EMG σε IBANEZ RG370DX?

tesoner7

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Γεια σας, θελω να αγορασω μαγνητες για την κιθαρα μου (IBANEZ RG370DX) διοτι αυτους που εχει πανω της εχουν σκουριασει και ο ηχος τους δεν ειναι ικανοποιητικος πια.Ηταν η πρωτη μου κιθαρα και την εχω παρατισει και θελω να την φτιαξω.

Μπορω να της βαλω τους emg81,emg85 και emg sa?

Ναι μπαίνουν, αν και ίσως χρειαστεί λίγο ρουτάρισμα για να μπει η μπαταρία, αλλά να σε ρωτήσω κάτι άσχετο; Τί εννοείς σκούριασαν οι μαγνήτες και δεν ακοκύγονται καλά;  ???

αυτα τα σιδερακια που εχουν πανω τους εχουν σκουριασει.οταν λες ρουταρισμα,τι εννοεις?βασικα αυτη ειναι η μεγαλητερη απορια που εχω,πως θα χωρεσει η μπαταρια και αν χρειαζεται μια για τον καθενα ή μια για ολους?

η σκουριά είναι κάτι που φεύγει

ρουτάρισμα είναι το σκάψιμο του ξύλου

μια μπαταρία θες

και χωράει δεν θες ρουτάρισμα έχει χώρο στα ποτενσιόμετρα

εγώ θα σου έλεγα να ξανά σκεφτείς το θέμα active

και το θέμα emg

jmone είπε:
μια μπαταρία θες

και χωράει δεν θες ρουτάρισμα έχει χώρο στα ποτενσιόμετρα
Δεν ισχύει σε όλες. Την πάτησα και ψάχνω να δω τι θα κάνω...

στη συγκεκριμένη χωράει

εμ αφού πήγες να μου κάνεις τη squier esp

Πάμε πάλι: ναι μπορείς να τους βάλεις

εγώ θα σου έλεγα να ξανά σκεφτείς το θέμα activeκαι το θέμα emg
Τί εννοείς με αυτό..?

Σκέφτομαι να το κάνω κι εγώ σε μια prestige 2570 γι αυτό ρωτάω.. ;) 8)

είναι ιδιαίτερη κατάσταση οι active

γενικότερα έχουν γίνει μόδα και δεν καταλαβαίνω τον λόγο

αφού υπάρχουν μαγνήτες passive που είναι και τίγκα στις αρμονικές

και με υψηλό output και με λιγότερο κομπρεσαρισμένο ήχο

θέμα γούστου είναι φυσικά

από την άλλη αν είναι να πας σε active μπορείς να ξεφύγεις από το κλισέ emg

ψάχνοντας να δοκιμάσεις κανέναν mustaine ή κανέναν livewire (seymour duncan)

μην ξεχνάμε ότι στην εποχή μας που υπάρχει τόσο gain πάνω στους ενισχυτές

πρέπει να ψαχτούμε για μαγνήτες που "γεμίζουν" τον ήχο και όχι για "ξερούς"

μαγνήτες που έχουν υψηλό output

όλα τα παραπάνω είναι καθαρά προσωπική άποψη ο καθένας με τα γούστα του

Είσαι βιντάζ τύπος, τέλος.

Εγω φίλε μου έβαλα σε μια IBANEZ RG270  EMG 81/85 και θα βάλω

και έναν S ή SA γιατί είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Το μόνο που χρειάστηκε για να μπουν

ήταν 30 λεπτά (για μια μπαταριά έχει χώρο στα ποτενσιόμετρα). Οτι απορία έχεις στείλε μου pm να τα πούμε.  ;)

Εγω παντως ακουγοντας μια ibanez rg370b με τους passive μαγνητες που ειχε απο τη μανα της

και μια Epiphone Prophecy SG EX με emg 81/85 μου αρεσαν πιο πολυ οι passive.

Οι emg ηταν καπως ψευτικοι (ξεροι....με πολλα πριμα)  ??? (ετσι μου φανηκε ο ηχος τους...δεν επαιξα και πολυ ωρα βεβαια με τους emg οποτε μπορει να ειναι βιαστικο το συμπερασμα)

H prophecy είναι όλο μαόνια και έβενος, η Ibanez basswood και rosewood. Η prophecy επίσης είναι με σταθερή γέφυρα και set neck, ενώ η Ibanez bolt on με floyd rose. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα, σαν να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Κι εγώ σε μια LP μου που'χω βάλει EMG δεν έχει καμιά σχέση με μια Jackson V με τους ίδιους EMG, ούτε με μια cort με επίσης τους ίδιους EMG.  ;)

Πάρτε ποπ κορν... η μάχη Νο 150 περί της συμβολής των ξύλων στον ήχο της κιθάρας αρχίζει  ;D

Δεν μίλησα μόνο για ξύλα, μίλησα για τη γενική κατασκευή των κιθαρών. Και nut ν'αλλάξεις πάλι θα'χει μια άλφα διαφορά στον ήχο.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back