Εμπειρίες από studio monitor;

εβαλα ολα αυτα τα ηχεια στην λιστα απο 1000ευρω  εως..πολυ πιο πανω γιατι δεν εχω προβλημα αν το ηχειο που θα μου αρεσει  εινα ιτελικο...πιο οικονομικο!!!!!!αν τελικα ομως δεν μου κανει καποιο απο τα πιο φθηνα θα ανακαστω να παω σεμια πιο ακριβη λυση.

Να σου κάνω μία ερώτηση.

Έγραψες κάπου ότι έχεις "σωστά διαμορφωμένο χώρο" και πολύ καλά κάνεις.

Τα ηχεία που έχεις απορρίψει, τα έχεις ακούσει σε "σωστά διαμορφωμένο χώρο" ή τα άκουσες απλά σε ένα μαγαζί, "στο γάμο του καραγκιόζη" και "στ'Αποστόλη το κουτούκι"? ;D

Μπορεί να σου φαίνεται αστείος ο τρόπος που στο λέω, αλλά αφού ξέρεις από ήχο και έχεις φτιάξει το δικό σου χώρο σωστά (απ'ότι λες), θα ξέρεις ότι πριν απορρίψεις κάτι, πρέπει να το ακούσεις υπό σωστές συνθήκες.

Aνακεφαλαίωση:

Ξέρεις από συνθήκες διαμόρφωσης χώρου.

Έχεις διαμορφώσει ήδη το χώρο σου σωστά γιατί ξέρεις.

Έχεις απορρίψει ηχεία γιατί ξέρεις ότι δεν είναι τα κατάλληλα για σένα.

Ακούς πάντα τα ηχεία υπό σωστές συνθήκες γιατί ξέρεις σε στούντιος που ξέρεις.

(Γιατί δεν ζητάς γνώμη από αυτά τα στούντιο που ξέρεις και ξέρουν;)

Ξέρεις ότι στα φόρουμ και στα sites χρήστες αλλά και εταιρείες προμοτάρουν συγκεκριμένα μοντέλα και πουλάνε κατευθυνόμενο παραμύθι.

Παρόλα αυτά και παρόλο που ξέρεις επιμένεις να ζητάς γνώμη από φόρουμ και χρήστες.

Δεν έχεις βαρεθεί το δούλεμα βρε αδερφέ;

nektarios είπε:
Aνακεφαλαίωση:

Ξέρεις από συνθήκες διαμόρφωσης χώρου.

Έχεις διαμορφώσει ήδη το χώρο σου σωστά γιατί ξέρεις.

Έχεις απορρίψει ηχεία γιατί ξέρεις ότι δεν είναι τα κατάλληλα για σένα.

Ακούς πάντα τα ηχεία υπό σωστές συνθήκες γιατί ξέρεις σε στούντιος που ξέρεις.

(Γιατί δεν ζητάς γνώμη από αυτά τα στούντιο που ξέρεις και ξέρουν;)

Ξέρεις ότι στα φόρουμ και στα sites χρήστες αλλά και εταιρείες προμοτάρουν συγκεκριμένα μοντέλα και πουλάνε κατευθυνόμενο παραμύθι.

Παρόλα αυτά και παρόλο που ξέρεις επιμένεις να ζητάς γνώμη από φόρουμ και χρήστες.

Δεν έχεις βαρεθεί το δούλεμα βρε αδερφέ;
  μαλλον δεν διαβασες κ πολυ προσεκτικα τα προηγουμενα ποστς.... >:( :o :o :o

οσο και να ξερω δεν εχω ακουσει τα μοντελα που αναφερω,τα οποια μου προτειναν ανθρωποι που ξερουν.παρολα αυτα δεν μου φτανει ποτε η γνωμη των αλλων σε ενα τοσο υποκειμενικο ζητημα.για αυτο ανεφερα οτι θα ηθελα να ακουσω καποια απο αυτα αν καποιος απο το φορουμ ειναι χρηστης.επισης πρταθηκαν κ ηχεια απο ανθρωπους που δουλευον εξω τα οποια δεν πολυκυκλοφορουν εδω ελλαδα.θα μπορουσα λοιπον να παραγγειλω ενα τετοιο ηχειο..αν  το ακουγα πρωτα.τοσο απλα ειναι τα πραγματα.

