Εχω τα εργαλεία και την εμπνευση. Πως θα γράψω μουσική;

Λοιπον αγαπητοι μου ο καθε ενας λεει τα δικα του και με το δικαιο του.

Σας ευχαριστω ολους αλλα εγω ειμαι αυτος που πρεπει να βοηθησει τον εαυτο του.

Ειμαι ολομοναχος και δεν εχω εναν ανθρωπο που να ασχολειται με το ειδος αυτο διπλα μου.

Οποτε στερευει η εμπνευση μου,να ημουν ερωτευμενος αντε κατι γινεται(χαχα).

Δεν εχω ασχοληθει με electronica αρκετα χρονια ειμαι 38 και σταματησα να δουλευω dj το 2000

Και μαλλον εχω κολλησει ατην αρχαια δομη ηχων.Νομιζω......

τελος παντων ρε παιδια να ειστε καλα που ασχοληθηκατε με τον πονο μου-αν και καπιοι ηταν οντως ειρωνες..

τελος παντων κανει δεν ειναι τελειος.www.myspace.com/omni17jones

Omni, η σύγχυση που υπάρχει είναι ακριβώς αυτή που περιγράφεται στο ποστ του Yameth. Και βλέποντας τον τίτλο, ποια σχέση μπορεί να έχει το Logic με την... έμπνευση;!!; Kι αν σου λείπει, πώς να σε βοηθήσουμε εμείς;

Eπί του θέματος: δεν είναι ούτε δικιά μου δουλειά, ούτε κανενός άλλου να μάθουμε πώς και γιατί απέκτησες τον εξοπλισμό αυτό. Είναι ωραιότατος, αν και κάποιος μπορεί να μεγαλουργήσει με σκέτο το Logic και ένα midi keyboard. Αν κατάλαβα καλά, θες οδηγούς στησίματος ενός κομματιού από το μηδέν. Eίναι τόσα πολλά αυτά που συνεπάγεται αυτό που δεν μπορούν να γραφτούν σε λίγες γραμμές. Μπορείς όμως να πάρεις μια μικρή γεύση (ΠΟΛΥ μικρή) πηγαίνοντας στο YouTube και γράφοντας στην αναζήτηση "Logic Studio Tutorial", διαβάζοντας το μάνιουαλ και αγοράζοντας καμιά φορά και το περιοδικό "Computer Music" που αρκετές φορές έχει θαυμάσιους οδηγούς και πολύ καλή συλλογή από samples και freeware VSTs. Στην Αθήνα θα το βρεις σε πρακτορεία τύπου του κέντρου.

Από ονλάιν οδηγούς δεν γνωρίζω τίποτα, αλλά αν σε ενδιαφέρει DVD (που είναι και πιο άμεσο από το μάνιουαλ, πλην όμως ποτέ τόσο λεπτομερές) ρώτα τον Γκούγκλη με τις keywords "logic studio dvd tutorials". Aν κάποιος έχει να προτείνει κάποιο, ας μην διστάσει... Ελπίζω οι επόμενοι να βοηθήσουν περισσότερο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Omni17 είπε:
Λετε να δουλεψω ableton? Η θα φαω τα μουτρα μου?
Μπορείς να πας και σε τετρακάναλο με κασέτα.

Αν θέλεις τη γνώμη μου (χωρις καμία ειρωνία), νομίζω ότι δεν πρόκειται ποτέ να τα καταφέρεις μόνος σου.

Πήγαινε σε κάποιον που να ξέρει (κατά προτίμηση κάποιον επαγγελματία που να κάνει μαθήματα) πλήρωσέ του 5-10 μαθήματα να τελειώνεις. 

Τώρα... για έμπνευση..... δεν γίνεται να σου πούμε εδώ πως γίνεται  :)

harilatron είπε:
Τώρα... για έμπνευση..... δεν γίνεται να σου πούμε εδώ πως γίνεται  :)
Άσε τον να λέει...έλα το βράδυ στις μπύρες...και θα τα μάθεις όλα.

http://www.noiz.gr/index.php?topic=167592.0

Γίνονται ταχύρυθμα μαθήματα για όλα τα επίπεδα ;) ;) ;) ;)

Και θα σου κοστίσει και φτηνά...θα πληρώσεις μόνο τις μπύρες ;D ;D ;D

Omni17 είπε:
Λοιπον αγαπητοι μου ο καθε ενας λεει τα δικα του και με το δικαιο του.

