Δώρο γάμου σε πολύ κοντινό φίλο

Αλέξανδρος Ραπτάκης

Alex Raptakis

"It is what it is"
Λύσεις
1
Πόντοι
993
Έχει έρθει αυτή η ώρα που οι γύρω μου αρχίζουν και παντρεύονται... Και έχει έρθει η ώρα για έναν από τους λίγους πολύ κοντινούς μου φίλους.

Γενικά δε τα πάω καλά με τις παραδόσεις και τα σχετικά, οπότε δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι παίζει. Ρώτησα δυο φίλες μου και μου παν ότι το ιδανικότερο είναι... λεφτά (φαντάζομαι στη γνωστή μορφή με το φακελάκι)... Αλλά μου ακούγεται πολύ περίεργο ρε παιδί μου...

Το γαμπρό τον ξέρω από από το γυμνάσιο και είμαστε πολύ δεμένοι από τότε, και τη νύφη από το 1ο έτος στη σχολή.

Αν βοηθάει, και οι δύο είναι εκπαιδευτικοί, και μουσικοί (ο γαμπρός περισσότερο).

Είναι όντως τα λεφτά η πιο συνηθισμένη λύση? Ή παίζει αυτό το χαζό "λίστα γάμου"?

Χρηματα ειναι παντα μια καλη λυση καθως ο καθενας μετα τα διαθετει οπως θελει αντι μα μαζεψει μια ντουζινα αχρηστα πραγματα.

Εαν προκειται για καποιον παρα πολυ στενο κ καρδιακο φιλο, απο αυτους που μετριουνται στα μισα δαχτυλα ενος χεριου θα του εκανα δωρο τα εισητηρια (η τη διαμονη) σε καποια classy πρωτευουσα του εξωτερικου (κατα προτιμηση Παρισι).

Τα λεφτα ειναι η μια επιλογη.

Να τον ρωτησεις τι εξολισμο χρειαζεται πχ στο νεο του σπιτι, που να ειναι μεσα στο μπατζετ σου, ειναι επισης καλη ιδεα. Τα εξοδα ειναι πολλα, εαν προκειται να φτιαξουν νεο σπιτικο.

Μια αλλη επιλογη ειναι να επιλεξεις εσυ κατι (εκτος λιστας) που θα ξερεις οτι θα χρησιμοποιηθει και απο τους δυο. Πχ ενα μουσικο οργανο.

Εαν τους αγορασεις κατι δωρο, θα το θυμουνται αιωνιως, ειδικα εαν το βλεπουν καθημερινα μπροστα τους. 

Εαν δωσεις λεφτα, θα μπουν μεσα στο σωρο, και θα απλα θα σε σε γραψουν στο τεφτερι (για να ξερουν ποσα θα βαλουν στον δικο σου γαμο...).

Καποιες φορες, τα λεφτα δεν εχουν τοση αξια, οση τους προσδιδουν...

Η υπηρεσια "call" ειναι για οσους μενουν εκτος Αθηνων??

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν βοηθάει, και οι δύο είναι εκπαιδευτικοί, και μουσικοί (ο γαμπρός περισσότερο).
Σεταρισμένη με 10-38

0145212513_gtr_frt_001_rr.jpg

Τίποτα καλύτερο από το κασέρι για δύο άνθρωπΕς που ξεκινάνε την κοινή ζωή τους.
Μένουν πάνω από 7-8 χρόνια μαζί και έχουν ήδη κάνει πολιτικό... Δε το λες και ξεκίνημα :P

Εαν προκειται για καποιον παρα πολυ στενο κ καρδιακο φιλο, απο αυτους που μετριουνται στα μισα δαχτυλα ενος χεριου θα του εκανα δωρο τα εισητηρια (η τη διαμονη) σε καποια classy πρωτευουσα του εξωτερικου (κατα προτιμηση Παρισι).
Ακριβώς τέτοια περίπτωση είναι, και το σκέφτηκα για ταξίδι, αλλά 1ον έχουν πάει παντού, και 2ον δυστυχώς το πρόγραμμά τους είναι τέτοιο που δε νομίζω να μπορώ να πάρω τέτοια πρωτοβουλία. Μεγαλώσαμε βλέπεις...

Σεταρισμένη με 10-38

[tele img]
Θα γελούσα αλλά ξέρω ότι μια στρατ δε θα τον χαλούσε. Έχει ήδη μια τούμπανη high-tier Gibson LP βέβαια.

Επίσης νομίζω το όργανο θα ωφελούσε περισσότερο τον γραμπρό παρά τη νύφη. Κάτι πιο balanced δε θα ειναι καλύτερη ιδέα?

Για τι ποσό μιλάμε?

Δεν έχω κάποιο όριο, αν η ιδέα είναι καλή και είναι κάτι που θα μείνει. Μόνο μη μου πεις να τους πάρω κανα οικόπεδο γιατί δε βγαίνω! :P

Εαν τους αγορασεις κατι δωρο, θα το θυμουνται αιωνιως, ειδικα εαν το βλεπουν καθημερινα μπροστα τους. 

Εαν δωσεις λεφτα, θα μπουν μεσα στο σωρο, και θα απλα θα σε σε γραψουν στο τεφτερι (για να ξερουν ποσα θα βαλουν στον δικο σου γαμο...).

