Διακοπές στη Σκόπελο

elavd

Googlelavd
Πόντοι
38
Τελικά φέτος λέω να πάω Σκόπελο για διακοπές.

Εμπειρίες, συμβουλές, προτάσεις (σχετικές με διαμονή, φαγητό, παραλίες, διασκέδαση) κανείς;  :)

Πρόσεξε καλά τα ξενοδοχεία κλπ. κ ότι κλείσεις απο ίντερνετ κλπ να το προσέξεις καλά! Εμείς κλείσαμε σε απόσταση 200m απο την παραλία και μας έβαλε 2 km μακρυά! Τρελοί κλέφτες! >:(  Όσο για διασκέδαση κλπ έχει πολλά μαγαζιά εκεί αν ρωτήσεις τους ντόπιους θα σ πούν. Όλα τα λεφτά πραγματικά είναι η ταβέρνα που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού! κ οι παραλίες είναι καλές κ έχει καλή συγκοινωνία για να πας. Όπως είπα και στο άλλο topic αξίζει να κανονίσεις με ενα καραβάκι απο τα μικρά για να σε πάει βόλτα μια μέρα μέχρι το απόγευμα στις γύρω παραλίες κλπ! Γενικά κάνατε καλή επιλογή είναι απο τα ωραιότερα νησιά...

Σε ευχαριστώ AlarV!

2 ερωτήσεις:

1) Σε ποιο μέρος της Σκοπέλου είναι καλύτερα να μείνει κανείς; Εσύ πού έμεινες;

2) Συμφέρει λες να πάρω μαζί μου αυτοκίνητο ή θεωρείς ότι βολεύουν και οι τοπικές συγκοινωνίες; (Βέβαια, θα μπορούσα κι εκεί να νοικιάσω κάποιο αυτοκίνητο...)

Ανάλογα! Καταρχήν εγω θα σε συμβούλευα να κλείσεις ξενοδοχείο κοντά στο κέντρο(στην χώρα της σκοπέλου). Είναι πολύ βολικό γενικά και δεν χρειάζονται πολλά πήγαινε-έλα. Αλλά αν κλείσεις κάπου μακρυά σίγουρα θα χρειαστείς αμάξι. Το καθένα όμως έχει τα θετικά του. Το μακρινό ξενοδοχείο είναι ψηλά και είναι πιο γραφικό, αλλά χρειάζεσαι αμάξι. Το κοντινό πάλι δεν χρειάζεσαι πολλές μετακινήσεις παρα μόνο στις παραλίες και η συγκοινωνία για τις παραλίες είναι πολύ καλή. Αν θυμάμαι καλά έχει κάθε 30' δρομολόγιο  ;) Διαλέγεις και παίρνεις!

προσοχη και στις φωτογραφιες που βαζουν στο νετ τα ξενοδοχεια. Περισυ εκλεισα (ευτυχως χωρις προκαταβολη , κατι που με παραξενευσε ) σε ενα ξενοδοχειο στην πολη της σκοπελου και οι φωτογραφιες στο ιντερνετ  ηταν φοβερες . Μαγευτικες εικονες . οταν πηγα ομως και ειδα  απο κοντα ηταν ολα διαφορετικα.  η πισινα ηταν σαν μπανιερα και στριμωγμενη σε μια γωνια και στα 2-3 μετρα ο δρομος (ειχαν χρησιμοποιησει ευρυγωνιο φακο και με καποιο τροπο φαινοταν μεγαλη η πισινα και κρυβοταν εντελως ο δρομος. Τα δωματια ηταν τιγκα στην σουηδικη ξυλεια και στο μωσαικο , καμια σχεση με τις φωτο.

Τελικα εμεινα στο "αιολος "  http://www.skopelosaeolos.com/gr/index.htm  στην παραλια , το οποιο ειναι σε πολυ βολικο σημειο , ειναι πολυ ομορφο απο εξω , πισινα και περιβαλων χωρος συμπαθητικα , αλλα παρολο που ειναι καινουργιο σχετικα τα δωματια δεν ειναι πολυ ομορφα . Εχουν κανει κατι γυφτιλικια μεσα τα οποια φαινονται. Με 100 ευρω (τοσο κοστισε θυμαμαι το δικλινο) την βραδια στο εξωτερικο εχω μεινει σε  καλυτερα ξενοδοχεια.

Σχετικα με τις παραλιες: Αν εχεις παει στις  παραλιες του ανατολικου πηλιου , οι παραλιες της σκοπελου θα σου φανουν απλα β εθνικη.

