Εμπειρίες από studio monitor;

Nikolas είπε:
Βρε παιδιά... Δε καταλαβαίνω το θέμα.

Ο άνθρωπος είπε ότι θέλει γνώμες για κάποια συγκεκριμένα προϊόντα για οποιονδήποτε λόγο... Δε χρειάζεται να του την πέσετε έτσι νομίζω.
  :) :) :) :)

θα ξαναπαρακαλουσα λοιπον τον συντονιστη που αλλαξε τιτλο στο θεμα μου..να επαναφερει τον παλιο.για ευνοητους λογους!!

Nikolas είπε:
Ο άνθρωπος είπε ότι θέλει γνώμες για κάποια συγκεκριμένα προϊόντα για οποιονδήποτε λόγο... Δε χρειάζεται να του την πέσετε έτσι νομίζω.
Συμφωνω.

Ομως..

Φιλε μου,αφου απερριψες τα ''γνωστα'' πως κατεληξες σ αυτα που αναφερεις?

Απο reviews?(Μαλλον δεν ηταν πολλα,δεν σου αρκουν,νιωθεις ανασφαλεια και καλα κανεις,ομως πιθανον να την νιωθεις ακομα και να σου πουμε γνωμη απο το νοιζ)

Απο τα Specs?(Eπισφαλες κριτηριο)

Απο την ταση να ξεφυγεις των τετριμμενων?(Ρισκο..)

Τα ακουσες?(Η γνωμη μας περισσευει,θα σε μπερδεψει χειροτερα)

Με τα παραπανω θα ηθελα ταπεινα να σου πω,επειδη βλεπω την ταση σου να ''απολαυσεις''την επιλογη σου και να το συζητησεις(σ' ωραιος),αφου κανεις τις κουβεντες σου,τα ψαξιματα σου,και τελικα αγορασεις κατι,να ''μαθεις''τα ηχεια που θα παρεις σε σχεση με τον χωρο σου.Με λιγα λογια να βελτιωσεις τον ηχο ''μεσα σου'' γιατι  πιστευω οτι ο ηχος ξεκιναει απ τ αυτια μας και τα ηχεια που προτιθεσαι να αγορασεις ειναι καλα ''οπλα''να πολεμησεις,οποιο κι αν διαλεξεις. ;)

Κολοκυθοπιτα.. ;)

Τελος,αφου οπως λες,ξερεις τι θελεις,μην προβεις σε αγορα βασιζομενος σε γνωμες αλλων,χωρις να τ ακουσεις ο ιδιος.Oποιος ξερει τι θελει,βασιζεται στον εαυτο του.Νομιζω. ;)

Καλες αγορες σου ευχομαι,χωρις απογοητευσεις για οποιονδηποτε λογο.. ;)

Φιλικα!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
freerock1974 είπε:
Συμφωνω.

Ομως..

Φιλε μου,αφου απερριψες τα ''γνωστα'' πως κατεληξες σ αυτα που αναφερεις?

Απο reviews?(Μαλλον δεν ηταν πολλα,δεν σου αρκουν,νιωθεις ανασφαλεια και καλα κανεις,ομως πιθανον να την νιωθεις ακομα και να σου πουμε γνωμη απο το νοιζ)

Απο τα Specs?(Eπισφαλες κριτηριο)

Απο την ταση να ξεφυγεις των τετριμμενων?(Ρισκο..)

Τα ακουσες?(Η γνωμη μας περισσευει,θα σε μπερδεψει χειροτερα)

Με τα παραπανω θα ηθελα ταπεινα να σου πω,επειδη βλεπω την ταση σου να ''απολαυσεις''την επιλογη σου και να το συζητησεις(σ' ωραιος),αφου κανεις τις κουβεντες σου,τα ψαξιματα σου,και τελικα αγορασεις κατι,να ''μαθεις''τα ηχεια που θα παρεις σε σχεση με τον χωρο σου.Με λιγα λογια να βελτιωσεις τον ηχο ''μεσα σου'' γιατι  πιστευω οτι ο ηχος ξεκιναει απ τ αυτια μας και τα ηχεια που προτιθεσαι να αγορασεις ειναι καλα ''οπλα''να πολεμησεις,οποιο κι αν διαλεξεις. ;)

Κολοκυθοπιτα.. ;)

Τελος,αφου οπως λες,ξερεις τι θελεις,μην προβεις σε αγορα βασιζομενος σε γνωμες αλλων,χωρις να τ ακουσεις ο ιδιος.Oποιος ξερει τι θελει,βασιζεται στον εαυτο του.Νομιζω. ;)

