- Πόντοι
- 1
Καταρχας το Cubase SX 3 το αναφέρω επειδη το 90% των ανθρώπων έχουν την κλασσική έκδοση της AIRNikolas είπε:Καταρχάς, "ηχογραφώ" δε σημαίνει αυστηρά ότι έχεις μικρόφωνα και γράφεις ζωντανά όργανα/φωνή, τουλάχιστον όπως το εννοεί ο Μενέλαος. Ηχογραφώ σημαίνει "φτιάχνω ηχογραφήσεις", άρα... κάνεις ηχογραφήσεις και παραγωγές, όπως λές.
Η λογική σου φαίνεται να είναι ότι ψάχνεις ότι υπάρχει τσάμπα. Δεν είναι τα 500 ευρώ που θα δώσεις για το C5 (στο κάτω κάτω, πάρε το Cubase Studio 5 που είναι φτηνότερο, ή το Sonar Light (ή όπως λέγεται), κλπ), ούτε τα 60 που θα δώσεις για το repear για τη μη εμπορική License.
Το Daw που έχεις είναι το σπασμένο SX3, που είναι η πρώτη έκδοση που βγήκε απο τα γραφεία της Steinberg με όλα τα προβλήματα, ασυμβατότητες, bugs και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο (μη-ευφάνταστος) νους ενώς κοινού ανθρώπου: Ώς γνωστών 99% των προγραμμάτω που πρωτοκυκλοφορούν είναι γεμάτα bugs (βλέπε windows πχ).
Τώρα, τι σημαίνει αυτό;
1. Δεκτόν να μη θέλεις να χαλάσεις χρήματα. Πίστεψέ με δε σε κατακρίνω, κι εγώ τα ίδια έκανα κάποια εποχή. Με γειά σου με χαρά σου. Απλά μη το λές. Κοίτα τι υπάρχει "διαθέσιμο" και κάνε τις επιλογές σου.
2. Το SX3 θα συνεχίσει να σου δημιουργεί προβλήματα, ότι και να γίνει.
3. Δεν είναι το audio engine που σου δημιουργεί πρόβλημα, αλλά άλλα θέματα:
3α. Το δωμάτιό σου (ή όπου κάνεις την μίξη σου). Αν προβάλονται τα μπάσσα, τότε θα τα βγάλεις απο τη μίξη και όπουδήποτε αλλού θα ακούγεται χωρίς. Αν οι υψηλές ακούγονται λίγο, θα δώσεις στο EQ, με αποτέλεσμα να ακούγεται πολύ σε άλλους χώρους, κλπ.
3β. Τα ηχεία. Το ίδιο με το παραπάνω.
3γ. Οι ικανότητές σου. Δεν νομίζω ότι έχω αγγίξει το 20% του Cubase 5, όσο και να δουλέυω με αυτό, ότι χρήματα και να έχω πάρει, κλπ. Το τελευταίο που θα προσέξω είναι το audio engine του Cubase 5 σε σχέση με το repear/Sonar/Logic/PT/ότι νά'ναι! Θα κοιτάξω εμένα, τα αυτιά μου, τα ηχεία μου, το χώρο, τα προγράμματα (ήχους στη δική μου περίπτωση), και ότι άλλο έχει σχέση.
3δ. Workflow. Αν το SX3 σου είναι σύσχρηστο για κάποιο λόγο, λογικά τα κομμάτια σου δε θα βγαίνουν τόσο εύκολα. Μπορεί το repear να σου ταιριάξει καλύτερα, μπορεί όχι.

Και έδώ είναι που βρήκα το Reaper, και για αυτο έθεσα στο forum άν το sound engine του είναι καλό, γιατι αυτό κοιτάζουμε όταν ψαχνόμαστε για ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου ...το άν οι αλγόριθμοι του που χειρίζονται τον ήχο είναι καλοί η όχι, σίγουρα μετράνε και αυτά που είπες, αλλά μην μειώνεις την σημαντικότιτα του sound Engine...εδω η ποιότητα του driver για την κάρτα ήχου σου μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά..πόσο μάλλον ο κόδικας για το DAW σου !