- Πόντοι
- 148
ελευθερα!... τετοια να'χουμε και ας πεφτει και offtopic ;DSt4rg4z3r είπε:Alderbody sorry για το off-topic!!!
ελευθερα!... τετοια να'χουμε και ας πεφτει και offtopic ;DSt4rg4z3r είπε:Alderbody sorry για το off-topic!!!
Θα το πω ποιοτικά (εννοώ ότι θα κάνω στροφή στην ποιότηταalderbody είπε:...
εσυ γιατι λες οτι ειναι Lowpass? Δεν ειναι η αντισταση-στη-γη?
δες το σχεδιο του "tonestack" που επισυναπτω:
σωστος! οντως, δεν ειναι σε σειρα το σημα.harilatron είπε:Παρατήρησε ότι πυκνωτής και αντίσταση είναι σε σειρά μεταξύ τους και το σύστημα είναι παράλληλα με το σήμα ως προς τη γη. (Δηλαδή το σήμα σου δεν περνάει μέσα από αυτά). Είναι ίδιο κυκλωμα με το tonestack στις κιθάρες.![]()
α εσυ το πας για πολλα γκαζια!....Marillion είπε:Εχω κ μια αλλη ιδεα αλλα δεν ξερω αν θα δωσει καλα ηχητικα αποτελεσματα , σκεφτομουν να φτειαξω και το Marshall BB που εχει κ αυτο πολυ γλυκο overdrive κ να κανω blend τα δυο output μεσω ενος 100k pot k μετα σε ενα output stage για τελικη ενισχυση. Θα το δοκιμασω στο breadboard μιας κ το κουτακι που εχω ειναι μεγαλο κ τα χωραει ανετα κ τα δυο ( με το σχετικο στριμωγμα φυσικα)
το καλο με το clean του VLSpD ειναι οτι εχεις την ατοφια "ατακα" του καθαρου με το "πατημενο" σημα του screamerοειδους κυκλωματος. Οποτε, κατα καποιο τροπο οι ψαλιδισμενες κορυφες απο το OD "ξαναγεμιζουν" απο τις καθαρες. Ειναι αν μη τι αλλο ενδιαφερον στη θεωρια, αλλα και στην πραξη!Marillion είπε:Το clean blend δεν μου αρεσει γιατι μιξαρεις 2 σηματα που το καθενα αποδιδει αλλες δυναμικες στο παιξιμο με αποτελεσμα να μην υπαρχει ομοιγενεια ηχητικη τουλαχιστον στα αυτια μου. Το δυσκολο ειναι να βρεις τα καταλληλα low k high pass φιλτρα για το καθε κυκλωμα για να υπαρχει full response κ εκει θελει πειραματισμο παρολο που θεωρητικα υπολογιζονται με τους τυπους ευκολα.
...το σφυρι απο διπλα σε τι αποσκοπει? ...troubleshooting? ;D ;D ;DMarillion είπε:Αριστερα στο breadboard ειναι το ΜΒΒ κ δεξια το OVD. Για να δουμε τι θα βγει!!!!! ?????? ??? ???
Ολως παραδοξως τα εστειλε χθες!!!!Marillion είπε:Αυτο φοβαμαι κ εγω με αυτον τον ανθρωπο , μπορει να σε τραβηξει πολυ μακρια.
ωπα.... για λεγε... για λεγε.... ;Dθα δοκιμασω κ εγω γιατι χρειαζομαι αμεσα recaping σε ενα παλιο bassman που εχω κ καθεται.
εγω ακολουθοντας τον "κανονα" που λεει "οχι cc σε ealry stages" εβαλα μετα τον 2,2μ (22Κ) και στην "κατω θεση" του διακοπτη (33Κ). Εχω και καπου αλλου αλλα δεν θυμαμαι τωρα.Θελω κ καποιες carbon comp αν κ ειμαι πολυ ευχαριστημενος με το OVD ως εχει.
αν βρω αυτο τον περιζητητο χρονο θα αρχισω αμεσα τις δοκιμες στο ραστερ.Περιμενω κ απο σενα μηπως δοκιμασεις κατι κ μετα θα το ''σπιτωσω''.
κι εγω την κοβω να θες bufferακι πριν. Γενικως οταν παιζει διαχωρισμος καλα ειναι να μπαινει για να μην "ψοφαει" το σημα σου... Ενας κλασσικος Tube Screamer type input buffer πιστευω να σου κανει δουλεια.Μελεταω κ λιγακι το blend που ειχα αναφερει πιο πανω με το MarshallBB ( μαλλον πριν το σπλιταρισμα θελει buffering νομιζω) κ η ζωη...συνεχιζεται!!!!