Dream Theater - The spirit carries on

Status
Not open for further replies.
astraxan19 είπε:
αλλο παρεξηγημενο αλλο μετριο, εδω εχουμε να κανουμε με το δευτερο. Δυσκολο πραγμα η ποπ και ο Στρατης δεν την σηκωνει.
.............

Τωρα αν σου πω οτι δυσκολο πραγμα η progressive και ο Petrucci δεν την σηκωνει θα ειμαι κακος?

Αλλα δεν θα στο πω γιατι δεν μ αρεσει να γενικευω και ειμαι ευγενικοτατος...

Ο Malmsteen ειναι απιστευτος κιθαριστας, αλλα δεν ξερει ή αγνοει κατι βασικο στη μουσικη: την αφαιρεση.

Τετραλεπτα κομματια με...τρεισημισι λεπτα σολο, ε, κατανταει αηδια!

Ημαρτον δηλαδη. >:(

Αν ακουσετε την εκτελεση (στην κυριολεξια) του "Child In Time" απο Malmsteen θα ξερασετε. Μονο και μονο για την απιστευτη ιεροσυλια να παιζει σολο σαν μ@λ@κ@ς σχεδον σε ολο το κομματι και ιδιαιτερα σε ΑΥΤΟ το κομματι, θελει κλοτσιες.

Το κομματι ειναι 8:09 και το σολο του κοντα στα 4:40 ::)

Παρτε μια ιδεα:

Yngwie Malmsteen - Child In Time  :-X :-X :-X :-X

Για τους Dream Theater τα ειπαμε.

Αν θελουν να ακουγονται και απο κοινο ανω των...20 χρονων, κατι πρεπει να αλλαξουν.

Αν παλι τους αρεσει αυτο το ηλικιακο target group, κανενα προβλημα.

Για τον Hammett και την παιδικη του μπαντα, no comment. ;D

warwickplayer είπε:
.............

Τωρα αν σου πω οτι δυσκολο πραγμα η progressive και ο Petrucci δεν την σηκωνει θα ειμαι κακος?

Αλλα δεν θα στο πω γιατι δεν μ αρεσει να γενικευω και ειμαι ευγενικοτατος...
Αν το πεις σου δινω 5 ευρω

Γιατί αυτοί που είναι 20 τι πρόβλημα έχουν?! Τι γίνεται όλοι θέλετε 45 χρονους για ακροατές και 20χρονες για γκόμενες?!!? ;D :D :D

papa_roach1992 είπε:
Γιατί αυτοί που είναι 20 τι πρόβλημα έχουν?! Τι γίνεται όλοι θέλετε 45 χρονους για ακροατές και 20χρονες για γκόμενες?!!? ;D :D :D
Το ερωτημα ειναι τι θελουν οι Dream Theater. Αν φτασουν 50 χρονων και στα lives τους βλεπουν μονο κοινο των 15-20 χρονων και νιωθουν Οκ, παω πασο.

Εγω αν ημουν στη θεση τους θα ηθελα και τετοιο κοινο, οχι μονο τετοιο κοινο.

Κατι σαν τους Deep Purple ας πουμε, που βλεπεις στα lives τους απο 15 ως 65. 8)

papa_roach1992 είπε:
:D :D

Waterfall-K είπε:
Για τον Hammett και την παιδικη του μπαντα, no comment. ;D
Παιδικη μπαντα οι metallica?

Νταξει ειπαμε... σε μουσικο site ειμαστε.... Μη λεμε κ οτι ναναι....

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θα ελεγα και εγω οτι στους dream theater δεν τον πολυαντεχω τον petrucci.....καποια ελαχιστα κομματια μου αρεσουν.....αλλα στον προσωπικο του δισκο τον γουσταρω παααααρα πολυ....δεν με κουραζει καθολου και ειναι απο τους δισκους που ακουω πολυ συχνα....μου μενουν τα κομματια στο μυαλο ρε παιδι μου...τα θυμαμαι και γουσταρω.....αντιθετα με τα κομματια των dream theater που δεν μπορω να ψιθυρισω απο μεσα μου κανενα γιατι απλα δεν θυμαμαι τιποτα.....εκτος απο ελαχιστα μερη μονο....γενικα παντως δεν μπορω να τους παρακολουθησω.

kostaras75 είπε:
Θα ελεγα και εγω οτι στους dream theater δεν τον πολυαντεχω τον petrucci.....καποια ελαχιστα κομματια μου αρεσουν.....
Και τωρα ποτ το θυμηθηκα...γιατι οι dream theater δεν παλευονται ενω αυτοι ειναι μπανταρα?

ενδιαφερων θεματακι...

Paradigm Shift - Liquid Tension Experiment [ Live in LA 2008 ]

warwickplayer είπε:
Και τωρα ποτ το θυμηθηκα...γιατι οι dream theater δεν παλευονται ενω αυτοι ειναι μπανταρα?
Οι μόνες διαφορές μεταξύ LTE και Theater είναι:

1) Ο διαφορετικός μπασίστας

2) Η απουσία του Labrie και γενικά ότι οι μεν κάνανε μόνο instrumental, οι δε όχι

3) Η εποχή κατά την οποία έδρασαν οι LTE και το δημιουργικό lifespan που είχαν

Δεν ξέρω για σένα, προσωπικά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι φταίει ο Myung που οι LTE θεωρούνται "αυτό που θα έπρεπε να είναι οι Theater".

Επίσης δεν θεωρώ τυχαίο το γεγονός ότι την ίδια εποχή που σταμάτησαν οι LTE, οι Theater έβγαλαν τον καλύτερο δίσκο τους ever (Scenes from a memory λέμε).

Ίσως τελικά η τριετία 1997-2000 να ήταν η καλύτερη, πιο δημιουργική και παραγωγική περίοδος αυτών των ανθρώπων...

warwickplayer είπε:

ενδιαφερων θεματακι...
Εμένα ούτε αυτό μ'αρέσει αλλά ένεκεν μπασίστα το συμπάθησα περισσότερο :P

Παιδικη μπαντα οι metallica?

Νταξει ειπαμε... σε μουσικο site ειμαστε.... Μη λεμε κ οτι ναναι....
Εφηβική με το ζόρι!  :P

Πλακίτσα... Πάντως δεν λες ότι όταν μελετάς metallica βρίσκεις κάτι το αξιοπρόσεκτο... Αν και εγώ είμαι και λίγο Megadethικός 8)

funky_bassman είπε:
Εμένα ούτε αυτό μ'αρέσει αλλά ένεκεν μπασίστα το συμπάθησα περισσότερο :PΕφηβική με το ζόρι!  :P

Πλακίτσα... Πάντως δεν λες ότι όταν μελετάς metallica βρίσκεις κάτι το αξιοπρόσεκτο... Αν και εγώ είμαι και λίγο Megadethικός 8)
Αυτο ειναι το θεμα... Οτι ψαχνεις να βρεις κατι αξιοπροσεκτο απο θεμα θεωριας της μουσικης... Οταν ακους μουσικη, ακους μουσικη κ δν την μελετας κατεμε. Δεν με νοιαζει αν ενα τραγουδι ειναι απλα τρεις πεμπτες κ μια πεντατονικη.... Με νοιαζει το τραγουδι τι μου αφηνει.... Οι μεταλικα ειναι απο τις λιγες αν οχι η μονη μπαντα της οποιας μπορω να ακουω πανω απο 10 τραγουδια συνεχεια κ να μην τα βαρεθω ποτε....

Για μενα ειναι favourite band.

jimskeet2002 είπε:
Για μενα ειναι favourite band.
Αυτό δεν την κάνει αντικειμενικά μουσικά αποδεκτή ;)

Και εμένα από τις ΠΙΟ αγαπημένες μου μπάντες είναι οι Ramones... Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζω πως η μουσική που γράφανε είναι για παιδάκια που μόλις πιάσανε κιθάρα στα χέρια τους :-X

funky_bassman είπε:
Αυτό δεν την κάνει αντικειμενικά μουσικά αποδεκτή ;)

Και εμένα από τις ΠΙΟ αγαπημένες μου μπάντες είναι οι Ramones... Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζω πως η μουσική που γράφανε είναι για παιδάκια που μόλις πιάσανε κιθάρα στα χέρια τους :-X
Αρα εσυ κρινεις το ποσο καλη μουσικη παιζουν απο το ποσο περιπλοκη βαση θεωριας ειναι... Αυτο για μενα ειναι λαθος....

Μην μπερδεύεσαι... Άλλο το αν είναι ωραία και εύηχη και άλλο το αν είναι κάτι "αριστούργημα"... Η κλασική μουσική δεν μου αρέσει καθόλου αλλά είναι μουσικά άρτια...

Η hip hop μου αρέσει αλλά ΔΕΝ είναι μουσικά άρτια...