Σας ευχαριστω ολους αλλα εγω ειμαι αυτος που πρεπει να βοηθησει τον εαυτο του.

Ειμαι ολομοναχος και δεν εχω εναν ανθρωπο που να ασχολειται με το ειδος αυτο διπλα μου.

Οποτε στερευει η εμπνευση μου,να ημουν ερωτευμενος αντε κατι γινεται(χαχα).

Δεν εχω ασχοληθει με electronica αρκετα χρονια ειμαι 38 και σταματησα να δουλευω dj το 2000

Και μαλλον εχω κολλησει ατην αρχαια δομη ηχων.Νομιζω......

τελος παντων ρε παιδια να ειστε καλα που ασχοληθηκατε με τον πονο μου-αν και καπιοι ηταν οντως ειρωνες..

τελος παντων κανει δεν ειναι τελειος.www.myspace.com/omni17jones
Αν κανεις τον κοπο και ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στις 3 ερωτησεις που σου εθεσε ο YAMETH ,θα μας βοηθησεις πολυ στο να ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ τι ακριβως προβλημα εχεις ωστε να σε βοηθησουμε.Απο οτι βλεπεις οι περισσοτεροι εδω μεσα ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ.

Προσωπικα ακομα δεν εχω καταλαβει ποιο ειναι ακριβως το προβλημα σου.

Φιλικα παντα.

omni το live ableton θα σου φανει νομιζω πιο δυσκολο.

εγω λεω αφου εχεις το logic και ολα αυτο το σεταπ.

κατσε και βγαλε ηχο.βαλε κανα fabric cd ,kana( terry francis/kana sven vath/plastikman.ktlp)

και ακου τι γραφουν,ενα μακ εχουν η πσ/και ενα κοντρολερ.(μιντι)

και βλεπεις τι γραφουν.

εμπνευση θα ερθει μεσα απο τι μουσικησου σιγα σιγα. το να αγωρασεις 20 σινθια.

δεν θα γραψεις καλυτερη μουσικη ,μπορει να ποροθεισ λιγο  ακομα.

εγω ξερω ατομα που γραφουν μονο με logic και το ξερω μεσα απο το my space.com

(πχ. shur-i kan)(και δες και ηχο)

τλπ.τωρα ο καθενας θα σου πει τα δικατου οπος και εγω αλοστε αλλα φαντασου οτι παιζουν ατομα που γραφουν μουσικη με

πιατα και  μπουκαλια..ολε!!

(εγω θα ελεγα να αρχισεις να γραφεις λιγο με plugins θα σε βοηθισει στο να κοβεις να ραβεις αλλα και να διορθωνεις αυτα που φτιαχνεις.(πχ ενα esx 24 gia drums) kana synth apo logic)

kai baze kai apo virus)pads bass ....etc

Προκειται για την κλασσική περίπτωση απογοήτευσης ατόμων που έχουν και κάποια συνείδηση αφού "έπαιξαν" με τα μπλιμπλίκια και δεν βγήκε άκρη. (πέρα από έτοιμες λούπες)

Τα "κομπιούτερ" και τα μηχανάκια, μπορεί να βγάζουν θορύβους και λούπες αλλά όταν θα χρειαστείς να αλλάξεις ακόρντο... τότε αρχίζουν τα προβλήματα.

Τα ράσα δεν κανουν τον παπά.

Φίλε omni δεν θα σου πούμε να αγοράσεις άλλα πράγματα και να ξοδεύεσαι. Το έκανες και με το παραπάνω. Και από τα συμφραζόμενα σου κατάλαβα ότι δεν είσαι μουσικός. (το οποίο δεν είναι και δύσκολο να γίνει αν προσπαθήσεις με μεράκι).

Το Logic θα σε βοηθήσει να ηχογραφήσεις αυτά που παίζεις. Αν δεν παίζεις... δεν θα κάνει τίποτα.