απο οσα ακουσα κατεληξα στα    geithain lr906 kai  τα pmc σου.. ;)

ta pmc ομως τα φοβαμαι γιατι για να παιξουν πολυ καλα θελουν..αρκετα μεγαλο χωρο.(κριμα γιατι ηταν απο τα ηχεια που μου αρεσαν πολυ συχνοτικα οσο  kai to poso neutral-natural ειναι...)

κατεληξα λοιπον να πεταχτω ενα ταξιδακι  Βερολινο η Λονδινο για να ακουσω και καποια αλλα ηχεια που θελω.(να ναι καλα η easyjet.. ;D ;D) .Kατι μου λεει οτι θα βρω ακριβως αυτο που ψαχνω....(ολη αυτη την ζημια μου την εκαναν τα  lipinski που ακουσα σε ενα στουντιο.απιστeυτο ηχειο.θελω λοιπον να βρω κατι τοσο αναλυτικο-καθαρο-σφιχτο-natural... ::))

τα ηχεια που θελω να ακουσω ειναι τα psi,opals,ks digital DM3,aps aeon,sonics anima,lipinski 505,unity the rock,equator q8,adam s1x  και westlake.

υποψιν οτι ακουσα σχεδον ολα τα υπολοιπα απο αυτα που ανεφερα.

αποκαλυψη με απιστευτα φυσικα-καθαρα-μουσικα-αναλυτικα πριμα,μεσαια,μεσαιοχαμηλα ειναι ta pelonis model 42. το κακο ειναι ομως οτι...τα παιρνεις σαν δευτερο ηχειο αν εχεις καποιο που σε καλυπτει  στις χαμηλες συχνοτητες....κ αυτο γιατι ειναι ηχεια που μου φανηκε οτι ακομη και  sub να βαλει κανεις πρεπει να το ρυθμισει σε ηψηλη σχετικα συχνοτητα.Βεβαια ο Pelonis eipe oti μεσα στον μηνα αυτο θα βγαλει κ το sub τους.αναμενω λοιπον να δω και τα χαρακτηριστικα αυτου...

Ξαναρωτάω...

Δεν έχεις βαρεθεί το δούλεμα βρε αδελφέ;

Ρωτάς και ξαναρωτάς (και παρεξηγείσαι κιόλας από πάνω) για ηχεία που προφανώς δεν τα έχει κανένας εδώ στο noiz, και στο τέλος αποφασίζεις να πεταχτείς μέχρι το Λονδίνο ή το Βερολίνο για να ακούσεις καμιά 15αρια ζευγάρια.

Και τώρα εσύ θέλεις να σε πάρουμε και στα σοβαρά...musictech...

nektarios είπε:
Ξαναρωτάω...

Ρωτάς και ξαναρωτάς (και παρεξηγείσαι κιόλας από πάνω) για ηχεία που προφανώς δεν τα έχει κανένας εδώ στο noiz, και στο τέλος αποφασίζεις να πεταχτείς μέχρι το Λονδίνο ή το Βερολίνο για να ακούσεις καμιά 15αρια ζευγάρια.

Συγνώμη αλλά νομίζω ότι ο άνθρωπος δεν έκανε τίποτα κακό. Και επειδή ήρθε στο στούντιό μου, και άκουσε τα ηχεία μου, και είδα πως ακούει, πως δεν ήρθε μόνος του, κλπ μου δώθηκε η εντύπωση ενός σοβαρού ανθρώπου που ψάχνει κάτι εξαιρετικό.
Το αν κάποιος στο νοιζ έχει τα ηχεία που αναφέρει, ή αν φαίνεται λίγο να "πουλάει μούρη" ο άνθρωπος μπορώ να πω ότι δε πειράζει... Στο κάτω κάτω δε διαφαίνεται η διάθεσή του να κάνει business εδώ μέσα...

Τώρα το αν αξίζει τον κόπο να το ψάχνει κανείς ΤΟΣΟ πολύ... εκεί παίρνει μεγάλη συζήτηση, αλλά κατά τα άλλα, ας πάει, ας βρει, και αν είναι και μπορεί να βοηθήσει και άλλους στη θέση του (γιατί κακά τα ψέματα, πρέπει κανείς να ακούσει αρκετά ηχεία πριν αποφασίσει, έτσι δεν είναι; )

Kαλά θα κάνει και θα πάει όπου πάει, και ας ακούσει όσα περισσότερα γίνεται.

Ας το έκανε από την αρχή αυτό.

