Δωρεάν online σεμινάρια από Berklee για Music Production και Songwriting

Σίγουρα είναι jazz oriented αλλά φαίνεται - από την περιγραφή και πάλι -  να δίνει αρχές που εφαρμόζονται και αλλού (εκτός ίσως  ::) του μέταλ  ;D )

gdevelek είπε:
Σίγουρα είναι jazz oriented αλλά φαίνεται - από την περιγραφή και πάλι -  να δίνει αρχές που εφαρμόζονται και αλλού (εκτός ίσως  ::) του μέταλ  ;D )
Εμένα με ενδιαφέρει κυρίως να καταφέρω να παίζω (κάποια στιγμή  ;D ) στο στυλ των Satriani, Vai, Petrucci, Timmons, Howe γενικά λίγο βιρτουόζικα πράματα (τρομάρα μου!). Πιστεύεις ότι θα ήταν πιο χρήσιμο για αυτά που θέλω το "Introduction To Improvisation";

Πιο χρήσιμο από τι;

Και σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πολλοί πολύ πιο ψαγμένοι από μένα στο φόρουμ για να σε καθοδηγήσουν.

Το ένα μάθημα φαίνεται να καλύπτει τα πρώτα λίγα στάδια εκμάθησης και το δεύτερο ένα από τα τελευταία, αν λοιπόν βρίσκεσαι ήδη κάπου ενδιάμεσα, σε ενδιαφέρει μόνο το δεύτερο. Όταν ξεκινήσουν τα μαθήματα, θα κρίνεις μόνος σου.

gdevelek είπε:
Το ένα μάθημα φαίνεται να καλύπτει τα πρώτα λίγα στάδια εκμάθησης και το δεύτερο ένα από τα τελευταία, αν λοιπόν βρίσκεσαι ήδη κάπου ενδιάμεσα, σε ενδιαφέρει μόνο το δεύτερο. Όταν ξεκινήσουν τα μαθήματα, θα κρίνεις μόνος σου.
Έτσι θα πράξω. Θα δω πιο με καλύπτει και πιο μπορώ να παρακολουθήσω ευκολότερα και θα διαλέξω.

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!  :)

δηλαδη αν καταλαβα καλα σου στελνουνε τα μαθηματα σε βιντεο και μετα σου δινουνε καποια διωρια μεχρι να ηχογραφησεις καποια πραματα βασισμενα σε αυτα που εμαθες και να τα στειλεις?

Όχι. Καλύτερα μπες και διάβασε τα πώς και τι. Κάθε μάθημα έχει τους όρους του, αλλά, ένα είναι σίγουρο, σε κανένα μάθημα δεν σου στέλνουν βίντεο.

ηθελα να ξερα πως τα καταφερνω παντα και πεταω τετοιες κοτσανες  :P

με βαση αυτο

The course consists of video demonstrations, with integrated quizzes that allow you to reinforce your knowledge of the material before moving on. You will also have assignments that ask you to submit basic recorded examples of your playing for peer review.
υπεθεσα οτι θα υπαρχουν:

α) βιντεο

β) τεστ (quizzes) που αναλυουν τα οσα διδαχθηκες στο βιντεο.

παντως με τον ιδιο τροπο που εγιναν τα μαθηματα για το music production λογικα θα γινουν και τα μαθηματα κιθαρας.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγώ διαβάζοντας όσα λέτε 2 πράγματα έχω να πω!

1)Πρέπει να είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ εμπειρία. (ζηλεύω προφανώς ;D )

2)Γαμώ τις Πανελλαδικές

Καλή επιτυχία σε όσους ασχολούνται και αν μπορούν να γράφουν και σε μας που μείναμε πίσω τις εμπειρίες τους!!

gdevelek είπε:
Σίγουρα είναι jazz oriented αλλά φαίνεται - από την περιγραφή και πάλι -  να δίνει αρχές που εφαρμόζονται και αλλού (εκτός ίσως  ::) του μέταλ  ;D )
Και όμως, τζαζ ιδέες έχουν μεταμορφώσει το παίξιμο πολλών μέταλ κιθαριστών... ο πρώτος που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο Sκolnick των Testament, ο οποίος έχει βεβαίως και την ανάλογη σχετική δισκογραφία. Μεγάλος θαυμαστής του ο Hammett των Metallira, ο οποίος επίσης προσπάθησε να κάνει το ίδιο μερικά χρόνια πριν με πολλά συναφή τζαζ ακούσματά του (Wes Montgomery κλπ).

