DIY PRS 24 - style

Ακριβώς όπως τα λέει ο chris !

Απλά βάζεις και ταινία διπλής όψεως γιατί αν μπει μπογια στα κομμένα τάστα ... βαριέσαι να τα καθαρίζεις μετά....

τώρα που είχα λίγο χρόνο (αλλά πολύ λίγο όμως  :( ) βρήκα κάτι σκαρπέλα ξυλουργικής και βοηθούν το carving

DSC00601_zpsb2bb61f3.jpg

Bέβαια όσο είχα χρόνο πάνω με τη μπέμπα τα πέρασα και ένα μολυβάκι να μαρκάρω τη θέση τους.... (Λίγη διπλοταινία να μην κουνιέται το inlay και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ξυμένο μολύβι)

DSC00602_zpsa27fb959.jpg

Mπορεί να βαρεθώ να κάνω το κόλπο με το σπρέυ....   ::)

Για μένα μην κάνεις αυτό με το σπρέι έτσι όπως περιγράφηκε νωρίτερα.

Καλύτερα μολυβάκι.

ΑΛΛΑ στην περίπτωση που θες το σπρέι πρέπει να το ρίξεις από απόσταση και αχνιστά ίσα ίσα να φανεί ένα περίγραμμα     

Γιατρέ μου ωραία τα πουλάκια και με τον έβενο δεν θάχεις πρόβλημα ειναι το πιο εύκολο ξύλο στο να μασκάρεις τυχόν κενα  στη ταστιέρα λόγω του μαύρου χρώματος.

Απ ότι καταλαβαίνω λίγο οι εφημερίες λίγο η κόρη  δεν θάχει πολυ οφθαλμόλουτρο ???

nasokosm είπε:
Γιατρέ μου ωραία τα πουλάκια και με τον έβενο δεν θάχεις πρόβλημα ειναι το πιο εύκολο ξύλο στο να μασκάρεις τυχόν κενα  στη ταστιέρα λόγω του μαύρου χρώματος.

Απ ότι καταλαβαίνω λίγο οι εφημερίες λίγο η κόρη  δεν θάχει πολυ οφθαλμόλουτρο ???
Ακριβώς!!! Λίγη super glue και σκόνη εβένου και είσαι βασιλιάς !! ;)

Πού να ήταν κανένα maple .... τρόμος!

Έχω άδεια τώρα αλλά από βδομάδα θα με πάει μία μία για έναν μήνα οπότε... μάλλον θα επικεντρωθώ στο μωρό! (και ό,τι προλάβω από το εργαστήρι)

Στο σαραντάλεπτο που είχα κατέβηκα κάτω και έστησα τα ντρεμέλια.

Όπως λες και συ δεν έδωσα τρελή σημασία στο να κοπούν 100% ακριβώς γιατί εδώ τυχόν μικροκενά θα γεμίσουν έυκολα. Κάτι μου λέει όμως ότι θα ταιριάξει ωραία και μου ανοίγει την όρεξη και για άλλα πρότζεκτς....

DSC00604_zps7a65e5a9.jpg

DSC00605_zps984437d9.jpg

DSC00606_zpsc1821b79.jpg

Ανοίγω πρώτα με το φαρφύ τρυπανάκι που παίρνει πράμα γρήγορα και μετά πάω στο λεπτό για πιο μεγάλη λεπτομέρεια... αλλά τέλος χρόνου... αύριο πάλι ,δεν πρόλαβα να κάνω και πολλά αλλά είναι έτοιμα για αύριο....

DSC00607_zps34eadf88.jpg

Κόβονται ωραία αν και θέλεις φακό macro για τόσο κοντά ;D

Είδα τα special γυαλιά για κοντά και θυμήθηκα τα δικά μου πρεσβειωπείας plus  που χρησιμοποιώ γι αυτή τη λεπτοδουλειά ??? ???

Αργυρη πολυ ωραια προχωραει ρε man, τα πουλακια ειναι πραγματικα τα πιο ελκυστικα inlays απο ολα τα signatures των διαφορων εταιρειων. Χαρα στην υπομονη σου που καταφερνεις με νεογεννητο να διατηρεις την ψυχραιμια σου για τοσο λεπτες δουλειες  :D

Αργύρη γίνεται πολύ ωραίο, ανυπομονώ να το δω τελειωμένο.

HellFire είπε:
Αργύρη γίνεται πολύ ωραίο, ανυπομονώ να το δω τελειωμένο.
Εγω να δεις  :D :D :D

Παντως επισης ενα απο τα πιο δυσκολα και συναμα χρονοβορα κομματια στην κατασκευη του οργανου ειναι τα inlays.Βλεποντας ποσο ευκολα το κανει ο Αργυρης ειναι να χαιρεται κανεις για το ποσο καλος μαστορας ειναι  ;)

messalion είπε:
Εγω να δεις   :D :D :D

Παντως επισης ενα απο τα πιο δυσκολα και συναμα χρονοβορα κομματια στην κατασκευη του οργανου ειναι τα inlays.Βλεποντας ποσο ευκολα το κανει ο Αργυρης ειναι να χαιρεται κανεις για το ποσο καλος μαστορας ειναι  ;)
Κάστορας!!!

