Εννοειται οτι αυτος ειναι ο λογος που δεν γραφουμε ποτε με διπλους μαγνητες &
Gibson (τους κραταμε για να εντυπωσιαζουμε τους φιλους μας με τα σολα μας στην "ΙΤΙΑ" :lol: στην ετησια χοροεσπεριδα προς ενισχυση της τοπικης μας ενοριας στην ταβερνα ο ΄'Πλατανος" :lol: )
Οταν χρησιμοποιουμε κανονικες κιθαρες (δηλ.με μονους μαγνητες :lol: ) συνηθως δεν υπάρχει αυτο το προβλημα,εχει ομως τεραστια σημασια το ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ & ο ΤΡΟΠΟΣ ηχογραφησης (& παιξιματος) της κιθαρας για να κατσει στο Mix & βεβαιως μεγαλο ρολο παιζει & το σωστο κομπρεσσαρισμα.
Ειναι μια πραγματικα τεραστια συζητηση,οποτε ξεκινα λεγοντας πως γραφεις,τι παιζεις,πως παιζεις & ποιος ειναι ο ηχος στο μυαλο σου...
Προσωπικα εχω επιμεληθει τις κιθαρες σε αρκετα αλμπουμ που κυκλοφορουν & ποτε μου δεν ειχα αυτο το προβλημα (& δεν χρησιμοποιω ποτε μου eq απο την κονσολα & εχω "γραψει" και πολλες
GIBSON.. :lol: ) ομως γενικα αποφευγω τις "μεγαλες" κιθαρες γιατι συνηθως ΔΕΝ καθονται καλα στο Mix (δηλ. μπορει να ακουγονται "μεγαλες μονες τους αλλα μεσα στη μπαντα χανονται..
Το μεγαλυτερο λαθος που κανουν οι περισσοτεροι κιθαριστες ειναι η χρηση υπερβολικου gain & reverb συνηθως τα περισσοτερα προβληματα προβληματα ξεκινανε απο εκει...
Θα το δουμε & στη συνεχεια της κουβεντας μας.. :wink: