Διπλος μαγνητης ή humbucker σε μορφη διπλου

TearsofZahara

Νέο μέλος
Πόντοι
8
Καλησπεριζω ρωτωντας εδω και εκει οσες γνωμες εχω παρει ειναι σε αριθμο ισες με τα ατομα που εχω ρωτησει και θα ηθελα την βοηθεια σας

Σαν κατοχος ηδη δυο στρατ κιθαρες με 1 διπλο στην γεφυρα και δυο μονους ( κεντρο και λαιμο ) αποφασισα να αποκτησω μια θα λεγαμε ποιο μεταλ με σολοινγκ προσανατολισμους κιθαρα με δυο διπλους μαγνητες και φλοϊτινκ τρεμολο για αλλες καταστασεις περαν του κλασικου ροκ-μπλουζ-μεταλ

Βρεθηκε στα χερια μου το κουφαρι μιας Ιμπανεζ παρατημενη αλλα σε πολυ καλη κατασταση με φλοϊτινγκ τρεμολο και τα λοιπα αλλα με θεση για μαγνητες διπλο στην γεφυρα και μονο στον λαιμο και ερωτω για την θεση του λαιμου να βαλω εναν humbacker στην μορφη διπλου ? θα λειτουργει σαν 100% διπλος ή ειναι συμβιβασμος ? ή να της κανω ρουτερινκγ και να βαλω εναν διπλο και να τελειωνω αυτο που θελω ειναι καθαρα ηχο διπλου μαγνητη και οχι κατι που να φερνει σε αυτο

Ευχαριστω !!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
TearsofZahara είπε:
Καλησπεριζω ρωτωντας εδω και εκει οσες γνωμες εχω παρει ειναι σε αριθμο ισες με τα ατομα που εχω ρωτησει και θα ηθελα την βοηθεια σας

Σαν κατοχος ηδη δυο στρατ κιθαρες με 1 διπλο στην γεφυρα και δυο μονους ( κεντρο και λαιμο ) αποφασισα να αποκτησω μια θα λεγαμε ποιο μεταλ με σολοινγκ προσανατολισμους κιθαρα με δυο διπλους μαγνητες και φλοϊτινκ τρεμολο για αλλες καταστασεις περαν του κλασικου ροκ-μπλουζ-μεταλ

Βρεθηκε στα χερια μου το κουφαρι μιας Ιμπανεζ παρατημενη αλλα σε πολυ καλη κατασταση με φλοϊτινγκ τρεμολο και τα λοιπα αλλα με θεση για μαγνητες διπλο στην γεφυρα και μονο στον λαιμο και ερωτω για την θεση του λαιμου να βαλω εναν humbacker στην μορφη διπλου ? θα λειτουργει σαν 100% διπλος ή ειναι συμβιβασμος ? ή να της κανω ρουτερινκγ και να βαλω εναν διπλο και να τελειωνω αυτο που θελω ειναι καθαρα ηχο διπλου μαγνητη και οχι κατι που να φερνει σε αυτο

Ευχαριστω !!
Επειδή έχω κάνει αυτό το συνδυασμό μαγνητών, θα έχει πάντα λίγη διαφορά από ένα full size διπλό... Απ την άλλη, επειδή η neck θέση τονίζει μπάσες, ίσως να βρεις σετάκι διπλού και διπλού σε μέγεθος μονού που να ταιριάξει σε output και ισορροπία.

Αν όμως έχεις ήδη βρει τον ήχο που θέλεις με διπλούς full size, πας για routing.

Πιστευω οτι με τη ποικιλια πλεον μονων σε μεγεθος διπλου που υπαρχει,δεν αξιζει η φασαρια του ρουτινγκ...πχ chopper,jb k.a

Αν ήταν για τη θέση bridge θα σου έλεγα πήγαινε στάνταρ για κανονικό διπλό. Για το neck θα συμφωνήσω με τον sotto το πιο πιθανό είναι να βρεις ισσοροπία και καλό ήχο με ένα διπλό σε μέγεθος μονού. Υπάρχει διαφορά αλλά δεν είναι τρελή πχ ο little '59 είναι πολύ κοντά στον κανονικό '59. Στο bridge τι μανγήτη θα βάλεις?

Μράβο ρε φίλε μου ωραία επίλογη, γιατί έχουμε τρελαθεί στον JB  :P.

O 8 ταιριάζει ωραία με τον '59 οπότε πιστεύω με ένα little '59 θα είσαι πολύ ωραίος και πρωτότυπος και εμφανισιακά  ;)

Εχω μια μικρη ενσταση κατα ποσο θα ειναι διαυγεις στο κομματι του σολο αλλα οσον αφορα ριφοκαταστασεις για τα δικα μου αυτια ειναι οτι καλυτερο να και ενα βιντεακι που τους εχει διπλα διπλα απο το 12 λεπτο μεχρι τα 12:21 παιζει χωρις το μπακινκγ τρακ δεν εχω τον εξοπλισμο του τυπου αλλα η διαφορα φενεται ποιο κουφιος ακουγεται ο JB

Για να καταληξω μην παρω κανα ρουτερ και αρχιζω να ανοιγω τρυπες

Hot Rails™  SHR-1 ή Little ‘59™ ;;;;;;;;;;

Ευχαριστω !!

Να πάρεις P rails να δεις το φως το αληθινό.

TearsofZahara είπε:
Για να καταληξω μην παρω κανα ρουτερ και αρχιζω να ανοιγω τρυπες

Hot Rails™  SHR-1 ή Little ‘59™ ;;;;;;;;;;

Ευχαριστω !!
Με το output που έχει ο SH15, χαλαρά πας για SHR-1b στη neck θέση για να έχεις καλή ισορροπία.

