DI κουτάκια για μπάσο. Απόψεις.

audiokostas

V.I.P.
Πόντοι
38
Το τελευταίο καιρό άρχισα να ψάχνομαι για να αγοράσω και εγώ το DI μου (όχι σκέτο αλλά με EQ).

Εχω κάποια εμπειρία από το απλό της Radial αλλά και από το πασίγνωστο Tech21 αλλά θέλω να το ψάξω και λίγο παραπέρα. Άρχισα λοιπόν, σύμφωνα με την προσφιλή μου τακτική, την έρευνα γύρω από τα διαθέσιμα κουτάκια. Τα παρακάτω συνοψίζουν τι βρήκα. Η ποικιλία μεγάλη. Και σε χαρακτηριστικά αλλά και σε τιμές. Δεν νομίζω ότι θα έπαιρνα ποτέ από την "ταράτσα" ενώ το "υπόγειο" είναι άκρως ελκυστικό ακόμα και ως λάθος. Βέβαια υπάρχει ένα στη μέση που ξεφεύγει προς το παρόν λίγο του budget μου αλλά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι άκρως ελκυστικά.

Ξέρω ότι δεν είμαστε πολλοί αλλά για όσα γνωρίζετε θα ήθελα την άποψή σας. Και την θετική και την αρνητική. Η τιμή δίπλα είναι give or take άρα ενδεικτική κι ας μην αρχίσουμε "ναι αλλά εγώ το βρήκα τόσο".

EBS MicroBass II 350

Sadowsky Preamp 250

Electro Harmonix Bass Metaphors 120

Radial Tonebone BASSBONE 250

Hartke Bass Attack VXL 100

Tech21 SansAmp Bass DI 170

Behringer BDI21 45

DHA VT1-EQ-Bass 170

Υπάρχει και αυτό που ΔΕΝ είναι DI αλλά έχω ακούσει πολλά καλά λόγια και με ένα σκέτο DI μετά ...... τέλος πάντων . Αν το έχετε ακούσει Tech21 SansAmp Character Series VT Bass

Θα χαρώ να σας ακούσω.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν το έχετε ακούσει Tech21 SansAmp Character Series VT Bass 
το ακουσα και επαθα πλακα,καλυτερο και απο το πιστο μου bass driver,το προτεινω με κλειστα τα ματια (αν και πλεον δουλευεω μονο μονο με το ampeg svx,δεν θα με χαλαγε καθολου να γραψω εξ'ολοκληρου μπασο με το κουτακι αυτο)

Κι εγώ το ψάχνω το συγκεκριμένο θέμα τελευταία, αλλά οικονομικά δεν με παίρνει για πολλά, και μετά από αρκετό ψάξιμο είμαι ανάμεσα στο bass driver και το para driver της sansamp, με μια κλίση προς το δεύτερο. Επίσης έχω δοκιμάσει το valve drive της EBS, και είναι ωραίο μηχανηματάκι, αν και πιστεύω πως το παραχρεώνουν λόγω λυχνίας. Για τη Sadowsky λένε πολύ καλά λόγια έξω, αλλά προσωπικά ντεν ξέρω... Μεγάλη βοήθεια είμαι, ε?  ;D

Εχω και προτεινω ανεπιφυλακτα το Para Driver. Τρομερα ευελικτο πεταλι, πολυ καλυτερο απο το Bass Driver κατα τη γνωμη μου. Αν θες να βγαλεις αποκλειστικα ηχο Ampeg ομως, το VT Bass ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει αυτη τη στιγμη.

Εγω εχω το vt bass  και πιστευω πως ειναι αν πολυ καλο πεταλι...εχει μεγαλη γκαμα ηχου...Αλλα αυτ που λες με το απλο DI μετα κατι εχω ψιλο ακουσει αλλα δεν καταλαβα και πολλα μιας και δεν ειμαι γνωστης...θα μπορουσες να εξηγησεις τι και πως??

bassaddicted είπε:
Εγω εχω το vt bass  και πιστευω πως ειναι αν πολυ καλο πεταλι...εχει μεγαλη γκαμα ηχου...Αλλα αυτ που λες με το απλο DI μετα κατι εχω ψιλο ακουσει αλλα δεν καταλαβα και πολλα μιας και δεν ειμαι γνωστης...θα μπορουσες να εξηγησεις τι και πως??
Εννοεί πως μη όντας DI μόνο του το συγκεκριμένο, χρειάζεται ξεχωριστό DI για να γράψεις, έστω και ένα εντελώς απλό.

