Διαφορά τιμής Epiphone με Gibson Explorer...Δικαιολογειται??

fenderiarhs είπε:
μπορει οντως για καποιες χρησεις να ειναι λιγο.....απαισιοι
ίσως επειδή δεν συγχωρούνε εύκολα? Με έκαναν και πρόσεξα περισσότερο το δεξί (picking) χέρι. ίσως να είναι ιδέα μου.

με 18 volt γέμισαν τα καθαρά σε επίπεδο passive.

ο 81 σε bridge χαλια (όπως στην Epiphone futura), παρα πολυ καλος σε neck

καλές οι epi αλλά (I'm buying the hype and I say...)

Only a Gibson is good enough...

τα low-budget μοντέλα της gibson νομίζω πως αξίζουν πραγματικά, αλλά οι μαγνήτες/ηλεκτρικά σχετικά χαμηλής ποιότητας

darshan είπε:
τα low-budget μοντέλα της gibson νομίζω πως αξίζουν πραγματικά, αλλά οι μαγνήτες/ηλεκτρικά σχετικά χαμηλής ποιότητας
Πως γίνεται αυτό; Απ'ότι ξέρω δεν βγάζουν μαγνήτες ανάλογα την τιμή πώλησης της κιθάρας. Ένας 500T για παράδειγμα σε πάμφθηνη Flying V των 550 Ευρώ είναι ίδιος με κάθε άλλη κιθάρα Gibson που λέει ότι έχει 500T.

Jasemeister είπε:
http://www.thomann.de/gr/gibson_explorer_faded_wc.htm

750 Ευρω με θήκη. Don't say it even to the priest.

Αν γουστάρεις το original drawing-board σχέδιο που μετά εξελίχθηκε στην Explorer, ORIGINAL Floyd Rose (!), XJ τάστα και με EMG απ'τη μαμά (μαμάκα!):

http://www.thomann.de/gr/epiphone_futura_custom_fx_me.htm

435 Ευρώ

Αν αυτό δεν είναι best bang for the buck τότε τι ειναι;
Πολυ καλή φαίνεται αλλά η τιμή πλέον δεν είναι 435 αλλα 500+ και δεν είναι άμεσα διαθέσιμη !!!

Γενικά είτε υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν διαφορές... είναι γνωστή η θέση μου χρόνια τώρα....

Κατ΄αρχήν υπάρχει διαφορά τιμής. Άλλο 2000€ άλλο 500€. Άλλο Gibson, άλλο Epiphone, δεν έχουν δηλαδή καν το ίδιο brand name στο headestock, άρα διαφέρουν....  ;D ;D ;D ;D ;D.

Εσύ αν μπορείς να παίξεις και με τις 2 πριν αγοράσεις θα είναι και ότι καλύτερο. Φυσικά υπάρχουν 2 επιλογές για σένα ή μάλλον 3....

Η πρώτη είναι να ακούσεις τραγικό χάσμα μεταξύ τους που μπορεί να οφείλεται στο playability, ή στους μανγήτες κ.λ.π..... οπότε αν θεωρήσεις καλύτερη την Gibson θα ξηλωθείς, κάποιοι θα σε κοροιδεύουν γιατί πεταξες τόσα λεφτά αλλά εσύ όμως θα ξέρεις....... ;D ;D

Η δεύτερη είναι να μην ακούσεις καμιά απολύτως διαφορά... και στο playability να σου ρθει μιά η άλλη... ή ο ενισχυτής που θα τις δοκιμάσεις να είναι "μηχανή του κιμά" οπότε ευτυχισμένος θα είσαι που γλίτωσες ένα σκασμό ευρά.... έκανες την δουλειά σου περίφημα και φυσικά θα αισθανθείς υπερβολικά τυχερός..;D ;D

Η τρίτη λύση είναι να σου γυαλίσει κάτι άλλο όπως π.χ μια Hammer explorer, ή άλλη μάρκα και σχήμα κιθάρας.. οπότε τα ξαναλέμε..... ::)

taq είπε:
Η τρίτη λύση είναι να σου γυαλίσει κάτι άλλο όπως π.χ μια Hammer explorer, ή άλλη μάρκα και σχήμα κιθάρας.. οπότε τα ξαναλέμε..... ::)
Eιδικα για τη λυση hamer συμφωνω και επαυξανω....... ;)

Jasemeister είπε:
Πως γίνεται αυτό; Απ'ότι ξέρω δεν βγάζουν μαγνήτες ανάλογα την τιμή πώλησης της κιθάρας. Ένας 500T για παράδειγμα σε πάμφθηνη Flying V των 550 Ευρώ είναι ίδιος με κάθε άλλη κιθάρα Gibson που λέει ότι έχει 500T.

