Εχει τρελαθεί ο κόσμος; Τι τιμές είναι αυτές στις αγγελίες; Περιμένουν να πουλήσουν;

Κώστας Στάμκος

stamkosk

Μέλος
Πόντοι
78
Απίστευτο!

Είχα καιρό να δω τιμές για κιθάρες στις αγγελίες.

Δεν είναι δυνατόν, οι τιμές -σχεδόν- στα πάντα, όχι απλά να αγγίζουν, αλλά να ξεπερνάνε τα όρια της αισχροκέρδειας. Και όχι μόνο για τις επιθυμητές μάρκες της Αμερικής, αλλά ακόμα για τις προ καιρού υποτιμημένες (harley benton).

Μεταχειρισμένα σε τιμές ολοκαινουργιου, ή ακόμα και παραπάνω. Μεταχειρισμένα ετών πίσω, που τότε αγοράστηκαν παμφθηνα, πωλούνται σε τιμές custom shop της ίδιας εποχής.

Νόμιζα ότι με τις δυνατοτητες ερευνας που παρεχει το internet, θα είχε εξαφανιστεί ο εξυπνάκιας που περνά τους άλλους για κοροϊδα, αλλά δυστυχώς επέστρεψε δριμύτερος. Κρίμα...

Το ότι βάζει κάποιος μια τιμή δεν σημαίνει ούτε ότι θα την πιάσει ποτέ ούτε ότι θα πουλήσει βέβαια.
Ειδικά οποίος ψάχνει κιθάρες μεταχειρισμένες, πάνω κάτω ξέρει τι παίζει και δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις.
Έχω αγοράσει 3 ακριβές κιθάρες από το noiz ,και οι τιμές ήταν λογικότατες.
Θέλω να πω , αν σε ενδιαφέρει, ψάχνεις και κάποια στιγμή θα βρεις.
Φυσικά υπάρχουν και αγγελίες που και εγώ γελάω, αλλά δεν βαριέσαι τζάμπα διασκέδαση είναι.

Πάντως, γενικά μιλώντας, στο "χρηματιστήριο κιθάρας ", υπάρχουν τα ups και τα downs.
Αλλά αυτά προφανώς αφορούν κυρίως τα hi end μοντέλα
Δηλαδή αν κάποιος πήρε μια Gibson κάποτε 1700 ευρώ π.χ. , και πλεον την ίδια την βρίσκεις 2.800 ευρώ, δεν μου φαίνεται περίεργο να την πουλάει 2000-2300 , ανάλογα και την κατάσταση πάντα.

Δεν έχει τρελαθεί. Ακολουθεί τη νόρμα της εποχής. Την ΑΠΛΗΣΤΙΑ 😡

Το noiz πρέπει να βάλει φίλτρο, στις 4000 προβολές αν δεν έχει φύγει, αυτόματη διαγραφή της αγγελίας και πως έχει δύο ευρώ για την προβολή της πάνω πάνω, να έχει δύο ευρώ πρόστιμο 🤣

Πάντως η αγαπημένη μου είναι αυτή

Η αγγελία είναι πιο παλιά από ότι εγώ στο noiz. Δε θέλω να πουληθεί. Θα αισθανθώ ότι έχω χάσει έναν καλό φίλο

Πάντως, για να μιλάμε ορθά εννοιολογικά- νομικά και φοροτεχνικά , ο όρος "αισχροκέρδεια¨, σε καμία χώρα ή εποχή ιστορικά δεν αφορούσε είδη πολυτελείας , αλλα βασικά προς τη διαβίωση αγαθά.

ο όρος "αισχροκέρδεια¨, σε καμία χώρα ή εποχή ιστορικά δεν αφορούσε είδη πολυτελείας , αλλα βασικά προς τη διαβίωση αγαθά.
Με τις σύγχρονες πρακτικές πλέον αφορά ΤΑ ΠΑΝΤΑ 😡 😡😡

Έχω ανεβάσει στο παρελθόν παρόμοιο post. Χαρακτηριστικά θυμάμαι έναν τύπο που πάντα έγραφε στο τέλος.... "Επικοινωνία σε ώρες οικογενειάρχη" ...κλαίω - όπου είχα μιλήσει μαζί του για μια Ibanez την οποία είχε 800 ευρώ και μια εβδομάδα μετά την είχε 1500 νομιζω?... Και τον ρώτησα εν τέλη πόσο τη δίνει και μου είπε να του πω εγώ μια τιμή για να το σκεφτεί...Του είπα νομίζω 1000 και μου απάντησε στο περίπου: " Εντάξει όταν είσαι "έτοιμος" ξανά στείλε μου και βλέπουμε...." Πιθανολογω δεν επρόκειτο καν για μουσικό αλλά για καθαρό έμπορο. Τι να πεις....

Το να ποστάρεις αγγελία, είναι δωρεάν. Ο καθένας μπορεί να ποστάρει ότι θέλει και να ζητά τον ουρανό με τα άστρα. Για την ακρίβεια, είναι απόλυτο δικαίωμα του να το κάνει. Δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολείστε. Scroll down και τέλος.

Οπως ειπε και ο Λάκης, ο καθένας ζητάει ότι θέλει. Αυτό δεν σημαινει οτι πρέπει να του τα δώσουμε κιόλας. Ο καθένας κάνει την έρευνά του και ξέρει.

Το ερώτημα είναι τι γινεται όταν αποκρύπτονται πληροφορίες ή ειναι παραπλανητικες. Όπως ότι η κιθάρα είναι 3ο-4ο ή 5ο χέρι ή ότι ειναι partcaster λόγου χάρη με λογότυπο fender. Το λέω γιατι στο παρελθόν έχω πουλήσει parts και ο αγοραστής τα μοντάρισε και την πούλησε για fender... Επίσης εχει υπάρξει αγγελία που χρησιμοποιεί το όνομα γνωστού οργανοποιού, ενω δεν ηταν κατασκευασμένη απο αυτόν. Επίσης φυσικά έχω αγοράσει σώμα που μου πουλήθηκε ως κατασκευή άλλου γνωστού οργανοποιού και φυσικά δεν ήταν, όπως και σώμα που ήταν ρουταρισμένο λάθος και δεν ταιριαζε με τιποτα υποβάλοντας με σε μεγάλη ταλαιπωρια.

Καλό είναι όταν βλέπουμε κάτι που δεν ισχύει να το αναφέρουμε. Αλλά η τιμή δεν ειναι λόγος αναφοράς. Απλά προσπερνάμε ή αν θελουν καποιοι, κανουν μια προσφορά και αν δεν κατσει πάμε παρακάτω.

Επίσης ας εχουμε στο μυαλο μας οτι καποιοι εχουν ενα σκεπτικο ότι θα γινει στανταρ καποιο παζάρι και προκειμενου να πεσουν τελικα εκει που θέλουν, υπερτιμολογούν. Δε με βρισκει σύμφωνο, αλλά υπάρχει.

Πάντως η αγαπημένη μου είναι αυτή

Η αγγελία είναι πιο παλιά από ότι εγώ στο noiz. Δε θέλω να πουληθεί. Θα αισθανθώ ότι έχω χάσει έναν καλό φίλο

Εντάξει, μόλις 3 χρονών καταχώρηση:LOL:

Εμένα αγαπημένη μου είναι αυτή

https://noiz.gr/details.php?id=364925

Από το 2017...

Όσο περί αισχροκέρδειας, όπως σωστά αναφέρθηκε, οι τιμές που αναγράφονται δεν είναι συνήθως και οι τιμές πώλησης.
Επίσης αν μια αγγελία κατέβει, δε σημαίνει απαραίτητα και ότι υπήρξε πώληση.

Από το 2017...
Ρε φίλε αυτός με αγγελία από το 2017 γράφει ότι κατεβασε ένα πενηνταρικο ώστε να την πουλήσει για να προλάβει άλλη αγγελία... Άμα βιάζεται κανείς... 🤣🤣🤣

Ρε φίλε αυτός με αγγελία από το 2017 γράφει ότι κατεβασε ένα πενηνταρικο ώστε να την πουλήσει για να προλάβει άλλη αγγελία... Άμα βιάζεται κανείς... 🤣🤣🤣
Μπορεί να τρέχει να προλάβει....."τον ενισχυτή σου " 😜

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back