Επιμένω πως δεν χρειάζεται να καταλήγουμε έτσι κάποιες κουβέντες.
Χρειάζεται μεγαλύτερη ανοχή από όλους και ιδιαίτερα προς κάποιον νέο στο φόρουμ.
Επαναλαμβάνω ότι αναφέρω και στις Οδηγίες του φόρουμ και προς τους νέους φίλους:
3. Το πρώτο ποστ σε ένα θέμα, καθορίζει την ποιότητα του. Φροντίσετε να είναι σωστά δομημένο, ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο. Αποφεύγετε θέματα στα οποία το αποτέλεσμα της συζήτησης έχει ήδη καθοριστεί και ο διάλογος αναπόφευκτα οδηγεί σε αντιπαράθεση.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ο φίλος musictech διαθέτει την "αρρώστια" των 80'ς του Hi-Fi/End (ακόμα ζωντανή σε die-hard fanatics) που μυθοποιούσαμε εταιρείες και αναζητούσαμε το Holy Grail ακούγοντας σε διαφορετικά περιβάλλοντα με διαφορετική αλυσίδα, διαφορετικές πηγές και διαφορετική διάθεση.
Πέραν αυτού όμως η κουβέντα μπορούσε να πάει αλλού και όχι στην στείρα αντιπαράθεση.
Προσωπικά δεν θα πρότεινα τίποτα από αυτά που ρωτάει αφού δεν προτείνω ούτε καν τα δικά μου σημεία αναφοράς. Εχοντας ακούσει σχεδόν ότι monitor έχει κυκλοφορήσει μέχρι το 2000-κάτι και αφού στο ΔΙΚΟ μου στούντιο, με ΔΙΚΕΣ μου πηγές, συνέκρινα βαφτισμένα "μονιτορ", high end British sound, ηλεκτροστατικά πάνελ και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς διπλα - δίπλα και στον ίδιο χρόνο, για πολλά χρόνια μου ήταν δύσκολο να εμπιστευτώ ένα από αυτά.
Αποτέλεσμα: κάποτε "καθάρισα τ' αυτιά μου" (το μυαλό μου μάλλον) και κατέληξα σε ένα middle of the road reference monitor της κατηγορίας 1000 - 2000 ευρώ μιας σοβαρής κατασκευάστριας από αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω.
Δουλεύω επαγγελματικά σε μείξεις δισκογραφίας και broadcasting και είμαι πολύ ικανοποιημένος κάθε φορά που όταν επιστρέφει από το mastering stage, μια δουλειά που έστειλα σε mastering houses με ιστορία, όπως τα Abbey Road ή Sterling Audio, η τονική ισορροπία και η εικόνα παραμένει η ίδια που έστειλα. Επικύρωση από τρίτους (και τι τρίτους...) δηλαδή πως ακούω σωστά.
Σίγουρα δεν μπορούμε να μεταφέρουμε γραπτά τις εμπειρίες μας, αλλά το σημαντικότερο είναι να μάθουμε ν' ακούμε. Το τέλειο ηχείο δεν φτιάχτηκε ακόμα.
Πολλές εταιρείες από τις προαναφερθείσες έχουν σοβαρά μοντέλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν reference. Αλλά ας μην ελιτίζουμε αναφέροντας το πιό απίθανο και δυσκολοπρόφερτο όνομα νομίζοντας πως έτσι πάμε στο ζητούμενο. Δεν λέω... διασκεδαστική η οδύσσεια... Χωρίς να θέλω να ξεχάσω την αντίθετη πλευρά που μειξάρει σε Logitech επειδή γράφουν επάνω monitor!
Κάπου στη μέση υπάρχει η ισορροπία.