- Πόντοι
- 98
Έχε υπόψη σου ότι το DIY είναι αρρώστια, και θα κολλήσεις άσχημα!
Εγώ έχω πάρει από banzai ένα ωραίο κολλητήρι με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία (πάρα πολύ βολικό, κανά 15ρι νομίζω) και μια τρόμπα αποκόλλησης (επίσης πολύ βολική, 2-3 ευρώ) και κάνω πολύ πιό εύκολα την δουλειά μου από πριν με το απλό κολλητήρι. Επίσης ένα πολύμετρο είναι απαραίτητο, έχω πάρει ένα από ebay που μετράει τα πάντα, μέχρι και inductance.
Όσο ασχολείσαι βασικά, όλο και κάτι θα παίρνεις για να κάνεις την ζωή σου πιό εύκολη. Ευτυχώς είναι πιό ακριβό χόμπι σε χρόνο, παρά σε χρήμα.
Καλή αρχή! Δεν χρειάζεται να πάρεις και πολλά πράματα για αρχή, και εξάσκηση μπορείς να κάνεις σε παλιές πλακέτες κολλόντας/ξεκολλόντας διάφορα πράματα από πάνω της!mind_victim είπε:Σκέφτομαι για πολύ αρχή κ άμμεσα δηλαδή να φτιάξω ένα master volume κ ένα a/b box. Σκέφτομαι επίσης πριν από αυτό να πάω να αγοράσω διάτρητη πλακέτα κ αρκετές διόδους ας πούμε κ να κάνω εξέσκηση στις κολλήσεις. Μετά θα φτιάξω το noiz overdrive ώστε να μπορέσω να φτιάξω έναν orange squeezer (αυτός είναι κ ο πρώτος μου λειτουργικός στόχος).
Εγώ έχω πάρει από banzai ένα ωραίο κολλητήρι με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία (πάρα πολύ βολικό, κανά 15ρι νομίζω) και μια τρόμπα αποκόλλησης (επίσης πολύ βολική, 2-3 ευρώ) και κάνω πολύ πιό εύκολα την δουλειά μου από πριν με το απλό κολλητήρι. Επίσης ένα πολύμετρο είναι απαραίτητο, έχω πάρει ένα από ebay που μετράει τα πάντα, μέχρι και inductance.
Όσο ασχολείσαι βασικά, όλο και κάτι θα παίρνεις για να κάνεις την ζωή σου πιό εύκολη. Ευτυχώς είναι πιό ακριβό χόμπι σε χρόνο, παρά σε χρήμα.
Εννοεί ότι τα jack γειώνονται μέσω του σασί. Πολλά μεταλικά σασί που είναι βαμμένα χρειάζονται λίγο "ξύσιμο" σε αυτό το σημείο που ακουμπάνε τα jack για να γειώνονται καλά.Ωραίο άρθρο για το off-board wiring φαίνεται να είναι αυτό
http://www.tonepad.com/getFile.asp?id=76
από το οποίο δεν καταλαβαίνω τι θελει να πεί με την φράση:
"This connection can be made thru metal chassis"
Μιά μέθοδος για να έχεις true bypass και led με ένα DPDT διακόπτη. Πλέον που έχουν φτηνήνει κάπως οι 3PDT μπελάς μου φαίνεται, αν και δεν έχει πολλή δουλειά για να φτιαχτεί.Επίσης τι είναι αυτό το millenium bypass που το βλέπω συνέχεια μπροστά μου??