Diy project: Noiz overdrive

Απλα δεν το συνδεεις το ενα ποδαρακι...Συνδεεις μονο το ενα που ακουμπαει στη μυτη του jack και παιρνει το σημα

Ναι, θα γίνει μονοφωνικό αλλά δεν χρειάζεται να το αφαιρέσεις... άστο επάνω.

χχχμμμ προβλημα nο1

οι πυκνωτες που βρηκα ειναι ζευγαρια των

2 Χ 22μf

2 Χ 2.2μf

2 Χ 0.47μf

λεω να δοκιμασω με τους 0,47 που ειναι κ πιο κοντα στο 0,22 που προτεινεται στον οδηγο να δω τι θα βγει ::)

funkblue είπε:
Ακομα για περισσοτερο gain μπορεις να βαλεις διοδους γερμανιου η schottky εαν βρεις !
Διορθωνω, με διοδους γερμανιου θα παρεις ΛΙΓΟΤΕΡΟ gain, θα ψαλιδισουν το σημα σου λιγοτερο.

Παρε οτι βρεις και ανακατεψε τα...η 1N4148 ειναι ισως η πιο κλασσικη διοδος σε πασης φυσεως ηλεκτρονικα. Στο noiz ovd δινει πολυ ωραιο αποτελεσμα, προσωπικα μου αρεσε παραπανω απο αλλες silicon οπως η 4001. Αν θα πας για symmetric silicon την προτεινω...αλλα και σε mix n match με αλλες ειναι καλη επιλογη.

λεω να δοκιμασω με τους 0,47 που ειναι κ πιο κοντα στο 0,22 που προτεινεται στον οδηγο να δω τι θα βγει ::)
Καλα λες.

πηρα τις 1Ν4148 αφου μονο αυτες ειχε στο μαγαζι που πηγα.

εχω αρχισει κ το φτιαχνω αλλα οι πυκνωτες μου δεν ειναι σαν τους πορτοκαλι στις φωτο αλλα μπλε στρογγυλοι (ηλεκτρολυτικοι) κ λογικα θα πρεπει να προσεξω με τα - κ + ε? ή δε θα δουλεψει να μην το κανω καθολου κ να ψαξω τους πορτοκαλι απο αυριο?

offtopic: χχμμ ειμαι τει ηλεκτρονικης υποτιθεται εγω 7 εξαμηνο κιολας :-[

Δουλέυουν αλλά καλό θα ήταν να κάνεις μια γύρα να βρείς απλά πυκνωτάκια για να κρατήσεις όσο περισσότερο πιο απλή γίνετε, την όλη κατασκευή...

Να περιμένω photos άμεσα;  :D

toneless είπε:
Δουλέυουν αλλά καλό θα ήταν να κάνεις μια γύρα να βρείς απλά πυκνωτάκια για να κρατήσεις όσο περισσότερο πιο απλή γίνετε, την όλη κατασκευή...

Να περιμένω photos άμεσα;  :D
photos απο αυριο γιατι δεν εχω καλωδιο για το κινητο, τα πλην 8α ειναι προς το μαυρο καλωδιο οπως το σκεφτομαι βαση σχηματος απο σελ 17

αρχιζω με αυτα δε μπορω να περιμενω μεχρι αυριο ;D

τα διαφορετικα υλικα μου ειναι η μια αντισταση που ειναι 2.7Μ αντι για 2.2Μ

το διακοπτακι που ειναι μεν με 6 ποδαρακια αλλα δε ξερω αν ειναι το ιδιο με το dpdt στη λειτουργια του

κ οι πυκνωτες μου που γραφουν ενα σκετο 2.2 αν κ αυτος που ειχε το μαγαζι μου ειπε οτι ειναι  0.22μf οσο πρεπει δηλαδη απλα το γραφουν σε pico ή κατι τετοιο αντi για μF...

