cubase Cubase 6 - ProjectMix I/O

lock

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια σας παίδες. Μετά από μικρή αποχή (κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου και χώρου) ετοιμάζω ένα project studio.

Προσπαθώ να συνδέσω το http://www.m-audio.com/products/en_us/ProjectMixIO.html με την cubase 6 που μόλις αγόρασα. 2 προβλήματα. Αφού ρυθμίσω το projectmix από το device setup της cubase και είναι όλα καλά:

1. Την ώρα της ηχογράφησης δεν έχω ήχο στα ακουστικά. (Στην αναπαραγωγή όλα κανονικά).

2. Κάθε φορά πρέπει να ρυθμίζω το projectmix από το device setup της cubase. Βρίσκει μόνο τα πρώτα 2 tracks από τα 8.

Βοήθεια;

lock είπε:
1. Την ώρα της ηχογράφησης δεν έχω ήχο στα ακουστικά. (Στην αναπαραγωγή όλα κανονικά).
Εδώ κάτι παίζει με το direct monitoring . Είναι πατημένο το ηχειάκι στο cubase κατά την ηχογράφηση και ταυτόχρονα απότσεκαρισμένο το "direct monitoring " στο devices;(δες photos). Στο playback, το αποτσεκάρουμε το ηχειάκι.

2. Κάθε φορά πρέπει να ρυθμίζω το projectmix από το device setup της cubase. Βρίσκει μόνο τα πρώτα 2 tracks από τα 8.
Αυτά τα 2 κανάλια που σου βρίσκει μάλλον είναι το master in και το master out (της κονσόλας του cubase).

Αν έχει την ίδια μανούρα στο στήσιμο το ProjectMix I/O με το BCF2000 της behringer, θα σε ταλαιπωρήσει λίγο, αλλά μετά θα σε αποζημίωσει.

Δεν έχω καθόλου χρόνο τώρα , για να το δούμε step by step, αλλά θα δω αν μπορέσω να το δω αργότερα

cubase_monitor.jpg

cubase_monitor_2._jpg.jpg

LK σε ευχαριστώ και θα περιμένω. Το ηχειάκι το έχω επιλεγμένο. Για να βοηθήσω επισυνάπτω κάποιες φωτο. Τι κάνω λάθος;

1.1.jpg

1.2.jpg

1.4.jpg

1.3.jpg

1.5.jpg

1.6.jpg

Αυτά που σου λέω, τα κάνουμε για να δούμε πως θα έχεις ήχο  στο recording (δεν ασχολούμαστε ακόμα με to mapping της κονσόλας σου)

1. Στην καρτέλα της τρίτης φωτογραφίας σου τσέκαρε το:

«Release Driver when Application is in Background»

2.

Στην καρτέλα της έκτης (τελευταίας φωτογραφίας)

Στο ASIO Input και ASIO  Output

Επίλεξε και στα δύο

«Not Connected»,

Με πάντα απότσεκαρισμένο το "direct monitoring " στο devices (φώτο).

Τώρα έχεις ήχο στα ακουστικά ή στα monitor όταν γράφεις;

cubase_monitor_4._jpg.jpg

Φίλε LK δυστυχώς δε βρίσκομαι μπροστά στον υπολογιστή του στούντιο αυτή τη στιγμή. Θα ακολουθήσω πιστά τις οδηγίες σου και θα επανέλθω το συντομότερο (κάποια στιγμή σήμερα). Σε ευχαριστώ πολύ.  :D

Ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες σου και έχω ήχοοοο  ;D ;D

Ευχαριστώ πολύ.

Μένει αν γνωρίζεις, να δούμε και το γιατί χρειάζεται κάθε φορά να κάνω mapping την κονσόλα.

lock είπε:
Ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες σου και έχω ήχοοοο  ;D ;D

Ευχαριστώ πολύ.

Μένει αν γνωρίζεις, να δούμε και το γιατί χρειάζεται κάθε φορά να κάνω mapping την κονσόλα.
Ευχάριστον!!

Κοίτα , τώρα που έχεις ήχο, γράψε πέντε- έξι hits  ;D, γιατί το άλλο θα με πάρει ώρα, πρέπει να ξεθάψω τις σημειώσεις μου ;D.

Έτσι απ’  έξω, απ’ έξω.

