DIY AMMO BOX STEREO

https://www.cigarboxguitar.com/wp-content/uploads/2014/11/Stereo-Jack-Annotated.jpg

H γείωση πάει στο 2 και το χοτ πάει στα 1 και 3. Προσοχή να μην ακουμπάει και βραχυκυκλώσει η "γέφυρα" στο 2

Σορι, επίσης μπορείς να βάλεις μονοφωνικό μεγάλο θηλυκό όπου έχεις ενώσει από πριν τα καλώδια l+r μεταξύ τους και τις γειώσεις επίσης μεταξύ τους. 2 επαφές έχει το μονο, χοτ και γείωση.

Ελπίζω να ειμαι λιγο κατανοητός

https://www.cigarboxguitar.com/wp-content/uploads/2014/11/Stereo-Jack-Annotated.jpg

H γείωση πάει στο 2 και το χοτ πάει στα 1 και 3. Προσοχή να μην ακουμπάει και βραχυκυκλώσει η "γέφυρα" στο 2
Οποτε με το καλάϊ κολλαω:

Γειωση στο 2 

Ηοτ στο 1 και 3 

Αλλο ενα καλωδιακι απο το 1 στο 3 προσεκτικά ωστε  να μην ακουμπάει στο 2 που ειναι η γειωση. 

(Απλα βλεπω δυο καλώδια να καταλήγουν στο stereo jack 3.5 που θα κοψω και όχι 3...) 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τι να πω, θεωρητικά θα πρεπε να ειναι 3.. 2 με μόνωση και η γειωση μερικές τρίχες χάλκινες (!) 

(Και γω κουμπούρας είμαι μη νομιζεις)

Σορι, επίσης μπορείς να βάλεις μονοφωνικό μεγάλο θηλυκό όπου έχεις ενώσει από πριν τα καλώδια l+r μεταξύ τους και τις γειώσεις επίσης μεταξύ τους. 2 επαφές έχει το μονο, χοτ και γείωση.

Ελπίζω να ειμαι λιγο κατανοητός
Εσυ καλα τα λες εγω ειμαι ψιλοασχετος. Αν το κανω με τον δευτερο τροπο δηλαδη βαλω mono θυλικο οπως λες δεν θα εχω περιορισμό στα stereo modulation effects που πάνε απο ηχειο σε ηχειο ξεχωριστά οπως πχ rotary η stereo delay; Η οταν του βαζω πχ απο το κιν ενα κομματι που παιζει μια κιθαρα L και απανταει το ιδιο η R... Θα ακουγονται η καθεμια στο αντιστοιχο ηχειο οπως γινεται τωρα;Με μονο socket δεν θα ακούγεται μονοφωνικά; (Σορυ για τις αποριες αλλα παιζει ασχετοσύνη στο maximum) 

Νομίζω και οι 2 τρόποι δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα, στην ουσία καταργείς την στέρεο λειτουργία των ηχείων. Αλλά η κιθάρα είναι μόνο όργανο. Για να περάσεις modulation effects πρέπει να χρησιμοποιήσεις στέρεο καλώδιο. Με κάποιο τρόπο δηλαδή το ηχείο σου να "δει" 2 εισόδους, L+R. Το καλύτερο θα ήταν να αφήσεις την φάση στέρεο, δηλαδή να βάλεις στέρεο μεγαλο θηλυκό με λ και ρ κανονικά και ξεχωριστά και να κάνεις τη μετατροπή στο καλώδιο της κιθάρας. Δηλαδή το καλώδιο που θα πάει στο ηχείο να έχει στέρεο μεγαλο τζακ με γεφυρωμένα τα λ+ρ. Έτσι δεν καταργείς το στέρεο του ηχείου,αν θελήσεις πχ να συνδέσεις μουσική.

Μπερδεύετε κι οι δυό απλά πράγματα.

Είπαμε: στο κουτί υπάρχουν δυνατότητες για να ακούσουμε 2 πράγματα.

1. Την κιθάρα από την (στερεο) έξοδο ακουστικών της gt

2. Ενα player τύπου mp3 κλπ από την (επίσης στέρεο) έξοδο ακουστικών.

κατανοητά εως εδώ?

Κιθάρα ως κιθάρα με το καλώδιό της δεν μπαίνει στο κουτί, ούτε μπορεί να ακουστεί από το κουτί σκέτη. Στο κουτί όπως είπατε δεν υπάρχει ενισχυτής. Η κιθάρα θα μπει στην gt και θα ακουστεί μέσω αυτής.

Συνεπώς δεν τίθεται θεμα μετατροπής από μονο σε στερεο κλπ.

ΜΟΝΟ βύσματος από 3.5 χιλ σε 6.5 χιλ.

Αν αυτά γίνουν σωστά δεν υπάρχει θέμα

Μπερδεύετε κι οι δυό απλά πράγματα.