Καλες αγορες σου ευχομαι,χωρις απογοητευσεις για οποιονδηποτε λογο.. ;)

Φιλικα!
τα γνωστα τα απερριψα μετα απο ακροαση.κατεληξα σε αυτα τα ηχεια μετα απο πολυ ψαξιμο κ συζητησεις με ατομα τοσο εδω οσο κ εξω,απο ατομα της δουλειας,γνωστες  με εμπειρια που σεβομαι την αποψη τους.δεν βασιζομαι ποτε στα χαρακτηριστικα που δινουν οι εταιρειες αλλα μονο στο αυτι μου.επισης  οσο να μην μου αρεσουν τα συνηθισμενα,δεν εχω τασεις αυτοκαταστροφικες  :P :P

εννοειται οτι θα μαθω τα ηχεια μου σε σχεση με τον χωρο μου κ οτι θα ακουσω....πολυ υλικο για να ''κουρδιστω'' καπως!! ;D ;D ;D

απλως παρεθεσα αυτα τα ηχεια για να ακουσω καποιες γνωμες παραπανω.με αυτον τον τροπο μπορει να αποκαλυφθει μια αδυναμια του ηχειου που πολλες φορες δεν φαινεται απο μια γρηγορη ακροαση σε εναν καπως αγνωστο χωρο.ετσι θα ειμαι πιο ετοιμος οταν θα ερθει η στιγμη της ακροασης.

Τελος ρωταω  αν εχει καποιος εμπειρια η αν ειναι χρηστης γιατι αν υπαρχει, θα τον παρακαλεσω να κανω μια γρηγορη ακροαση διοτι καποια απο αυτα δεν ερχονται η δεν υπαρχουν σε ντεμο!!

Εχει πολυ πλακα

Εχει φτασει τρεις σελιδες και δεν εχει παρει ουτε μια απαντηση σε αυτο που ρωταει.

Υμαρτον ρε που λεει και ο Γεωργιου!!!

Το προβλημα του ανθρωπου ειναι αυτο.

musictech είπε:
θα τον παρακαλεσω να κανω μια γρηγορη ακροαση διοτι καποια απο αυτα δεν ερχονται η δεν υπαρχουν σε ντεμο!!
Ας απαντησει καποιος που θα μπορει να τον βοηθησει τελικα

SPYROID είπε:
Εχει πολυ πλακα

Εχει φτασει τρεις σελιδες και δεν εχει παρει ουτε μια απαντηση σε αυτο που ρωταει.

Υμαρτον ρε που λεει και ο Γεωργιου!!!

Το προβλημα του ανθρωπου ειναι αυτο.Ας απαντησει καποιος που θα μπορει να τον βοηθησει τελικα

;) ;) ;) ;)....οπως επισης και για τον αλλο λογο που προανεφερα,τον σχετικο με την ανταλλαγη αποψεων ωστε  να...ψυλλιαστω αν ειναι καποια πραγματα!αυτη η λογικη κ τακτικη με βοηθησε πολυ στο να ανακαλυψω πιο γρηγορα προβληματα σε αλλα ηχεια!

SPYROID είπε:
Ας απαντησει καποιος που θα μπορει να τον βοηθησει τελικα
Μεχρι να βρεθει καποιος,κανουμε κουβεντα,ανταλλασσουμε αποψεις,συζηταμε,δειχνουμε ενδιαφερον στο θεμα του musictech,γι αυτο λεγεται φορουμ και οχι ''αποκλειστικη''. ;)

Ειδαλλως,θα θαβοταν και το θεμα και θα λιγοστευαν οι πιθανοτητες να βρεθει αυτος ο καποιος.

Αυτο πρεπει να εκτιμηθει και απο τον musictech,γιατι,ακομα και ωφελιμιστικα να το δει,κραταμε το θεμα ''φρεσκο'',κι ας αναφερεται σε εξεζητημενα προιοντα. ;)

χαχα...η αληθεια ειναι οτι αναψαν τα αιματα λιγο!! ;D ;D ;D

ξερω πολυ καλα πως ειναι οι καταστασεις στα φορουμς τοσο εντος οσο κ εκτος συνορων αλλα..δεν περιμενα τετοια εξελιξη!!

Προσπερναω τα διαμαντια που διαβασα βιαστικα...

musictech παιδιμ.

