Custom κατασκευή ηλεκτρικής Branco Radulovic

c_fanis

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλησπέρα σε όλους. Πρίν απο λίγες μέρες παρέλαβα την ηλεκτρική κιθάρα που μου έφτιαξε ο κος Branco Radulovic απο τα Σκόπια βάσει των δικών μου specs. Παραθέτω αυτό το thread για μελλοντική αναζήτηση απο φίλους που ίσους ενδιαφέρονται να κατασκευάσουν ένα cutom όργανο. Καλό είναι να γνωρίζουν όλες τις επιλογές που υπάρχουν.

Λοιπόν στο θέμα μας. Επικοινώνησα με τον κο Radulovic ζητώντας του να μου φτιάξει μια κιθάρα με τα παρακάτω specs.

Body: Alder

Finish: EVH 5150 Nitro Satin

Neck: 22 fret birds eye maple,full scaloped,12'' radius no dots, 5150 written on 12th fret, locking tuners, banana headstock (Kramer style)

Tremolo: Full floating (not Floyd Rose)

Pickups: 2 humbuckers (bridge/neck)

+ κάποιες άλλες λεπτομέρειες(δέσιμο μπράτσου-σώματος, ποντεσιόμετρα, input jack κτλ)

Ύστερα απο κάποιες προτάσεις του για το τρέμολο (Shaller 2000) και τους μαγνήτες (Bridge Scaller 2 in 1, Neck custom Radulovic) συμφωνήσαμε και αφού έδωσα 30% μπροστά ξεκίνησε η κατασκευή.

Πρώτες φώτο που μου έστειλε ήταν με το σώμα βαμμένο και ελαφρώς aged

marko032.jpg

marko031.jpg

fanis028.jpg

Στην συνέχεια είχα την δυνατότητα να επιλέξω ανάμεσα απο τρια birdseye maple για την κατασκευή του μπράτσου και κατέληξα σε αυτό.

Birdseye001.jpg

Το οποίο μετατράπηκε σε αυτό

ashtrblue016.jpg

ashtrblue015.jpg

ashtrblue014.jpg

Στην συνέχεια τοποθέτησε τα ηλεκτρικά ( με δυνατότητα σπλιταρίσματος των διπλών και παράλληλη συνδεσμολογία με διακοπτάκια στο πίσω μέρος)

ashtrblue023.jpg

Έβαψε το headstock

ashtrblue026.jpg

και η κιθάρα αφού μπήκαν και τρέμολα κλειδιά κτλ ήταν κομπλέ

ashtrblue017.jpg

ashtrblue019.jpg

IMG_0336.jpg

IMG_0335.jpg

IMG_0331.jpg

IMG_0330.jpg

IMG_0326.jpg

Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος απο τον επαγγελματισμό του και απο την συνεχή επικοινωνία που είχαμε.

Η κιθάρα απο κοντά είναι κούκλα και παίζει φανταστικά. Το μανίκι είναι εξωπραγματικό σε ομορφιά και σε αίσθηση.

Η κιθάρα κόστισε 1070€ μαζί με τα μεταφορικά και πιστεύω ότι σχέση ποιότητας τιμής είναι πολύ καλή. Η βασική του strat χωρίς πολλά πολλά νομίζω κοστίζει 490€!!

Ελπίζω να βοήθησα έστω και έναν με το thread αυτό

Σας χαιρετώ με όλα τα μωρά μου

IMG_0329.jpg

Φιλικά Φάνης

Ωραία κιθάρα. Υβρίδιο Malmsteen και Frankenstrat.

Κάτι μου λέει το όνομα αυτό...

Η 2η απο πανω...ειναι DK1 Custom?

Ωραια η Φρανκυ...αλλα γιατι alder και οχι ash? (γουστα ειναι αυτα αλλα κουβεντα να γινεται...

Επισης γιατι η συγκεκριμενη επιλογη μαγνητων?