1ον Βεβαιώσου ότι δουλεύεις σε Mackie control στο cubase (αλλά και στην m-audio)

2ον Ψάξε στο net (κυρίως στο site της m-audio), αν υπάρχει κανένα αρχείο, που μέσω midi με SysEx, το ρίχνεις στο cubase για αυτόματα mapping, γιατί αν αρχίζουμε με τα “learn” ζήτω που καήκαμε! (δεν το νομίζω πάντως)

Δεν την έχω δουλέψει την κονσόλα σου, αλλά όσο μπορώ (εν καιρώ) θα προσπαθήσω να βοηθήσω.

Κοιτα, τα hits τα έχω στο συρτάρι, έτοιμα για ηχογράφηση... Μένει να λύσουμε το θέμα.

Δουλεύω με mackie control.

Έχει προκύψει και ένα άλλο θέμα. Όλα καλά μέχρι που κάθε 2' εξαφανίζεται το transport panel και χάνω τον ήχο πάλι  :o, λές και απενεργοποιείται ολόκληρο το παράθυρο του cubase. Πρέπει να ξανακάνω κλικ με το ποντίκι σε οποιοδήποτε μέρος του cubase, εμφανίζεται πάλι το transport panel και όλα καλά. Αυτό πολύ συχνά. Καμιά ιδέα;

Θα ψάξω για αρχείο για αυτόματο mapping και θα σε κρατήσω ενήμερο.

lock είπε:
Έχει προκύψει και ένα άλλο θέμα. Όλα καλά μέχρι που κάθε 2' εξαφανίζεται το transport panel και χάνω τον ήχο πάλι  :o, λές και απενεργοποιείται ολόκληρο το παράθυρο του cubase. Πρέπει να ξανακάνω κλικ με το ποντίκι σε οποιοδήποτε μέρος του cubase, εμφανίζεται πάλι το transport panel και όλα καλά. Αυτό πολύ συχνά. Καμιά ιδέα;
Αν και δεν θα έπρεπε να χάνεις τον ήχο, ακόμα και αν εξαφανίζεται, σε τι ανάλυση οθόνης δουλεύεις; Δοκίμασε να ρίξεις λίγο την ανάλυση σου (αυτό έχει αναφερθεί ως πιθανό bug).

lock είπε:
1920 χ 1080... Πολύ?
Ρίξε τη στα 1280 x δεν ξέρω πόσο πάει 1024 ή 768 (τι monitor έχεις – 4:3 ή 16: 9) και δες αν στο ξανα- κάνει.

Φιλε μάλλον δεν είναι αυτό επειδή το κάνει πάλι. Άσε που φαίνεται ψιλοχάλια τώρα. Στο device setup κάτι πρέπει να έχει γίνει. Να πειράξω λίγο (με προσοχή πάντα)...

lock είπε:
Φιλε μάλλον δεν είναι αυτό επειδή το κάνει πάλι. Άσε που φαίνεται ψιλοχάλια τώρα. Στο device setup κάτι πρέπει να έχει γίνει. Να πειράξω λίγο (με προσοχή πάντα)...
Ναι πειραματίσου, δεν μπορεί να γίνει καμιά ζημία από εκεί (απλά να θυμάσαι τις ρυθμίσεις, να τις επαναφέρεις αν χρειαστεί).

Δε θυμάμαι τι έχω κάνει αλλά φαίνεται να είναι όλα οκ.

Μένει το mapping. Αν έχεις κάποια ιδέα μη διστάσεις καθόλου... :P

Για βγάλε ένα snapshot της καρτέλας devices/device setup/Generic Remote (δεν ξέρω αν το path είναι το ίδιο, γιατί έχουμε διαφορετική έκδοση cubase), αλλά θέλω να δω την καρτέλα Generic Remote

Φίλε δε βρίσκω κάτι σαν generic remote. Μήπως οι φοτο βοηθάνε καθόλου?

1001.jpg

1002.jpg

1003.jpg

Επισυνάπτω φωτο σχετικά...

Το θέμα είναι ότι τα motorized faders της projectmix είναι assigned κανονικά αλλά δε βρίσκει τα 6 από τα 8 inputs. Έχω μόνο τα πρώτα 2.

midiinput.jpg

midioutput.jpg

Mono_Ins.jpg

Παιδιά χαιρετώ. Επαναφέρω το θέμα.

Σε κάθε project που ανοίγω χρειάζεται πάλι ρύθμιση. Πως μπορώ να κάνω assign την projectmix I/O και να μείνει assigned? Επισυνάπτω φωτο.

Prob_1.jpg

Prob_2.jpg

Επίσης σημειώνω ότι το πρόβλημα προέκυψε τώρα και ότι ό,τι πρόβλημα υπήρχε εως πρίν από το προηγούμενο ποστ έχει λυθεί.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back