πολυ πιο σκληρη η τελε μου απο την στρατ μου ακομη και τωρα που τραβηξα τερμα πισω ολη την γεφυρα(τρεμολο).θα επρεπε να ειναι αυτη η διαφορα ακομη και τωρα?
Εγω δεν καταλαβα απ την περιγραφη τι ηταν floating και δεν ειναι πια,αλλα στις 2 στρατ μου αυτη που την εχω ρυθμισμενη floating ειναι λιγακι πιο μαλακη απο την αλλη που εχω 5 ελατηρια και κολλημενη τη γεφυρα στο σωμα.
Αρα μου φαινεται λογικο αφου κι οι τελε ειναι ετσι, να ειναι λιγακι πιο σκληρες απο μια floating strat (εννοειται με ιδiες χορδες και setup γενικως),αλλα οχι για μεγαλη διαφορα στο tension.
για την τελε δεν υπαρχει λογος να ειναι πιο σκληρη κανονικα οι strat λογω των ελατηριων ειναι συνηθως πιο σκληρες,τα ταστα ειναι τα ιδια στις δυο κιθαρες?
οι κιθαρες ειναι με ιδια σκαλα.hardtail η tele 6βιδο τρεμολο η strat λιγο ψηλα για να ειναι floating.και τα μανικια τα ιδια specs (εβενος,21τζαμπο ταστα).τα nut ειναι bone καλοκομενα και το σεταρισμα ενταξει.ηταν λογικο να εχει η strat πιο μαλακο παιξιμο για τους λογους που λεει ο ''Πνοή και Νύξη''.οποτε το τραβιξα ολο πισω να μην ειναι floating (και απτις 2 μεριες) για να μην εχω τοση διαφορα αλλα μεγαλη παλυ ειναι.μαλλον θα κουβαληβω σε κανα μαστωρα να μου το ξεκαθαρισει
Αν τα υπόλοιπα (setup/nut/relief κλπ) είναι ελεγμένα και σωστά, το μόνο που μπορεί να επηρεάζει την αίσθηση "σκληρότητας" στο παίξιμο είναι η γωνία του μπράτσου.
Εφόσον μιλάμε για bolt on κιθάρες, εαν γνωρίζεις κάποια βασικά και είσαι προσεκτικός, μπορείς να το ψάξεις και μονος σου αρχικά.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο, να προσαρμόσετε την εμπειρία σας και να σας κρατήσει συνδεδεμένους εάν εγγραφείτε.
Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.