Εμενα μου αρεσε πιο πολυ να πηγαινω στο λιμνοναρι (προσωπικο μου γουστο) αν και οι ντοπιοι θεωρουν καλη παραλια την μηλια. Δες τις παραλιες εδω http://www.prince-stafilos.gr/beachgr.HTM

Αυτο που σιγουρα θα σου αρεσει ειναι το φαι, τουλαχιστο σε επιπεδο ταβερνας ουζερι κλπ . Αυτο το λεω γιατι ειχα παει μια φορα για φαγητο στην χωρα της σκοπελου  σε ενα ταχα γκουρμε φαση ακριβο και καλα εστιατοριο , αλλα το φαι ηταν για γελια. προσπαθουσαν να ξεγελασουν τον λαουτζικο οτι πηγε σε ακριβο εστιατοριο και οτι ετρωγε καλο φαι . Ειχαν για παραδειγμα κατι σαλτσες τυπου κετσαπ με γευση μπαρμπεκιου και τις ειχαν δωσει ενα εντυπωσιακο ονομα αλλα ουσια μηδεν.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Να πω και γω λοιπον την δικη μου εμπειρια :)

Ειχα παει προπερσι, η πολη της σκοπελου ειναι πραγματικα πολυ ομορφη και γραφικη με αρκετα μαγαζακια ταβερνες κλπ. Το μονο κακο ειναι πως πριν τις 15-20 Ιουλιου τα παντα νεκρωνουν μετα τη μια , καποιον ισως δεν το πειραξει αυτο, εμενα προσωπικα με χαλασε λιγο.

Κινηθηκα με συγκοινωνιες και δεν πιστευω πως εχασα κατι απο το νησι, αν και απ'οτι θυμαμαι καποιες παραλιες, θελουν λιγο περπατημα απο την σταση του λεωφορειου, εσυ κρινεις...

Παραλιες τωρα, κατα βαση βοτσαλωτες με πολυ καθαρα νερα, αλλα μην φανταστεις καμια υπερπαραγωγη...

Γενικα ενα πολυ ομορφο νησι, ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ (αν και καποιο μερος του καηκε περσι αν θυμαμαι καλα  >:() χωρις υπερβολικη τουριστικη εκμεταλλευση, που προσφερεται για χαλαρες διακοπες.

Και για να συμπληρωσω τον τουριστικο οδηγο  :

H χωρα :

CopyofDSC02750.jpg

Παρνωνας :

CopyofDSC02618.jpg

CopyofDSC02637.jpg

Μηλια :

CopyofDSC02703.jpg

Πηγα περσι.

Οπως βλεπεις στην παραπανω φωτο το νησι ειναι τιγκα στο πευκο.

Ολοκληρο ομως!Ειναι ενα πευκοδασος μεσα στη θαλασσα κυριολεκτικα!!!!

Προσοχη με τα δωματια(αν εχεις κλεισει)γιατι ειναι λιγο περιεργοι με τα deals τους.

Καλοι τοπικοι μεζεδες και φαγητα οπως:στριφτη τυροπιτα και γαλατοπιτα,χοιρινο με δαμασκηνα τόνος Αλλονησου αλανιαρικος  ;D) και διαφορα αλλα.

Δεν εμενα στη χωρα,αλλα ακομα και εκει ηταν σχετικα ησυχα για Αυγουστο.

Γραφικη η χωρα της Σκοπελου με στενα δρομακια και ωραια μπαρακια και ταβερνακια που μπορεις να ανακαλυψεις.

Ωραιο χωριο με θέα ειναι η Γλωσσα.

Μust η ημερησια βολτα προς Αλλονησο με σταση για μπανιο,φαγητο και βολτα στο θαλασσιο παρκο οπου θα δεις δελφινια και φωκιες.Αν θυμαμαι καλα εχει 35 euros το ατομο και προσφερουν σαντουιτς και πορτοκαλαδα ;D.

Πιστευω οτι ειναι νησι για να πας με γυναικα και μονο!

Α!Ξεχασα.3 ωρες με καραβι απο Αγ.Κωνσταντινο.

Γιατι ειναι προστατευομενο ειδος και δεν κανει να το... ;D ;D ;D

Θεωρητικα γλιτωνεις περιπου μια ωρα απ'οτι να πας με το καραβι, αλλα ειναι τοσο μεγαλη η ταλαιπωρια απο την κλεισουρα και το κουνημα, που πραγματικα δεν αξιζει (stavrilian speaking  ;))

Είχα πάει κι εγώ πριν 2 χρόνια και πέρασα τόσο καλά που ευχόμουν να είχα χρήματα να καθόμουν κι άλλο... :'(

Εμείς είχαμε βρεί δωμάτιο με 60e χωρίς πρωινά και τέτοια αλλά είχε κουζινάκι και ψυγείο οπότε μπορούσες με λίγες προμήθειες να κάνεις τα κουμάντα σου.Το ταξίδι είναι ψιλοταλαιπωρία κυρίως λόγω Αγ.Κων/νου..και μικρού λιμανιού...περιμέναμε μισή ώρα έξω από το λιμάνι μέχρι να βγεί το προηγούμενο δρομολόγιο... ::)

Αν οδηγάς μηχανάκι θα σου πρότινα να μην πάρεις μεταφορικό μέσο και να νοικιάσεις από εκεί..εμείς το καταφχαριστηθήκαμε...Η χώρα δεν λέει τίποτα αλλά οι παραλίες είναι παράδεισος...ο συνδιασμός πράσινου-γαλάζιου είναι μαγευτικός..Ωραίο φαγητό στα ταβερνάκια κοντά στις παραλίες και ευγενικός κόσμος.Δύο πράγματα μπορεί να σε χαλάσουν:ή το κατάλυμα που θα κλείσεις ή/και το ταξίδι..όλα τ άλλα είναι υπέροχα...ενδείκνυται για ζευγάρια..η νυχτερινή ζωή δεν λέει πολλά.

