Dark serenity

Απο περιέργεια, άκουγες ποτέ μέταλ?

Το λέω γιατι ο τροπος που χειριεζεσαι τη μελωδια στο κουπλε παραπεμπει σε iced earth λιγο :P

anyway θεωρώ οτι το κουπλε θελει δουλιτσα. Σε όλα. Απο το 2,19 και μετά το ρεφρεν σου ειναι καλο. Γιατι δεν το έβαλες και στον προηγούμενο κύκλο μετα το πρωτο κουπλε? Κάνε ενα οργανικο μέρος με ενα πιο ευφανταστο μουσικο μερος οταν στανταρεις τη δομή των μερών πιο καλά.

Το κλειδί σου ειναι η μελωδία στο κουπλέ.

Last edited:
Απο περιέργεια, άκουγες ποτέ μέταλ?
Η μέταλ δεν ήταν ποτέ το αγαπημένο μου είδος, αλλά άκουγα επιλεγμένες μπάντες οπότε έχω επιρροές αναπόφευκτα. Οι iced earth είναι μια από αυτές τις μπάντες. Με τσάκωσες μπορώ να πω! 😁
Απο το 2,19 και μετά το ρεφρεν σου ειναι καλο. Γιατι δεν το έβαλες και στον προηγούμενο κύκλο μετα το πρωτο κουπλε?
Γιατί δεν κάνει για επαναλαμβανόμενο ρεφραίν. Λόγω στίχων εννοώ. Και γιατί δεν μου βγήκε κάτι άλλο να βάλω στον πρώτο κύκλο. Θέλω να πω, έτσι μου βγήκε, ο έλεγχος που έχουμε σε ένα κομμάτι που γράφουμε (ή και σε οτιδήποτε δημιουργούμε θεωρώ) έχει ένα ταβάνι. Κάποιες φορές το έργο είναι αυτό που είναι.
anyway θεωρώ οτι το κουπλε θελει δουλιτσα. Σε όλα.

Κάνε ενα οργανικο μέρος με ενα πιο ευφανταστο μουσικο μερος οταν στανταρεις τη δομή των μερών πιο καλά.

Το κλειδί σου ειναι η μελωδία στο κουπλέ.
Ωστόσο, θα ήθελα λίγο περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό. Το κουπλέ τι δουλίτσα θέλει; Η μελωδία; Η ενορχήστρωση; Η παραγωγή; Όλα τα παραπάνω;
Και αυτό που λες με το οργανικό και το μουσικό μέρος πώς ακριβώς το εννοείς; Ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει να καταλάβω.
Σ' ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου! 🙂

Το κουπλέ
Να σου πω την αλήθεια εμένα μου φάνηκε το τέμπο λίγο αργό. Ενώ το άρπισμα είναι ωραίο, κάπου καταντάει βαρετό όταν ξαναμπαίνει το κουπλέ.

Επίσης, δε με ενθουσίασε το tone της κιθάρας. Το καθαρό θα το προτιμούσα λίγο πιο ambient και το overdriven λίγο πιο μοντέρνο για να ταιριάξει με το στιλ του τραγουδιού.

Γενικά αρκετά ενδιαφέρον ως κομμάτι, όμως

Οκ δεν σχολιάζω ήχο, ηχογράφηση και λοιπά γιατι θεωρώ ότι είναι σε αρχική μορφή ακόμα το κομμάτι και δουλεύεις σύνθεση. Επομένως θα ασχοληθείς αργότερα με αυτά.

Προσωπική γνώμη είναι ότι εγώ στη θέση σου θα έπιανα απο την αρχή το κουπλέ. Θα σχεδίαζα μια μελωδία που όσο μου επιτρέπουν οι στίχοι θα οδηγούσε γραμμικά καλύτερα προς το επόμενο οργανικό μέρος. Τώρα δυστυχώς δεν μπορώ να το ξανακούσω. Η μελωδία θα σε οδηγησει και προς άλλες αρμονικές λύσεις. Το άρπισμα ειναι κάπως περιεργο και στα δικα μου αυτιά αλλά δε θα το πειραζα πριν φτιαξω τα παραπάνω.

Το λέω γιατι απο το 2:19 και ύστερα εχεις μια μελωδια με συνοδεια που αποκτά μια κινηση που προηγουμενως δεν υπαρχει στο κομμάτι.

Για το οργανικο μέρος, εννοώ ότι αυτο το τμήμα που μεσολαβει αναμεσα στα δυο κουπλε πρέπει να φέρνει μια διαφοροποιηση και καποια ενταση. Δε θυμαμαι τώρα τι αρμονικη ακολουθεία χρησιμοποιησες γιατι το ακουσα δυο φορες το κομμάτι πριν κανα 2 ώρες, αλλά η μελωδια που θα παιξεις στην κιθάρα πρεπει να ειναι σαφής, οργανωμενη και statement όσο και οι στοιχοι σου. Έτσι ώστε δεν θα θεωρηθει ακριβως σολο αλλά τμήμα της σύνθεσης που ενώνει δυο κουπλε.

