, όχι μόνο με άχτιβ χαμπάκερ και δύο Crumble Necromegazor πατημένα, αλλά και σε καθαρό παίξιμο, καθαρό επιπέδου L5 σε Twin Reverb.

Το Δίχτυο βρωμάει από συγκριτικά και δεν εννοώ μόνο τα άρπα-κόλλα με μικροφωνάκι κινητού...

Για το έρμο το intonation συμφωνώ επί χάρτου, αλλά στη σχετική ασφάλεια μιας πεντατονικής στα πρώτα τάστα και ορισμένων ασορτί ακκόρντων... ψύλλους στα άχυρα ψάχνουμε, είναι - δεν είναι λίγο off το intonation.

Σε ότι αφορά τυχόν ακροατήριο όμως, μην αμφιβάλλετε ότι οι παλιές χορδές "περνάνε" ανέτως
Επαναλαμβανω... ;D...ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ απο το ΤΙ παιζεις.

Σε τυλιχτες χορδες δεν περνανε με την καμμια....(εχεις δει τους Blues Brothers στο redneck club με το συρματοπλεγμα οταν αρχιζουν να παιζουν? ε την τυχη τους θα εχεις...αν η μουσικη που κανεις θελει twang  ;D ;D ;D)

μα εκεί μόνο απόπειρα να παίξεις twang και τσικενπικ φτάνει.

κι ας είναι ξεκούρντιστο....

Superfunk είπε:
Επαναλαμβανω... ;D...ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ απο το ΤΙ παιζεις.

Σε τυλιχτες χορδες δεν περνανε με την καμμια....(εχεις δει τους Blues Brothers στο redneck club με το συρματοπλεγμα οταν αρχιζουν να παιζουν? ε την τυχη τους θα εχεις...αν η μουσικη που κανεις θελει twang  ;D ;D ;D)
Επαναλαμβάνω κι εγώ... ειδικά αν δε βάλουμε την ακουστική κιθάρα στη κουβέντα, στην πράξη τα πράγματα είναι απλούστερα και οικονομικότερα.

Αν εσύ, για σένα, έχεις βάλει το όριο στις 12 ώρες ή κάπου εκεί, μεγειά σου με χαρά σου. Εγώ το βρίσκω λιγάκι αυστηρό. Παίζοντας, όχι κρίνοντας θεωρητικά τις 12 ώρες ως νούμερο.

That's all.

στην πράξη τα πράγματα είναι απλούστερα και οικονομικότερα
ΠOIΑ πραξη?

Αλλη η ΔΙΚΗ σου πραξη και αλλη η δικη μου...

ΞΑΝΑΜΕΤΑΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ  ;D...αν χρειαζεσαι/θες/γουσταρεις    ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΕΣ και ΛΑΜΠΕΡΕΣ ΤΥΛΙΧΤΕΣ ΧΟΡΔΕΣ δεν υπαρχει περιπτωση να αντεξουν για παραπανω απο 12 ωρες....NEVER -EVER...

example of  ΛΑΜΠΕΡΕΣ ΤΥΛΙΧΤΕΣ ΧΟΡΔΕΣ  ;D

https://superfunk12.bandcamp.com/track/seaside-blue

Aν ΔΕΝ χρειαζεσαι/θες/γουσταρεις  ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΕΣ και ΛΑΜΠΕΡΕΣ ΤΥΛΙΧΤΕΣ ΧΟΡΔΕΣ τοτε μπορεις να ανεχτεις και χορδες με περισσοτερες ωρες παιξιματος..

ειδικά αν δε βάλουμε την ακουστική κιθάρα στη κουβέντα
καλα αν την βαλουμε μιλαμε για κολαφο,πανω απο 8ωρο ειναι ολες για πεταμα σαν κουβας με τσιγκοσυρμα ακουγεται η ακουστικη... ;D ;D

σε 8 ωρες ούτε κάν έχουν συνηθίσει οι χορδές το σκάφος...

αισθάνονται κομματάκι...άβολα... ;D

Αφού πήγε το θέμα στις χορδές, να ρωτήσω αν έχει δοκιμάσει κανείς σας τις Alice?

