custom jazz bass-funky_bassman

Με γειες Μανώλη καλόπαιχτη και μεγάλο μπράβο στον Ηλία.

Δεν λατρεύω τα natural αλλά σε σχωρνάω γιατί ήρθες στο κλάμπ των 2 humbuckers.

Τι τοπολογία σκέφτεσαι;

Προσωπικά, θα πήγαινα για έτοιμη prewired πλακέτα.

Υπάρχουν 3-4 εταιρείες που έχουν.

audiokostas είπε:

Δεν θα βάλω active pre! Θα είναι all passive το όργανο!

Volume, Volume, Tone θα είναι... Ένα τουμπανιασμένο Jazz σκέψου!

(αυτό δεν εννοείς? ή κατάλαβα λάθος?  ::) )

funky_bassman είπε:
Active οutput σε passive μαγνήτες και vintage ήχο (όσο vintage μπορεί να είναι ένας hum).
Λάθος κατάλαβα.

Δεν θα βάλω active pre! Θα είναι all passive το όργανο!

Volume, Volume, Tone θα είναι... Ένα τουμπανιασμένο Jazz σκέψου!
Τουλάχιστον βαρετό.

Ειδικά με δύο humbuckers.

audiokostas είπε:
Τουλάχιστον βαρετό.

Ειδικά με δύο humbuckers.
Θα το ξεκινήσω έτσι και βλέπω! Αν είναι όντως βαρετό θα το αλλάξω με ένα ωραίο Pre της wilkinson που έχω βρει! Θα σε συμβουλευτώ και επί του θέματος αν χρειαστεί!

audiokostas είπε:

δινεις και κανα λινκ γιατι με ενδιαφερει κυριε ? :D

messalion είπε:
δινεις και κανα λινκ γιατι με ενδιαφερει κυριε ? :D
Για active κυκλώματα με passive μαγνήτες βγάζουν οι Audere, Jon East (πολύ ακριβοί) Aguilar, Bartolini, Seymour Duncan και άλλοι.

Υπάρχουν ποικιλίες για 1 ή 2 μαγνήτες και με 3 ή 4 buttons (4 με το jack να βγαίνει από το σώμα στο jazz και όχι στο control plate).

Πάρε μια ιδέα με μαζεμένους όλους.

http://www.bestbassgear.com/

Η Audere είναι εδώ http://www.audereaudio.com/index.htm

Υπάρχουν βέβαια και οι Κινέζικοι που εκεί μάλλον τζογάρεις χωρίς να λέω ότι θα είναι κακοί ή καλοί. Απλώς άγνωστοι.

Το ιδανικό layout για μένα είναι Vol (push-pull για active/passive), Stacked blend/mid, stacked bass/treble με switch για series/parallel.

Απλά πράγματα.....

Ας αφήσουμε όμως το thread στον Funky και τον Ηλία.....

Θα τα σκεφτώ εν καιρώ αυτά... Προς το παρών λόγω του ότι στο Ibanez (που φοράει τον ίδιο μαγνήτη) ΔΕΝ μου έχει λείψει το active pre ούτε σε ένταση ούτε σαν παρεμετροποίηση είπα να το ξεκινήσω χωρίς να το φορτώσω... Έτσι κι αλλιώς με 2 μαγνήτες έχεις ήδη κάποιες επιλογές στον ήχο! Μόλις το πάρω στα χέρια μου το όργανο θα δω τι και θα κάνω κι ότι μου λείπει θα το συμπληρώνω!

καλησπερα, μολις γυρισα απο την δουλεια και σου εχω καποιες ερωτησεις Μανωλη. βλεπω σε φωτογραφιες οτι τα volume-tone ειναι επανω σε μεταλικο η πλαστικο καλυμα. εσυ τα θες με rear routing? να ξεπροβαλουν απο το ξυλο?

Πολύ ωραία δουλειά (και πάλι) Ηλία, πολλά μπράβο!!!