Όσον αφορά τα Introductory courses, μάλλον ισχύει αυτό που λέτε, αλλά μην ξεχνάτε πως οι καλύτερες βάσεις είναι αυτές που έχουν μπει σωστά, και πως στη συνέχεια μπορεί να δημιουργηθούν ψιλοπροβλήματα αν δεν έχει συμβεί αυτό εξ' αρχής...

Όσον αφορά τα βίντεο, όπως σημειώθηκε και προηγουμένως στο παρόν θρεντ, ναι, υπάρχουν πολλά βίντεο (streamable και downloadable, και με υπότιτλους) τα οποία καλύπτουν την διδαχθείσα ύλη της κάθε εβδομάδας, και που μαζί με το κείμενο στην Wiki του εκάστοτε course βοηθούν στην συμπλήρωση των κουίζ και των λοιπών assignments. Τουλάχιστον αυτή είναι η πείρα μου από το Music Production (και νομίζω κι από το Songwriting που είδα βιαστικά). Αφού τα video lectures, όπως οι πιο πολλοί κιθαριάρηδες ξέρουμε, είναι ακόμη πιο χρήσιμα για εκμάθηση κιθάρας από το απλό tab, πεντάγραμμο κλπ, πιστεύω οτι θα προσφέρονται και στα άλλα courses.

bloody_sunday είπε:
Όσον αφορά τα Introductory courses, μάλλον ισχύει αυτό που λέτε, αλλά μην ξεχνάτε πως οι καλύτερες βάσεις είναι αυτές που έχουν μπει σωστά, και πως στη συνέχεια μπορεί να δημιουργηθούν ψιλοπροβλήματα αν δεν έχει συμβεί αυτό εξ' αρχής...
Έχεις πολύ μεγάλο δίκιο σ' αυτό. Δυστυχώς το κατάλαβα με τον άσχημο τρόπο.  :(

Μια πρόταση σεμιναρίου για τους DIY'ers (και όχι μόνο):

http://www.coursera.org/course/audiomusicengpart1

Στο τελικό project του συγκεκριμένου σεμινάριου, προτρέπονται οι παρακολουθούντες να κάνουν τη θεωρία, πράξη, κατασκευάζοντας έναν απλό ενισχυτή.

Πράγματι, πολύ ωραίο course και αυτό.

geodimitri είπε:
Έχεις πολύ μεγάλο δίκιο σ' αυτό. Δυστυχώς το κατάλαβα με τον άσχημο τρόπο.  :(
Ελπίζω να μην εννοείς τενοντίτιδες κλπ...

bloody_sunday είπε:
Ελπίζω να μην εννοείς τενοντίτιδες κλπ...
Ευτυχώς όχι.

Εννοώ ότι "έχασα" πολλά χρόνια χωρίς να μελετώ όπως θα έπρεπε και στα 27 μου που αποφάσισα να πάω στο ωδείο, μετά από μερικά μαθήματα αντιλήφθηκα ότι δεν ξέρω τίποτα...Ευτυχώς ποτέ δεν είναι αργά!  ;) Δύο χρόνια που πηγαίνω στο ωδείο και ασχολούμαι περισσότερο με το όργανο, έχω δει/ακούσει μεγάλη βελτίωση.  :)

Βγήκαν τα αποτελέσματα του Music Production! Πως τα πήγατε όσοι διαγωνιστήκατε?! ;D

Mπράβο στα παιδιά που τελείωσαν με επιτυχία... εγώ το είχα παρατήσει νωρίς λόγω φόρτου εργασίας. Από ότι διάβασα μερικά courses του Berklee καθυστέρησαν να ξεκινήσουν, και άλλα είχαν μια μικρή παύση λόγω του περιστατικού με την βομβιστική ενέργεια στη Βοστώνη - έγινε και με το Music Production αυτό?

Το Music Production είχε τελειώσει όταν έγινε η επίθεση. Η μόνη καθυστέρηση ήταν στην τελική βαθμολογία και στην "απονομή του πτυχίου". Αντί για 24 Απριλίου που ήταν να δημοσιευθούν τα τελικά αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν σήμερα 26 Απριλίου.  :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back