χωρις μπαταρια δουλευει στη μια θεση ο διακοπτης στη αλλη δε βγαινει καθολου ηχος

βαζοντας τη μπαταρια δεν υπαρχει κανενας ηχος ::)

αυριο παω να παρω τα υλικα απο την αρχη σε αλλο μαγαζι μπας κ βρω τα σωστα να ξερω οτι δε φταινε αυτα τουλαχιστον...

http://yfrog.com/htp07041020510001j

http://yfrog.com/7dp07041020540001j

αν δειτε κ κανενα λαθος πειτε

Οι πυκνωτές σου είναι σίγουρα λάθος, αυτές οι "φακές" όπως τις λένε, ζήτημα να φτάνουν το 0.1μF

Aν όντως γράφουν 2.2 επάνω, είναι 2.2pF - δηλαδή 100.000 φορές μικρότερος απο τον 0.22μF που χρειάζεσαι... πάρε σωστά υλικά και φτου κι από την αρχή...

Babtua είπε:
Οι πυκνωτές σου είναι σίγουρα λάθος, αυτές οι "φακές" όπως τις λένε, ζήτημα να φτάνουν το 0.1μF

Aν όντως γράφουν 2.2 επάνω, είναι 2.2pF - δηλαδή 100.000 φορές μικρότερος απο τον 0.22μF που χρειάζεσαι... πάρε σωστά υλικά και φτου κι από την αρχή...
2.2 σκετο γραφουν

ναι εεε??

φτου το κερατα!ααα που να το παρει η οργη >:(

αυριο παμε παλι απο την αρχη!

IraklisZS είπε:
ιδού και ένα capacitor code calculator που μπορεί να βοηθήσει και τους επόμενους

http://www.electronics2000.co.uk/calc/capacitor-code-calculator.php
Σωστος. Προτεινω να κατεβασετε το προγραμματακι

http://www.electronics2000.co.uk/download.php#assistant

που περιεχει color coding αντιστασεων, cap code calculator και αλλα πρακτικα και χρησιμα καλουδια.

το δοκιμασα παλι με σωστα υλικα αυτη τη φορα κ γινεται το εξης... βγαζει ηχο αλλα  μονο οταν βαζω οπουδηποτε στο κυκλωμα το δαχτυλο μου

αυτο ειναι προβλημα γειωσης?

Nαι. Βεβαιωσου οτι ολες οι γειωσεις ειναι ενωμενες μεταξυ τους. Προτεινω να κολλησεις ενα καλωδιακι μεταξυ της γειωσης του ενος jack και της γειωσης του αλλου.

συγνωμη αλλα εχω χαθει μεσα σε τοσες σελιδες:

το ποτενσιομετρο που θα αντικαταστησει την αντισταση R2 στην πιθανη περιπτωση

οπου θελουμε να ελεγχουμε το gain απο το ιδιο το πεταλι πρεπει να ειναι λογαριθμικο και περιπου 25k?

επισης τι ειναι το full shaft, split shaft στα ποτενσιοετρα?

ευχαριστω anyway

iezeakill είπε:
επισης τι ειναι το full shaft, split shaft στα ποτενσιοετρα?
Full shaft ειναι οταν ο αξονας ειναι συμπαγης, και split shaft οταν εχει εγκοπη στο κεντρο.

Full shaft

1190042346_cts250ss_w450_h400.jpg

Split shaft

1190042346_cts500_2_w450_h400.jpg

Ρε παιδια που πηγαν τα schematics; Ειπα και γω να κατσω να το (ξανα)φτιαξω και εχουν εξαφανιστει οι φοτος! :(

Harald είπε:
Ρε παιδια που πηγαν τα schematics; Ειπα και γω να κατσω να το (ξανα)φτιαξω και εχουν εξαφανιστει οι φοτος! :(
To όλο άρθρο βρίσκεται στο "Blog" section... ή εν συντομία εδώ.

Thanks toneless! Φοραω και γυαλια παναθεμα με... ::)

Πολυ ωραιο και ενδιαφερων θεμα. Μου πηρε 3,5 ωρες για να διαβασω και τις 54 σελιδες. Ευελπιστω την επομενη βδομαδα να βρω λιγο χρονο και να φιαξω το noiz overdrive. Μπραβο σου Νικο παντως για την ιδεα. Εβαλες το μικροβιο σε πολλους :)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back