Και στην αλλαγή της πάνας ...μάστορας!    ;)

Με τα 40 λεπτά που είχα προχώρησα λίγο τη φάση με τα inlays....

dremelιασα με το μικρό τρυπανάκι

DSC00608_zps4a300fa2.jpg

Τοποθέτησα κάποια inlays (όσα πρόλαβα μέχρι να με φωνάξουν να κάνω μπανάκι στη μπέμπα)

Βάζω super glue και από πάνω τριμμένο έβενο σε σκόνη για να γεμίσουν τα κενά. Μόλις τριφτεί η ταστιέρα θα είναι ένα σώμα...

DSC00609_zpsc8bd8e99.jpg

Τρία μείναν και είμαστε έτοιμοι για radius....

DSC00610_zps6b36b44e.jpg

εν τω μεταξύ προχώρησα και το carve του σώματος αλλά θα δείξω photoz όταν τελειώσει.

μετά πάμε για αυλάκι για τη βέργα

κόλληση ταστιέρας / neck profile

κόλληση μπράτσου

τάστα .... βάψιμο ... συναρμολόγηση....

Από Τρίτη αρχίζω εφημερίες αλλά ελπίζω ως το τέλος του μηνός (ή μέσα Αυγούστου) να τελέψει...θα ιδούμε...

Θα περιμένουμε να δούμε έτοιμη την κιθάρα με το dremeling για τα inlays βλέπω εξαιρετική δουλειά και συγχαρητήρια γιατί αυτό τρέμει πολύ !!!! 8) 8)

mikeguitar είπε:
Θα περιμένουμε να δούμε έτοιμη την κιθάρα με το dremeling για τα inlays βλέπω εξαιρετική δουλειά και συγχαρητήρια γιατί αυτό τρέμει πολύ !!!! 8) 8)
Να 'σαι καλά παίκτη. Πάντως με σταθερή βάση και μεσαίες ταχύτητες το dremelάκι σταθερό είναι, δε σου φεύγει. Αν έχεις καλό φως και χρόνο μπορείς να κάνεις ωραία πράματα.

Θενξ!

argytar είπε:
Να 'σαι καλά παίκτη. Πάντως με σταθερή βάση και μεσαίες ταχύτητες το dremelάκι σταθερό είναι, δε σου φεύγει. Αν έχεις καλό φως και χρόνο μπορείς να κάνεις ωραία πράματα.

Θενξ!
Ευχαριστώ για την πληροφορία. Ποιo dremel έχεις ? Το 3.000 ? Ποια βάση αυτή που φρεζάρει και είναι σαν router ?

mikeguitar είπε:
Ευχαριστώ για την πληροφορία. Ποιo dremel έχεις ? Το 3.000 ? Ποια βάση αυτή που φρεζάρει και είναι σαν router ?
Το 4000 έχω και έχω την βάση του που είναι σαν ρούτερ και τη σταθερή βάση από Stew Mac

https://www.stewmac.com/shop/Tools/Special_tools_for_Routing/Precision_Router_Bases/Precision_Router_Base.html?actn=100101&xst=3&xsr=850

H δεύτερη είναι πολύ πιο καλή αλλά η πρώτη είναι ωραία για πιο ίσια τρυπήματα.

argytar είπε:
Το 4000 έχω και έχω την βάση του που είναι σαν ρούτερ και τη σταθερή βάση από Stew Mac

https://www.stewmac.com/shop/Tools/Special_tools_for_Routing/Precision_Router_Bases/Precision_Router_Base.html?actn=100101&xst=3&xsr=850

H δεύτερη είναι πολύ πιο καλή αλλά η πρώτη είναι ωραία για πιο ίσια τρυπήματα.
Ναι η δεύτερη βέβαια είναι πιο στιβαρή.Μήπως είναι πιο δυσκίνητη όμως ?

mikeguitar είπε:
Ναι η δεύτερη βέβαια είναι πιο στιβαρή.Μήπως είναι πιο δυσκίνητη όμως ?
Όχι ίσα ίσα σ' αφήνει να βλέπεις καλύτερα τι κάνεις. Είναι πανάλφρη. Επίσης μπορείς να τη βιδώσεις σε τραπέζει και να την κάνεις μίνι τριβείο για binding , ακονιστήρι κλπ κλπ

argytar είπε:
Όχι ίσα ίσα σ' αφήνει να βλέπεις καλύτερα τι κάνεις. Είναι πανάλφρη. Επίσης μπορείς να τη βιδώσεις σε τραπέζει και να την κάνεις μίνι τριβείο για binding , ακονιστήρι κλπ κλπ

Στην Stewmac βάση μπαίνουν όλα τα μοντέλα dremel ? Εμένα με ενδιαφέρει για το 3.000. Ποιο εργαλείο είναι για τα inlays και πιο για binding ?

mikeguitar είπε:
Στην Stewmac βάση μπαίνουν όλα τα μοντέλα dremel ? Εμένα με ενδιαφέρει για το 3.000. Ποιο εργαλείο είναι για τα inlays και πιο για binding ?
Δε θυμάμαι μαν , κοίταξε στο site τους τα λέει όλα αναλυτικά www.stewmac.com

Εν τω μεταξύ τέλειωσε η κόλληση των inlays και πάμε για radius

DSC00612_zps631d29c1.jpg

DSC00613_zpsbeb847ee.jpg

DSC00615_zps23b0f6de.jpg

DSC00616_zpsb286f4ff.jpg

DSC00617_zpsfda74b6a.jpg

Ωραίος!

Πρόσφατα είδα ενα φίλο που είχε τοποθετήσει παράλληλα με τη ταστιέρα ενα ξύλο-οδηγό για να μην λοξοδρομεί το μπλόκ  8)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back