Εχει τρελαθεί ο κόσμος; Τι τιμές είναι αυτές στις αγγελίες; Περιμένουν να πουλήσουν;

Κι όσοι έχουν αγοράσει πανάκριβα κούτσουρα το 80 και το 90 με τις τιμές σε δρχ που θέριζαν πόσο θα πρέπει να πουλήσουν δηλαδή?

Οι τιμές μτχ δεν πάνε με βάση πόσο αγόρασες αλλά με βάση την τρέχουσα αξία αγοράς ενός καινούριου.

Και δυστυχώς υπάρχουν και αυτές οι αγγελίες 😔
Screenshot_20250504_224320_Facebook.jpg

Πολύ σοφό νήμα, και μπράβο σ' αυτόν που το ξεκίνησε...
Θυμάμαι κάποιον από Αθήνα που το 2014 πουλούσε μια 6χορδη ηλεκτρ. κιθάρα, που τη σορόπιαζα για αρκετούς μήνες....μια μαύρη BC RICH Stealth ( Chuck Schuldiner ) 800 ευρώ, η οποία καινούρια , όσο έπαιζε στην αγορά, κόστιζε κάπου εκεί ( 800-900 ευρώ ) , αλλά ήταν πριν λίγα μόλις χρόνια discontinued πλέον , ή κάτι τέτοιο. Κανονικά , δε θα'πρεπε να τη δίνει πάνω από 400, άντε βαριά , 500 ευρώ, γιατί αν θυμάστε, οι κιθάρες τα έτη 2014-2015 είχαν φτάσει πάτωμα ( τότε ακριβώς ήταν κι η ιδανική εποχή να αγοράσεις ακίνητο, πχ διαμέρισμα. Λίγο μετά, όλα πήραν τον ανήφορο, μέχρι που φτάσαμε ως εδώ , που ζούμε την απόλυτη παράνοια των τιμών ).
Ο τύπος δε λύγισε. Παρακολουθούσα την κιθάρα από ινάτι, για να δω τί θα απογίνει. Η τιμή δεν κουνήθηκε ούτε 1 ευρώ για χρόνια. Τελικά , έδειξε ότι πουλήθηκε περίπου 8-9 χρόνια μετά, γύρω στο 2022-23.
Τί συνέβη, δεν έμαθα ποτέ..Μπλόφαρε και την έσκασε μόνος του γιατί σκυλοβαρέθηκε να την ανανεώνει, όντως την πούλησε μετά από μια δεκαετία, οπότε ας πούμε νίκησε, τύπου '' ο επιμένων νικά'' ?...Θα σας γελάσω.
Αλλά θα πω μια θεωρία μου..
. 400 ευρώ το 2014 είχαν μεγαλύτερη αξία από 800 ευρώ σήμερα, ή το 2023.
Οπότε αυτό το γαϊδουρινό πείσμα να μη κουνάς ( =κατεβάζεις ) τιμές, δε θα σε κάνει ούτε καλύτερο διαπραγματευτή, και μακροπρόθεσμα, ακόμα και να καταφέρεις να κάνεις πώληση στην τιμή που ήθελες, ο πληθωρισμός, κατά πάσα πιθανότητα θα σού έχει ήδη ρουφήξει το όποιο υποτιθέμενο πλεονέκτημα κέρδους, στο οποίο αρχικά σκόπευες. Πχ. αν μια κιθάρα την πουλάς 2000 ευρώ από το 2015, αν , ας πούμε τελικά καταφέρεις να την πουλήσεις το 2025, 10 χρόνια μετά, τα 2000 που θα πάρεις, θα αξίζουν 1000 ουσιαστικά για το 2025 ( σε σχέση με το 2015 που πρωτο-έβγαλες την πραμάτεια στο σφυρί ).
Και βέβαια, αν πουλάς ένα όργανο μια τιμή, πχ 2000 ευρώ, σε παρακολουθεί κόσμος και κοσμάκης να δει αν , πότε και πόσο ρίξεις κάποτε την τιμή, κι εσύ , αφού τους βγάλεις όλους τη μπέμπελη με το πείσμα σου, αντί να τη ρίξεις, την πας στο Θεό , ακόμα πιο ψηλά, πχ 2500 ευρώ, τί κατάφερες? Τους έδιωξες όλους, με μια αυτοκτονική κίνηση, και περίμενε τώρα νέες φουρνιές χρηστών του Νόιζ , που δε θα ξέρουν την προϊστορία σου, όπότε θα δεχτούν a priori τα 2500 σαν την ''αρχική'' σου ''προσφορά''. Πρακτικά, περίμενε κανά 2 χρόνια για να συμβεί αυτό, γιατί οι χρήστες του Νόιζ δεν ανανεώνονται τόσο γρήγορα κι εύκολα, συνήθως μπαίνουν 15χρονοι ή έστω φοιτητές νέοι χρήστες, με αναμενόμενα καβούρια στις τσέπες και δεδομένη οικονομική δυσπραγία , που δύσκολα θα ενδιαφερθούν για τις υποτιθέμενα ''premium'' τιμές σου...Διάβαζε: ψάχνω νικητή του τζόκερ, ή κάποιον που μόλις παντρεύτηκε χρήματα ( πλούσιο γαμπρό ή νύφη ) , ή κάποιον που μόλις έλαβε premium κληρονομιά. Γιατί δε νομίζω να παίζουν άλλα σενάρια απότομης μεταβολής προς τα πάνω τού προσωπικού οικονομικού δείκτη φυσικού προσώπου. :)

Last edited:
Διαβάζω το thread και ελπίζω ότι όλοι εσείς που δηλώνετε αγανάκτηση με τις τιμές των μεταχειρισμένων ζείτε σε δικό σας σπίτι και δεν χρειάζεται να νοικιάσετε ή ακόμα χειρότερα να αγοράσετε. Γιατί αν με τις κιθάρες τσαντίζεστε, που ειναι ειδος πολυτελειας και βασικα χέστηκε η φοραδα στ' αλωνι αν κανει 10 φραγκα παραπάνω μια Les Paul εν ετει 2025 σε σύγκριση με το 2015, σας κόβω ότι με τις τιμες στο real estate (μιλαω για Αθήνα, δεν ξερω για την περιφέρεια) θα σκοτωνατε άνθρωπο.

Μην παρεξηγηθώ, όντως είναι άσχημη η άνοδος τιμών στα μεταχειρισμενα αλλα ο @Σπινθηροβόλος γάιδαρος το ειπε σωστά νωριτερα: τα μεταχειρισμενα ακολουθούν τα αντιστοιχα καινούρια ως μπούσουλα τιμής, όχι την αρχική τιμή αγοράς.

Η συνταγή είναι να μην πουλάς πράγματα όταν έχεις ανάγκη λεφτά και βάλε τις ανανεώσεις των αγγελιών στη ρουτίνα σου, γράφεις και ένα '' όχι παζάρια όχι ανταλλαγές'' για να σε ενοχλούν όσο το δυνατόν λιγότεροι και ασ' το εκεί για όσο έχεις άντερα να ασχολείσαι

(Υπάρχουν βέβαια και πολλά μοντέλα ''κουβάδες'' που δεν τα θέλει κανείς, αν έχεις κάτι τέτοιο τότε κατέβαινε αναγκαστικά)

Αυτό που πάθαινα εγώ παλιότερα είναι να βαριέμαι να ασχοληθώ άλλο με την αγγελία και ενέδιδα στα παζάρια για να τελειώνω με το θέμα. Πλέον αν αγοράσω κάτι έχω από πριν κατά νου πόσο πουλιέται μεταχειρισμένο ώστε να μην καταλήγω με ''κουβάδες'' στα χέρια, αλλά μπορώ να πω ότι τα γούστα μου συμβαδίσουν με αρκετό κόσμο και έτσι πουλάω εύκολα

Ως ιδιοκτήτες έστω και μίας κιθάρας, θα έπρεπε να παρακαλάμε να ανέβαινουν διαρκώς οι τιμές.
Κοιτάμε τί έχουμε και όχι τι ακόμα θα θέλαμε να πάρουμε.
Μακάρι για εμένα οι κιθάρες να πενταπλασιάσουν την τιμή τους......ακόμα και οι φθηνές....να γίνει κάτι και οι Harley Benton να πάνε στο 1000αρικο.
Δεν το συζητάω για τις ήδη ακριβές.

