Digitech RP500-1000 - GSP1101

Status
Not open for further replies.
νομιζω οτι πραγματικα μεσα σε καλη μιξη δεν μπορεις να καταλαβεις οτι προκειται για modeling.....αντε να μαζεψω κανα φραγκο να παρω κανα λαμπατο τελικο για το gsp1101...

Πολυ ωραίο αυτο το τελευταίο που έβαλε ο ignantios και σαν κομματάκι οχι μονο σαν ήχος.

Αν και εμένα η γνωμη μου δεν αλλάζει.Ειναι φοβεροι ήχοι απίστευτα φθηνοι σε λεφτα αλλά εχουν και κάποια cons όπως αυτο το το αρμονικο περιεχομενο που λειπει και φαινεται και σε αυτα τα λινκ αρκετα.Η tonelab για μένα ακουει αρκετα καλά συγκριτικά λόγο λάμπιτσας αλλά εχει άλλα ελλατωματα...Πάντως κατι που με χαλαει και στην digitech και στις άλλες εταιρίες είναι οτι όλο "διαφημίζουν" πιο high gain πράματα και ποτε π.χ.ενα καθαρο blues ενα clean lead που ακους σκασιμο και έκφραση.

Να προσθέσω οτι συμφωνω και επαυξάνω σε οτι είπε ο TGL οτι στην ουσια η διαφορα φαίνεται σε live χρηση,ετσι και αλλιως ολοι ξέρουμε οτι το ηχογραφημένο απλα είναι αλλη φάση.Για αυτο ανεβασα εκεινα τα 2 βίντεο που ειναι ενας μεσος τροπος χρήσης.Πάντως έχω την αντιρηση μου οτι τα τα high gain γενικά προσφερονται καλυτερα για ψηφιακη εξομοιωση.Πάντως σίγουρα προσφέρονται καλύτερα για μαρκετινγκ

Το rp1000 οπως και να χει τα σπάει για αυτο που είναι ειναι παμφθηνο και προσωπικά το θεωρω το καλυτερο της κατηγορίας του αυτη τη στιγμη ως συνολικο μηχάνημα.ακομα το σκέφτομαι να το χτυπήσω όταν βρω την ευκαιρία.

H DIGITECH παιδια παντως εχει παραδοση στον σκληρο ηχο γενικοτερα εκει πονταρει και στα καινουρια προιοντα...αν θες καθαρα και τα ρεστα πας αλλου..ας πουμε φεντερ....στο θεμα live με ενα λαμπατο τελικο εχεις φοβερα αποτελεσματα...και εξαλλου αφου παιζει ο mustaine o jack owner ο τυπακος απο spastic ink και τοσοι αλλοι με ρακ της digitech γιατι να μην κανει σε μενα? εξαλλου δεν ειναι λιγοι που στην εισοδο του λαμπατου τους τρεχουν ενα σωρο πεταλακια ψηφιακα και μη και μετα σου λενε για λαμπατο ηχο κτλ...το τοπικ ομως δεν ειναι αυτη η διαμαχη...το θεμα ειναι οτι το gsp σε οποιον κοσμο και αν ανηκεις σου κανει...και διατηρεις τον τονο σου αυτο ειναι μεγαλη αληθεια...λοιπον η με κεφαλη η με κομπο η στην κονσολα σου κανει...ειτε μοντελινγκ η εφφε ολα τα μπορεις και σε αστεια τιμη

Εχεις δίκιο.Βασικα όχι μονο η digitech αλλα και η boss και άλλες ποντάρουν στον σκληρο ήχο.Κακο ήχο δεν νομίζω να βρεθει καποιος να πει οτι έχουν.Προσωπικά θεωρω μεγάλο χάσιμο χρόνου το αναλογικο vs ψηφιακο κτλ.

Πάντως το ποιος παίζει με τι δεν μου λεει και πολλά πλέον.Πολυ συμφωνια παιζει κτλ.Με αυτη τη λογική ολοι θα έπρεπε να ειχαν στα live το axe fx οσο αφορα τις εξομοιωσεις.

P.S.Ο ηχος του munstaine στα καινουργια δεν ξέρω απο που προερχεται(και με line6 νομιζω έπαιζε σε καποια φάση) αλλα δεν μ'αρεσει ρε γμτ και παλια ηταν απο τους αγαπημενους μου ήχους.Ειναι πολυ υπεργυαλισμένος και χωρις χαρακτηρα.

το μονο σιγουρο ειναι οτι στα live oi megadeth αυτο το καιρο παιζουν με το gsp + marshall 100 power amp λογω της ευκολιας του μηχανηματος και οτι προσομοιωνουν ηχοχρωματα παλιοτερων δισκων...και μενα δε μου λενε κατι οι καλλιτεχνες που τα περνουν τζαμπα και εχουν ρακ ψυγεια...anyway...ειναι μια αγορα που αξιζε τα λεφτα της αυτο ειναι το μονο σιγουρο...

Να ρωτησω κατι αυτους που την εχουν? γιατι ακομη ΣΑΦΗ απαντηση ΔΕΝ πηρα.

Μπορει καποιος με την RP να παρει ρεαλιστικους ηχους τυπου SRV? Και γενικα semi clean?