Αυτό το τελευταίο δε με απασχολεί. Εξ άλλου δεν πρόκειται να κάνω τέτοιο γάμο, αν ποτέ βρεθεί η κατάλληλη.

Σίγουρα δε θέλω να μπει στο "σωρό" όπως λες, και σίγουρα θέλω να με θυμούνται. Γι αυτό και δε μου αρέσει η ιδέα του φακελακίου...

Θα γελούσα αλλά ξέρω ότι μια στρατ δε θα τον χαλούσε. Έχει ήδη μια τούμπανη high-tier Gibson LP βέβαια.

Επίσης νομίζω το όργανο θα ωφελούσε περισσότερο τον γραμπρό παρά τη νύφη. Κάτι πιο balanced δε θα ειναι καλύτερη ιδέα?
Πάρε αυτή ώστε να...την παίζουν μαζί 

preview_2.jpg

Προτείνω 3 λύσεις:

1. Ένα χειροποίητο δώρο απο σένα, έστω και φτηνο συν χρηματα - αρκει να βρεις μια καλή ιδεα

2. Από ένα φτηνο και αστείο δώρο στον καθένα συν χρήματα

3. Ενα disign-ατο δώρο για το σπίτι (απο πολυθρόνα, φωτιστικο, μέχρι ανοιχτήρι για κρασιά - βλέπεις και κρίνεις) και χρήματα

Τα ακριβα δώρα, αν δεν ειναι κάτι που ξερεις οτι χρειάζονται ή θα χρησιμοποιήσουν μπορούν πολύ εύκολα να καταλήξουν σε μεγάλο φιάσκο.

Γνώμη μου είναι ότι υπάρχουν 2 είδη δώρων.

1. Τα τυπικά (χύτρα, βάζο πορτατίφ) που είναι καλύτερο να αποφεύγει κανείς και σίγουρα είναι καλύτερο να δώσεις χρήματα, γλιτώνοντας τους χρόνο να τρέχουν για αλλαγές.

2. Κάτι custom, φτιαγμένο ειδικά για την περίσταση. Απο εσένα ή κατά παραγγελία.

Κάτι που δεν θέλει απαραίτητα πολλά χρήματα αλλά αρκετή προσπάθεια από εσένα.

Μια ωραία ιδέα είναι ένα άλμπουμ ή dvd από φωτογραφίες-βίντεο που θα βρεις από κοινούς φίλους φτιάχνωντας την ιστορία της σχέσης ή και της φιλίας σας.

Ένα τέτοιο βίντεο κάποιων φίλων το είχα απολαύσει ήταν εξαιρετικά καλοσκηνοθετημένο και βέβαια η κοπέλα που το έφτιαξε μάζευε υλικό για κάτι μήνες. Είναι με διαφορά το καλύτερο δώρο που έχω δει.

Εγώ θα σου πω το καλύτερο δώρο που μπορείς να του κάνεις.

Δεν ξέρω πόσο χρόνο έχεις στην διάθεσή σου βέβαια, αλλά .....

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ για αυτή την ιδιαίτερη στιγμή.

Κάτι γι' αυτόν ή (ακόμα καλύτερα) και για τους δυο.

Και αν θέλεις και μπορείς, φτιάξε και ένα βίντεο στο οποίο να παίζουν αυτοί (αυτός).

Τι άλλο καλύτερο δηλαδή θα έχουν να θυμούνται από αυτό το γεγονός (τον γάμο) αργότερα?

Ξέρεις φαντάζομαι τι μουσική τους αρέσει, οπότε στήσε ένα κομμάτι στα γούστα τους.

Ωραίο και προσεγμένο.

Θα κάνεις 2 δώρα Άλεξ.

Το 1ο δώρο θα είναι το πρακτικό και θα είναι είτε κάτι από τη λίστα γάμου, είτε χρήματα σε φακελάκι. Η λογική (και η προηγούμενη εμπειρία μου) λέει ότι ακόμη και ο κολητός σου ΔΕΝ ξέρει τι θές ακριβώς, οπότε το να σου δώσει χρήματα σου επιτρέπει να πάρεις ότι θέλεις.

Αλλά ο κολητος, ο πραγματικά καλός φίλος, δε θα σταθεί εκεί.

Θα πάει και για κάτι άλλο. Για κάτι προσωπικό. Για κάτι δικό του που θα τους μείνει. Κάτι που να στηρίζει τη σχέση (όσο μπορεί να γίνει αυτό) και κάτι που θα είναι δικό τους για πάντα...

Μου ακούγεται καλύτερη η ιδέα με τα 2 δώρα, που ίσως προσφαίρει και το στοιχείο της έκπληξης λίγο παραπάνω.

Βέβαια αυτό το custom, πιο προσωπικό θα χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνο, σκέψη και κόπο, αλλά φαντάζομαι αυτό είναι που μετράει κιόλλας.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τις ιδέες!

αφού τον ξέρεις τοσα χρόνια, τότε σίγουρα θα βρεις κάτι που θα ήθελε να έχει.

Αλλιώς πας στο γνωστό φακελάκι, που πίστεψε με, θα εκτιμηθεί κατάλληλα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back