Ελληνικο ροκ ?

Anonymous

Νέο μέλος
Πόντοι
16
διαβαζω σε πολλα κειμενα την φραση αυτη ,

αραγε υπαρχει τετοιο ?

στην χωρα μας υπαρχει μια παρεξηγηση , λογω της κυριαρχιας του

μπουζουκιου ,οτιδηποτε δεν το περιλαμβανει χωριζεται σε pop η rock.

Eτσι ακουω οτι οι ΠΥΞ ΛΑΞ ειναι ροκ !!!

ο Παπακωσταντινου ειναι ροκ !!!

Ειναι λαικοι ,καθαροι μαλιστα ,απλως δεν παιζουν με μπουζουκια .

Rock παιξαν οι Douglas , oi Raw Silk , oi TRADEMARK κτλ ,και καποιοι

αλλοι βεβαια ,ειμαι σιγουρος οτι το ειδος αυτο παιζεται σε καθαροαιμη

μορφη ,σε καποια 'home προβαδικα' .

C REAL : συμφωνω με τα σχολια για το live ,ομως εμενα μου εκανε

ασχημη εντυπωση το cd τους

-ξεκιναει με pop και μεσα περιλαμβανει και ψιλο-τσιφτετελια , πραγμα

που δειχνει οτι δεν υπαρχει μουσικη αποψη .Και ολα αυτα που λενε

περι 'η μουσικη ' ειναι μια ,ισχυουν κατα μερος ,για μενα βεβαια .

αυτα προς το παρων

alp

Δεν νομίζω ότι το ροκ σταματά στους Douglas και τους Raw Silk. Συμφωνώ ότι το ροκ δεν ήταν όπως παλιά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταμάτησε να υπάρχει και να εξελίσσεται. Το θέμα ελληνικό ροκ είναι μεγάλο (έχω όντως ακούσει πολλούς να λένε ότι δεν υπάρχει αυτό το είδος) και σίγουρα οι Πυξ-Λαξ δεν είναι ροκ αλλά για τον Παπακωνσταντίνου θα μου επιτρέψεις να διαφωνίσω γιατί απ' όσο τον ξέρω, μπορώ να πω πως ο τύπος είναι ροκ σε όλα του, όχι μόνο στη μουσική! Αν πάλι δεν σ' αρέσει, θα φέρω ένα παράδειγμα μπάντας που μόνο ροκ μπορώ να θεωρήσω και ένα σόλο καλλιτέχνη. Τρύπες και Παύλος Σιδηρόπουλος. Αν αυτά τα δύο ονόματα δεν έχουν κάνει ροκ μουσική, τότε όντως δεν υπάρχει ελληνικό ροκ. Για τα νέας εσοδείας συγκροτήματα δεν ξέρω, άλλοι τα βλέπουν ροκ κι άλλοι όχι, προσωπικό θέμα του καθενός.

Υ.Γ. Οι C-Real είναι μια πατάτα της βιομηχανίας θεάματος, που βασίζονται στην εμφάνιση της κοπελιάς και τους πιασάρικους στίχους. Απορώ γιατί ασχολούμαστε ακόμα...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΚ?

ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ! 8O

ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ,ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΜΠΛΟΥΖ ΚΑΙ ΙΝΔΙΚΟ ΦΑΝΚ.... :D

ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!!!!!!!1

ΠΛΑΚΑ ΠΛΑΚΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ CD ME IAΠΩΝΙΚΟ Μ-ΠΛΟΥΖ!!!!!!!!!

ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ!!!! :wink:

NOMIZΩ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΚ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ....!!!ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ....ΝΑΙ!!!
Μεγαλη κουβεντα! Π.χ. Οι Τρυπες ειναι μια παραλαγη των Gang Of Four αν τους εχετε ακουστα, αν οχι ακουστε τους και θα με θυμηθητε...

χωρις πλάκα έχω και εγώ ένα cd με ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΙΚΟ punk!

ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ!!!