Nαι αλλά σε φτηνά μοντέλα σπανίως θα δεις μαγνήτες όπως πχ οι burstbuckers.Φαντάζομα ότι ο φίλος εννοεί ότι τα φτηνά μοντέλα φοράνε τους φτηνούς gibson (πχ 500Τ) που σε πολλούς (και εμένα) δεν αρέσουν.Πολύ ''μπουκωμένοι'' ρε παιδί μου.

Τώρα για τα ποτενσιόμετρα διακόπτες δε νομίζω να βάζουν άλλα στις πιο φθηνές, ολα ίδια είναι...

Οι μαγνήτες δεν επιλέγονται τυχαία σε κάποια μοντέλα...

ο 500Τ και 498Τ (διορθώστε με αν δεν θυμάμαι καλά τον δεύτερο) είναι κεραμικοί μαγνήτες, της Gibson.

Έχουν υψηλή έξοδο και τα πάνε εξαιρετικά καλά με τα γκάζια. Όποιος έχει στο μυαλό του πανέμορφα καθαρά, λαμπερά σε στύλ ενός σκάφους Gibson με bbers, ή PAF κλπ απλά δεν του κάνουν ούτε οι μαγνήτες ούτε η κιθάρα (explorer / Flying V / και παλιότερα οι Gibson LP classic)

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι πάρα πολύ καλοί μαγνήτες. Αρκετά καλοί θα έλεγα με ένα μειονέκτημα. Δεν είναι ευέλικτοι σε διάφορα ηχοχρώματα και εφέ από πετάλια / πεταλιέρες.

Κάνουν όμως σίγουρα κάποιες δουλιές εξαιρετικά καλά..... έχουν απίστευτο όγκο, χρώμα, και γκάζια.... σε ένα full tube gain / high gain amp, σπέρνουν... πολλοί τους προτιμούν.

Jackson Kelly Series έχεις τσεκάρει; Η κιθαρούλα τα δίνει όλα σε παίξιμο, metal ήχο και σχέδιο, και δεν θα κλαίς τα λεφτά σου μετά από χρόνια. εμπειρία δεν έχω σαν παίχτης, αλλά έχω ξεσκιστεί στο ψάξιμο στις Explorer γιατί ψάχνει ένας φίλος μου. από Jackson σου δίνω 2 πιθανότητες (η ίδια σε άλλο χρώμα):

http://www.thomann.de/gr/jackson_ke3_eds_egitarre.htm

http://www.thomann.de/gr/jackson_ke3cs.htm

κατά τ' άλλα θα σου πώ να πάρεις Epiphone όχι Gibson αν τελικά παραμείνεις ανάμεσα στις 2 τους. Πέφτει πολύ μπλα μπλα για την ανώτερη ποιότητα της Gibson, αλλά τα πολλά λεφτά είναι η μούρη. Η Futura που σου δώσανε είναι άψογη κιθάρα, αλλά αν θες φτηνά και η Goth αξίζει, χωρίς να χρειάζεται άμεσα μαγνήτες (παίζω με την αντίστοιχη Les Paul και δεν ζηλεύει τίποτα από τις ακριβότερες, αν και έχω Seymour D. μαγνήτες, ξέρω πως είναι οι κανονικοί από αλλού, αξιόλογοι). Gibson πάρε μόνο αν θες να πουλήσεις μούρη. Ποτέ μου δεν θα αγόραζα Gibson εκτός άμα έπεφτε μεγάλος έρωτας. Στην άλλη δεν θα κλαις και τα λεφτά άμα πάθει κάτι στο τέλος της ημέρας.

Γειά σου βρε madara! Καλώς ήρθες! Όπως λέει και ο trigga πολύ μούρ να ούμ η Gibson....

Herete. Katarxin sry gia ta greeklish ala grafo apo iphone.