Γιατι με την TL αυτο γινεται και στο επακρο και ειναι ΣΟΥΠΕΡ (τουλαχιστον με την SE)

γινεται αλλα δεν ξερω εαν το δικο μου σουπερ καλυπτει το δικο σου σουπερ..... ::)

χμ, μαπα, τελος παντων, μαλλον παλι δεν θα παρω απαντηση απο ΠΡΩΤΟ χερι

(μα καλα οι ΜΑΛΑΚΕΣ, chorus στον STEVIE??)

playloud είπε:
χμ, μαπα, τελος παντων, μαλλον παλι δεν θα παρω απαντηση απο ΠΡΩΤΟ χερι
αμα το θεωρεις μαπα.......εμενα παντως η tonelab ητανε στα αυτια μου εντελως τραγωδια σε ολα της........καμια σχεση με αυτο που εχω τωρα.....αλλα γουστα ειναι αυτα.....

μαλλον κοιτας προς αλλη κατευθυνση γι αυτο. Μαλλον η "καουρα" σου ηταν (ειναι) το high gain γιατι τα κλιπακια που ανεβαζες που επαιζες και STEVIE ηταν με την TL και ηταν ΜΙΑ ΧΑΡΑ. Ετσι δεν ειναι?

ναι οντως ητανε μια χαρα(αλλα μονο σε αυτα,στα αλλα ητανε αισχος) .....αλλα οπως λες η καουρα ηταν ,ειναι και θα ειναι τα high gain whitesnake κλπ.........γι'αυτο παιζω και με πεταλιερα αλλιως θα ειχα τον hot rod deluxe και ενα tube screamer και θα ημουνα κομπλε.Δεν παιζω τετοια ομως......και ουτε τρελαινομαι......εχω αλλου το κολλημα μου......θα ητανε χαζο να παιζω blues και να παιζω με πεταλιερα......ενω τα πραγματα θα ητανε πολυ απλα με αλλο τροπο.

Καλα ναι, απλα εγω το κοιταω απο αλλη σκοπια. Αυτη του "επαγγελματια" που ας πουμε οπως χτες βραδυ το ενα κομματι ηταν Stevie και λιγο πιο μετα ηταν Europe και μετα Pink Floyd και μετα Hendrix (ναι, ΚΑΙ Whitesnake).

Ε, η TL με βγαζει ΜΙΑ ΧΑΡΑ. Μπορει να μην ειναι Sykes αλλα δεν μου λειπει τιποτα (δεδομενου βεβαια οτι ΔΕΝ παιζω τα "γκαζια" με Fender Strat και τετοια)

οποτε εισαι κομπλε......τι ψαχνεσαι? ασε μην πας για μαλλι και βγεις κουρεμενος......και μετα λες τι λακακια εκανα..... ;D

Από άποψη συνδεσιμότητας με τον υπολογιστή και από άποψη ηχογράφησης τί γίνεται; "Επιβαρύνεται" η κάρτα ήχου του υπολογιστή; Στο LINE6 POD X3 LIVE π.χ. λειτουργεί η ίδια η πεταλιέρα ως κάρτα ήχου αν δεν κάνω λάθος. Σε περίπτωση μέτριας προς μάπα κάρτα ήχου του PC θα χρειαστεί αναβάθμισή της;

"Επιβαρύνεται" η κάρτα ήχου του υπολογιστή;
Όχι, γιατί η RP λειτουργεί σαν ανεξάρτητη κάρτα ήχου.

Στο LINE6 POD X3 LIVE π.χ. λειτουργεί η ίδια η πεταλιέρα ως κάρτα ήχου αν δεν κάνω λάθος.
Ε, το ίδιο γίνετε και με την RP

Α! Και Τζάμπα ;D Cubase.

Ευχαριστώ κάργα!!!

παιδια εχετε κατεβασει καθολου patches οπως του singtall? υπαρχουν μερικα φοβερης ποιοτητας..πολυ καλοδουλεμενα...τα αγαπημενα μου για rythm metal-hardcore ειναι τα 5150--gt75  lynch-core  black label  engl e530  ετσι για να αναφερω μερικα...

Σχετικα με τη χρηση του gsp (οχι τα rp) ως καρτα ηχου η χρηση της εχει καποιους περιορισμους; πχ εχω ηχους που χρησιμοποιω απο το amplitube ή το guitar rig. Ειναι δυνατη η χρηση τους; (δε βλεπω γιατι να μην ειναι αλλα θα ηθελα να το επιβεβαιωσει καποιος που ηδη ειναι χρηστης του gsp).

Ενδεχομένως άκυρη ερώτηση αλλά λόγω έλλειψης γνώσης...

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει με απλά ελληνικά  ;D πώς μπορώ (και αν...) να χρησιμοποιήσω την RP500 ως "γεννήτρια ήχου και εφφέ'' και να έχω τον μονοκάναλο λαμπάτο μου να δουλεύει μόνο ως τελικός?.

Έχω το Peavey Windsor Head 100W που μέχρι τώρα δεν με έχει χαλάσει στους 70΄s ήχους που έψαχνα, αλλά είναι κάπως μονοδιάστατο, με πολύ περιορισμένη ικανότητα για καθαρό ήχο. (Θα έχει γενικά αντίκτυπο στη χρήση της πεταλιέρας αυτό?)

Effects Loop έχει αν παίζει αυτό ρόλο :-\ και αν χρειάζονται περισσότερες διευκρινήσεις για να με βοηθήσετε με χαρά να τις παρέχω :)

Ασχετοσύνης μεγαλείο γαρ...

Status
Not open for further replies.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back