έλληνες μπασίστες

Ο Βαγγέλης Παππάς από Closer είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση

και για να βγω και λίγο off topic ο Λάμπρος Σαλτσίδης από τους διαλυμένους Ziggy Was

fleamail είπε:
Ο Δημήτρης Μπασλάμ Φυσικά!
O μπασίστας του Θανάση Παπακωνσταντίνου, επίσης έχει παίξει και ηχογραφήσει με big sleep, Γιάννης Αγγελάκας και οι Επισκέπτες, Μελίνα Κανά, Φάμελλο, Στόικο.
και το Μάλαμα επισης, φοβερός παίκτης!!!

Να προσθέσω και εγώ στην κατά τ 'άλλα φοβερή λίστα, και τον Σάββα Μπετίνη (για να αλλάξουμε και κλίμα ;)), έναν εξαιρετικό μπασίστα που πλέον παίζει στους Kinetic.

το cd του ζηκογιαννη το εχω λιωσει.ειναι πολυ πολυ ωραιο.ηταν παλιος δασκαλος του κουμπαρου μου.

μια φορα λοιπον τον ρωτησε σαν μαθητης του:

-δασκαλε πως θα μαθω να παιζω οπως εσυ?

- να μελετας αυτα που σου δειχνω.

(στο επομενο μαθημα)

-τι πρεπει να κανω για να παιζω τις "αναλυσεις" που παιζεις κι εσυ?

-ολα αυτα που σου μαθαινω πρεπει να τα μελετησεις σκληρα.απο κει και περα ειναι θεμα πως θα τα "μαγειρεψεις"...

(λιγο καιρο μετα)

-δασκαλε με τι μπασσο παιζεις ?με τι ενισχυτη? πως μπορω να βγαλω ιδιο ηχο κι εγω??

-(χαμογελωντας).....ΜΕ "ΨΥΧΗ" ΚΑΙ "ΔΑΧΤΥΛΟ".....

αυτα απο διηγηση του κουμπαρου μου κωστα.

επισης να πω οτι ωραιος μπασσιστας ειναι και ο νικος βαρδης.τον ειδα τελευταια φορα στην ιερα οδο με τερζη-παριο.

+1 σε ολους!

Τον Καρρά τον θυμηθηκα προσφατα στο ασχετο κ ηθελα να ανοιξω θεμα!Σπουδαιος μουσικος.Ακουστε τη μουσικη που εχει γραψει στο "Υπέροχο Τίποτα"  το 1993... απιστευτες ενορχηστρωσεις και αισθητικη που χαρακτηριζει καποιον μουσικό δημιουργό κ όχι οργανοπαιχτη του κακως εννοούμενου ελληνικου ροκ.

Ξερει κανεις τι κανει τωρα?

http://www.myspace.com/dimitrisfrosinis

Οχι τοσο "ονομα" οσο οι προαναφερθεντες αλλα για μενα δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο κανεναν τους. Ακουστε και κρινετε μονοι σας.

Να προσθεσω επισης οτι παιζει εκπληκτικο synth bass!

longshadow είπε:
Παράλειψη!!...Ξεχάσαμε τον Γιώργο Ζηκογιάννη!...  http://www.myspace.com/yiorgoszikoyiannis

Ακόμα θυμάμαι πρίν απο 7-8 χρόνια περίπου όταν πήρα μια μέρα το θάρρος να τον ρωτήσω κάτι περί μουσικής...

Ενώ δεν ήμουν καν μαθητής του, με κάθησε σε μια καρέκλα και άρχισε να μου μιλάει για μουσική για πάνω απο μισή ώρα...

Για όσους δεν το ξέρουν είναι το μπάσο που ακούγεται στο mountains των Socrates.... ;)
+1000

Είχα την απίστευτη τύχη να τον έχω δάσκαλο...Εμ εκτός από Socrates έχει παίξει σε κάποια από τα πρώτα του Β.Παπακωνσταντίνου και έχει συνεργαστεί και με άλλους πολλούς...Είναι η έννοια του "jazz" τύπου και κυριολεκτικά κ μεταφορικά!!Απλά θεός!!

Πάντως βλέπω πως όλοι σας ξεχνάτε τον Δημήτριο Πατσούρη (ή αλλιώς Mutilator).

ρε παιδια ο τουρκογιωργης! ;D

επισης απο εδω θεσσαλονικη

Σωτηρης Ζησης(Blues wire)

Γιωργος Αθανασιαδης(γνωστος ως Αθανας) αυτη την στιγμη παιζει με τους fullHouse αλλα εχει παιξει με παρα πολλους οπως κ με τους NIck And The Backbone

kwstas79 είπε:
Πάντως βλέπω πως όλοι σας ξεχνάτε τον Δημήτριο Πατσούρη (ή αλλιώς Mutilator).
Χαχαχααχααχαχαχαχαχα!

;)

Βαγγέλης Κολλίρης. Αντικατέστησε τον Κιουρτσόγλου στους Ίασις. Εκπληκτικός παίκτης αλλά μας άφησε νωρίς...

