emg 81 85 active pickups split models

TearsofZahara

Νέο μέλος
Πόντοι
8
Eκανα μια μικρη ερευνα και δεν βρηκα κατι μια μικρη βοηθεια οπως λεει και ο τιτλος υπαρχει το συγκεκριμενο σετ μαγνητων emg 81 85 active pickups που να σπλιταρωνται??

Και ποια η ηχητικη διαφορα στο νεο σετ που λανσαρεται τωρα τελευταια emg 81 60 active pickups απο το 81-85 ??

Ευχαριστω πολυ !

Αν θες για split (δεν σπλιτάρουν ουσιαστικά απλά έχουν δύο μαγνήτες σε ένα housing) πας για emg 81tw και 89.

O 85 υποτίθεται ότι έχει καλύτερους lead ήχους και ο 60 καλύτερα καθαρά.

85 πιο τραχύς, μουντός, δυνατός.

60 πιο ισορροπημένος, γλυκός (που λέει ο λόγος). (προτιμώ)

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις με βοηθησαν πολυ σε βιντεο που ειδα απο εκθεση μουσικων οργανων ο υπευθυνος εκει της EMG αναφερει οτι ο 81 TW ειναι ο 85 με την δυνατοτητα να σπλιταρεται και για την θεση του λαιμου  ο 89R ειναι πολυ καλος για τα αυτια μου και η διαφορα του με τον 89 ειναι οτι το κοϊλ που μενει ενεργο μετα το σπλιταρισμα ειναι στην αντιθετη θεση κολλητα στο μπρατσο δλδ με ποιο "στρατ" αποτελεσματα ....

Τελικα σε αυτους θα καταληξω ευχαριστω και παλι !!

Κοιτα οτι οντως ακουγεται καπως πιο κοντα σε στρατ οταν σπλιταρεται ισχυει. Εχει λιγοτερη ενταση, βρωμια και μουντιλα. Αλλα παλι απεχει αρκετα αν ψαχνεις ηχο στρατ. Στα αυτια μου ακουγονται λιγο πιο ψοφιοι, δεν ανταποκρινονται το ιδιο καλα στο παιξιμο. Ομως εχουν και αυτοι την χρηση τους.

HeathenMV είπε:
Αν θες για split (δεν σπλιτάρουν ουσιαστικά απλά έχουν δύο μαγνήτες σε ένα housing) πας για emg 81tw και 89.

O 85 υποτίθεται ότι έχει καλύτερους lead ήχους και ο 60 καλύτερα καθαρά.
+1

Δε splitάρουν αλλά ουσιαστικά είναι ένας διπλός και ένας μονός κάτω απο το ίδιο καπάκι.Ο 89 είναι ''σχεδόν'' ο 85 με έναν SA.

Προσωπικά επειδή μάρέσει ο 85 πιο πολύ στη γέφυρα (είναι πιο γεμάτος) θα έβαζα ένα σετ με 89-89R αλλά όλα είναι θέμα γούστου  ;)

mariostz είπε:
Κοιτα οτι οντως ακουγεται καπως πιο κοντα σε στρατ οταν σπλιταρεται ισχυει. Εχει λιγοτερη ενταση, βρωμια και μουντιλα. Αλλα παλι απεχει αρκετα αν ψαχνεις ηχο στρατ. Στα αυτια μου ακουγονται λιγο πιο ψοφιοι, δεν ανταποκρινονται το ιδιο καλα στο παιξιμο. Ομως εχουν και αυτοι την χρηση τους.
οχι δεν ψαχνω ηχο στρατ αλλα θελω να μεινω στις δυο κιθαρες υπαρχει μια για λιντ καταστασεις και θελω και μια ποιο χεβι για ριφοκαταστασεις αλλα και να καθαριζει λιγο αν και οποτε το χρειαστω οταν λες ποιο ψωφιοι εννοεις οταν σπλιταρουν? δλδ πρεπει να ανεβασεις ενταση?

savatage84 είπε:
+1

Δε splitάρουν αλλά ουσιαστικά είναι ένας διπλός και ένας μονός κάτω απο το ίδιο καπάκι.Ο 89 είναι ''σχεδόν'' ο 85 με έναν SA.