στο στουντιο εχουμε barefoot mm27, avantone passive, dynaudio bm15, adam a7.

αν εισαι στην αθηνα ( και στον βορειο πολο να ησουν , ορεξη να υπαρχει)  εισαι ευπροσδεκτος να ερθεις να τα ακουσεις.

υπαρχει μονο ενα προβλημα ρε γαμωτο.. ολα αυτα τα ηχεια παιζουν μονο μεταλ... δεν ξερω τι εχουν παθει. ;D

Alex

Αγαπητέ musictech,

απ'οτι φαίνεται, το γεγονός ότι απέρριψες όλα τα ηχεία που είναι στάνταρ σε επαγγελματικά στούντιο, μάλλον οδήγησε πολλούς να σε εκλάβουν ως fake τύπο που κάνει πως ξέρει.

Επίσης δεν νομίζω να βρεις πολλούς που έχουν ακούσει τα ηχεία που αναφέρεις.

Κάθε καλό στούντιο έχει ένα ζευγάρι "γνωστά" μόνιτορς (Adam, Genelec, Dynaudio),

επίσης 1-2 ζευγάρια χαζοηχεία για να τσεκάρει τον ήχο και 1 ζευγάρι πολύ καλά ηχεία που τα έφτιαξε κάποιος ειδικά για τον χώρο. 

Τώρα γι'αυτά που ρωτάς, ελπίζω να βρεθεί κάποιος που γνωρίζει 1-2 απ'αυτά να σου πει.

Phase Shift είπε:
Προσπερναω τα διαμαντια που διαβασα βιαστικα...

musictech παιδιμ.

στο στουντιο εχουμε barefoot mm27, avantone passive, dynaudio bm15, adam a7.

αν εισαι στην αθηνα ( και στον βορειο πολο να ησουν , ορεξη να υπαρχει)  εισαι ευπροσδεκτος να ερθεις να τα ακουσεις.

υπαρχει μονο ενα προβλημα ρε γ***το.. ολα αυτα τα ηχεια παιζουν μονο μεταλ... δεν ξερω τι εχουν παθει. ;D

Alex
μμμ..μηπως εχεις κ στουντιο στην νεα σμυρνη??εχουμε μιλησει κ τηλ. αν εισαι αυτος που νομιζω!!θα χαρω να τα ακουσω!!

CarpeOmnious είπε:
Αγαπητέ musictech,

απ'οτι φαίνεται, το γεγονός ότι απέρριψες όλα τα ηχεία που είναι στάνταρ σε επαγγελματικά στούντιο, μάλλον οδήγησε πολλούς να σε εκλάβουν ως fake τύπο που κάνει πως ξέρει.

Επίσης δεν νομίζω να βρεις πολλούς που έχουν ακούσει τα ηχεία που αναφέρεις.

Κάθε καλό στούντιο έχει ένα ζευγάρι "γνωστά" μόνιτορς (Adam, Genelec, Dynaudio),

επίσης 1-2 ζευγάρια χαζοηχεία για να τσεκάρει τον ήχο και 1 ζευγάρι πολύ καλά ηχεία που τα έφτιαξε κάποιος ειδικά για τον χώρο. 

Τώρα γι'αυτά που ρωτάς, ελπίζω να βρεθεί κάποιος που γνωρίζει 1-2 απ'αυτά να σου πει.
πιστεψε με πλεον ο μυθος για πολλα απο αυτα τα ηχεια και το στανταρντ που ανεφερες  τεινει..να καταρριφθει.οι εταιρειες που ανεφερα οπως και τα  barefoot που εχει ο φιλος μας  phase  shift ειναι απο τις πλεον κορυφαιες και προτιμωμενες..!!απλα τα  barefoot einai gia  εμενα τωρα καπως..απλησιαστα οπως κ αλλες εταιρειες για αυτο κ δεν τα ανεφερα!

musictech είπε:
μμμ..μηπως εχεις κ στουντιο στην νεα σμυρνη??εχουμε μιλησει κ τηλ. αν εισαι αυτος που νομιζω!!θα χαρω να τα ακουσω!!

