Εγώ αυτή την αντίληψη ότι ο νέος χρειάζεται να του πλασάρεις ένα κομμάτι remixαρισμένο αλλιώς δεν μπορεί να το ακούσει σόρρυ αλλά δεν μπορώ να την ακούσω σοβαρά.
Συμφωνώ. Εγώ το έγραψα για να προλάβω τυχόν απόψεις που είναι σε αυτό το κλίμα επειδή τα έχω διαβάσει σε άπειρα σχόλια τέτοιων τραγουδιών στο Youtube και είπα να την συμπεριελάβω επειδή όταν διαβάζω ένα θέμα δεν μου αρέσει ο OP να έχει τετελεσμένες απόψεις υπέρ/κατά αλλά να είναι πιο ανοιχτό προς συζήτηση και είπα να εφαρμόσω την ίδια τακτική στο δικό μου θέμα.
Ολοι μας όταν ακουσαμε αυτα τα κομμάτια πριν γινει το remix στην αρχική τους μορφή τα ακούσαμε και μια χαρά μας άρεσαν το ιδιο και οι γονεις μας.
Σε εμένα ναι (και σε σένα) αλλά δεν ισχύει για όλους. Ξέρω περιπτώσεις που να μη γούσταραν Χατζιδάκη αλλά μια χαρά άκουγαν τα remix που χαουζ-ίζουν και είναι πιο αρεστά για τα δικά τους κριτήρια/γούστα. Ίσως επειδή τα πρωτότυπα τα θεωρούν "βαριά" ενώ αυτά τα χαουζορεμίξ είναι πιο για παραλία; Δεν ξέρω, ποτέ δεν τους κατάλαβα.
Αρκει να θες να ακούσεις. Δεν ειναι όλα τα είδη για όλους. Εμένα για παράδειγμα δε μου αρέσει το funk. Δε μειώνεται η αξία του, απλά δε μου αρέσει όπως και να μου το δώσεις.
Ε ναι, το πιο σημαντικό είναι αυτό: να θέλεις να τα ακούσεις. Καμία μουσική από κανέναν μουσικό δεν πρέπει να σε "πείσει" πως αξίζει την προσοχή και την αποδοχή σου. Άμα θέλεις ακούς, άμα δεν θέλεις δεν ακούς, τόσο απλά.
Οι δε ξένοι (όσοι ενδιαφέρονται) να είσαι βέβαιος ότι θέλουν να τα ακούσουν στην αρχική τους μορφή γιατι το βλέπουν και λιγο ιστορικά λαογραφικά. Όπως ακριβώς και εμείς με τα δικά τους.
Το πιστεύω αυτό. Παραδόξως περισσότερους Έλληνες/ίδες συναντάς σε σχόλια από τέτοια ρεμιξαρισμένα.
Γενικά τα remix δε τα γουστάρω καθόλου γιατι είναι σα να κάνεις μια δήλωση ότι ο αρχικός δημιουργός κάτι δεν έκανε καλά που θα το διοθρώσεις εσύ... (αυτος που κάνει το remix).
Ναι, το κατανοώ αυτό. Ρεμίξ ουσιαστικά σημαίνει "επανεφεύρεση". Αν υπάρχει ήδη κάτι και είναι καλό σαν αποτέλεσμα, γιατί να το κάνεις ρεμίξ; Υπάρχουν ολόκληρα είδη που αποτελούνται από ρεμίξ (π.χ. electro swing που χρησιμοποιεί τραγούδια Swings των '40s και phonk που είναι κάτι μεταξύ funk και trap με ρυθμούς Βραζιλίας). Γενικά δεν πολυγουστάρω ρεμίξ τραγουδιών. Άλλο αν ακούω ηλεκτρονική (η italo disco ανήκει στην EBM -Electronic Body Music- που είναι "ξαδερφάκι" της EDM -Electronic Dance Music- ) η οποία δεν κάνει ρεμίξ από παλιά τραγούδια αλλά ρεμίξ κομματιών άλλων DJs. Εδώ μιλάμε για ιστορία, τα άλλα είναι από πριν ρεμιξαρισμένα.
Και οκ γουστάρεις να δεις τι θα γινει αν βάλεις funk ή hip hop beat πισω απο τον Χιώτη. Γιατί βάζεις samples με τη Ρόζα και τον Κασιμάτη και δεν τα παίζεις/τραγουδάς όλα απο την αρχή ωστε να γινει διασκευή?
Συμφωνώ και εδώ. Γενικά ρεμίξ τύπου 20% δεν το θεωρώ καν ρεμίξ. Αν γίνει αγνώριστο (70% και πάνω) τότε οκ. Απλά άλλαξαν ταχύτητα, έβαλαν λίγο distortion και πέταξαν αυτή την beatbox χιπ χοπ instrumental μουσική τύπου boom bap.