Δοκιμαζοντας για πρωτη φορα τον BOSS KATANA 50

Alter είπε:
...οι παλιοί ενισχυτές cube (τους οποίους αντικατέστησε η σειρά katana)...
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Οι Cube είναι Roland. Οι Katana είναι Boss. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Άλλη κατηγορία.

Το κεφάλι με την καμπίνα του ειχα δει μαλλον και μάλιστα τωρα που τσέκαρα έχει 685.

Αυτο έχει και  midi. O combo 100 δεν έχει.
Πρέπει να έχει μάλλον...

Μανώλης Χναράκης είπε:
Πρέπει να έχει μάλλον...
Δεν βλεπω να εχει midi.
11508599_800.jpg

Και δινουν αυτο για controller με 89ε (το οποιο θελει και ενα expression pedal ακομα, αλλα τοσα ευρω δλδ - τουλαχιστον για μενα που θεωρω απαραιτητο το controller στο level του delay)
12886057_800.jpg

Εκτος κι αν λες για το midi over usb, το οποιο δεν εχω τσεκαρει ακομα και παω να ψαξω λιγο στο νετ τι παιζει

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Spyros Delta είπε:
Εκτος κι αν λες για το midi over usb, το οποιο δεν εχω τσεκαρει ακομα και παω να ψαξω λιγο στο νετ τι παιζει
Λοιπον ειδα μια λυση, αλλα απο μια γρηγορη ματια καταλαβα οτι στο τελος θα χρειαστουν περισσοτερα λεφτα και απο λαμπατο με αληθινα πεταλια  :laugh: :laugh: :laugh: (λεμε τωρα)Θελει το MIDX-20 (καμια 200αρα) και μια midi πεταλιερα (καμια 150αρα)

Primova Sound - MIDX-20 BOSS/Roland compatible USB to MIDI Converter

Αν θες ψαχτο κι εσυ, να προτεινεις κατι καλυτερο (οικονομικα καλυτερο, αφου μιλαμε στα παιδια που ψαχνουν low badget ποιοτικες επιλογες)

Spyros Delta είπε:
Εγραψα ακριβως απο πανω σχετικα. Για δες το.
Το είδα, απλά το συγκεκριμένο που παρέθεσες είναι ακριβό διότι κάνει και άλλα πράγματα. Πρέπει να υπάρχουν και άλλα πιό φθηνά. Δες για παράδειγμα τα παρακάτω.

https://www.thomann.de/gr/kenton_midi_usb_host.htm

https://www.thomann.de/gr/miditech_usb_midi_host.htm

Επίσης δεν ξέρω αν λειτουργεί άμεσα με iPhone / iPad, λογικά θα πρέπει, δεν το έχω δοκιμάσει.

Υπάρχει και άλλη μία περίπτωση που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.

Satanas είπε:
H λάμπα δεν δίνει ένταση ΜΟΝΟ...δινει και ΠΟΛΛΑ άλλα....

Και φυσικά δεν την προτιμάνε πολλοί αλλα σχεδον ΟΛΟΙ οσοι θελουν ΣΟΒΑΡΟ ήχο(οχι στο δωματιο τους)
Το επιχείρημα σου για "ΟΛΟΥΣ και ΣΟΒΑΡΟ ήχο" με παραπέμπει στο εξής γνωμικό:
"Φάε σκατά! Εκατομμύρια μύγες κάτι ξέρουν."

Δεν μίλησα εκ μέρους όλων εγω, ούτε χαρακτήρισα ποιός είναι ο "σοβαρός" ήχος, όπως ανέλαβες εσύ να κάνεις. Αλλά απόψεις είναι αυτές είπαμε.

Μανώλης Χναράκης είπε:
Το είδα, απλά το συγκεκριμένο που παρέθεσες είναι ακριβό διότι κάνει και άλλα πράγματα. Πρέπει να υπάρχουν και άλλα πιό φθηνά.

Δες για παράδειγμα τα παρακάτω.

https://www.thomann.de/gr/kenton_midi_usb_host.htm

https://www.thomann.de/gr/miditech_usb_midi_host.htm

Επίσης δεν ξέρω αν λειτουργεί άμεσα με iPhone / iPad, λογικά θα πρέπει, δεν το έχω δοκιμάσει.

Υπάρχει και άλλη μία περίπτωση που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.
Εχεις δοκιμασει το φτηνο με τον Boss? Θελω να πω, αυτα δουλευουν (compatible) με ολα τα usb συνεπως και με τον boss?

ΥΓ Ευχαριστουμε για τις πολυτιμες πληροφοριες.