Καλά να περάσεις! :)

Thanks ;)

Από καταλύματα τι παίζει; Είναι εύκολο να βρει κανείς;

Είχα κλείσει από internet αλλά και εκεί βρίσκεις..εγώ δεν το έκανα για να αποφύγω ταλαιπωρίες και για να μην χάσω χρόνο ψάχνοντας.Ωστόσο αν πας με δικό σου μέσο έχεις μεγαλύτερη άνεση και πληθώρα επιλογών. ;)

Hλία ότι και να κάνεις κλείσε από πριν δωμάτια,αυτοκίνητο,εισητήρια γιατί πέρυσι γιούχου που πήγα γινόταν χαμός και ταλαιπωρηθήκαμε απίστευτα  :(!επίσης να ξέρετε ότι ΜΟΝΟ η Σκιάθος έχει camping...ΔΥΣΤΥΧΩΣ

bluesbreaker είπε:
επίσης να ξέρετε ότι ΜΟΝΟ η Σκιάθος έχει camping...ΔΥΣΤΥΧΩΣ
TO camping δε με ενδιαφέρει...Γέρασα και δεν είμαι για τέτοια...:P

elavd είπε:
TO camping δε με ενδιαφέρει...Γέρασα και δεν είμαι για τέτοια...:P
Ναι καλά!!!το ότι σου αρέσουν 50's και 60's vintagοκιθαροκαταστάσεις δε σημαίνει ότι γεννήθηκες και τότε,αφού είσαι eight-ίλας ;D ;D ;D ;D!

Πάντως τι πρόβλημα και αυτό με το noiz,όλοι παίρνετε strat,tele,LP με specs πίσω από το 70 και σας επηρρεάζει ψυχολογικά αυτό το πράγμα!!τον πρώτο καιρό που βόλταρα στο φόρουμ εβλεπα συνέχεια φράσεις "είμαι μεγάλος για αυτά", "τώρα πια γεράσαμε", "θυμάσαι τότε..."κτλ. :P :P!πάρτε μια B.C Rich και καμια Jackson να ξανανιώσετε  :P :P;D ;D ;D!

Α και τώρα που το θυμήθηκα... Αυτό το νησί είναι ιδανικό για ζευγαράκια! Είχαμε πάει παρέα singles και μετρούσαμε ζευγαράκια -οι κάφροι- ήταν πραγματικά ΑΠΕΙΡΑ.

bluesbreaker είπε:
Ναι καλά!!!το ότι σου αρέσουν 50's και 60's vintagοκιθαροκαταστάσεις δε σημαίνει ότι γεννήθηκες και τότε,αφού είσαι eight-ίλας ;D ;D ;D ;D!
Είμαι γεννημένος την Fender CBS εποχή (70φεύγα).

Όμως, πολλές φορές το έχω σκεφτεί ότι θα ήθελα την ηλικία των 20+ να την είχα ζήσει στην Ελλάδα των 80s.

Καγκουριά κι άγιος ο Θεός. Standar θα ήμουν σε φάση Στηβ Ντούζου a la ρόδα τσάντα και κοπάνα...

Παντελόνι με κοντά ρεβέρ, άσπρη κάλτσα, λουστρίνι παπούτσι, δερμάτινο μπουφάν με μαζεμένα τα μανίκια πάνω, μαλλί-χαίτη επηρεασμένη από Wham, κονκάρδα Culture club στο πέτο, 1000άρα μηχανή με την "έτσι μου" πάνω, και θα άραζα τα ...κυβικά μου όπου γούσταρα δικέ μου, αμα λάχει να 'ούμε...;) ;D

harry.jpg

Α και τώρα που το θυμήθηκα... Αυτό το νησί είναι ιδανικό για ζευγαράκια! Είχαμε πάει παρέα singles και μετρούσαμε ζευγαράκια -οι κάφροι- ήταν πραγματικά ΑΠΕΙΡΑ.
OK, δε θα έχω πρόβλημα ;)

Εισαι νινί ακόμα,είσαι νινί ακόμα  :P ;D!!!

Το eight-ίλας πήγαινε στα post της ασίκη-μη νομίζεις ότι σε έκανα για παππού ;)

Trending...

Νέα θέματα

Back