Αρκετοί d.j.'s παίζουν με τα "κουτάκια" στο Ableton και Fruity loops και μπορεί να βγάλουν καποιο επαναλαμβανόμενο beat για dance. (συνήθως χωρις κουπλε, ρεφραιν, middle-8, γέφυρες κλπ) . και για υτό οι αλλαγές δημιουργούνται αφαιρόντας το ταμπούρο ή βαζοντας delay... Οπως σου είπε και κάποιος παραπάνω που πιστεύει ότι συνθέτει, βάζει τη μπότα μετα το hi-hat και μετά το ταμπούρο...  :P Αυτό είναι μια απλοική περίπτωση ντράμερ χιλιολιωμένη και ανέμπνευστη, όπως είπες κι εσύ ότι σου συμβαίνει, και που τελικά είναι τα ντραμς μονο.

Δεν ξερω που να σε προσανατολίσω, αλλά πρέπει να μας εξηγήσεις πρώτα τι ξέρεις και τι θελεις να κανεις.

yameth είπε:
Τα ράσα δεν κανουν τον παπά.
Αυτό δεν το κατάλαβα...θέλεις να μου το εξηγήσεις (παρακαλώ) στις μπύρες σήμερα το βράδυ?

yameth είπε:
Οπως σου είπε και κάποιος παραπάνω που πιστεύει ότι συνθέτει, βάζει τη μπότα μετα το hi-hat και μετά το ταμπούρο...  :P Αυτό είναι μια απλοική περίπτωση ντράμερ χιλιολιωμένη και ανέμπνευστη, όπως είπες κι εσύ ότι σου συμβαίνει, και που τελικά είναι τα ντραμς μονο.
:)

Εγώ διαπίστωσα στον φίλο πως μπορεί να είναι μια "απλοϊκή" (εντελώς) δομή,Τίποτα παραπάνω..

Η έμπνευση-σύνθεση προδιαθέτει άλλους κανόνες-παράγοντες-γνώσεις για να πράξει κανεις αναλόγως..Φυσικά χρειάζεται ιδιαίτερη υπομονή και επιμονη,αν το αγαπάει αυτό.Διαφορετικά δεν χρειάζεται να ασχοληθεί...

Αν έχει λεφτά πάντως ο καθένας,εμενα δεν μου πέφτει λόγος στο αν θέλει να αγοράσει ένα waldorf Q+ η ενα prophet 08 και apogee μετατροπείς,ο καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά αυτό, ο καθένας θα τα χειριστεί διαφορετικά,ο καθένας θα έχει την υποκειμενική του γνώμη...

O Yameth με εχει πιασει...εχω απογοήτευτει επειδη δεν αχω καταφερει να κανω κατι καλο μεχρι τωρα.Μουσικος δεν ειμαι.Παιζω μουσικη απο το 85 εχω περασει ολα τα ειδη μουσικης απλα δεν ξερω ποσο χρονο θελαι να να εξοικιωθεις με το gear 1-2-5-10μηνες 3 χρονια.

Οσο για της υποδειξη του φιλου για την δομη ενος κομματιου παραπανω,ηταν μια απλη βοηθεια για ξεκινημα(μποτα τριλια .-.--.-)

Εχω δει tutorial απλα δεν μπορω να εκφρασω αυτο που σκευτομαι στο μυαλο μου,μεσα στο logic με  το  virus etc.Επισης ενας αλλος ειπε για το σπασημο του κομματιου που γινεται με αφαιρεση η delay,,,αυτα ειναι τεχνικες που δεν κατεχω.Εσεις πως τις μαθατε???Λιγο απο εδω Λιγο απο κει με κανενα φιλο σε κανα studio πως???(

Την λυση την δοσατε....2-3 μαθηματα.

Παιδια ευχαριστω

Καθε γνωμη την σεβομαι γιατι ειναι μαθημα.

Μουσικος δεν ειμαι
χωρις να θελω να γινω σπαστικος,ΠΩΣ ειναι δυνατον να συνθεσεις μουσικη αν δεν εισαι μουσικος? δεν ειπαμε να γινεις και Μοτσαρτ,αλλα αν δεν ξερεις τα βασικα (βασικη αρμονια και νοτες,τα βασικα εστω ακκορντα και  ρυθμολογια ) δεν νομιζω να μπορεσεις να κανεις κατι της προκοπης,ακομα και οι πλεον...τελειωμενοι πανκηδες 2-3 ακκορντα και 2-3 ρυθμους τους ξερανε (και φυσικα κανανε αριστουργηματα με αυτα)

ειναι σαν εγω να θελω να χτισω ενα σπιτι ενω δεν ειμαι ουτε αρχιτεκτονας ουτε πολιτικος μηχανικος (θα μου πεις το 90% των σπιτιων στην Ελλαδα δεν εχει γινει ουτε απο αρχιτεκτονες ουτε απο πολιτικους μηχανικους αλλα αυτο ειναι αλλου παππα ευαγγελιο... ;D ;D).