Last edited:
Πριν το ακούσω,τελείωνε το και πέρνα στο επόμενο.
Το άκουσα.Αστο όπως είναι και πέρνα στο επόμενο.
Κομμάτια που έμειναν στην ιστορία της μουσικής,χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά.
Εισαί σε ένα σκαλοπάτι,οσο περισσότερη ώρα μείνεις σε αυτό,τόσο καθυστερείς για να ανέβεις στο επόμενο.

Να σου πω την αλήθεια εμένα μου φάνηκε το τέμπο λίγο αργό. Ενώ το άρπισμα είναι ωραίο, κάπου καταντάει βαρετό όταν ξαναμπαίνει το κουπλέ.

Επίσης, δε με ενθουσίασε το tone της κιθάρας. Το καθαρό θα το προτιμούσα λίγο πιο ambient και το overdriven λίγο πιο μοντέρνο για να ταιριάξει με το στιλ του τραγουδιού.

Γενικά αρκετά ενδιαφέρον ως κομμάτι, όμως
Κατανοητό. Σ' ευχαριστώ πολύ!

Οκ δεν σχολιάζω ήχο, ηχογράφηση και λοιπά γιατι θεωρώ ότι είναι σε αρχική μορφή ακόμα το κομμάτι και δουλεύεις σύνθεση. Επομένως θα ασχοληθείς αργότερα με αυτά.

Προσωπική γνώμη είναι ότι εγώ στη θέση σου θα έπιανα απο την αρχή το κουπλέ. Θα σχεδίαζα μια μελωδία που όσο μου επιτρέπουν οι στίχοι θα οδηγούσε γραμμικά καλύτερα προς το επόμενο οργανικό μέρος. Τώρα δυστυχώς δεν μπορώ να το ξανακούσω. Η μελωδία θα σε οδηγησει και προς άλλες αρμονικές λύσεις. Το άρπισμα ειναι κάπως περιεργο και στα δικα μου αυτιά αλλά δε θα το πειραζα πριν φτιαξω τα παραπάνω.

Το λέω γιατι απο το 2:19 και ύστερα εχεις μια μελωδια με συνοδεια που αποκτά μια κινηση που προηγουμενως δεν υπαρχει στο κομμάτι.

Για το οργανικο μέρος, εννοώ ότι αυτο το τμήμα που μεσολαβει αναμεσα στα δυο κουπλε πρέπει να φέρνει μια διαφοροποιηση και καποια ενταση. Δε θυμαμαι τώρα τι αρμονικη ακολουθεία χρησιμοποιησες γιατι το ακουσα δυο φορες το κομμάτι πριν κανα 2 ώρες, αλλά η μελωδια που θα παιξεις στην κιθάρα πρεπει να ειναι σαφής, οργανωμενη και statement όσο και οι στοιχοι σου. Έτσι ώστε δεν θα θεωρηθει ακριβως σολο αλλά τμήμα της σύνθεσης που ενώνει δυο κουπλε.
Ωραία, νομίζω κατάλαβα τι εννοείς. Κρατάω όσα μου είπες, να τα επεξεργαστώ στο μυαλό μου τώρα που θα το ξαναπιάσω.
Πριν το ακούσω,τελείωνε το και πέρνα στο επόμενο.
Το άκουσα.Αστο όπως είναι και πέρνα στο επόμενο.
Κομμάτια που έμειναν στην ιστορία της μουσικής,χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά.
Εισαί σε ένα σκαλοπάτι,οσο περισσότερη ώρα μείνεις σε αυτό,τόσο καθυστερείς για να ανέβεις στο επόμενο.
Και εδώ έχουμε την ακριβώς αντίθετη άποψη από του Shelter. Για κάτι τέτοια ψοφάω όταν δίνω κομμάτι μου για σχολιασμό. Αυτό δείχνει την ποικιλότητα σε απόψεις, τρόπους σκέψης, ακόμα και ψυχοσυνθέσεις. Το κρατάω κι αυτό στη φαρέτρα. Σ' ευχαριστώ!

Μόλις το άκουσα.
Το άρπισμα στην αρχή είναι πολύ ξερό (και υπερσυμπιεσμένο). Θέλει λίγο chorus παραπάνω ή τίποτα strings για πλάτη.
Όταν μπαίνει η lead ηλεκτρική, παίζεις από πίσω strumming με ηλεκτρική. Δεν νομίζω ότι πολυταιριάζει ο ήχος της ηλεκτρικής στο strumming. Στα κουπλε ταιριάζει περισσότερο.
Στα φωνητικά βάλε ένα low cut στα 100-120hz για να μη βγαίνει βουητό.
Μπορείς να βάλεις και καμία ανταποκρισούλα με την lead ηλεκτρική στο ρεφρέν σε κάποια σημεία.

Πολύ ωραίο κομμάτι, αλλά προσπαθεί να γίνει "ηλεκτρικό", ενώ είναι κατά βάση "ακουστικό". Του αξίζει να του βάλεις τύμπανα και μπασο. Να μπει μια γεφυρούλα, ένα μικρό σόλο. Να έχει δυναμικές κλπ.

Πολύ καλή προσπάθεια. Ωραια φωνητικά και μελωδίες.

Trending...

Νέα θέματα

Back