- Πόντοι
- 148
ευχαριστω!marooned είπε:Μπραβο ρε alder , πολυ κατατοπιστικο το post σου. Να σαι καλα για τον κοπο σου να το γραψεις.
αντε να βλεπω κολλητηρια να ζεσταινονται... ;D
ευχαριστω!marooned είπε:Μπραβο ρε alder , πολυ κατατοπιστικο το post σου. Να σαι καλα για τον κοπο σου να το γραψεις.
το pinout ειναι ιδιο και θα παιζει μια χαρα και μ'αυτο. Εγω το δοκιμασα και με JRC4558 και με 072 και λεω να ψαχτω και με αλλα μπας και βγαλω κανα λαυρακι... ;DΗδη το δικο μου ειναι ετοιμο στο breadboard αλλα με TL072 ( δεν ειχα το TL082 φανταζομαι να εχουν παρομοια χρακτηριστικα).
αρχικα βαλ' το να δουλεψει με οτι εχεις και σταδιακα αλλαζε πραματα να δεις αν σου βελτιωνουν τον ηχο.Εκανα λαθος ομως την 2Κ2 αντισταση , την διαβασα 22Κ ( alderbody μας παραπλανεις) κ βεβαια δεν εχω τανταλιου για τον coupling cap.Το βραδυ τα νεοτερα!!
Το ειδες ατιμουλικο ε? Ναι ειναι ενα tube overdrive sta 12Volt ( k στα 9 δουλευει ομως) συναρμολογημενο πανω στην βαση της 12ΑU7. Πολυ καλο θα ελεγα κ πολυ transparent . Δεν εχει τελειωσει ακομα γιατι ψαχνω να βρω τι ειδους tone stack θα βαλω ( αν θα βαλω τελικα) η αν θα προσθεσω ενα gain stage ακομα.St4rg4z3r είπε:Ουφ ρε παιδια!! Τι μου δείχνετε breadboard εν μεσω εξεταστικής;
Marillion εκεί δεξια τι παιζει; Κα'να tube overdrive;
τη στιγμη που υπαρχει ποτενσιομετρο για gain δεν ειναι δυνατον να υπαρξει transparent boost.Marillion είπε:απο boost ( οχι τοσο transparent , θελουν tuning τα υλικα)
βαλε tonestack και gain stage μετα για να αντισταθμισεις τις απωλειες.Marillion είπε:Ναι ειναι ενα tube overdrive sta 12Volt ( k στα 9 δουλευει ομως) συναρμολογημενο πανω στην βαση της 12ΑU7. Πολυ καλο θα ελεγα κ πολυ transparent . Δεν εχει τελειωσει ακομα γιατι ψαχνω να βρω τι ειδους tone stack θα βαλω ( αν θα βαλω τελικα) η αν θα προσθεσω ενα gain stage ακομα.
Οχι , στα 9 V οντως ειναι λιγοτερη η βρωμα αλλα κ πιο ''πλαδαρος '' ο ηχος μιας κ τα νηματα παιρνουν 4.5 V. To xotic Rc booster ( εκανα μια αποπειρα να το κλωνοποιησω) εχει πολυ transparent ηχο παρολο που εχει gain. Παντως εγω δεν ψαχνω το απολυτα διαφανο overdrive αρκει ο χρωματισμος να μου αρεσει. Το OVD νομιζω θα συμπεριφερεται καλυτερα με single coils , τι λες αρχηγε alderbody?alderbody είπε:βαλε tonestack και gain stage μετα για να αντισταθμισεις τις απωλειες.
δες για κανα tweed style Tstack με σκετο tone.
Στα 9Volt βρωμιζει αρκετα?
ναι, λογικα στα 9V παιζει flubbyness...Οχι , στα 9 V οντως ειναι λιγοτερη η βρωμα αλλα κ πιο ''πλαδαρος '' ο ηχος μιας κ τα νηματα παιρνουν 4.5 V.
σωστο σε βρισκω!...Παντως εγω δεν ψαχνω το απολυτα διαφανο overdrive αρκει ο χρωματισμος να μου αρεσει.
κι εγω με singles το χρησιμοποιω (οπως ...ολα ;D)Το OVD νομιζω θα συμπεριφερεται καλυτερα με single coils , τι λες αρχηγε alderbody?
;D ;D ;D ;D ;D Παντως εγω δεν φταιω , ο alderbody ειναι ο υπευθυνος ,με τις μαστοριες του μας βαζει σε μπελαδες κ αναγκαζομαστε να μιλαμε κινεζικα!! U know what i mean!!!!V.P. είπε:λοιπον....αν εξαιρεσουμε τους συνδεσμουσ( δλδ τα "και" κτλπ) δν εχω καταλαβει λεξη!!!! αντε και κανα ρημα ......
[κινέζικων συνέχεια] Άντε ρε συ! Θα περίμενα να έχει περισσότερη βρωμιά στα 9v καθότι το plate είναι πιο "starved" απο τα 12. Γιατί δίνεις μόνο 4,5 βολτ στα νήματα; Νομίζω στα 6,5 και στα 12,6 δουλέυει η 12au7.[/κινέζικων συνέχεια]Marillion είπε:Οχι , στα 9 V οντως ειναι λιγοτερη η βρωμα αλλα κ πιο ''πλαδαρος '' ο ηχος μιας κ τα νηματα παιρνουν 4.5 V.
Εαν δωσουμε 9V στα ακρα των νηματων τοτε η μεσαια κοινη ληψη θα δινει 4.5 στην καθε τριοδο. Το ιδανικο θα ηταν να διναμε στα ακρα 12.6V για να ειχαμε την ζητουμενη ταση 6,3V σε καθε τριοδο. Η 12ΑU7 εχει χαμηλο gain ετσι κι αλλιως κ ο ηχος ειναι πιο πλαδαρος στα 9 V με σαφως λιγοτερη βρωμα γιατι εχει πεση κ η ταση στα νηματα. To Vanilla OD το εχω υπ οψιν μου αλλα δεν ειμαι κ τοσο fan των χαμηλου βολταζ λαμπατων κατασκευων παρολο που θα το παλεψω ακομα λιγο το θεμα. Η λαμπα δινει τις γνωστες αρμονικες της κ το γλυκο ηχοχρωμα της οπως σιγουρα ξερεις σε υψηλες τασεις.St4rg4z3r είπε:[κινέζικων συνέχεια] Άντε ρε συ! Θα περίμενα να έχει περισσότερη βρωμιά στα 9v καθότι το plate είναι πιο "starved" απο τα 12. Γιατί δίνεις μόνο 4,5 βολτ στα νήματα; Νομίζω στα 6,5 και στα 12,6 δουλέυει η 12au7.[/κινέζικων συνέχεια]
Εγώ πάντως έχω στα υπ'όψιν μου να φτιάξω κάτι σαν το Vanilla OD με δύο 12au7, 3 gain stages και ένα για αντιστάθμιση της χασούρας απ'το tonestack (πρώτη λαμπάτη κατασκευή ).
Alderbody sorry για το off-topic!!!