Προσωπικά επειδή μάρέσει ο 85 πιο πολύ στη γέφυρα (είναι πιο γεμάτος) θα έβαζα ένα σετ με 89-89R αλλά όλα είναι θέμα γούστου  ;)
Εχεις δικιο εγραψα λαθος ο 89 ειναι ενας 85 που "σπλιταρει" εχω για λιγο καιρο στα χερια μου μια κιθαρα με το κλασικο 81-85 τι διαφορετικο θα ακουσω απο εναν 85 ή εναν 89 στην γεφυρα απο αυτο που ακουω τωρα με τον 81 ?

TearsofZahara είπε:
Εχεις δικιο εγραψα λαθος ο 89 ειναι ενας 85 που "σπλιταρει" εχω για λιγο καιρο στα χερια μου μια κιθαρα με το κλασικο 81-85 τι διαφορετικο θα ακουσω απο εναν 85 ή εναν 89 στην γεφυρα απο αυτο που ακουω τωρα με τον 81 ?
Ο 81 είναι λιγότερο ''γεμάτος'' και πιο πρίμος απο τον 85 (χωρίς να σημαίνει οτι ο 85 είναι μουντός).Ο 89 είναι θεωριτικά ο 85 που μπορεί και splitάρει (αλλά όπως είπε και ο φίλος ουσιαστικά δεν είναι split).Ο 89R πάλι, είναι ο 89 αλλά όταν splitάρει είναι σαν να ακούς τον αντίθετο μονό απο οτι στον 89.πχ αν τον έχεις σε neck θέση ο 89R σε split είναι ο μονός προς τη μεριά της ταστιέρας και όχι της γέφυρας (όπως ο 89).Για μένα προσπάθησε γενικά να βάλεις ένα σετ που splitάρουν και οι 2 για μεγαλύτερη ευελιξία.Αν σ'αρέσει ο 81 τότε πας για τον 81tw που είναι ο 81+SA(μονός).Είναι καθαρά θέμα γούστου απο κει και πέρα.Στα δικά μου αυτιά ο 81 σε σχέση με τον 85 σε bridge θέση μου φένεται οτι ''ξίνει''.Παρόλα αυτά στις 9 στις 10 κιθάρες θα βρείς τον 81 σε bridge.Και οι 2 πάντως έχουν ζωντάνια και γκάζια.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Λοιπον καποια συμπερασματα οντως "ξυνει" πολυ ο 81 οτι και να εκανα δεν ερχεται με τιποτα αυτο που αποκομισα και με ξενερωσε ομως  ποιο πολυ  ειναι οτι παρατηρησα μια ασυμμετοχικοτητα του οργανου ενιωσα οτι χτυπωντας την χορδη ηταν σαν να πατουσα ενα πληκτρο σε καποιο συνθ και απλα εβγαινε ο ηχος δεν ενιωθα δηλ οτι συμμετεχει ολο το οργανο στο τελικο αποτελεσμα μηπως ειναι η ιδεα μου ? αν κανω λαθος διορθωστε με....

:) Να θυμάσαι οτι οι ίδιοι μαγνήτες σε κάθε όργανο ακούγονται διαφορετικά.Γενικά οι active μαγνήτες πάντως έχουν μία τάση να βγαίνουν αρκετά μπροστά.Ίσως να μη θες τελικά active αλλά passive με δυνατό output για να σε καλύπτει και σε πιο βαριά (που μάλλον προορίζονται).

Λοιπον το οργανο που δοκιμαζω τους 81-85 ειναι με γεφυρα Γκιμπσον με τις χορδες να στερεονωνται πανω στο σωμα ( Μαονι ) νεκ θρου με ταστιερα παλισανδρο και το οργανο που θα μπουν οι μαγνητες ειναι μπολτ ον Φλοϊντ στυλ γεφυρα Μπασγουντ σωμα με maple ταστιερα

οταν παιζω χωρις ενισχυτη την πρωτη νιωθεις σε μεγαλο βαθμο οτι η κιθαρα ειναι απο τσιμεντο και οι χορδες " μαστιγωνουν " την ταστιερα , οταν παιζω την δευτερη ( θελω δεν θελω χωρις ενισχυτη αφου δεν εχει μαγνητες ) νιωθω να παλεται ολο το οργανο και οι χορδες βγαζουν μια γλυκητητα ( οσο μπορει να τις ακουσει καποιος ) και δεν μαστιγωνουν το μπρατσο να υποθεσω οτι αν μπουν οι ιδιοι μαγνητες στην δευτερη θα ακουγωνται λιγοτερο απολυτοι λιγοτερο πριμοι και στα καθαρα δεν θα μπουκωνουν οσο με την πρωτη ???

