E-MU Drivers για linux - Επιτέλους εδώ! (& Ubuntu Studio

Video\Audio editing = MAC
Πολλοί εως παρα πολλοί το αμφισβητουν....

Ξεφυγαμε λιγο απο το θεμα ε??

Εγω το είχα κατεβάσει απο περισυ το καλοκαιρι. Στο site της apple όμως έχει μονο τα update. Δεν το αναφερει πουθενα μονο του και πουθενά την τιμή του. Υπαρχει πάντως και δουλεύει ΜΙΑ ΧΑΡΑ με intel. Δοκιμάστε το θ χάσετε.

Καλά ρε ' σεις. Και τώρα που έχετε drivers τι θα τρέξετε;
:lol: :lol: :lol: Νταξ, δικιο έχεις, αλλά τουλάχιστον θα ακούμε μουσικούλα στην καθημερινή μας χρήση PC και το web browsing από την emu και οχι την onboard.

lambrosgg, το τελευταίο ubuntu σπέρνει! Τους codecs για τα βιντεα δεν τους εχει προεγκατεστημενους λόγω της τακτικής και της λογικής του opensource (GNU). Στην ουσία έχεις παρα πολλες επιλογές και μπορείς να κάνεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ (μιλάμε για καθημερινή χρήση). 2 κλικ μακριά είναι το synaptic το οποίο κατεβάζει και εγκαθιστά πακέτα γελοιοδώς εύκολα :wink:

Τελος, προς όλους τους σνομπ προς το linux (χωρις καμια κακια) ενα quiz:

Ο αγαπημένος σας browser που πρωτοεμφανίστηκε; (οχι, δε μιλαω για τον internet explorer :lol: ) :wink:

Δεν σνομπαρω καθόλου το Linux. Το θεωρω το ανώτερο λειτουργικο σήμερα. Κ εφτασε εκει που έφτασε επειδή ακριβώς ειναι δωρεαν...

Μην το λες σε μένα...

Με:

Mozilla

VLC

Openoffice

Audacity

δουλεύω καθημερινα...

Δεν σνομπαρω καθόλου το Linux. Το θεωρω το ανώτερο λειτουργικο σήμερα. Κ εφτασε εκει που έφτασε επειδή ακριβώς ειναι δωρεαν...
Μην το λες σε μένα...

Με:

Mozilla

VLC

Openoffice

Audacity

δουλεύω καθημερινα...
Δεν το ειπα σε εσενα, προς θεου, Απλα γενικά μερικοί ειναι προκατειλημμενοι (κακως). Θα προσθέσω στο Hall of Fame τα:

Amarok

Ktorrent

Kopete

Gimp

:D

Δε νομίζω ότι το Linux έφτασε εκεί που έφτασε επειδή είναι δωρεάν. Απεναντίας τα "δωρεάν" windows φτάσανε τη microsoft εκεί που είναι.

Και είναι τρομερό λάθος όταν μιλάμε για Linux το βάρος να πέφτει στο δωρεάν και όχι στο ανοιχτό-ελεύθερο.

Πάντως κι εγώ δε χρησιμοποιώ Linux για μουσική. Δεν πιστεύω ότι είναι έτοιμο ακόμη (κυρίως λόγω έλλειψης υποστήριξης hardware, ή αλλιώς σαμποτάζ από αυτούς που μας τα παίρνουν). Αλλα όταν θα είναι, νομίζω τα πράγματα θα είναι πολύ καλά, και ο καιρός δε θα αργήσει. Κάθε λίγους μήνες που τσεκάρω καινούριες versions υπάρχει βελτίωση.

Για παράδειγμα παίζω synth real-time με την on-board. Στα win αυτό είναι όνειρο, εκτός αν το pc σου μπορεί να παίζει με asio4all (δεν παίζουν πάντα). Και όποιος έχει χρησιμοποιήσει jack, όπου μπορείς να δρομολογήσεις το σήμα ανάμεσα στο software και το hardware όπως θες, καταλαβαίνει πόσο μπροστά είναι σε λογική το linux. Το ardour είναι πολύ δυνατό daw και σε synth υπάρχουν αρκετά καλά προγράμματα (π.χ. alsa modular synth - πολύ καλός ήχος).

Τέλος πάντων, ας έχετε το νου σας και προς το linux. Σύντομα θα υπάρξει μαζική μετακίνηση προς τα εκεί. Και ναι, γίνονται επαγγελματικές δουλειές με open-source εργαλεία.