Nikoubis είπε:
Εχω και προτεινω ανεπιφυλακτα το Para Driver. Τρομερα ευελικτο πεταλι, πολυ καλυτερο απο το Bass Driver κατα τη γνωμη μου. Αν θες να βγαλεις αποκλειστικα ηχο Ampeg ομως, το VT Bass ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει αυτη τη στιγμη.
Δεν είχα λάβει υπόψη μου το para. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Αν και φαίνεται παραπλήσιο με το bass. Presence vs Mid boost. Πως διαφέρουν;

VT bass ---> passive DI ------> κονσόλα.

Αυτό εάν χρειάζεσαι DI

http://www.soundonsound.com/sos/jun02/articles/diboxes.asp

Γιατί υπάρχουν και οι μπασοκολώνες  ;D ;D ;D

audiokostas είπε:
Δεν είχα λάβει υπόψη μου το para. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Αν και φαίνεται παραπλήσιο με το bass. Presence vs Mid boost. Πως διαφέρουν;
Το Presence ειναι στην ουσια ενα boost (μονο boost, δηλαδη δεν κοβει και στο 0 ειναι flat) στα Hi-mids. Καποιος στο Talkbass ειχε μελετησει ποιες ακριβως συχνοτητες boostαρει, αλλα δεν το εχω προχειρο, πρεπει να ηταν καπου στα 1500-2k Hz, ισως και παραπανω. To Para Driver δεν εχει Presence, αλλα semi-parametric mids. Ενα knob για να διαλεγεις το center frequency και ενα knob για το ποσο boostαρεις η κοβεις. Το Para Driver εχει δυνατοτητα για μεγαλυτερη γκαμα ηχων, αν και δεν μπορει να πετυχει ακριβως αυτον του Bass Driver. Τα Bass και Treble ειναι ιδια και στα 2. Υπαρχουν και καποιες μικροδιαφορες στο Gain (το Para Driver εχει λιγο περισσοτερο). Και τα δυο κανουν μια "βουτια" στα 850-1k Hz (mid scoop το οποιο εχει και το VT bass). Με το Para Driver  μπορεις να δωσεις εκει μεσαια, ενω με το Bass Driver οχι (στο VT Bass τo mid ειναι στα 500 Hz, αλλα το character οσο ανεβαινει σου δινει boost γυρο στο 1k, "διρθωνοντας" ετσι το scoop). Τελος το Para Driver μπορει να χρησιμοποιηθει και με αλλα οργανα (ειχαμε πολυ ωραιο αποτελεσμα με ακουστικη κιθαρα).

Αυτα τα ολιγα...  :)

audiokostas είπε:
Σε ευχαριστώ Nikoubis. Θα το κοιτάξω. Φαίνεται ενδιαφέρον.
Βέβαια μπορείς απλώς να αγοράσεις το ebs mbII. OK. Να μην με περάσεις για ξερόλα. Δεν έχω συγκρίνει τα πσιπσίκια που αναφέρεις, έχω όμως το microbass2. Εξαιρετική απόδοση, ευελιξία και πολύ καθαρός ήχος (ή βρώμικος αν χρειαστει). Μπόλικα και τα φραγκα ομως. Και βεβαίως δεν έχει σημασία η γνώμη μου εαν δε συγκριθεί στην πράξη το εργαλείο. Καλή αγορά να έχεις.

Tthawth είπε:
Βέβαια μπορείς απλώς να αγοράσεις το ebs mbII. OK. Να μην με περάσεις για ξερόλα. Δεν έχω συγκρίνει τα πσιπσίκια που αναφέρεις, έχω όμως το microbass2. Εξαιρετική απόδοση, ευελιξία και πολύ καθαρός ήχος (ή βρώμικος αν χρειαστει). Μπόλικα και τα φραγκα ομως. Και βεβαίως δεν έχει σημασία η γνώμη μου εαν δε συγκριθεί στην πράξη το εργαλείο. Καλή αγορά να έχεις.
Believe it or not , μπορουσα να παρω το EBS με 25 ευρα παραπανω και τελικα πηρα το Para Driver. Καταπληκτικα εργαλεια και τα 2 αλλα με διαφορετικη φιλοσοφια στον ηχο τους.

