Οι διασκευές είναι κάτι το απόλυτα λογικό, και θεμιτό για οποιονδήποτε. Στο κάτω κάτω πόσοι εδω μέσα δεν παίζουμε σε μαγαζιά και παίζουμε τραγούδια άλλων;
Μία νεοσύστατη μπάντα, οι κάποια νέα παιδιά πιστεύουν (και πολύ καλά κάνουν) ότι αν βγάλουν το κομμάτι "ακριβώς όπως στο CD" αυτό σημαίνει ότι είναι καλοί! Και, ναι είναι!
Όλες οι μπάντες, και οι performers κανουν διασκευές αναγκαστικά, γιατι, πολύ απλά ΔΕΝ είναι οι original εκτελεστές. Δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο, εγώ, ως πιανίστας όταν πάω να παίξω... muse (ναι τρομάρα μου...). Ένας κιθαρίστας στην παραλία, μόνο το "να μ'αγαπάς" μπορεί να πεί ώς ήταν, τα υπόλοιπα θα είναι "διασκευές" ανάγκης.
Μιά μπάντα πλήρης που φαίρνει το κομμάτι στα μέτρα της, με γούστο και με την εκάστοτε αισθητική, κάνει πραγματικές διασκευές και καλά κάνει!
Μερικα κομμάτια ή τα αλλάζεις τελειώς, ή καθόλου! Comfortably numb δεν πάει μισο/μισό. Ή θα του αλλάξεις τον αδόξαστο, ή καθόλου. Ή θα το πας προς sonic youth, η προς Pink Floyd.- Τελεια και παύλα.
Άλλα κομμάτια αλλάζουν πιο εύκολα. Τα σόλο, των σόλο, ω σόλο, γενικά αλλάζουν! Θαυμαστικό.
Προσωπικά στο πιάνο, μόνο 1-2 κομμάτια έχω ξεσηκώσει 'ως έχουν', τα υπόλοιπα, ότι γουστάρω πάνω κάτω. Ελπίζω να μην έκανα πάλι κάποιο υπονοούμενο; ερωτηματικό