π.χ. http://www.elephantsdream.org/

Στα win αυτό είναι όνειρο
Δεν είναι καθόλου όνειρο - είναι μία καθημερινή πραγματικότητα εδώ και δέκα χρόνια. Δυστυχώς και τα υπόλοιπα που γράφεις (παρότι είμαι σίγουρος ότι δεν το κάνεις με εξυπνακίστικη διάθεση) είναι εξίσου άκυρα.

Μπορώ να πω ότι δε με έπεισες.
Περίμενε λίγο, καθώς θα ξυπνούν οι υπόλοιποι, θα στο πούνε και αυτοί και τότε ίσως πεισθείς.

Καλημέρα

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί είσαι τόσο επιθετικός. Όσο για την εξυπνακίστικη διάθεση φαίνεται ποιος την έχει. Δηλαδή ο σκοπός σου στο noiz είναι να τη λες γενικά προς τα όπου νά'ναι και όχι να κάνεις κουβέντα;

edit: Δε συνεχίζω μια ανόητη λογομαχία. Δε βρίσκομαι για αυτό εδώ. Λέγε ότι θες.

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί είσαι τόσο επιθετικός. Όσο για την εξυπνακίστικη διάθεση φαίνεται ποιος την έχει. Δηλαδή ο σκοπός σου στο noiz είναι να τη λες γενικά προς τα όπου νά'ναι και όχι να κάνεις κουβέντα;
edit: Δε συνεχίζω μια ανόητη λογομαχία. Δε βρίσκομαι για αυτό εδώ. Λέγε ότι θες.
Μα... δεν είμαι επιθετικός... ούτε είπα ότι έχεις εξυπνακίστικη διάθεση... το αντίθετο είπα....

Και άκου εδώ: μην μου λες εμένα "λέγε ότι θες" διότι ήδη εμπίπτεις στην κατηγορία του ΤΟΣΟ άκυρου ποστ που καταντάει κωμικό να είσαι ενοχλημένος κιόλας. Το μόνο πράγμα που κάνει ανόητη τη λογομαχία είναι η ασχετίλα σου, που τολμάς (εν' έτει 2007) να λες ότι δεν μπορούμε από το PC να παίξουμε ζωντανά ένα synth με windows. Έλεος!

Σπάνια κάνω ποστ αν και τις περισσότερες φορές διαβάζω τα δικά σας και ενημερώνομαι για τις εξελίξεις.

Για το θέμα όμως του linux ως επαγγελματικό εργαλείο ήχου αλλά και video, έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό μια προσπάθεια να καθιερωθεί στους τομείς αυτούς. Όσοι παρακολούθησαν τις εξελίξεις (οι...."τολμηροί") θα θυμούνται το Agnula, το UbuntuStudio και φυσικά το 64Studio, μια πλήρως (μα πλήρως!) λειτουργική εμπορική διανομή Debian που μπορεί να μεταμορφώσει οποιοδήποτε Pc σε στούντιο χωρίς να χρειάζεται καν να διαθέτει κάρτα ήχου καλύτερη από την on-board (εφ όσον βέβαια αυτή πληροί τις προϋποθέσεις που επιθυμούμε).

Επειδή δοκιμάζω εδώ και χρόνια τα συγκεκριμένα συστήματα και εδώ και ένα χρόνο το 64Studio μπορώ να πω ότι ανταπεξέρχεται μια χαρά σε οποιαδήποτε εργασία του αναθέσεις. Τονίζω όμως οτι ΔΕΝ είναι λειτουργικό γενικής χρήσης (επειδή αναφέρθηκε κάπου στα ποστ το Ubuntu) επομένως ξεχάστε τις ευκολίες ενός γενικού συστήματος (μόνο και μόνο να του βάλεις java είναι μπελάς). Είναι όμως ένα άκρως επαγγελματικό σύστημα και για όσους επιμείνουν επενδύοντας χρόνο (γιατί απο χρήμα δεν χρειάζεται) μπορεί να αποτελέσει το μοναδικό τους εργαλείο.

Αν κάποιος χρειάζεται διευκρινήσεις επί του θέματος ή τον ενδιαφέρει να μάθει περισσότερα ας με ενημερώσει.

Καλή συνέχεια.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back