Το να επιμένεις να ακούσεις γνώμες για κάποια monitor, που ξέρεις ότι δεν κυκλοφορούν σε home studio παρά μόνο σε ελάχιστα επαγγελματικά studio (που όμως μας δήλωσε ξέρει και εμπιστεύεται και επισκέφτηκε) είναι τουλάχιστον υποτιμητικό.

Για να μην το ταλαιπωρούμε άλλο αφού ο mister musictech ΔΕΝ δύναται να κάνει δουλειά με τα ταπεινά και φτωχά genelec ή τα dynaudio, μάλλον θα πρόκειται για σπουδαίο παραγωγό ολικής, υποκλίνομαι στο μεγαλείο σου τριμέγιστε.

Να θυμήσω ότι τα είχα γράψει από την πρώτη και τη δεύτερη σελίδα. Βλέπω ότι αισίως φτάσαμε τις 6 (!!) αναζητώντας το ηχείο που θα ικανοποιήσει τον musictech.

Μου την είχε πει κιόλας... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

110116_girr_cheap_speakers_9315.jpg

nektarios είπε:
Ξαναρωτάω...

Εισαι απλα ...απαραδεκτος.Μην κρινεις τους αλλους με βαση την δικη σου λογικη,την δικη σου εμπειρια και...τα δικα σου αυτια.Επισης εισαι κ αδαης.θα ηταν καλο πριν ξεστομισεις ορισμενες κουβεντες να το ψαξεις λιγο.Ψαξε το λοιπον.Ισως σου φανουν χρησιμα καποια πραγματα.Τα ηχεια που αναφερω ειναι κορυφαια κατα πολλους.Μαθε επισης οτι μερικοι ανθρωποι εχουν μαθει να δουλευουν λεπτομερως οπως και να ακουνε πραγματα  με καποια οπτικη που...δεν το κανουν αλλλοι.(μην παρεξηγηθει αυτο που λεω....δεν λεω οτι ειμαι ο σουπερ-κορυφαιος σε οτι κανω αλλα...σιγουρα ακουω πολυ καλα.οπως και οσοι ηχοληπτες- τεχνικοι κανουν μαζι μου τις ακροασεις)

Τελος καποια στιγμη καλο θα ηταν να καταλαβεις οτι ο σκοπος υπαρξης των forums δεν ειναι για να βγαζουμε τα απωθημενα μας ,ουτε να πουλαμε μουρη.Δεν ''μασανε'' ολοι εδω μεσα οπως μπορει να ''μασανε'' ατομα απο το περιβαλλον σου..Αν δεν εχεις να προσφερεις κατι ουσιαστικο....κατσε και δες τηλεοραση καλυτερα για να γεμισεις τον ελευθερο σου χρονο.

trolley είπε:
Να θυμήσω ότι τα είχα γράψει από την πρώτη και τη δεύτερη σελίδα. Βλέπω ότι αισίως φτάσαμε τις 6 (!!) αναζητώντας το ηχείο που θα ικανοποιήσει τον musictech.

Μου την είχε πει κιόλας... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

110116_girr_cheap_speakers_9315.jpg
μια απο τα ιδια και για εσενα...μην τα ξαναγραφω.

Επισης θα ηταν καλο καποια στιγμη να ξεπερασετε την λογικη ''το δικο μου αυτοκινητο ειναι το καλυτερο''...''τα δικα μου ηχεια ειναι τα καλυτερα'' κ.τ.λ.

Δεν θα επρεπε να σας προσβαλλει το γεγονος οτι σε καποια ατομα..δεν αρεσουν τα ηχεια σας.Κουλαρετε λοιπον και μην αντιδρατε ετσι.φιλικα.

musictech είπε:
Επισης θα ηταν καλο καποια στιγμη να ξεπερασετε την λογικη ''το δικο μου αυτοκινητο ειναι το καλυτερο''...''τα δικα μου ηχεια ειναι τα καλυτερα'' κ.τ.λ.

Δεν θα επρεπε να σας προσβαλλει το γεγονος οτι σε καποια ατομα..δεν αρεσουν τα ηχεια σας.Κουλαρετε λοιπον και μην αντιδρατε ετσι.φιλικα.
Ξέρεις εσύ ποια ηχεία έχω εγώ;

Το μόνο που ξέρεις είναι ποια ΔΕΝ έχεις εσύ!

