Derek Trucks... back to the future

Yannis Methenitis

Yameth

Jack of all trades
Staff member
Λύσεις
1
Πόντοι
3,578
Δηλαδή όταν κάποιος έχει αυτή την ωριμότητα στα 13...

Τι φοβερή ανάπτυξη έχει στο σόλο του ρε παιδί μου!

Τότε... γιατί τώρα ο άνθρωπος είναι αλλού. Είναι διαφορετικός και έχει ξεφύγει απο τα blues κλισέ. Ισως ο μοναδικός πλέον κιθαρίστας που μου σηκώνει την τρίχα κάγκελο.

Δεν ήξερα ότι ο Trucks είχε υπάρξει παιδί-θάυμα.

Με έκανε να ακούσω με άλλο αυτί το δεύτερο μέρος του Layla που, για να είμαι ειλικρινής, στην αρχική εκτέλεση το βαριέμαι.

Εξαιρετικός!

Αγαπάμε Derek Trucks...default επιλογή στο cd player του αυτοκινήτου τον τελευταίο χρόνο... μας κάνει παρέα στις βραδυνές μας επιστροφές απο τη δουλειά...μας αποτοξινώνει, μας ηρεμεί, μας κάνει καλύτερους ανθρώπους...τον αγαπάμε πολύ, πολύ όμως..

@Νέστωρ: όχι οτι ο παχυλός παει (και πολύ) πίσω..!

Nestoras είπε:
Kαι ο "χοντρός", καλός είναι. ;)
Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Και οι δύο στους Allmans παίζουν. Και δεν θα μπω ποτε σε διαδικασία σύγκρισης μουσικών.

Απλά ο μικρός είναι μοναδικός στα δικά μου αυτιά. Οχι πάντως στα βίντεο που ανέβασες. Σε αυτά παίζει όπως στα... 13 του.  :o (τι τραβάμε...)  :D

Στην προσωπική του δουλειά αναφέρομαι. Εχει πολλές επιρροές απο jazz μέχρι πακιστανικό qawwali και μου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα.

Πολλή ενδιαφέρουσα συνέντευξη όπου συζητάει και το ανατολίτικο παίξιμο που έλεγα. Η ελευθερία του άταστου. Το 'δεσε με το blues και τα 'δαμε όλα!

Γέροντα...έφαγες κόλλημα σήμερα... ;D ;D

Πολλοι παιζουν φοβερο slide αλλα ο ξανθος ειναι μια κατηγορια μονος του.

Το παιξιμο του ειναι"τραγουδιστο".

Eχει βεβαια και κατι μουσικους παρεα,κατσε καλα.

Αν ποτε επαιζα slide ετσι θα θελα να παιζω-θα μου πεις ποιος δεν θα θελε? ;D

yameth είπε:
Είναι διαφορετικός και έχει ξεφύγει απο τα blues κλισέ. Ισως ο μοναδικός πλέον κιθαρίστας που μου σηκώνει την τρίχα κάγκελο.
Παντως και μπλουζ οταν παιζει πως να τ αποφυγεις?Παιζει τοσο εκφραστικα και ομορφα!

Με μια νοτα σε στελνει!

Derek Trucks - slow blues solo on Little Queen of Spades

Συμφωνώ απολύτως με gvour.

Επίσης, αυτό που προσωπικά βρίσκω αξιοθαύμαστο είναι ότι παίζει και φράσεις που κανονικά παίζονται μόνο με δάχτυλα. Και αυτό, απ' όσο μπορώ να παρατηρήσω οφείλεται, εκτός από την ακρίβεια νυστεριού που διαθέτει το αριστερό του χέρι, στη θηριώδη τεχνική του δεξιού που μιουτάρει αν πάσα στιγμή όσες/όποιες χορδές θέλει.

Έχει ξεφύγει ο άνθρωπος.

Ήθελα κι εγώ να πω κάτι (μου αρέσει υπερβολικά) αλλά τα είπατε σχεδόν όλα.

Εκτός από το ότι (ακόμα τουλάχιστον) παραμένει προσγειωμένος, και αυτό είναι ένα θετικό σημάδι ότι η εξέλιξή του θα συνεχιστεί και θα ακούσουμε κι άλλα όμορφα πράγματα από αυτόν στο μέλλον.

EDIT: Αν σας λέει κάτι αυτό, παίζει και με Sg το παλληκάρι. ;D ;D

fusiongtr είπε:
Αν σας λέει κάτι αυτό, παίζει και με Sg το παλληκάρι. ;D ;D
Πραγματι! :P :P :-*

Aλλα κι αυτη η Tedeschi ρε αδερφε τι φωναρα εχει!

pericles είπε:
Παλι ανορθογραφιες Στρατο;αιτσυ γραφαιται !!!! << αιδο ωλει ι αλυθοια >> .να το ΓΡΑΠΣΟΙΣ 100 φωραις στω ταιτραδειω σου.!!!!!!!!!!!!!! ;D ;D :D ;D ;D :D
;D ;D ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back