προσπαθεις να κρυφτεις, να μην σου σπανε τα νευρα, και τσουπ, σε ξεμπροστιαζουν. πουτανα ζωη... :P

θα γινω γραφικος και θα πω την καραμελα του τα μονιτορ ειναι πολυ προσωπικο πραγμα. υπαρχει ειδικο λινκ με το αυτι του εκαστοτε ακροατη. ωπα λαθος,  ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ. αλλο να ακους μουσικη, αλλο να την φτιαχνεις/μιξαρεις/γραφεις. σε αυτην την φαση, προτιμω το κατασκοπικο μου εργαλειο η να μην μου λεει ψεματα, η το ψεμα του να ειναι το αντιθετο απο αυτο του αυτιου μου, για να με κοροιδευει καλλιτεχνικα ( 1031, ns10)

that said, καποια χαρακτηριστικα ειναι ισως τα πιο σημαντικα. closed port/ infinite baffle design ( ns10, auratones, barefoot) και transmission line (pmc).

ευχαριστως να περασεις.  και θα ελεγα να μην πολυπιστευεις το gearslutz. θελει πολυ ξεκαθαρισμα για να βρεις κατι που να στεκει εκει μεσα.

alex

Phase Shift είπε:
προσπαθεις να κρυφτεις, να μην σου σπανε τα νευρα, και τσουπ, σε ξεμπροστιαζουν. **** ζωη... :P

θα γινω γραφικος και θα πω την καραμελα του τα μονιτορ ειναι πολυ προσωπικο πραγμα. υπαρχει ειδικο λινκ με το αυτι του εκαστοτε ακροατη. ωπα λαθος,  ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ. αλλο να ακους μουσικη, αλλο να την φτιαχνεις/μιξαρεις/γραφεις. σε αυτην την φαση, προτιμω το κατασκοπικο μου εργαλειο η να μην μου λεει ψεματα, η το ψεμα του να ειναι το αντιθετο απο αυτο του αυτιου μου, για να με κοροιδευει καλλιτεχνικα ( 1031, ns10)

that said, καποια χαρακτηριστικα ειναι ισως τα πιο σημαντικα. closed port/ infinite baffle design ( ns10, auratones, barefoot) και transmission line (pmc).

ευχαριστως να περασεις.  και θα ελεγα να μην πολυπιστευεις το gearslutz. θελει πολυ ξεκαθαρισμα για να βρεις κατι που να στεκει εκει μεσα.

alex
    συμφωνω απολυτα με αυτα που λες...και  τεινω σε καποια sealed cabinet  λυση :)

αν υαπρχει καποιο αλλο ηχειο ομως που θα μου δωσει αυτα που ακουσα σε ηχειο sealed ευχαριστως θα το προτιμησω!!ξερω πολυ καλα τι θελω αλλα...το θεμα ειναι τελικα κ το οικονομικο!επισης δεν τρωω αμασητο οτι και να μου προσφερουν σε οποιοδηποτε site-forum.εχω καταλαβει πολλα απο τα παιχνιδια που παιζονται (πχ με ολους τους καλοθελητες που με παθος και ενθουσιασμο προτεινουν κατι..απο το οποιο εχουν συμφερον!!).η αληθεια ειναι οτι σερβιρεται πολυ μεγαλο παραμυθι προκατασκευασμενο και κατευθυνομενο παντα απο τις εταιρειες....

musictech είπε:
    συμφωνω απολυτα με αυτα που λες...και  τεινω σε καποια sealed cabinet   λυση :)

αν υαπρχει καποιο αλλο ηχειο ομως που θα μου δωσει αυτα που ακουσα σε ηχειο sealed ευχαριστως θα το προτιμησω!!ξερω πολυ καλα τι θελω αλλα...το θεμα ειναι τελικα κ το οικονομικο!επισης δεν τρωω αμασητο οτι και να μου προσφερουν σε οποιοδηποτε site-forum.εχω καταλαβει πολλα απο τα παιχνιδια που παιζονται (πχ με ολους τους καλοθελητες που με παθος και ενθουσιασμο προτεινουν κατι..απο το οποιο εχουν συμφερον!!).η αληθεια ειναι οτι σερβιρεται πολυ μεγαλο παραμυθι προκατασκευασμενο και κατευθυνομενο παντα απο τις εταιρειες....
εκπληκτικα.

τα αλλα πιο σημαντικα χαρακτηριστικα. fatigue factor ( genelec  για κλωτσιες).midrange resolution ( οχι πολυ εκολο για two  way  design), phantom center.

αν δεν σε νοιαζει η ενταση  και τα απειρα μπασσα ισως να σου ταιριαζουν τα sonics anima.

