- Πόντοι
- 36
Πήρα το 2Ν3904IraklisZS είπε:από ό,τι είδα στις φωτογραφίες σου, έχω την εντύπωση πως τις κολλήσεις τις έχεις κάνει σωστά.
το μόνο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι να έχεις πάρει ελαφρώς διαφορετικό τρανζιστορ, πολλές φορές στο μαγαζί σου δίνει παραπλήσιο το οποίο όμως πχ πρεπει να το βάλεις ανάποδα.
τί τρανζίστορ έχεις?
Είδα εδώ αυτόδες το datasheet του στο ιντερνετ και σιγουρέψου οτι το έχεις συνδέσει σωστά.
http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/2/N/3/9/2N3904.shtml
αλλά δε ξέρω τι πρέπει να ψάξω σε αυτό για το αν είναι σωστή η σύνδεση ή όχι.
Το αναφέρουν κ άλλοι στο thread αυτό το θέμα, και ακριβώς γι αυτό φρόντισα να το βάλω τελευταίο στην πλακέτα και να αφήσω το κολλητήρι το συντομότερο δυνατό. Δε μύρισε τίποτα καμμένο, οπότε θεώρησα πως δεν έκανα κάτι :sμια προσωπική φοβία που δε ξέρω αν ισχύει:επειδή στο ποδαράκι του τρανζιστορ απο το οποίο παιρνει ενέργεια βλέπω πολύ καλάι, αναρωτιέμαι αν είχες το κολλητήρι πολλή ωρα και το παραζέστανες..
αλήθεια, γίνεται να χαλάσεις ένα εξάρτημα αν το παραζεστάνεις? ποια απο τα components ειναι πιο ευαίσθητα?
Ξανακοιτάζω το schematic και το layout... τις διόδους και την αντίσταση R3 τις έχω συνδεδεμένες και γειωμένες μαζι. Στο layout φαίνεται ότι πρέπει να ναι συνδεδεμένες, στο schematic όχι. Μπορεί να επηρεάζει κ αυτό;
Επίσης παρατηρώ τώρα το P1 στo schematic τι είναι αυτό; Είναι συνδεδεμένο παράλληλα με τις διόδους. Μοιάζει με μια αντίσταση μήπως λείπει κάτι;