Θυμάμαι κάποιον από Αθήνα που το 2014 πουλούσε μια 6χορδη ηλεκτρ. κιθάρα, που τη σορόπιαζα για αρκετούς μήνες....μια μαύρη BC RICH Stealth ( Chuck Schuldiner ) 800 ευρώ, η οποία καινούρια , όσο έπαιζε στην αγορά, κόστιζε κάπου εκεί ( 800-900 ευρώ ) , αλλά ήταν πριν λίγα μόλις χρόνια discontinued πλέον
Κατ εμέ, εδώ η λέξη "κλειδί" είναι το discontinued. Άμα έχει σταματήσει η κυκλοφορία και δημιουργηθεί "έλλειψη", η τιμή μπορεί να διατηρηθεί (σε κάποια όργανα τουλάχιστον).

Βέβαια, η συγκεκριμένη κιθάρα δεν είναι για όλους. Έχει ειδικό και πάρα πολύ μικρό κοινό. Αλλά όπως φαίνεται πάντα έρχεται το πλήρωμα του χρόνου, που ακόμα και ένα τέτοιο όργανο θα συναντηθεί με τον μελλοντικό ιδιοκτήτη του.

Αγαπημένη αγγελία που τη ζαχαρώνω αιώνες... Αλλά κάθε χρόνο η τιμή ανεβαίνει!

Υπερτιμημένο. ΄Οπως τα πάντα της Φέντερ. Με 4000 θα έκανα τις διακοπές της ζωής μου. Αν και το πιθανότερο είναι να τα κρατούσα κάτω απ' το μαξιλάρι, για ώρα ανάγκης, γιατί πλησιάζουν και τα γεράματα. 52 είμαι. :)

Υπερτιμημένο. ΄Οπως τα πάντα της Φέντερ. Με 4000 θα έκανα τις διακοπές της ζωής μου. Αν και το πιθανότερο είναι να τα κρατούσα κάτω απ' το μαξιλάρι, για ώρα ανάγκης, γιατί πλησιάζουν και τα γεράματα. 52 είμαι. :)
Μια χαρα τζοβενο εισαι

Kοίταξε, καινούρια η συγκεκριμένη το 2003 κόστιζε 4300 ευρώ. Το θέμα είναι ότι πρόκειται για ένα ξεχασμένο όργανο, μίας σειράς (Fender Showmaster) η οποια δεν πούλησε καθόλου και η οποια αναγκαστικά μία πενταετία μετά διακόπηκε για πάντα από την παραγωγή της Fender.
Θα το καταλάβαινα αν ήταν Stratocaster ή Telecaster.
Τώρα για μία Custom Shop Fender Showmaster 25ετίας πραγματικά δεν ξέρω ποιος θα δώσει 4000 ή ακόμα και 3500.
Είναι κιθαράρα πάντως σχεδιασμένη από τον John Suhr και αφού δεν μπορώ να την αποκτήσω εγώ, εύχομαι ολόψυχα να την αποκτήσει καποιος και να την ευχαριστηθεί!

Εγώ πάντως είμαι τυχερός στο θέμα Αγγελίες γιατί ευτυχώς δεν ανοίκω στην κατηγορία "για αυτούς που ξέρουν". Το έχω όμως περιέργεια να γνωρίσω έναν από αυτούς "που ξέρουν".