να πω για ακουστικη? η θα ειμαι σαν τον τρελλο του χωριου?

pm με οποτε θες να περασεις.

alex

musictech είπε:
επισης δεν τρωω αμασητο οτι και να μου προσφερουν σε οποιοδηποτε site-forum.εχω καταλαβει πολλα απο τα παιχνιδια που παιζονται (πχ με ολους τους καλοθελητες που με παθος και ενθουσιασμο προτεινουν κατι..απο το οποιο εχουν συμφερον!!).η αληθεια ειναι οτι σερβιρεται πολυ μεγαλο παραμυθι προκατασκευασμενο και κατευθυνομενο παντα απο τις εταιρειες....
Oι εταιρείες λοιπόν αλλά ΚΑΙ οι χρήστες ασχολούνται με τα φόρουμ και σερβίρουν παραμύθι προκατασκευασμένο και κατευθυνόμενο.

Συνέχισε φίλος ωραία τα λες, μου κάνεις.

musictech είπε:
    συμφωνω απολυτα με αυτα που λες...και  τεινω σε καποια sealed cabinet   λυση :)

Εδώ φοβάμαι ότι θα διαφωνίσω.
Κατά καιρούς έχω μιλήσει για κάποια προϊόντα, και τα ηχεία μου είναι παθητικά PMC... Φανταστικά, κατα τη γνώμη μου (αν θες πες μου να έρθεις να τα ακούσεις στο στούντιο μου αν είσαι Αθήνα).

Αλλα δεν έχω πάρει ΠΟΤΕ δραχμή (<- καλό εεε; ) από κανέναν. Έχω πάρει κάποια τσάμπα προϊόντα, από 2 εταιρίες (μάλιστα φίλους που τους ξέρω και βρισκόμαστε όποτε μπορούμε), αλλά το αναφέρω.

Και νομίζω ότι οι πιο πολλοί έτσι κάνουν. Αναφέρουν αν δουλεύουν κάπου ή αν έχουν κέρδος από μία πώληση. Μπορεί να μη φαίνεται καθαρά πάντα (πχ ο Nick Phoenix της EW σε κάποιο φόρουμ δε δείχνει ότι είναι ΑΥΤΟΣ ο Nick, αφού το έχει αφήσει Nick P.)... "Όλοι" το ξέρουμε βέβαια αλλά όχι ο καινούριος.

Και εκεί μπαίνει το σοβαρό πρόβλημα: Ο εργαζόμενος σε μία εταιρία, ο δημιουργός, ο καλιτέχνης, ΔΕΝ έχει δικαίωμα άποψης τελικά; Γιατι σου το ορκίζομαι, η μουσική μου είναι η καλύτερη μουσική του κόσμου και μου επιτρέπω να το λέω (<- ψωνάρα), ακόμη ειδικότερα στους πελάτες μου, ή στους πιθανούς μου πελάτες... ;)

Νικολα σιγουρα αυτο που ειπα δεν αφορα....ολους!!απλα εχω παρατηρησει πολυ αυτο το φαινομενο.εξαλλου ο καθενας αποδεικνυει με την σταση του  τι ρολο παιζει και εσυ ,εδω και πολυ καιρο που μπαινω εδω ,εχω παρατηρησει οτι εισαι πολυ αξιοπρεπης ;)

ποια  pmc εχεις?

εχει ακουσει κανεις τα υπολοιπα??

PELONIS MODEL 42

-PROAC 100

-GEITHAIN LR 906

-B&W 805 (MATRIX OR NAUTILUS)

-UNITY THE ROCK

-SE ELECTRONICS THE EGG

-ACOUSTIC ENERGY AE 22 ACTIVE

-NEUMANN KH 120

Χωρίς να έχω ακούσει κανένα από τα παραπάνω ηχεία, νομίζω ότι εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να μπούνε στην ίδια λίστα.

Άλλα είναι active άλλα passive άλλα ακριβά άλλα πολύ ακριβά κλπ.

Όλα είναι καλά ή κακά ηχεία ανάλογα τις απαιτήσεις, το χώρο σου και το budget.

Οπότε θα έλεγα να προσδιορίσεις κατά το δυνατόν τι θέλεις.

musictech είπε:
ποια  pmc εχεις?
Έχω AYTA μαζί με ενισχυτές ΑΥΤΟΥΣ
Προσωπικά για το είδος της μουσική που κάνω (κλασσική, ορχηστρική, κλπ) νομίζω ότι είναι ότι πρέπει... Όπως σου είπα, αν θες στείλε ΠΜ να τα ακούσεις.

Trending...

Νέα θέματα

Back