Captain Dog είπε:
Ωραια η Φρανκυ...αλλα γιατι alder και οχι ash? (γουστα ειναι αυτα αλλα κουβεντα να γινεται...

Επισης γιατι η συγκεκριμενη επιλογη μαγνητων?
Προτιμώ alder. Μαγνήτες... Έτσι για δοκιμή. Να δούμε και κατι άλλο

c_fanis είπε:
Jackson Dinky Custom Shop NAMM 2011 Zombie Red Baron.... Μεγάλη αρρώστια
χεχε..την ειχα δει....τρομερο κομματι...ειμαι σιγουρος οσο ωραια δειχνει αλλο τοσο ωραια παιζει....take care of them...

Αυτό τ' όνομα κάτι μου θυμίζει, μα κάτι μου θυμίζει. ???

fusiongtr είπε:
Χμμμμμ..... Μήπως αυτό?

http://www.noiz.gr/index.php?topic=178883.0
Καλά κάνει και στο θυμίζει φίλε μου αλλα να σε ενημερώσω ότι ο Branco Radulovic δεν έχει καμία σχέση με εκείνο το topic. Απο ράδιο αρβύλα για κάποιο λόγο είχε μπλεχτεί το όνομά του.

Ο απατεώνας που αναφέρεσαι έχει οδηγηθεί εδώ και καιρό  στην δικαιοσύνη και έχει κριθεί ένοχος. Πίστεψέ με το ξέρω απο πρώτο χέρι. ;)

Μεγειά!!

Ερώτηση: γιατί είναι τόσο πατηκωμένες οι κορώνες στα τάστα; Εκτός αν η φωτό ξεγελάει. Έχει τίποτα να κάνει με το scalloping?

Με γεια κι από μένα. Καλοπαίξιμη. Ήθελα να ρωτήσω κάτι... πώς έμαθε ο συνφορουμίτης τον εν λόγω κατασκευαστή, και τι το παραπάνω έχει από τους εγχώριους (και γιατί δεν προτίμησε έναν εξ αυτών)?

Με γεια φίλε μου και καλα παιξιματα! Να ρωτήσω, πώς και δεν έβαλες full locking αυθεντικό floyd rose?

Αν δεν ήθελες το lock στο headstock, αυτο το μικρο σιδερακι (δεν ξερω πως λέγεται, ειναι στον κυκλο στη φωτο που επισυνάπτω) που κρατάει κατω τις χορδες, δεν δημιουργει προβληματα ξεκουρδίσματος με το να τις κάνει να μην επιστρέφουν στη θέση τους οταν κάνεις κάποιο dive, ή όταν κάνεις κάποιο έντονο vibrato (υποβοηθούμενος και απ το scalloped μπρατσο..)?

Αν θες, ανέβασε κάποιο βιντεάκι να τη δούμε και ακούσουμε κιόλας! :)

26.jpg

The Genius Loci είπε:
Μεγειά!!

Ερώτηση: γιατί είναι τόσο πατηκωμένες οι κορώνες στα τάστα; Εκτός αν η φωτό ξεγελάει. Έχει τίποτα να κάνει με το scalloping?
Είχαν φαρυγγίτιδα και δεν τους βγαίναν οι ψιλές. ;D Πλάκα κάνω. Δεν ξέρω τι είναι η κορώνα στα ταστα αλλ μάλλον είναι απο την φωτο γιατί εγώ τα βλέπω όλα νορμαλ

manos_evh είπε:
Με γεια φίλε μου και καλα παιξιματα! Να ρωτήσω, πώς και δεν έβαλες full locking αυθεντικό floyd rose?