φιλικα παντα...

Εαν υπάρχει το μεράκι,φαντασία και καλλιτεχνική φλέβα,μπορείς να κάνεις αρκετά, με τα εργαλεία πού υπαρχουν διαθέσιμα (software)

Εχω δεί να βγαίνει cd με λούπες  ;)   

βασικα δεν μας απάντησες, το track στο myspace που έχεις είναι δικό σου?

ρωτάω γιατι αν και ειναι "μονότονο" (στο ιδιο τονο απο την αρχη μέχρι το τελος) δεν ειναι ασχημο για αυτο που θες να

κάνεις. τα καταφέρνεις. που κολλας τοτε να κανεις νεο.

μετα καλη φάση είναι να συνεργαστείς και με κάποιον άλλο. να ανταλλάξετε ιδέες, να μάθεις πραγματα,

δες το σαν groupακι φαση... γιατι αν δεν γνωριζεις μουσική, βρες καποιον που ξέρει και να δουλέψετε μαζι.

Superfunk είπε:
αλλα αν δεν ξερεις τα βασικα (βασικη αρμονια και νοτες, τα βασικα εστω ακκορντα και  ρυθμολογια) δεν νομιζω να μπορεσεις να κανεις κατι της προκοπης,
και το φοβερό επίσης...

ακομα και οι πλεον...τελειωμενοι πανκηδες 2-3 ακκορντα και 2-3 ρυθμους τους ξερανε (και φυσικα κανανε αριστουργηματα με αυτα)
Respect  ;D

Κατ' αρχήν, ας κάνει κάποιος το κόπο να αλλάξει το θέμα αυτού του thread, διότι ο προβληματισμός του νέου μας δεν είναι τεχνολογικός (και βέβαια, δεν έχει σχέση με το Logic ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα).

Κατά δεύτερον, είναι φανερό ότι ο φίλος μας ξεκίνησε τη μουσική του πορεία από μία εντελώς λάθος αφετηρία: "πάμε να πάρουμε ότι είναι in και πανάκριβο, ώστε να μη μας λείψουν τα εργαλεία", αφετηρία που δυστυχώς κάνει ακόμη πιο πρόδηλη την έλλειψη γνώσεων και το δημιουργικό αδιέξοδο.

Κατά τρίτον, εγώ προσωπικά εκτιμώ την ειλικρίνειά του (μαζί με εμένα, είναι ο μόνος στο noiz που λέει φόρα-παρτίδα ότι δεν είναι μουσικός) και το ότι εκτίθεται στα μάτια αγνώστων. Νομίζω ότι πρέπει να τον βοηθήσουμε.

Νομίζω ότι πρέπει να τον βοηθήσουμε.
Συμφωνω απολυτα,για αυτο αλλωστε και ασχολουμαι,ο ανθρωπος ειναι ευγενεστατος και απλα ειναι "μπερδεμενος".

Νομιζω φιλε Omni οτι αν καθισεις και μαθεις μερικα ΒΑΣΙΚΑ πραγματακια γυρω απο τη μουσικη θα κανεις τη ζωη σου πολυ πιο ευκολη.

Μια και η μουσικη με την οποια ασχολεισαι ειναι keyoboard based θα σου προτεινα να μαθεις "λιγα" ;D ΠΛΗΚΤΡΑ για αρχη. ;)

Wow! είπε:
(μαζί με εμένα, είναι ο μόνος στο noiz που λέει φόρα-παρτίδα ότι δεν είναι μουσικός)...
ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΩΔΕΊΟ?

πως είχα την εντύπωση...