Οι Metallica καλοί είναι (δεν κόβω φλέβα) και ΔΕΝ είναι μουσικά άρτιοι...

Οι Dream Theater είναι μουσικά άρτιοι αλλά δεν είναι καλοί...

Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις?

Εγω σε καταλαβαινω. Αλλα για μενα η μουσικη ειναι το τι ακους... Αλλο το τι παιζει πισω απο τις νοτες.... Αν αυτο που ακους ειναι ωραιο ειναι ωραιο... τκ ας ειναι το πιο απλο θεωρητικα πραγμα που μπορεις να ακουσεις... Τι να το κανω κατι αν ειναι αρτιο κ δν ακουγεται? (βλεπε πολλα τραγουδια dream theater) ο σκοπος της μουσικης ειναι να ακους κατι π σ αρεσει κ οχι να ακους κατι π θεωρητικα ειναι αρτιο...

καταρχας χαιρετω απαντες.

φοβερο θεμα για πολυ συζητηση.σχεδον οσους κιθαριστες αναφερατε τους λατρευω και τους μισω ταυτοχρονα(εκτος απ'τον hammet που παντα τον μισουσα)

μαλμστην οσο τον γουσταρω τοσο μου την σπαει που εχω να ακουσω καλο δισκο πολλα χρονια και εχει καταντησει μπουρδου μπουρδου και μονο.τουλαχιστον οι πρωτοι 5-6 δισκοι

εμενα μ'αρεσαν.ο petrucci το ιδιο,οσο μου αρεσε στην αρχη αλλο τοσο στην πορεια με ξενερωσε.μου αρεσουν για το παρελθον τους αλλα δεν περιμενω να ακουσω κατι καινουριο απο αυτους πια.

τωρα για τον στρατη εχω μια ιστορια να πω.το 2002 η'' το 03 αν θυμαμαι καλα,ειχαμε εξετασεις σε ενα ωδειο που πηγαινα για να βαθμολογηθουμε σε live με μπαντα στανταρ και αλλαζαν οι κιθαριστες.σκαει μυτη ενα τυπακι που ηταν εμφανισιακα λιγο τρεντονερντι.βαζει την κιθαρα του για να προβαρει και μου επεσε το σαγονι στο πατωμα,

δεν σου γεμιζε το ματι με τιποτα και ομως ηταν μακραν ο καλυτερος απ'οσους ειμασταν εκει.ηταν ο στρατης,που πραγματικα εκεινο το βραδυ ηταν φανταστικος.μπορει να μη μου αρεσει η μουσικη στην δισκογραφια του αλλα σαν κιθαριστας σιγουρα ειναι παρα πολλη καλος.

Alchemist είπε:
Οι μόνες διαφορές μεταξύ LTE και Theater είναι:

1) Ο διαφορετικός μπασίστας

2) Η απουσία του Labrie και γενικά ότι οι μεν κάνανε μόνο instrumental, οι δε όχι

3) Η εποχή κατά την οποία έδρασαν οι LTE και το δημιουργικό lifespan που είχαν

Δεν ξέρω για σένα, προσωπικά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι φταίει ο Myung που οι LTE θεωρούνται "αυτό που θα έπρεπε να είναι οι Theater".
Καλησπερα!!Βγηκε και σημερα το νυχτοκαματο:)

Στο θεμα μας...οι LTE ειναι 2 ατομα μειων απ τους DT και ενα συν..μονο που αυτο το ενα ειναι Tony Levin τον οποιο θεωρω τον ποιο ωριμο και ψαγμενο μπασιστα στην ροκ σκηνη...

Αλλα δεν βρισκω τον Levin να ειναι ο κυριοτερος λογος που οι LTE βγαζουν πιο ωριμα κομματια που ειναι οντως μελοδικοτατα και ακουγονται πολυ πιο ευκολα απο τα τραγουδια των DT...Οι DT εχουν ενα target group 15-25 που τους ακουει ακριβως για την υπερβολη του petrucci..τωρα εγω δυσκολευομαι να δεχθω οτι ο Levin θα εκανε κατι το οποιο θα τον ενοχλουσε αισθητικα για να αποκτησει καποια περισια φημη...οποτε εκει βλεπω την μεγαλη διαφορα DT με LTE...

Οι δε ειναι μια τεραστια μπιζνα με κανονες ενω οι δε ειναι 4 ατομα που ΠΑΙΖΟΥΝ μουσικη

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back