Αν δεν ήθελες το lock στο headstock, αυτο το μικρο σιδερακι (δεν ξερω πως λέγεται, ειναι στον κυκλο στη φωτο που επισυνάπτω) που κρατάει κατω τις χορδες, δεν δημιουργει προβληματα ξεκουρδίσματος με το να τις κάνει να μην επιστρέφουν στη θέση τους οταν κάνεις κάποιο dive, ή όταν κάνεις κάποιο έντονο vibrato (υποβοηθούμενος και απ το scalloped μπρατσο..)?

Αν θες, ανέβασε κάποιο βιντεάκι να τη δούμε και ακούσουμε κιόλας! :)
Έχω άλλες δύο με floyd rose και είπα να μην της κάνω τρεις.Παρ'ολα αυτά ήθελα ενα full floating trmolo για να μην με περιορίζει στο παίξιμο. Πάντως όπως με όλα τα non Floyd rose δεν είναι και για πολλά divebombs.

Για το σιδεράκι που λες και μένα με ξένισε. Ε'ιναι μάλλον αχρείαστο και όντως ίσως να επηρεάζει (πολύ λίγο) την επαναφορά. Με βλέπω να το βγάζω.

bloody_sunday είπε:
Με γεια κι από μένα. Καλοπαίξιμη. Ήθελα να ρωτήσω κάτι... πώς έμαθε ο συνφορουμίτης τον εν λόγω κατασκευαστή, και τι το παραπάνω έχει από τους εγχώριους (και γιατί δεν προτίμησε έναν εξ αυτών)?
Η επιλογή ήταν καθαρά οικονομική. Φυσικά αν είχα να δώσω αυτή τη στιγμή καλά λεφτά για σοβαρό custom όργανο θα προτιμούσα Έλληνα. Δεν τίθεται θέμα γιαυτό. Εδω όμως έφτιαξα κάτι πιο πολύ για την πλάκα μου και ήθελα να μειώσω το ρίσκο τιμή/αποτέλεσμα. Τελικά μάλλον δικαιώθηκα γιατί η κιθάρα βγήκε εξαιρετική για τα χρήματα που έδωσα.

Τον τύπο τον έμαθα απο το Noiz και απο το site του.

μεγεια και καλοπαιχτη και απο μενα - εξαιρετικο looking και φανταζομαι θα ακουγεται και ωραια

δεν βλεπω να εχεις αναφερει πουθενα τιμη ομως....ποσο σου στοιχησε ολο αυτο μεχρι να φτασει στα χερια σου ?

η επιλογη να μπουν τα switches πισω ηταν δικη σου ? γιατι δεν βλεπω κανεναν πρακτικο λογο να βρισκονται εκει αλλα περι ορεξεως.......

επισης αν χωραει μια επισημανση: αυτο ΔΕΝ ειναι light aged αυτο φενεται λες και εχει ξυσει τις γωνιες με γυαλοχαρτο ή κατι τετοιο.....τα aged οργανα πρεπει να "δειχνουν" παλια αλλα οχι καινουργια και ταλαιπωρημενα (γνωμη μου φυσικα)

Να'σαι καλα να την χερεσαι

και παλι καλοπαιχτη

Το γράφω στην αρχή. 1070€ με τα μεταφορικά. Για το aged συμφωνώ μαζί σου. Είναι λίγο πιο κάτω απο τις Fender masterbuild heavy relic. :)

Δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά μου αρέσει.

c_fanis είπε:
Το γράφω στην αρχή. 1070€ με τα μεταφορικά. Για το aged συμφωνώ μαζί σου. Είναι λίγο πιο κάτω απο τις Fender masterbuild heavy relic. :)

Δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά μου αρέσει.
με συγχωρεις δεν το προσεξα για την τιμη

ουτε "λιγο" ειναι ουτε πιο "κατω"

δεν ειναι ουτε heavy relic ουτε light relic(aged)

στην ουσια ειναι αυτο που σου γραφω και πανω - ειναι καινουργιο οργανο αλλα μοιαζει ταλαιπωρημενο  ;)

anyway whatever suits you  ;)

Απαντήσεις

Trending...

Back