Οχι δεν εχω παει Ωδειο.2.Δεν ξέρωπως  να ενορχηστρώσω εντελει.Εχω στο μυαλο μου ενα ολοκληρο κομματι και μολις το ξεκινω ολα μαυρα....Ενα φιλος μου ειπαι πω εχει κατι αρχεια στο net θα καταυασω ενα και θα το αναλησω.

P.S Οι πανκηδες οι ΤΕΛΙΟΜΕΝΟΙ  ειχαν απο πισω εναν malcolm mc,Laren για παραγωγο,Και ηταν στο λονδινο(ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗς ΜΟΥΣΙΚΗς)Σας παρακαλω μην γραφετε τετοια πραγματα προσβαλουν την νοιμοσηνη ρε παιδια,σκεφτειται το λιγο..Στο τελος εγω δεν θελω μελωδιες να γραψω,θελω τονους μπλεγμενους μεταξυ τους και νεους ηχους για να γυμνασουν τον εγκεφαλο το 2009.Αυτο προσπαθω να κανω.Το κομματι sto my space που'πε ο φιλος δεν νομιζω οτι ειναι μονοτονο καθολου....by the way.

Omni17 είπε:
Μουσικος δεν ειμαι.Παιζω μουσικη απο το 85 εχω περασει ολα τα ειδη μουσικης απλα δεν ξερω ποσο χρονο θελαι να να εξοικιωθεις με το gear 1-2-5-10μηνες 3 χρονια.
Νομιζω κατ' αρχας απο την φραση αυτη, την οποια εχω ακουσει αρκετες φορες, οτι θα διακινδυνευσω την προβλεψη  οτι αυτο που εσυ εννοεις ως "παιζω μουσικη" ειναι αυτο που καποιος αλλος θα ελεγε κανω τον dj. Αυτο μπορει σε καποιες περιπτωσεις να ειναι πραγματι κοντα στο "παιζω μουσικη" αλλα και ετη φωτος μακρια του. Συνηθως οι dj's που εχω συναντησει αν και αρεσκονται στο να χρησιμοποιουν αυτον τον ορο, μαλλον εκφραζουν ευσεβη ποθο παρα την πραγματικοτητα. Επισης λογω της φυσης της δουλειας τους (και της νοοτροπιας του χωρου) διακατεχονται και απο αυτο που διακρινω και σε εσενα:νομιζουν οτι ολα γινονται με λουπες, προγραμματα, tracks, samples και μηχανηματα και ξεχνουν οτι ακομα και σε αυτην την περιπτωση υπαρχει απο πισω ενα δημιουργικο μυαλο το οποιο και πρεπει να εχει γνωση της τεχνολογιας, και ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στοιχειωδεις γνωσεις μουσικης, και φυσικα εμπνευση (αντε και ταλεντο).

Μην αναλωνεσαι λοιπον μονο στο πρωτο σκελος της εξισωσης. Kανε κατι και για τις γνωσεις μουσικης σου (οπως ηδη σου ειπαν δε χρειαζεται να γινεις Μοτσαρτ), και μετα ισως ερθει και η εμπνευση. :) :) :) :) :) :) :) :)

Εγώ αυτό που δεν έχω καταλάβει omni ξέρεις ποιο είναι; Αν:

1) το πρόβλημά σου είναι στο ότι έχεις ιδέες αλλά οι ήχοι που βγάζεις δεν είναι αυτοί που είχες στο μυαλό σου, οπότε και κάνουμε λόγο για ηχοσύνθεση

2) έχεις ιδέες, έχεις τους ήχους, αλλά δεν ξέρεις πως να τα βάλεις στη σειρά για να δημιουργήσεις μουσική, οπότε μιλάμε για ενορχήστρωση. Σε αυτό δεν ξέρω τι να σου πω, καθώς εμένα μου πάντα μου φαινόταν απλό (ξέρεις ένα συνθ εδώ, μια κιθάρα εκεί, τούμπανα παραπέρα)

3) έχεις και ιδέες και ήχους, ξέρεις και τη δομή, αλλά δεν ξέρεις τις νότες και τη μελωδία. Εδώ μάλλον κάποιο βιβλίο, ίσως δάσκαλος και δοκιμές θα σου δώσουν τα πρώτα εφόδια.

Μη σκας τα πάντα βρίσκονται και λύνονται. Υπομονή μόνο!!!

Trending...

Νέα θέματα

Back