Ελληνικο Ροκ ειναι κατι που δεν ειναι, Ελληνοφωνο ροκ ειναι οτι λεγεται ροκ στην Ελλαδα με Ελληνικους στοιχους. Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχουν μονο ροκ μπαντες στα Φιλλανδικα αλλα μπαντες που θεωρουνται Φιλανδικο ροκ γιατι εχουν κατι φιλανδικο κατι που δεν υπηρχε πριν απο αυτους, δες gothic ροκ πχ. Το ολο θεμα με την ροκ την τζαζ την ποπ και ολα τα αλλα ιδη ειναι ενα τρικ των Media και εμεις εχουμε πεσει στην παγιδα και σκοτωνομαστε για το τιποτα. Ζητω στον ροκα Αλκινοο!

αλλη μια 'ανακριβεια' που ακουω ειναι οτι ο Τσιτσανης ,Βαμβακαρης

επειδη ειναι γνησιοι ειναι rock .

'ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ' και γνησιοι υπαρχουν σε ολα τα μουσικα ειδη , αλλα

δεν ειναι rock . ουτε rock ειναι τροπος ζωης , αλλα ηχος .

Αλλωστε στην εποχη μας ,τα μεγαλα rock group ,ειναι και τελειως

εξω απο οτι παλια θεωρουσαμε 'rock τροπο ζωης' .

To ελληνικο rock υπαρχει αλλα ειναι underground .Οπως Ιαπωνεζικο

Βιετναμεζικο κτλ .

Κατ εμε ουτε Παπακωσταντινου , ουτε Πυξ Λαξ οχι μονο δεν ειναι

rock αλλα ουτε και εχουν επαρκεις επιροες του ειδους .

Αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι γνησιοι , απλα δεν μπορω να τους

βλεπω σε κατηγοριες rock .

Aν θυμαστε παλιοτερα ,την δεκαετια του 80' ειχε βγει η φραση

posers , για group τυπου Bon Jovi, Europe, Firehouse,Whitesnake

κτλ . Με αποτελεσμα σημερα αυτοι να συνεχιζουν ,πολλοι χωρις

μαλιστα να πουλανε , να παιζουν το ιδιο ειδος μεσυνεπεια , ενω

αλλοι 'γνησιοι' , την εχουν κανει 'γυριστη' . Αν και 'λεφταδες'

κανουν το ιδιο πραγμα , και αυτο εχει μεγαλυτερη αξια .

Αν η κιθαρα δαγκωνει και η μουσικη σε 'κλωσταει' ,τι σημαινει

αν παιχθηκε απο ιδιοκτητες πισινας και αλλων αγαθων ?

και εννοειτε οτι ολες οι αποψεις για το θεμα ειναι σεβαστες ,ουτε

βρισκεται και καμια ακρη με το θεμα

alp

ΗΧΟΣ ΝΑΙ!!!! ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ

ΕΙΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΕΙΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

ΠΧ ΑΛΛΙΩΣ ΠΕΙΘΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΕ ΘΕΜΑ ΠΧ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΠΕΡΑΣΕ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΠΟΤΕ ΤΟΥ.

ΠΩΣ ΣΕ ΠΕΙΘΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.?????

ΠΑΝΟΥΣΗΣ = ΟΛΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ, ΞΕΡΟΛΙΣΜΟΣ, ΣΑΤΥΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΙΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ ΚΑΙ ΚΟΛΕΓΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΩΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΠΛΑ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.

Σίγουρα ο καθένας έχει την άποψη του και αυτοβαπτίζεται σε ροκ.

Γνωστή ελληνική φράση <<σήμερα ότι δηλώσεις είσαι >>.

Αν τα πάρουμε τα πράγματα λίγο από την αρχή του 20ου αιώνα και λίγο

από το τέλος του 19ου ξεκινάνε τα πρώτα blues τραγούδια (εκφράζοντας διαμαρτυρία, πόνο, χαρά, έρωτα,ειρωνία κλπ συναισθήματα.