Spyros Delta είπε:
Εχεις δοκιμασει το φτηνο με τον Boss?

Θελω να πω, αυτα δουλευουν (compatible) με ολα τα usb συνεπως και με τον boss?
Όχι, προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει, δεν έτυχε.Αλλά λογικά θα πρέπει να δουλεύουν, βάση των όσων λένε οι κατασκευαστές των κουτιών.

Προλαβα και βρηκα μια απαντηση και μαλλον δεν κανει

The Kenton USB Host to MIDI adapter does not work with Roland /Boss GearOnly a few USB host to midi adapters work specifically with Roland Boss gear
https://www.vguitarforums.com/smf/index.php?topic=20814.0
Παρολα αυτα πιο κατω αναφερεται ενα πολυ οικονομικο diy

USB Host to 5pin MIDI Converters  - Which ones works with Roland / Boss gear?Raspberry PI $35 + Generic USB to MIDI cable ($15)

https://www.vguitarforums.com/smf/index.php?topic=11998.0

Spyros Delta είπε:
Προλαβα και βρηκα μια απαντηση και μαλλον δεν κανει
Κατάλαβα... όπως τα φθηνιάρικα καλώδια USB to MIDI που δεν λειτουργούν όπως πρέπει - σωστά, κοινώς της πλάκας.

Παρολα αυτα πιο κατω αναφερεται ενα πολυ οικονομικο diy
Άστο... μακριά.
Περίμενε μήπως βρεθεί κάποιος στα χέρια μου και δοκιμάσω κάτι που θέλω. Να σου πω στα σίγουρα.

Ερώτηση.

Εσύ ποιόν έχεις; τον 50άρη ή τον 100άρη;

edit

το original controller  του.
Δεν ξέρω αλλά δείχνει περιορισμένο, μέσω midi κάνεις πολλά περισσότερα, μάλλον.

Spyros Delta είπε:
Αλλα νομιζω σε ολα τα Katana με usb, της ιδιας "φιλοσοφιας" θα ειναι η συμβατοτητα
Πάνω κάτω ναι. Περίμενε όμως μήπως βρεθεί κάποιος στα χέρια μου και δοκιμάσω κάτι που θέλω. Να σου πω στα σίγουρα.

Μανώλης Χναράκης είπε:
Δεν ξέρω αλλά δείχνει περιορισμένο, μέσω midi κάνεις πολλά περισσότερα, μάλλον.
Σιγουρα αλλα δεν ξερω αν ειναι τοσο απαραιτητα για ολους ολα αυτα, απο τη στιγμη που υπαρχει η δυνατοτητα "save preset". (αν και δεν το εχω ψαξει ακομα εις βαθος το θεμα προγραμματισμου preset στο ενισχυτακι αυτο, νομιζω εχει 4 Tone memories και με το Update εχουν διπλασιαστει)Eπισης δεν ξερω τι παιζει με το software που εχει για το πισι.

Πχ μηπως μεσω ενος laptop+καρτα ηχου (αν εχουμε ηδη διαθεσιμα ως συνηθως οι περισσοτεροι) και συνδεδεμενο εκει ενα midi controller και ο Katana, μπορουμε να εχουμε live ελεγχο στα παντα

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Spyros Delta είπε:
Πχ μηπως μεσω ενος laptop+καρτα ηχου (αν εχουμε ηδη διαθεσιμα ως συνηθως οι περισσοτεροι) και συνδεδεμενο εκει ενα midi controller και ο Katana, μπορουμε να εχουμε live ελεγχο στα παντα
Ναι, αυτό κοιτάζω.Όμως, αν δεν έχω έναν KATANA στα χέρια μου δεν μπορώ να το δοκιμάσω.

Καλησπερα σε ολους  να πω  και εγω την εμπειρια μου με τον BOSS .Eιχα την τυχη να τον προτεινω σε γιο φιλου σαν πρωτο ενισχυτη  τον οποιο και αγορασε και ετσι τον δοκιμασα ισως οχι οσο θα ηθελα  αλλα προκειται για εξαιρετικο ενισχυτη αν λαβει κανεις υποψη και την τιμη.

Εχοντας αρκετη εμπειρια με ss ενισχυτες  λιγοτερο με λαμπατους  ειναι αριστη επιλογη και

για αρχαριους και για για πιο προχωρημενους.Θα ηθελα να ειχε fx loop .Παναλαφρος για live ομορφα καθαρα  πολυ καλα drives μου φανηκε  δυνατος σε ενταση.

Εμενα μου αρεσε ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back