Είπαμε: στο κουτί υπάρχουν δυνατότητες για να ακούσουμε 2 πράγματα.

1. Την κιθάρα από την (στερεο) έξοδο ακουστικών της gt

2. Ενα player τύπου mp3 κλπ από την (επίσης στέρεο) έξοδο ακουστικών.

κατανοητά εως εδώ?

Κιθάρα ως κιθάρα με το καλώδιό της δεν μπαίνει στο κουτί, ούτε μπορεί να ακουστεί από το κουτί σκέτη. Στο κουτί όπως είπατε δεν υπάρχει ενισχυτής. Η κιθάρα θα μπει στην gt και θα ακουστεί μέσω αυτής.

Συνεπώς δεν τίθεται θεμα μετατροπής από μονο σε στερεο κλπ.

ΜΟΝΟ βύσματος από 3.5 χιλ σε 6.5 χιλ.

Αν αυτά γίνουν σωστά δεν υπάρχει θέμα
Σωστός απλα να ξεκαθαρισουμε αν εχει ενισχυτη η όχι.

Εδω νομιζω λεει οτι εχει ενίσχυση... 

https://www.amazon.co.uk/Creative-Labs-Inspire-2-1-2400/dp/B00006BCD1

Description

Manufacturer's Description

Creative Inspire 2.1 (2400) delivers audio performance beyond your current 2-piece speaker system. Engineered to compliment any 2-channel Sound Blaster sound card, Inspire 2.1 (2400) features a heavily reinforced, cube-style subwoofer for rich, solid bass and contour around satellite driver for optimum sound dispersion. This amplified three-piece speaker system adds power to your games and precision to your music for the highest audio quality in its price class with performance surpassing many high-fidelity speakers

αν παίζει και η creative labs τότε έχει και ενισχυτή.

Και αν έχει ενισχυτή ισχύουν τα περι μόνο και στέρεο

αν παίζει και η creative labs τότε έχει και ενισχυτή.

Και αν έχει ενισχυτή ισχύουν τα περι μόνο και στέρεο
Οκ εγω θελω να παραμείνει στερεο ως εχει οποτε κανω την μετατροπή οπως μου ειπατε με τη γεφυρα. 

αυτό που λεει ο φίλος για τα stereo modulation ισχύει.

Δηλαδή θα χαθεί το στερεο εφέ αν βάλεις μονό βύσμα.

Αρα επειδή έχεις ουσιαστικά δυο πιθανές στέρεο εισόδους (gt-mp3) προσέχεις τη συνδεσμολογία

αυτό που λεει ο φίλος για τα stereo modulation ισχύει.

Δηλαδή θα χαθεί το στερεο εφέ αν βάλεις μονό βύσμα.

Αρα επειδή έχεις ουσιαστικά δυο πιθανές στέρεο εισόδους (gt-mp3) προσέχεις τη συνδεσμολογία
Εγω το ρωτησα αυτό για τα modulation. Ωραια...  οποτε για να παραμείνει η φαση ως εχει κανω τη μετατροπή σε STEREO Jack (ισχυει η γεφυρα;)  και θα εχω

1.stereo ηχο με πεταλιερα...

2.Stereo με συσκευές αναπαραγωγής

3.Mono ηχο  αν συνδεσω την κιθαρα καρφί.

(Οκ αν δεν μπορω να τα εχω ολα στερεο και ειναι να μείνει κατι απ εξω ας ειναι αυτο... Ετσι κ αλλιως δεν θα την κουμπωνω ποτε καρφί...)  

Παιδια σορυ για τη μασημένη τροφή που ζητάω αλλα.... Δεν το χω καθόλου με αυτα.... 

για να συνεννοούμαστε

εφ όσον τελικά υπάρχει όλο το πακέτο της creative (με το ενισχυτικό στάδιο) σημαίνει ότι μπορεις να βάλεις και σκέτη κιθάρα.

Οταν λοιπόν βάζεις την κιθάρα σκέτη τότε και μόνο θα πρέπει να γεφυρώνονται τα κανάλια, αλλιώς θα παίζει το sub και ένα από τα δυό ηχεία.

Οπότε θα γεφυρώσεις μόνο το καλώδιο της κιθάρας. Θα έχεις δηλαδή ένα ειδικό καλώδιο για τη δουλειά αυτή, ή θα κάνεις ανταπτοράκι μαζι με ένα απλό καλώδιο.

για να συνεννοούμαστε

εφ όσον τελικά υπάρχει όλο το πακέτο της creative (με το ενισχυτικό στάδιο) σημαίνει ότι μπορεις να βάλεις και σκέτη κιθάρα.