Κινεζιά είναι βέβαια, αλλά με εξωφρενικά χαμηλή τιμή.

http://www.ebay.com/sch/Strings/41431/i.html?_sop=3&LH_ItemCondition=1000&Brand=Alice&To%2520Fit%2520Guitar=Acoustic%2520Electric%2520Guitar%7CAcoustic%2520Guitar%7CElectric%2520Guitar%7C%21&_mPrRngCbx=1&_udlo&_udhi=18&_dcat=41431&rt=nc

dimsonic είπε:
αυτές είναι λεει....Alice ... Copper...  :P
;D ;D

Ναι, αλλά έχουν περίπου 1,5 € το σετ.

Superfunk είπε:
ΠOIΑ πραξη?

Αλλη η ΔΙΚΗ σου πραξη και αλλη η δικη μου...

ΞΑΝΑΜΕΤΑΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ  ;D...αν χρειαζεσαι/θες/γουσταρεις    ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΕΣ και ΛΑΜΠΕΡΕΣ ΤΥΛΙΧΤΕΣ ΧΟΡΔΕΣ δεν υπαρχει περιπτωση να αντεξουν για παραπανω απο 12 ωρες....NEVER -EVER...

example of  ΛΑΜΠΕΡΕΣ ΤΥΛΙΧΤΕΣ ΧΟΡΔΕΣ  ;D

https://superfunk12.bandcamp.com/track/seaside-blue
Μάνα μου, για το άσμα αυτό, πρέπει να φορέσεις γάντια για να τις περάσεις στην κιθάρα και μετά να το παίξεις μιά φορά πρίμα βίστα....  :o

;D

btw ...εξαιρετική παραγωγή.....(δεν χρειάζεται να στο πω βέβαια.... :D)

Καλημερα,

αν συμβαλει και στα στατιστικά του θεματος εδω, θα παραθεσω την εμπειρια μου:

Για πρωτη φορα φορεσα Elixir χορδες στην ακουστική μου Yamaha APX-5A το... 2012. Εκανα μερικα ακουστικα live εκεινη τη χρονια, χωρις να τις αλλαξω.

Βαζω την κιθαρα στην ακρη. Περναει...ενας χρονος, περναει και ...δευτερος... Μεχρι που αρχισε να ξεφτιζει στο picking σημειο τους η επενδυση στις τυλιχτες.  :P

Εμπειρια;

Αν και εχασαν το πρωτο καιρο στο 70% το twang τους  ;D ο ηχος τους συνεχισε και ηταν αξιοπρεπεστατος! (και για live) Με αποτελεσμα να μην τις αλλαξω για καιρο, παρολο που επαιζα κι ολας.

Ποτε τις άλλαξα; Οταν στη D χορδη, στα πρωτα ταστα, ειχε πλεον φαγωθει το wound τους  :o :P και ειχε φανει στο συρμα, και αυτο γιατι ετοιμαζομουν για live και το μονο που φοβηθηκα ηταν οτι μπορει να σπαγανε!

Αποτέλεσμα; Ναι αξιζαν τα λεφτα τους, και φυσικα δεν εχει ξαναφορεσει η ακουστικη αλλες εκτος elixir.

Απο την αλλη, οταν αλλαξα σε elixir, στις ηλεκτρικες, μπορω να πω πως η διαφορα δεν ηταν μεγαλη σε σχεση με τις slinky που χρησιμοποιω. Και δεν ξερω γιατι, αλλα εκει μου φανηκε πιο μουντος ο ηχος. Οποτε, μιας και παιζω πιο πολυ με ηλεκτρικη, δεν θα επενδυα σε elixir.

My2cents  ;)

ΥΓ.: Τελευταια πηρα με 1,55ευρω τις Harley Benton  :o και θα τις δοκιμασω για τις προβες στο στουντιο, και εχω περιεργεια να δω τι θα λενε  :P (βεβαια και καλες να βγουνε, πριν το live θα αλλαχτουν σε slinky. Ομως για απειρες ωρες studio, θα κανω την δοκιμη μου)

https://www.thomann.de/gr/harley_benton_valuestrings_009.htm?ref=search_prv_9

Αν και αυτο το hand woond που γραφει, δεν ξερω αν πρεπει να το παρω για καλο ή κακο....

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back