Όσον αφορά τα βερνίκια που λέγατε παραπάνω, δίνω +10000 στο ακρυλικό 2 συστατικών (αυτοκινήτου).

Ηλία είναι σε μεταλλικό jackplate που ήρθε σήμερα από το ebay μαζί με τα knob, το neckplate και της βίδες του neckplate! Θα τα φέρω από εκεί όταν κατέβω Κόρινθο!

DV020_Jpg_Jumbo_361361.375_chrome.jpg

jbassbodyfred.jpg

images

Μανωλη!!!πες μου οτι το neck plate ειναι το ιδιο, αλλιως την καναμε την μ.....α! εχω ηδη ανοιξει τις τρυπες βασει του neck plate που μου εστειλες.

E.G. είπε:
Μανωλη!!!πες μου οτι το neck plate ειναι το ιδιο, αλλιως την καναμε την μ.....α! εχω ηδη ανοιξει τις τρυπες βασει του neck plate που μου εστειλες.
Το ίδιο είναι μην ανησυχείς! Αυτά βγαίνουν φασόν! Και διαφορά να έχουν θα είναι το πολύ 1 χιλιοστό, οπότε no prob!

σημερα εκατσα το μεσημερακι και προχωρησα λιγο (τα αυθαιρετα πηραν παραταση  ;D ). εφτιαξα template για τους humbuckers μιας και το σετ της stewmac δεν ειχε  >:( . ετσι με το ρουτερ με κοπτικο με ρουλεμαν ανοιξα τα cavities. επειτα εφτιαξα και το pickguard μιας και ηταν κομμενο για αλλο μαγνητη. στο τελος τοποθετησα και τη γεφυρα. το μονο που μενει πριν το βερνικι ειναι το cavity των ηλεκτρονικων. δεν το ανοιξα γιατι θα περιμενω τον Μανωλη να μου δωσει το καλυμα που εχει παρει ωστε να το μετρησω  και να αποφυγουμε την πατατοσαλατα  ;D .

customjazz8.jpg

customjazz9.jpg

customjazz10.jpg

customjazz11.jpg

γεια σου ρε λιακο,φοβερη δουλεια εκανες.πωπω το ζηλευω το μπασακι.καλη συνεχεια και θα μιλησουμε για να βρεθουμε.

Καλό,  καλό,  αχ αυτά τα παλιόπαιδα τα αυθαίρετα  ;D  που δε μας αφήνουν να δουλέψουμε!

stelios nomikos είπε:
γεια σου ρε λιακο,φοβερη δουλεια εκανες.πωπω το ζηλευω το μπασακι.καλη συνεχεια και θα μιλησουμε για να βρεθουμε.
Λιάκο , το βλέπω το πουλμανάκι, έρχεται Κόρινθο!

χαχα! πουλμανακι  ;D . Νασο εσυ θα ερθεις στην εκθεση? δεν ειδα να δηλωνεις συμμετοχη

Πόσο όμορφο μπορεί να είναι? Ηλία θα σου κάνω άγαλμα!!! Είσαι επίτιμο μέλος σε όποια μπάντα κι αν παίξω από εδώ και πέρα και το όνομά σου θα το γράφω στον εξοπλισμό μου και τώρα κι αν ποτέ γίνω γνωστός! Δεν έχω κάτι άλλο να σου προσφέρω για την τόσο μερακλίδικη δουλειά σου! Μόνο ευχές για τον ασίκη και καραμπουζουκλή γιο σου (γιος έτσι?) και ευχές για την οικογένειά σου! Δυστυχώς δεν έχω κάτι που να ισοφαρίζει την αξία αυτού που φτιάχνεις τώρα για μένα αλλά επιφυλάσσομαι!

Κουκλι σκετο το μπασσο, μπραβο Ηλια, η μερακλιδκη δουλεια αποτυπωνεται και στις φωτογραφιες!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back