• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

δύο neck μαγνήτες σε μπάσσο;

stelios82k

Νέο μέλος
Μηνύματα
72
Πόντοι
8
καλησπέρα σας, έχω ένα jazz bass σώμα το οποίο δέχεται 2 μαγνήτες ίδιου μεγέθους (19χιλ Χ 91χιλ) και δεν μπορώ να βρω σετ με ίδιους μαγνήτες.

έχω προσανατολιστεί σε seymour duncan sjb-3n που έχει αυτή την διάσταση, μπορώ όμως να βάλω δύο neck μαγνήτες σε ένα μπάσο, ή θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα π.χ. διαφορά φάσης κτλ κτλ.;  ???

 
Έχω την εντύπωση ότι οι Fender Noiseless Vintage που έχω σπίτι είναι ίδιοι αλλά θα πρέπει να το τσεκάρω......

 
stelios82k είπε:
μπορώ όμως να βάλω δύο neck μαγνήτες σε ένα μπάσο, ή θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα π.χ. διαφορά φάσης κτλ κτλ.;   ???
  Είχα κάνει κάτι αντίστοιχο στην προηγούμενη κιθάρα μου(Epiphone LP Special II),βάζοντας 2 bridge μαγνήτες.

  Για να μην έχω διαφορά στην ένταση, έβαλα εκείνον με το high output (Schecter Diamond Plus) στη θέση bridge και εκείνον με το medium output(Tonerider Alnico iv) στη θέση neck και όλα ήταν ΟΚ.

 
δεν θα βάλω μαγνήτες με διαφορετικό output, αλλά τον ίδιο μαγνήτη και στις δύο θέσεις. δεν νομίζω να τίθεται θέμα volume, απλώς φοβάμαι άλλους παράγοντες που δεν έχω υπολογίσει....

???

 
stelios82k είπε:
δεν θα βάλω μαγνήτες με διαφορετικό output, αλλά τον ίδιο μαγνήτη και στις δύο θέσεις. δεν νομίζω να τίθεται θέμα volume, απλώς φοβάμαι άλλους παράγοντες που δεν έχω υπολογίσει....

???
  Τους μαγνήτες τους πέρασα στον Π.Λάμπη στο Art of wood και ήταν δικιά του ιδέα, γιατί όπως μου είπε (ή όπως κατάλαβα  :P ) η neck θέση είναι λίγο πιο "δυνατή" σε ένταση σε σχέση την bridge και αν τα έβαζα ανάποδα (ο high στο neck,o medium στην bridge), θα υπήρχε εμφανής διαφορά στην ένταση.

  Έτσι όπως τοποθετήθηκαν (με τον medium στο neck και λίγο πιο κοντά στις χορδές) , πάντως, δεν είχα κανένα θέμα ούτε με διαφορά φάσης ούτε με διαφορά volume.

 
τότε λοιπόν θα το δοκιμάσω το πείραμα μιας και δεν έχω πολλές επιλογές.

 
stelios82k είπε:
τότε λοιπόν θα το δοκιμάσω το πείραμα μιας και δεν έχω πολλές επιλογές.
  Αν τους εχεις ήδη στην κατοχή σου και θα κάνεις μόνος σου τη δουλειά (χωρίς να χρειαστεί να πληρώνεις τεχνίτη), δεν έχεις να χάσεις τίποτα.Απλά παίξε με το ύψος των μαγνητών, για να βρεις την ισορροπία.

  Αν θα χρειαστεί να τους αγοράσεις, όμως, εξαρτάται από εσένα, αν θα πάρεις το ρίσκο ή όχι.Αφού είναι της ίδιας μάρκας, πάντως, δε νομίζω να έχεις αρνητικά αποτελέσματα.

 
από μένα θα γίνει η δουλειά, αλλά οι μαγνήτες θα αγοραστούν δυστυχώς για αυτό το συζητάμε για να μην μου μείνουν αμανάτι μετά. ευχαριστώ πολύ πάντως!

 
Κοιτα...λογικα μιλωντας παντα θα εισαι μια χαρα..αν σκεφτεις οτι υπαρχουν αρκετα μπασα με p p που ο p ειναι κατεξοχην neck μαγνητης νομιζω οτι θα εισαι κομπλε...

 
Κοντά στην γέφυρα δεν πραγματοποιούνται τόσο δυνατές ταλαντώσεις άρα η ένταση είναι χαμηλότερη...Για να επιτευχθεί ίση ένταση σε μπροστά και πίσω μαγνήτη χρησιμοποιούμε πίσω μαγνήτη με ισχυρότερη έξοδο από ότι του μπροστά.

Άργησα πολύ να απαντήσω ε???:D

 
Το μόνο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις είναι ότι δεν θα γίνεται hum cancelling όταν θα βρίσκονται και οι δύο παράλληλα. Μιας και τα περισσότερα σετ σήμερα έχουν τον bridge RW/RP. Αν έχεις συνηθίσει σε μονούς δεν θα σε πολυαπασχολήσει αλλά αν έχεις μάθει σε noiseless, bucker, active θα έχεις πρόβλημα.

Μια καλή ιδέα για να ισορροπήσεις το output είναι να πάρεις δύο διαφορετικούς, τον ένα με λίγο λιγότερο output ώστε να μπει στη θέση neck. Αν έχουν το ίδιο output θα δυσκολευτείς λίγο να φέρεις την ισορροπία μόνο με την ρύθμιση ύψους και θα καταλήξεις με τον bridge πολύ κοντά στις χορδές ή τον neck πολύ χαμηλά.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top