Βασικά δε μπορώ να καταλάβω πολλά απο την περιγραφή.Να υποθέσω οτι η πρώτη είναι lp style αλλά μάλλον όχι gibson και η δεύτερη κάτι σε ibanez style;Anyway, μην κοιτάς πως ακούγονται έτσι τα όργανα.Μπορεί κάποια να θέλει ένα setup ή κάτι.Το ότι καταλαβαίνεις τη δόνηση σε όλη τη κιθάρα είναι καλό σημάδι πάντως.Αν λάβεις υπόψιν τα ξύλα θεωρητικά πιο γλυκοί και λιγότερο πρίμοι θα είναι σε παχύ σκάφος και μαόνι(gibson style).Μη σκας όμως πολύ γιατί όπως είπα και πριν οι active μαγνήτες έχουν μία τάση να βγαίνουν αρκετά μπροστά.Κοίτα να σου αρέσουν οι μαγνήτες κυρίως.Για τα καθαρά μην αγχώνεσαι.Αν πάρεις αυτούς που splitάρουν τίποτα δε θα μπουκώνει.Αν παίζεις όμως για clean με 2 διπλούς πχ τότε... :-\

Τα floyd βγάζουν γενικά πιο οξύ ήχο απο ότι μια σταθερή γέφυρα.Τραγικές διαφορές δε θα δείς απο αυτά όμως.Επιμένω οτι θα πρέπει πρώτα απο όλα να σ'αρέσουν οι μαγνήτες που θα επιλέξεις.Αν βρίσκεις τον 81 πολύ πρίμο για τα γούστα σου, μην κοιτάς πως να το καλύψεις, απλά βάλε έναν 85 στη γέφυρα.Και με τις ρυθμίσεις του ενισχυτή και των πεταλιών σου μπορείς να παίξεις με το eq.Είναι θέμα γούστου απο κει και πέρα.Πρέπει να ψάξεις να δείς τι σ'αρέσει καλύτερα και να επιλέξεις.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ευχαριστω κοιταω και τον Σεϊμουρ Ντανκαν Ντιστορσιον για τη γεφυρα αλλα δεν ξερω με τι να τον " παντρεψω " στο λαιμο

TearsofZahara είπε:
Ευχαριστω κοιταω και τον Σεϊμουρ Ντανκαν Ντιστορσιον για τη γεφυρα αλλα δεν ξερω με τι να τον " παντρεψω " στο λαιμο
Kλασική επιλογή:

http://www.seymourduncan.com/products/electric/humbucker/high-output/sh6_duncan_dist/

Αν πας σε passive μαγνήτες πάντως για metal (αν κατάλαβα καλά που θές να παίξεις) έχεις άπειρες επιλογές οπότε κάνε search έστω και απο youtube να πάρεις μία ιδέα.

Θα ηθελα αλλη μια βοηθεια θα μπορουσα να αγορασω τον 89R και να τον τοποθετησω στην γεφυρα να δω πως ακουγεται και αν μου αρεσει να αγορασω τον 89 που ειναι για την γεφυρα αντι για τον 81TW ??

Μπορείς να κάνεις ο,τι συνδυασμό θέλεις (οκ, δε θα βάλεις 85 γέφυρα και 81 λαιμό αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ).Αν ξέρεις να βάζεις μόνος σου μαγνήτες μπορείς, αλλιώς θα τη πηγαίνεις όλη την ώρα σε τεχνικό;Επίσης αν τους πάρεις απο έξω θα πληρώσεις και διπλά μεταφορικά αγοράζοντάς τους ξεχωριστά.Έχω δει και κιθάρα με 2 89R και προσωπικά μ'αρεσε...περί ορέξεως...

Να θυμάσαι οτι δε μπορείς να τους συνδυάσεις μόνους τους με άλλον passive (στο λαιμό πχ) γιατί είναι active μαγνήτες και έχουν διαφορετικά ηλεκτρονικά.Τωρά με μόντες δε ξέρω αν γίνεται κάτι τέτοιο και πως.

Σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια και ευχομε τα καλυτερα για ολους και λογο των εορτων τελικα το προτζεκτ τελειωσε πηρε πολυ χρονο αλλα αξειζε γιατι γλυτωσα καμποσα χρηματα

Οι 81Χ και 85 active της EMG κοσμουν πλεον την κιθαρα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος  :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back