Πάρε τα μεγαφωνάκια που σου έδειξα στη φωτογραφία και πορεύσου (μαζί με τους άλλους "ειδικούς" που ακούτε παρέα και βγάζετε τα ηχεία άχρηστα για το επίπεδό σας) στην οδό της απόλυτης ημιμάθειας (στο είπα και στη πρώτη σελίδα).

Το θέμα κλειδώνεται καθότι έχει τελειώσει η αναζήτηση και η περαιτέρω εξέλιξη βαδίζει γοργά προς internetiκό διαπληκτισμό.

Ευχαριστώ,

Επιμένω πως δεν χρειάζεται να καταλήγουμε έτσι κάποιες κουβέντες.

Χρειάζεται μεγαλύτερη ανοχή από όλους και ιδιαίτερα προς κάποιον νέο στο φόρουμ.

Επαναλαμβάνω ότι αναφέρω και στις Οδηγίες του φόρουμ και προς τους νέους φίλους:

3. Το πρώτο ποστ σε ένα θέμα, καθορίζει την ποιότητα του. Φροντίσετε να είναι σωστά δομημένο, ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο. Αποφεύγετε θέματα στα οποία το αποτέλεσμα της συζήτησης έχει ήδη καθοριστεί και ο διάλογος αναπόφευκτα οδηγεί σε αντιπαράθεση.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ο φίλος musictech διαθέτει την "αρρώστια" των 80'ς του Hi-Fi/End (ακόμα ζωντανή σε die-hard fanatics) που μυθοποιούσαμε εταιρείες και αναζητούσαμε το Holy Grail ακούγοντας σε διαφορετικά περιβάλλοντα με διαφορετική αλυσίδα, διαφορετικές πηγές και διαφορετική διάθεση.

Πέραν αυτού όμως η κουβέντα μπορούσε να πάει αλλού και όχι στην στείρα αντιπαράθεση.

Προσωπικά δεν θα πρότεινα τίποτα από αυτά που ρωτάει αφού δεν προτείνω ούτε καν τα δικά μου σημεία αναφοράς. Εχοντας ακούσει σχεδόν ότι monitor έχει κυκλοφορήσει μέχρι το 2000-κάτι και αφού στο ΔΙΚΟ μου στούντιο, με ΔΙΚΕΣ μου πηγές, συνέκρινα βαφτισμένα "μονιτορ", high end British sound, ηλεκτροστατικά πάνελ και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς διπλα - δίπλα και στον ίδιο χρόνο, για πολλά χρόνια μου ήταν δύσκολο να εμπιστευτώ ένα από αυτά.

Αποτέλεσμα: κάποτε "καθάρισα τ' αυτιά μου" (το μυαλό μου μάλλον) και κατέληξα σε ένα middle of the road reference monitor της κατηγορίας 1000 - 2000 ευρώ μιας σοβαρής κατασκευάστριας από αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Δουλεύω επαγγελματικά σε μείξεις δισκογραφίας και broadcasting και είμαι πολύ ικανοποιημένος κάθε φορά που όταν επιστρέφει από το mastering stage, μια δουλειά που έστειλα σε mastering houses με ιστορία, όπως τα Abbey Road ή Sterling Audio, η τονική ισορροπία και η εικόνα παραμένει η ίδια που έστειλα. Επικύρωση από τρίτους (και τι τρίτους...) δηλαδή πως ακούω σωστά.

Σίγουρα δεν μπορούμε να μεταφέρουμε γραπτά τις εμπειρίες μας, αλλά το σημαντικότερο είναι να μάθουμε ν' ακούμε. Το τέλειο ηχείο δεν φτιάχτηκε ακόμα.

Πολλές εταιρείες από τις προαναφερθείσες έχουν σοβαρά μοντέλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν reference. Αλλά ας μην ελιτίζουμε αναφέροντας το πιό απίθανο και δυσκολοπρόφερτο όνομα νομίζοντας πως έτσι πάμε στο ζητούμενο. Δεν λέω... διασκεδαστική η οδύσσεια... Χωρίς να θέλω να ξεχάσω την αντίθετη πλευρά που μειξάρει σε Logitech επειδή γράφουν επάνω monitor! :o

Κάπου στη μέση υπάρχει η ισορροπία.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
yameth είπε:
Αποτέλεσμα: κάποτε "καθάρισα τ' αυτιά μου" (το μυαλό μου μάλλον)...
Αυτό γίνεται με προσευχές και νηστεία ή υπάρχει και ανώδυνος τρόπος δάσκαλε?

Trending...

Νέα θέματα

Back