To έχω δοκιμάσει σε jackson (με custom H-S pickguard) και απέδιδε μια χαρά ο hot rails στη neck θέση.

Υπάρχει και ο cool rails αλλά είναι πιο χαλαρός φυσικά...

ευχαριστω και συνεχιζω το θεμα μιας και τελικα εγινε ρουτινγκ στην κιθαρα ( και πολυ πετυχημενο μαλιστα ) για να μην κανουμε μισες δουλειες βεβαιως βεβαιως με τι μαγνητη να συντροφεψω τον SH-15 Alternative 8??

TearsofZahara είπε:
... και ερωτω για την θεση του λαιμου να βαλω εναν humbacker στην μορφη διπλου ? θα λειτουργει σαν 100% διπλος ή ειναι συμβιβασμος ?
Δυστυχώς δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις; Οπως και στον τίτλο. Ο humbucker είναι διπλός μαγνήτης. Απλά βγαίνει και σε μέγεθος μονού σαν stacked, ο ένας πάνω στον άλλο δηλαδή.

Αυτό το humbacker στον τίτλο θα το διορθώσει κάποιος please (βέβαια και χωρίς το ορθογραφικό δε βγάζει νόημα ο τίτλος);

ΟΥΦΦΦΦΦ!!!!!! αστα να πανε και τοσο καιρο συννεουμασταν με αυτον τον τιτλο  ;D ;D ;D ;D ;D

Τες πα η κιθαρα ειχε δυο θεσεις για μαγνητες μια για διπλο ( γεφυρα ) και μια για μονο και εψαχνα εναν μονο μαγνητη να πλησιαζει ηχητικα οσο γινεταi σαν να ηταν διπλος τωρα που εγινε το αναλογο ρουτινγκ και μπορει να μπει ενας κανονικος διπλος επανερχομαι στο ερωτημα αν θελει καποιος να προτεινει καποιον για την θεση νεκ να συνοδεψει τον alternative 8

Είτε για θέση νεκ είτε για γέφυρα είμαι της άποψης να μην φοβάσαι του μικρούς humbuckers . Είναι εξαιρετικοί μαγνήτης . Ειδικά οι ντανκαν μου αρέσουν περισσότερο και απο τους διπλους. Στην φεντερ μου έχοντας  δοκιμάσει ένα σωρό μαγνητες , κατέληξα στον lil59 για θέση μπριτζ χωρίς να νιώθω ότι υστερεί κάπου

Σε ευχαριστω φιλε μου αλλα οπως λες εψαχνες μαγνητες για τη Φεντερ να υποθεσω οτι ηχητικα εψαχνες κατι να σε καλυψει στο " στυλ " της συγκεκριμενης κιθαρας εχω ηδη μια κιθαρα σε αυτο το ηχητικο στυλ και τωρα ψαχνω για μια κατασταση που ηχητικα να πηγαινει σε κιθαρα με δυο διπλους τι πιστευεις οι Χαϊ αουτπουτ χαμ σε μορφη μονου θα με καλυψουν ? για την θεση του λαιμου μιλαμε παντα..

TearsofZahara είπε:
Σε ευχαριστω φιλε μου αλλα οπως λες εψαχνες μαγνητες για τη Φεντερ να υποθεσω οτι ηχητικα εψαχνες κατι να σε καλυψει στο " στυλ " της συγκεκριμενης κιθαρας εχω ηδη μια κιθαρα σε αυτο το ηχητικο στυλ και τωρα ψαχνω για μια κατασταση που ηχητικα να πηγαινει σε κιθαρα με δυο διπλους τι πιστευεις οι Χαϊ αουτπουτ χαμ σε μορφη μονου θα με καλυψουν ? για την θεση του λαιμου μιλαμε παντα..
εγω είμαι μεταλλας οπότε ότι ψάχνω εχει αυτό το ζητούμενο ... Θα σε καλύψει μια χαρα ... Ενα μικρός χαμ ...

Ωραια μια αλλη ερωτηση στι σαϊτ της Seymour Duncan τον  Alternative 8 τον εχει σε δυο τυπους  SH-15 και ΤΒ-15 ποια ειναι η διαφορα τους ? εκτος απο τις βασεις που βιδωνει και το οτι ο ΤΒ-15 ειναι λιγο ποιο μεγαλος ?

TearsofZahara είπε:
Ωραια μια αλλη ερωτηση στι σαϊτ της Seymour Duncan τον  Alternative 8 τον εχει σε δυο τυπους   SH-15 και ΤΒ-15 ποια ειναι η διαφορα τους ? εκτος απο τις βασεις που βιδωνει και το οτι ο ΤΒ-15 ειναι λιγο ποιο μεγαλος ?
Αυτό εχει να κάνει με το πόσο απόσταση έχουν ανάμεσα τους οι χορδές . Δηλαδή είναι το sh που πηγαίνει σε Gibson style κιθάρες και το tb που σημαίνει trembucker και παει σε κιθάρες με τρεμολο κυρίως . Υπάρχουν και κιθάρες που δεν έχουν τρεμολο αλλά έχουν spacing ( έτσι το λένε ) κιθάρας με τρεμολο . Αν τελεί η δικιά σου είναι ibanez οπότε θα κοιτάς tb . Ομως και πάλι όμως εφόσον είναι για νεκ θέση τότε κοιτάς τον sh γιατι trembucker βάζουμε μόνο σε bridge θέση .

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back