"για αυτούς που ξέρουν"
Πούλαγε ένας μια squier και λέω κάτσε να του στείλω και μετά είδα ότι έγραφε ότι "είναι κορεάτικη για αυτούς που ξέρουν" οπότε έκανα πίσω γιατί δεν ήξερα και λέω κάτσε μην γίνω ρόμπα

Εγώ πάντως είμαι τυχερός στο θέμα Αγγελίες γιατί ευτυχώς δεν ανοίκω στην κατηγορία "για αυτούς που ξέρουν". Το έχω όμως περιέργεια να γνωρίσω έναν από αυτούς "που ξέρουν".
Έχω βάσιμες υποψίες να πιστεύω ότι η κατηγορία ''αυτοί που ξέρουν'' είναι μασωνικό παράρτημα, τα μέλη τού οποίου αμέσως αναγνωρίζονται, και πάντα υπόγεια, μυστικά, αόρατα συναλλάσσονται μεταξύ τους, χωρίς ποτέ να γνωρίζει κανείς ( όσο κι αν προσπαθήσει ) , να μάθει , να ακούσει, ποιός πούλησε τί σε ποιόν, πόσο , πότε και γιατί.
Το διακύβευμα θεωρώ, είναι η πάση θυσία διατήρηση τού μυστηρίου, η συντήρηση τού μύθου, η εσαεί διαιώνιση της ''the chosen ones'' mentality, ώστε όλοι εμείς οι λοιποί κοινοί θνητοί παρακατιανοί, που δεν ήμασταν αρκετά ευλογημένοι κι άξιοι να ευοδώσουμε να ''ξέρουμε'', θα παραμένουμε για πάντα βουτηγμένοι στα σκοτάδια της άγνοιας, της μετριότητας, χωρίς δυνατότητα πρόσβασης στην πηγή της γνώσης. Κοινώς, rightfully βδελυροί και miserable peasants.
Eternal damnation.

Last edited:
Έχω βάσιμες υποψίες να πιστεύω ότι η κατηγορία ''αυτοί που ξέρουν'' είναι μασωνικό παράρτημα, τα μέλη τού οποίου αμέσως αναγνωρίζονται, και πάντα υπόγεια, μυστικά, αόρατα συναλλάσσονται μεταξύ τους, χωρίς ποτέ να γνωρίζει κανείς ( όσο κι αν προσπαθήσει ) , να μάθει , να ακούσει, ποιός πούλησε τί σε ποιόν, πόσο , πότε και γιατί.
Το διακύβευμα θεωρώ, είναι η πάση θυσία διατήρηση τού μυστηρίου, η συντήρηση τού μύθου, η εσαεί διαιώνιση της ''the chosen ones'' mentality, ώστε όλοι εμείς οι λοιποί κοινοί θνητοί παρακατιανοί, που δεν ήμασταν αρκετά ευλογημένοι κι άξιοι να ευοδώσουμε να ''ξέρουμε'', θα παραμένουμε για πάντα βουτηγμένοι στα σκοτάδια της άγνοιας, της μετριότητας, χωρίς δυνατότητα πρόσβασης στην πηγή της γνώσης. Κοινώς, rightfully βδελυροί και miserable peasants.
Eternal damnation.
Θεϊκό....

Διαβάζω το thread και ελπίζω ότι όλοι εσείς που δηλώνετε αγανάκτηση με τις τιμές των μεταχειρισμένων ζείτε σε δικό σας σπίτι και δεν χρειάζεται να νοικιάσετε ή ακόμα χειρότερα να αγοράσετε. Γιατί αν με τις κιθάρες τσαντίζεστε, που ειναι ειδος πολυτελειας και βασικα χέστηκε η φοραδα στ' αλωνι αν κανει 10 φραγκα παραπάνω μια Les Paul εν ετει 2025 σε σύγκριση με το 2015, σας κόβω ότι με τις τιμες στο real estate (μιλαω για Αθήνα, δεν ξερω για την περιφέρεια) θα σκοτωνατε άνθρωπο.

Μην παρεξηγηθώ, όντως είναι άσχημη η άνοδος τιμών στα μεταχειρισμενα αλλα ο @Σπινθηροβόλος γάιδαρος το ειπε σωστά νωριτερα: τα μεταχειρισμενα ακολουθούν τα αντιστοιχα καινούρια ως μπούσουλα τιμής, όχι την αρχική τιμή αγοράς.
Γτ είμαστε σε μουσικό φόρουμ....αν ήμασταν στο akinita.gr θα συζητούσαμε αλλά...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back