Thelo na toniso dio pragmatakia. 1) kata ti gnomimou min paris oute Gibson oute epiphone, AMA parola afta exis fai kolima na enimeroso oti I metapolitiki Axia tis Gibson ine mia sapounofouska, moufa, psema. Ine ena vintage oniro. Epidi exo mia kithara pou tin pira 100 prin 100 xronia ke tora mou k••••Se ke ti vazo sto eBay gia 1000000 den simeni oti tha vrethi kapios na tin pari. 30000000000 Gibson pouliounde sto eBay I toulaxiston prospathoun. ke ama sou pi kanis oti Leo maakies na tou pis na pa na metrithi ke aftos ke I kithara tou. I ilektrikes kithares ine kataskeves etsi oste xanoune sixnotites ke "xerenonde" ke oxi to anapodo. Ala organa kaliterevoune me ta xronia.

2) akouse kanis emg ke katalave oti ine isopedotiki?? Alithia? Dld ti? To evale to metrise ke ide oti se 10 diaforetikes kithares ke I deka xafnika apoktisane to idio sixnotiko evros ke me ton idio tropo. AMA itan etsi tha ixane 2000€ o enas me doro xilino kouti adi gia kithara. Oxi lipon sry pou to leo, den ine etsi. Apla den ginete na dosis 350-500 evro gia magnites se kiitharoni ton 1000 ine askopo- ne ne kitharonia ine me 1000€. lipame ala o ixos ine poli akrivo hobby. Pare mia sovari kithara pexe me tous analogous emg, des ti simeni na exis attack des pos ine o emg stin ixografisi- eki pou isopedonode ola ta psemata, ke ta kala organa xehorizoun eno ta dithen xanode... E ke meta pare oti thes.

Enteli, den iponoo kati, leo xekathara na min akous to kathe koblexiko dithen mousiko pou prospathi na iperaspisti to ekastote organo tou me to na kani olo tou to kosmo na girnai giro apo afto, ala na klinis ta matia ke na akous xerodas oti 3 disekatomiria akougane spice girls ke goustarane den simeni oti itan ke kali bada...

me agapes

kostis

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Βρές PC και ξαναγράφτα φίλε... κανείς το πιθανότερο δεν κατάλαβε κουβέντα....

Amru είπε:
3 disekatomiria akougane spice girls ke goustarane den simeni oti itan ke kali bada...
Τι εννοείς; Προσωπικά ο πρώτος δίσκος Spice Girls μου άρεσε πολύ...  ;D

afto ine diko sou "thema". Episis min kitas to dendro, to dasos ine to thema. Tha borousa na xrosimopiiso alo paradigma...

Jasemeister είπε:
και εγω απόρησα αλλά άκουσα διαφορά 496(?)/500 και bb3 από φτηνη και ακριβή, φορεμένοι στο ίδιο όργανο [epi LP standard & Jack&Danny (κινέζικη) LP standard copy].  ::) :-\ :-* :)

επίσης...

Amru είπε:
ke ama sou pi kanis oti Leo maakies na tou pis na pa na metrithi ke aftos ke I kithara tou.
Τη μέτρησα και έχει πλάτος 16'', βάθος 2'' και σκάλα 24.75''. Εγώ έχω ύψος 1.75 και είμαι 75 κιλά.

akouse kanis emg ke katalave oti ine isopedotiki?? Alithia? Dld ti?
Το κανίς μου μόλις ακούει EMG γαβγίζει συνέχεια και μας παίρνει τα αυτιά. Όταν παίζω με passive μαγνήτες κάθεται ήσυχο.

Enteli, den iponoo kati, leo xekathara na min akous to kathe koblexiko dithen mousiko pou prospathi na iperaspisti to ekastote organo tou me to na kani olo tou to kosmo na girnai giro apo afto, ala na klinis ta matia ke na akous
Τότε διαφώτισέ μας εσύ. Πες μας τις εμπειρίες σου, να μάθουμε κι εμείς κάτι. :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Bravo spy, ta sxolia soy ine poli epikidpmitika- ke. Esena sf. Thnx gia to feedback pedes... ???

Amru, σκέψου: Το δικό σου σχόλιο/feedback στην ερώτηση του ανθρώπου ήταν εποικοδομητικό (epikidpmitika) ή μήπως απλά υπεροπτικό? Το iphone τι κάνει καλό είναι? Εσυ? Καλά 'σαι? Μπράβο. (Κι εγώ καλά 'μαι.)

Ακου εκεί κομπλεξικοί...... ::)

Καλα λεει το παιδι ρε, τι ειστε μια χουφτα παπουδες με 15 κιθαρες καλοφτιαγμενες/καλοσυντηρημενες απο σας τους ιδιους με γνωσεις πανω στα ηλεκτρικα λογω πολυετους πείρας.

Πες τα ρε αμρού και γω μαζι σου ναπουμ

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back