Edit: Μα κανείς να μην αναφέρει το Βαβούρα... Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο πια; 8)

Μα κανείς να μην αναφέρει το Βαβούρα... Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο πια; 8)

μορφή μεγάλη

Αλεκος Αραπης=Απροσαρμοστοι,Κριστυ Στασινοπουλου,Νικος Πορτοκαλογλου...Δισκογραφικα εχει παιξει με πολλους αλλους απλα με τους πρωτους επαιζε και στα live.

Καλησπέρα. Παιδιά υπάρχουν κι άλλοι απίστευτοι μπασίστες οπως: Θεοδώρου, Κοντόπουλος, Ζλήκας, Ζικογιάννης, Παλαμιώτης.

Πολλούς που είχα στο μυαλό μου τους... πρόλαβαν! :)

Θα πρόσθετα τον Πέτρο Βαρθακούρη, τον οποίο δεν έχω παρακολουθήσει δισκογραφικά, αλλά σε αρκετά live που τον έχω δει έχω πάθει πολλά εγκεφαλικά!  ;D

platoc8 είπε:
Ένας σπουδαίος μπασίστας είναι και ο Χρήστος Τσαπράζης (τον έμαθα μέσα από τα ξύλινα σπαθιά). Από τους ουσιαστικότερους μουσικούς με ήχο ...
Συμφωνώ ιδιαίτερα. Ο Τσαπράζης ήταν για την τότε ροκ ελληνική σκηνή ένας μπασίστας που ξεχώριζε και για τις basslines που έβαζε στα κομμάτια αλλά και για τον ήχο του. Δεν έχω να πω τα ίδια και για τον Γ.Καρρα από τις τρύπες. Για εμένα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.

Δεν ξέρω αν σε βοήθησα με την έκθεση σου μέχρι στιγμής με το ποστ μου bassoter αλλά έχω σκοπό να το κάνω τώρα. Ένας μπασίστας με ιδιαίτερο στυλ και αρκετά καλές συνθέσεις είναι και ο Αντώνης Μαράτος (Mode Plagal) και επειδή αναφέρθηκε πριν ο Μπασλαμ και επειδή ο Μπασλάμ είναι και μεγάλος κόντρα-μπασίστας έχω να αναφέρω έναν από τους μεγαλύτερους κοντρα-μπασίστες (αν όχι ο μεγαλύτερος) ο Κώστας Θεοδώρου.

Δεν ξέρω αν σε βοήθησα με την έκθεση σου μέχρι στιγμής με το ποστ μου bassoter αλλά έχω σκοπό να το κάνω τώρα. Ένας μπασίστας με ιδιαίτερο στυλ και αρκετά καλές συνθέσεις είναι και ο Αντώνης Μαράτος (Mode Plagal) και επειδή αναφέρθηκε πριν ο Μπασλαμ και επειδή ο Μπασλάμ είναι και μεγάλος κόντρα-μπασίστας έχω να αναφέρω έναν από τους μεγαλύτερους κοντρα-μπασίστες (αν όχι ο μεγαλύτερος) ο Κώστας Θεοδώρου.
  Σαφώς και με έχεις βοηθήσει όπως και όλοι που έχουν εκφέρει τη δική τους άποψη. Μερικά απο τα ονόματα δεν τα ξέρω αλλά θα ψάξω και θα τους βρω. Ο Αντώνης Μαράτος είναι πάρα πολύ καλός μπασίστας και τον έχω φωτογραφίσει στο Κύτταρο φέτος τον χειμώνα. Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι κάποιοι από αυτούς δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους ξένους μπασίστες που παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια. Πολύ θετικό αυτό.

Προσωπικά για εμένα και δεν είμαι υπερβολικός ο Κιουρτσόγλου είναι ένας από τους καλύτερους μπασίστες παγκοσμίως όσον αφορά τον ήχο, τη σύνθεση κομματιών μπάσου και μπασογραμμών αλλά και από θέματος τεχνικής, αν ορίζεται διάταξη σε αυτό το θέμα.

Πάντως bassoter, keep walking με την έρευνα σου.

Ο μπασιστας που αναφερω δεν ειναι Ελληνας ειναι Κουβανος

αλλα βρισκεται Αθηνα τα τελευταια νομιζω 2-3 χρονια

και δουλευει ενεργα ως μπασιστας

Το ονομα του ειναι Manuel  Orza και εναι γνωστος ως Manolito.

Οι εφηβικοί ήρωες ήταν Δασκαλοθανάσης, Αράπης κι ο Ζηκογιάννης με εκείνον τον chorusάτο άταστο ήχο.

Ο Φακανάς ήταν status αλλά δεν μ' άρεσαν αυτά που έπαιζε.

Ο Johnny είναι τόσο μπασίστας όσο είμαι κι εγώ.  ;D

Αλλά είναι φιγούρα cult οπότε όλα τα υπόλοιπα στη πίσω θέση.

audiokostas είπε:
Ο Johnny είναι τόσο μπασίστας όσο είμαι κι εγώ.  ;D

Αλλά είναι φιγούρα cult οπότε όλα τα υπόλοιπα στη πίσω θέση.
Και εσύ cult είσαι...και λάμπεις Κώστα μου!!!!!

Trending...

Νέα θέματα

Back