Nikoubis είπε:
Believe it or not , μπορουσα να παρω το EBS με 25 ευρα παραπανω και τελικα πηρα το Para Driver. Καταπληκτικα εργαλεια και τα 2 αλλα με διαφορετικη φιλοσοφια στον ηχο τους.
Ναι, ναι, συμφωνώ. Άλλωστε κι εγω το Ebs δε το πήρα ως DI αλλα το επέλεξα με προσωπικά κριτίρια ως προενίσχυση. Τελικά το εχω χρησιμοποιήσει και ως DI. Πολύ χρήσιμα εργαλεία.

Για να μπω στη συζήτηση, από αυτά που έχω ακούσει TECH 21 BASS DRIVER DI και Sadowsky Preamp  all-time classic, Behringer BDI21 πολύ καλό για τα λεφτά του αλλά ... νομίζω ότι κάθε μπασίστας πρέπει να έχει ένα “αξιόπιστο” Bass DI για ηχογραφήσεις και live.

Δεν ξέρω εάν θέλεις να αυξήσεις τις επιλογές σου από την αρχική λίστα, αλλά διαβάζω πολύ καλά σχόλια στα διάφορα online-μπασο-στέκια για το Aguilar Tone Hammer ... μοντέρνος ήχος και στιβαρή κατασκευή, με eq για μεσαίες συχνότητες! Δυστυχώς δεν το έχω ακούσει αλλά στο site της Aguilar έχει κάποια ωραία samples ... άκουσε τα δεν χάνεις τίποτα.

Έχεις δίκιο.

Μου διέφυγε και το Aguilar Tone Hammer αλλά και το Aphex 1402 Bass Xciter.

Για το aphex έχω ακούσει αρκετά καλά λόγια ως προς τον ήχο αλλά η αξιοπιστία...........

Είνα δυνατόν σε τέτοιο πετάλι να βάζουν το footswitch πάνω στη πλακέτα βρε παιδί μου;

Εντάξει φτιάχνεται αλλά δεν θα πρεπε.

Στο Behringer (αλήθεια πως είναι σε σύγκριση με το Tech21 που μιμείται; ) το καταλαβαίνω αλλά όχι στα λεφτα του Aphex.

audiokostas είπε:
Έχεις δίκιο.

Μου διέφυγε και το Aguilar Tone Hammer αλλά και το Aphex 1402 Bass Xciter.

Για το aphex έχω ακούσει αρκετά καλά λόγια ως προς τον ήχο αλλά η αξιοπιστία...........

Είνα δυνατόν σε τέτοιο πετάλι να βάζουν το footswitch πάνω στη πλακέτα βρε παιδί μου;

Εντάξει φτιάχνεται αλλά δεν θα πρεπε.

Στο Behringer (αλήθεια πως είναι σε σύγκριση με το Tech21 που μιμείται; ) το καταλαβαίνω αλλά όχι στα λεφτα του Aphex.
Το Behringer ειναι καλουτσικο για τα λεφτα του. Προσεγγιζει καπως τον ηχο του Tech21, αλλα φυσικα παιρνεις οτι πληρωσεις. Το Aphex ΔΕΝ ειναι DI. Στην ουσια ενα "εφε" (ενα ειδος EQ στο στυλ του BBE Sonic Maximizer) που απλα εχει και μια XLR εξοδο.

Προσεξα επισης οτι δεν εχει αναφερθει το MXR Μ-80.

Εχω το MXR M80 Bass di+

To αγορασα κυριως για distortion,αλλα μια φορα που το χρειαστηκα(ως di)για ηχογραφηση,εβγαζε φυσημα και χρησιμοποιησα το di της κεφαλης μου.

Δεν ξερω αν το δικο μου ειναι ελατωματικο,παντως ειναι πολυ καλο πεταλι,δικαναλο,distortion,di κλπ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back