Οταν λοιπόν βάζεις την κιθάρα σκέτη τότε και μόνο θα πρέπει να γεφυρώνονται τα κανάλια, αλλιώς θα παίζει το sub και ένα από τα δυό ηχεία.

Οπότε θα γεφυρώσεις μόνο το καλώδιο της κιθάρας. Θα έχεις δηλαδή ένα ειδικό καλώδιο για τη δουλειά αυτή, ή θα κάνεις ανταπτοράκι μαζι με ένα απλό καλώδιο.
Τελεια. Θα το κανω ετσι! Ευχαριστω! 

Θα βάλεις ένα θηλυκό στερεό μίνι τζακ στο κουτί

Και θα συνδέσεις εκεί τα outputs της πεταλιερας με αυτό το βισμα

https://www.thomann.de/gr/the_sssnake_ypk2030.htm
Οκ! Τελεια. Το εχω αυτο τωρα συνδεδεμένο απο το L R της πεταλιερας σε ενα αυτοενισχυομενο 12" ηχειο δυο δρομων.Και μου μενει και το phones για.... Phones... Aπλα δε θελω mini jack στο κουτι. Προτιμω το 1/4 και να βαλω ανταπτορακι απο μικρο σε μεγαλο στο snake

Thanks! 

Οκ! Τελεια. Το εχω αυτο τωρα συνδεδεμένο απο το L R της πεταλιερας σε ενα αυτοενισχυομενο 12" ηχειο δυο δρομων.Και μου μενει και το phones για.... Phones... 

Thanks. 
Να ξέρεις (επειδή τα είχα αυτά τα ηχειακια σε 5.1) με τους 4 δορυφόρους ακούγεται πάρα πολύ καλύτερα από ότι με 2.

Να ξέρεις (επειδή τα είχα αυτά τα ηχειακια σε 5.1) με τους 4 δορυφόρους ακούγεται πάρα πολύ καλύτερα από ότι με 2.
Σιγουρα. Αν ειχα και γω το 5.1 θα εστηνα το κουτι ετσι....

Παντως ακούγονται πολυ καλα. Το ιδιο σετ εχω και στο pc μου και είναι loud and clear. 4w o καθε δορυφόρος και 11 w νομιζω το subwoofer.... Για σπιτι καλα ειναι... 

Mολις κανω την μοντα θα ανεβασω και clips. (Στα δικά μου αφτια) ακούγεται ΠΟΛΥ καλα.Το μονο που με χαλάει ειναι οτι δεν εχει eq αλλα εχει η πεταλιερα το δικο της και οι ακουστικές κιθαρες μου το δικο τους build in οποτε ενα βασικό shape στον ηχο μπορει να γινει... 

Μην εχω και πολλές απαιτήσεις.Ενα φτηνο 2.1 εξακολουθεί να ειναι χωμένο σε ενα μισοσκουριασμενο κουτι απο φυσίγγια 20mm για M61 Gun.  ?

Eπανερχομαι στο θεμα ωστε να κανω ακομα μια δυο τελευταίες  ερωτήσεις πριν περασω στην μετατροπή. Θα ηθελα να αλλαξω και το volume control.Εκατσα και εφτιαξα στον τορνο ενα knob απο καλυκα φυσιγγίου 20mm και του εβαλα και το insert απο ενα spare dome knob κιθάρας που ειχα οποτε ειναι έτοιμο να κουμπωθει στο σωστο volume pot... 

E αυτη ειναι η ερώτηση μου... 

1.Ποιο ειναι το σωστο volume pot για να αντικαταστήσει το δικο του ωστε να του βαλω το knob που εφτιαξα;

2.Ποια η συδεσμολογια;

θα ανοιχτεί τρυπα από την μπροστα μερια του κουτιού... Διπλα απο την τρυπα για το θυλικο socket 1/4 που λεγαμε. 

Παραθέτω εικόνες από το ηδη υπάρχων volume control  καθως και του knob που εφτιαξα στον τορνο... 

Σας ευχαριστω πολυ. 

Screenshot_20200706-233928_Chrome.jpg.8c7f95093be484f1e33b75ee4111c3d9.jpg

20200703_181715.jpg.3791b0d676bdc112f29679948f94005d.jpg

20190809_075634.jpg.a806407cebde75798a56c12009b07384.jpg

20190809_075718.jpg.88d3bf5f5ae8d3abdd9b9fa800d71f24.jpg

20190809_083050.jpg.be2fbb896952391d536474ab1a64e92a.jpg

20190809_134157.jpg.73601454129962a418b69a017483a56d.jpg

20190809_134205.jpg.bcbaba9cd5c10ddb377a7ec466f0e0a5.jpg

20190809_134224.jpg.4af4c58c4e893bacd52e7682d90e12c3.jpg

20190809_134252.jpg.f89da14636a3eb1bf70766f3867e23f9.jpg

Απαντήσεις