Ξεκινώντας, αναφέρω οτι είμαι πληκτράς και μου αρέσει πολύ και η κιθάρα. Αποφάσισα λοιπόν να μάθω και κιθάρα (αν υποτεθεί οτι έμαθα πλήκτρα). Σκοπός απλά να παίζω κομμάτια και όχι να γίνω δεξιοτέχνης. Το είδος που μου αρέσει περισσότερο είναι οι μπαλάντες και απόκλειση προς ροκ και ποπ (πχ. Ramazzotti, Clapton - wonderful tonight, tears in heaven κλπ )(άκουσα τον Κροκίδη με τον Παπακωνσταντίνου και τον ήχο του και αρρώστησα). Όντας λοιπόν άσχετος χρειάζομαι βοήθεια στα εξής: α) από τι είδους κιθάρα να ξεκινήσω β) Τι βιβλία ή site προτείνετε (Ωδείο δεν ξαναπάω, βαρέθηκα 13 χρόνια, θέλω να μάθω αργά και χαλαρά) γ) Φίλος - πωλητής Νάκα, μου πρότεινε αφού κλείνω περισσότερο προς την ηλεκτρική να ξεκινήσω με αυτόν τον τύπο, μια και ο τρόπος παιξίματος σε σχέση με την κλασσική διαφέρει. Ακόμη μου πρότεινε για αγορά την Line6 variax 700 μια και ζήτησα μια κιθάρα που θα μάθω, αλλά θα έχει και αξιοπρεπή ήχο. Η συγκεκριμένη μιμείται τις Fender, Gibson κ. ά. καθώς και μερικές ακουστικές. Η ιδέα μου άρεσε καθώς και ο ήχος της κιθάρας που άκουσα (χωρίς πεταλιέρα), μες την ασχετοσύνη μου, μου φάνηκε καλός αλλά και η λόξα μου (όντας πληκτράς) για ποικιλία ήχων και δυνατοτήτων καλύπτεται από το συγκεκριμένο στυλ κιθάρας. Ποιά η γνώμη σας και δ) μου προτάθηκε η πεταλιέρα Line6 Pod xt live.
Ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα.
Ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα.