Εγω ο Vangelis (συνέντευξη στο BHMagazino)

Status
Not open for further replies.
Το οτι καποιος το σκηνοθετησε ολο το "σκηνικο" δεν περασε απο το μυαλο σας,ε?

Δαλιανιδης? (ηταν και η εποχη του)  :D  :D  :D

Δεν εχει σημασια ποιος ηταν. Σημασια εχει πως ακολουθησε το ρευμα της εποχης ( εγωκεντρικα βιντεο συνηθως. Το πιο πιθανον ειναι να ειναι και ξενος, γιατι οσοι ξερουν ( πραγμα που αποδεικνυει πως δεν ειναι μονο ο δημοσιογραφος ο ασχετος εδω ), ο Παπαθανασιου ηχογραφει και κανει παραγωγες συνηθως στο εξωτερικο!

Αφου (και) εξω ζει ως επι το πλειστον ετσι δεν ειναι? Που να γραφει? Στο ..... Sierra?

To χιούμορ στο εν λόγω βιντεο βρίσκεται στο ότι ο συνθέτης εμπνέεται απο το μαγνητοσκοπημένο αθλητικό/ολυμπιακό ιδεώδες αραχτός στο steinway έχοντας ρυθμίσει τα knobs του (με το απαραίτητο μέταλο στα χέρια) και τραβώντας αρειμάνιες τζούρες. Άλλες εποχές βέβαια, άλλη αισθητική μάλλον, κάποιοι ήμασταν ολοκληρωτικά αγέννητοι τότες...

..Αν περιμενεις τελικα στον τοπο σου να γινεις γνωστος...

freemindgr είπε:
..Αν περιμενεις τελικα στον τοπο σου να γινεις γνωστος...
Μα γιατί επιμένεις σε αυτή τη κατεύθυνση..;

Εξήγησα (και ξέρω πολύ καλά ότι έτσι είναι) ότι το βίντεο ακολουθεί κάποια συγκεκριμένα πρότυπα που αφορούν τον Williams και το Star Wars. Πέραν αυτού, είναι εντελώς γελοίο: το να πίνεις καφέ και να καπνίζεις, εδώ και 15 χρόνια θα είχε εντελώς απορριφθεί σαν επιλογή, ώς απαραδεκτη με τα τρέχοντα υγιεινιστικά κριτήρια. Αλλά και από μουσικής απόψεως (το βίντεο πάντα) είναι μία σαχλαμάρα, διότι ακούγονται δεκάδες synths που δεν εμφανίζονται πουθενά, ενώ ο Vangelis ρίχνει ματιές προς την οθόνη, τόσο τυχάρπαστες όσο αυτές που ρίχνω εγώ στα δελτία ειδήσεων. Μπούρδα βίντεο δηλαδή - αλλά δεν επηρρεάζει το πόσο αγαπάμε τον Vangelis και αυτό που κάνει.

Το topic ειναι αφιερωμενο στη συνεντευξη ( κρυα και λειψη ομολογουμενως ) του Παπαθανασιου. Ομως τα off topic οδηγησαν το θεμα σε παραφιλολογικες και σκηνοθετικου τυπου συζητησεις, που ουδεμια σχεση εχουν με το αρχικο post.

Απο εκει και περα, ως mod, μπορεις να καταλαβεις Wow! πως..."κατι δεν παει καλα"..

freemindgr είπε:
Το topic ειναι αφιερωμενο στη συνεντευξη ( κρυα και λειψη ομολογουμενως ) του Παπαθανασιου. Ομως τα off topic οδηγησαν το θεμα σε παραφιλολογικες και σκηνοθετικου τυπου συζητησεις, που ουδεμια σχεση εχουν με το αρχικο post.

Απο εκει και περα, ως mod, μπορεις να καταλαβεις Wow! πως..."κατι δεν παει καλα"..
Κάνεις νομίζω λάθος. Η συνέντευξη οδήγησε τον playloud (αλλά και άλλους) στη ιδέα ότι ο Vangelis έχει καβαλήσει το καλάμι. Επειδή πρόκειται για έναν συνθέτη που υπερ-εκτιμώ, παρέθεσα τη χρήσιμη πληροφορία (σχετικά με το ότι πρέπει να αναζητηθεί η παλαιότερη συνέντευξή του) και τη χιουμοριστική πληροφορία για το βίντεο. Αντί να τσακωνόμαστε, ας ψάξουμε να βρούμε τη συνέντευξη (θα έλεγα).

:)

Το θεμα ομως ξεφυγε off topic ετσι και αλλιως, χωρις κανεις να εχει τη διαθεση να ψαξει εκεινη τη συνεντευξη..Οποτε δεν κανω και τοσο λαθος νομιζω ;)

Τελοσπαντων, καλο ειναι να μαθω να κραταω και το στομα μου κλειστο μερικες φορες ( καλα ειχα συνηθισει κιολας ) :)

The show must go on ( απο Floyd )

το αρχικό video που έχω παραθέσει είναι απο το bbc,το λέω μην νομίζετε οτι είναι video clip..

πιστευω οτι εκει στο τελος που λεει στην συνεντευξη περι συμπαν και προσωπικης αισθητικης -εμποριο, και ελληνικης παιδειας, ειναι ολο νοημα.και μου φαινεται οτι δεν εχει ξαναανεφερθει ο βαγγελης σε τετοια θεματα σε αλλες συνεντευξεις του στο παρελθον. :)

electroboy είπε:
πιστευω οτι εκει στο τελος που λεει στην συνεντευξη περι συμπαν και προσωπικης αισθητικης -εμποριο, και ελληνικης παιδειας, ειναι ολο νοημα.και μου φαινεται οτι δεν εχει ξαναανεφερθει ο βαγγελης σε τετοια θεματα σε αλλες συνεντευξεις του στο παρελθον. :)
Ακριβώς το αντίθετο , αναφέρεται κάθε φορά και είναι σαν ακούς κασετούλα. Και δεν το λέω υποτημιτικά , αυτό δείχνει οτι λέει αυτό που πιστεύει. 

Ρε παιδιά, το φόρουμ είναι μουσικής τεχνολογίας αλλά δεν βλέπω να υπάρχει μεγάλη γνώση για τα παρα-μουσικά.

Λοιπόν καλό θα είναι να ξέρετε ότι - στην περίπτωση ιδίως μεγάλων ονομάτων και συνεντεύξεων σε φαιδρής, εμπορικής και άλλης, αξίας όπως το BHMAgazino - τις συνεντεύξεις των αστέρων τις απαντάνε (αν δεν γράφουν ερωτήσεις ΚΑΙ απαντήσεις, κατόπιν απλού αιτήματος για συνέντευξη) τα γραφεία τύπου τους. Συνήθως είναι αποκόμματα και επαναλήψεις δηλώσεων και φράσεων που έχει πει ο ίδιος ο καλλιτέχνης σε σημαντικότερες (συνήθως face to face) συνεντεύξεις τα οποία μορφοποιούνται κατά το δοκούν.

Πολλές φορές δε ο καλλιτέχνης αγνοεί την ύπαρξη τους...

"Περιγράψττε μας κάτι ευχάριστο που ακούσατε τελευταία. "

??? ??? ??? ???

σιγα να μην απαντησε σε αυτην την ερωτηση. μαλλον πηραν τα λογια του vaggelis και μετα σκαρφιστηκαν την ερωτηση....

παω στην γυναικα μου να την ζητησω να μου περιγραψει κατι ευχαριστο που ακουσε τελευταια και επιστρεφω....

boody είπε:
παω στην γυναικα μου να την ζητησω να μου περιγραψει κατι ευχαριστο που ακουσε τελευταια και επιστρεφω....
Λοιπόν; Βρήκε τίποτα;

ναι. μου ειπε οτι οσο δεν φροντιζουμε τον πλανητη λιωνουν οι παγοι και οτι τα παιδια μας θα κανουν ψαροντουφεκο στα χάνια(η κορυφη του πηλιου) σε μερικα χρονια. Αυτο ναι ειναι ευχαριστο... :) :)

Vangelis είπε:
Αν και στη μουσική βιομηχανία, που η ηλικία της δεν ξεπερνά τα 50 χρόνια, η εκμετάλλευση της μουσικής απέφερε ήδη εκατομμύρια των εκατομμυρίων, αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με την ευεργετική επίδραση της μουσικής (ψυχαγωγία, θεραπεία, ήθος, κάλλος, μέτρο), που, όταν της το επιτρέπουμε, προσφέρει στην ψυχή μας. Αυτό που εγώ προσπαθώ να κάνω είναι να λειτουργώ όσο πιο πιστά μπορώ συνομιλώντας με τη φύση και όχι με την κοινωνία. Οι πρόγονοι μας εφαρμόζοντας αυτή την προσέγγιση παρέμειναν διαχρονικοί και αξεπέραστοι, λόγω της ταύτισης τους με τις συμπαντικές αρχές που μας διέπουν. Ολοι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Σύμπαν όταν το θελήσουν. Και έτσι θα έρχονται πιο κοντά στην αρμονία και στην αρετή».
Θέλει κάποιος να το σχολιάσει;

IxNiLaTiS είπε:
Θέλει κάποιος να το σχολιάσει;
Ναι, αμέ. Αυτό περί "συμπαντικές αρχές που μας διέπουν" είναι επιεικώς παπαρολογίες. Αυτό που θέλει να πει ο Βαγγέλης προφανώς είναι ότι ο ίδιος (αλλά και αρκετοί άλλοι) προσεγγίζει τη μουσική με ποιητική διάθεση, αναφερόμενος σε διάφορες αξίες και αρχές οι οποίες είτε λείπουν, είτε τείνουν να εκλείψουν.

Επίσης, οι πρόγονοί μας (αχ αυτοί οι πρόγονοι) δεν παρέμειναν ούτε διαχρονικοί, ούτε αξεπέραστοι μια και η μουσική ΔΕΝ ΕΧΕΙ τελεολογικό χαρακτήρα.

Για τον ευεργετικό χαρακτήρα της μουσικής (ή μάλλον κάποιας συγκεκριμένης μουσικής) ουδείς λόγος.

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back