Οι μουσικές φόρμες άλλοτε κοντινές ρυθμ εντ μπλουζ, ροκ ν ρολ, jazz, rock, hard,

metal, progresive, ποπ ροκ , πειραματισμος, ροκ με συμφωνική , οπεραkai πολλές άλλες ετικέτες που και δεν πολυγουσταρω να κλισάρω την μουσική,

μπάντες και καλιτέχνες των υπογείων και των μπαρ και καλιτεχνες διασκεδαστές των εξευγενισμένων χόρων

και μουσικες που μετά από πολύ κόπο βρήκαν το δρόμο της προώθησεις και έφτασαν στα αυτιά μας παρόμιες δυσκολίες είχε και το ρεμπέτικο τραγουδι που οι περισότεροι καλιτεχνες πέθαναν στην ψάθα και αναγνωρίστηκαν μετά θανατο άραγε είναι ροκ; <<τα μπλουζ του πρίγκιπα >> Παύλου Σιδηρόπουλου που ακους ρεμπετικες φορμες με κιθάρα μπλουζ,

ακούγοντας την λύρα και την εκφραση του Ψαραντώνη σκέφτηκα τη πλάκα θα πάθαιναν οι Φλόϊντ

Τέλος πάντων μπορούμε να μιλάμε για ώρες.

¶μα δω την λέξη ελληνικό ροκ θα σκέφτω ελληνικό στοίχο

αλλά τα πάντα είναι σχετικά

γιατί η ίδια η μουσική από μόνη είναι αυτή που σε καλεί πάντα να ανοικτείς να απλωθείς σ` ένα σύμπαν που όλο διαστέλεται και υπό αυτή την ένια δεν επιδέχεται ετικέτες και δεν υπόκειτε σε περιορισμούς

φιλικά

brain

ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΕΝΑ...

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΖΟΡΜΠΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΣΑΝ ΤΡΕΛΛΑ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ

ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΡΟΚ ΚΟΙΝΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΥΛΟ ΡΟΚ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΗ ΡΕΜΠΕΤΗ ΜΕ ΡΟΚ ΚΙΘΑΡΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ

ΕΓΩ ΑΚΟΥΩ 90 % ΡΟΚ ΚΑΙ 10 % ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟ ΤΟ ΡΟΚ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

To θέμα δεν είναι πως θέλει το κοινό τον Παύλο αλλά πως γουστάρε αυτός

να εκφράζεται και εγώ πιστεύω ότι και στα << Μπλούζ του Πρίγκιπα>>

ροκ συνεχίζε και έκανε ο άνθρωπος εξαρτάτε τι θεωρείς ροκ. Το θέμα πιστεύω δεν είναι το πόσο πέτυχαν γιατι αυτό μου λέει τι πωλήσεις έγιναν και πέτυχαν εμένα προσωπικά με αφορά το καλιτεχνικό αποτέλεσμα εκφρασης που θεωρώ ότι ήταν αρκετά ροκ.

την ποιότητα δεν την βλέπεις μόνο από τις πωλήσεις.

και ο Νικόλας ¶σιμος παρεμφερεί τρόπο έκφρασης είχε και χρησιμοποιούσε

και τρίχορδο αυτό συμαίνει ότι δεν ειναι ροκ αλλά κροκ όπως έλεγε και ο ίδιος.

φιλικά

brain

ΕΓΩ ΑΚΟΥΩ 90 % ΡΟΚ ΚΑΙ 10 % ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟ ΤΟ ΡΟΚ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ
Και αντίστοιχα κάποιες προσπάθειες πέτυχαν φίλε μου. Και αν τα πράγματα ήταν περιχαρακωμένα όπως λες, τότε δεν θα είχαν γίνει καν οι προσπάθειες αυτές και θα στερούμασταν των καλών αποτελεσμάτων τους. Το γεγονός ότι δεν πέτυχαν όλες είναι μάλλον αστείο να το συζητάμε, είναι παράλογο να απαιτούμε κάτι τέτοιο σε οποιονδήποτε τομέα.

ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!!!!!!!1
ΠΛΑΚΑ ΠΛΑΚΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ CD ME IAΠΩΝΙΚΟ Μ-ΠΛΟΥΖ!!!!!!!!!

ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ!!!! :wink:
Ναί κι εγώ έχω κάπου θαμένο ένα bootleg των Loudness που λένε κάποια από τα κομμάτια τους στα ιαπωνικά.

Οποιος δεν ξέρει τους Loudness είναι μια Metal μπάντα απο την Ιαπωνία που σήμερα αγνοείται η τύχη της.

Ας παρουμε λοιπον ολοι τις Harley βαλουμε τα πετσινα μας, φορεσουμε περουκιες ,για οσους δεν εχουμε μακρια μαλλια ,για να κυνηγησουμε τον Visitor και να τον πλακωσουμε με λοστους αφου δεν ειναι ροκ 8)

Παιδια σημασια δεν εχει τοσο το στυλ της μουσικης που αρεσει στον καθενα.Σημασια εχει εαν αυτο που ακους σε αγγιζει και ξερεις γιατι σε αγγιζει.

Εγω προσωπικα ακουω περισσοτερο Blues&Soul απο 60'-70'.

Το ελληνικο ροκ δεν εχει τις βασεις του στο πατερα του ροκ που ειναι το Βlues και γι'αυτο πιστευω οτι ακουγεται πολυ ψευτικο.Σχεδον κανεις δεν φροντισε να κοιταξει λιγο πισω στην ιστορια του ροκ(εννοω τωρινες μπαντες).Πολλα παιδακια πιστευουν οτι πισω απο τα ξυλινα σπαδια,τις τρυπες κλπ δεν υπαρχουν αλλα group.Mε αλλα λογια αν δεν γνωριζεις το παρελθον δεν κατεχεις το παρον και δεν κατακτας το μελλον.

Θανατος στον visitor!! :lol:

Ρε αντε σοβαρευτητε λιγο. Μουσικη ειναι μια, βεβαια παντα υπαρχουν και η ακραιες και ηλιθιες περιπτωσεις που πρεπει να τις κατακρινουμε. Οχι ομως να πεσουμε να σε φαμε. Ποτε κανενας δεν ειπε οτι το Noiz ειναι ροκ και μονο. Ειναι τα παντα και ολοι ειναι ευπροσδεχτοι. Γι'αυτο αντι να "περνεις ματι" κανε ενα Login και παρε μερος ενεργα...

BRAIN' date=' ΑΣΤΟ ΧΑΛΑΣ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΣΟΥ. ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΛΙΣΕ.
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΟΠ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝΕ ΝΑ ΜΕ ΦΑΝΕ.

[/quote']

Χμμμμμ εγώ θα έλεγα να του κάνομε Voodoo την ημέρα του πάρτυ. Τι λέτε;

Δεν αφήνουμε τις βλακείς λεω εγω;

Είμαστε μια χούφτα άνθρωποι και διχαζόμαστε για ποδόσφαιρα μουσική και πολιτική.

Για αυτό και μας θεωρούν οι άλλες χώρες εύκολα θύματα!

Γουστο και καπέλο του καθενός είναι να ακούει ότι θέλει. Το ότι κάποιος προτιμάει να ακούσει αυτό που κάποιοι από εμάς θα το πούμε karaoke ή κονσερβα κτλ κτλ νομίζω ότι είναι δικό του θέμα.

Απλά συμφωνώ στο ότι υπάρχει μια αρρωστημένη κατάσταση στα παρασκήνια της ελλινικής μουσικής σκηνής. Δεν μηλάω για τα κγρουπάκια που εμφανίζονται σε μαγαζιά ερασιτεχνικά και πολλές φορές χωρίς κάν δισκογραφική δουλειά αλλά για αυτό που βλέπω ότι για το Σάκη Κουβά, για τη Φαρδύ, για τον Τελάρα κτλ κτλ κάποιοι κόβουν φλέβες.

Αυτό όμως συμβαίνει σε όλους τους μουσικούς χώρους. Οχι μόνο σε αυτό που λέμε γαβ γαβ ή ποπ ή λαϊκό αλλά και στους Rock κύκλους.

Trending...

Νέα θέματα

Back