Crybaby και καθαρό σήμα.

Σπύρος Χατζηαντωνίου

Jazzjoker

Ενωμοτάρχης
Πόντοι
1,058
Χαίρετε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Πριν προχωρήσω στο θέμα που με απασχολεί, διευκρινίζω ότι είμαι άσχετος από ηλεκτρονικά, specs, τσιπς, γαριδάκια και τέτοια οπότε παρακαλείσθε, αν απαντήσετε, να μιλήσετε σε διάλεκτο idiot proof. Ευχαριστώ.

Προ μερικών μηνών απέκτησα το crybaby του link: http://www.jimdunlop.com/product/gcb95f-cry-baby-classic αντικαθιστώντας ένα απαράδεκτο volume-wah που είχα πριν. Έμεινα απολύτως ευχαριστημένος ηχητικά αλλά πρόσφατα ανακάλυψα ότι το προαναφερθέν crybaby μου "τρώει" από το καθαρό σήμα αισθητότατα.  Μιλώντας με γνωστούς και ψάχνοντας το θέμα διαδικτυακώς, έμαθα ότι το συγκεκριμένο γουάχ είναι λέει "hardwire bypass" και όχι "true bypass".  Οπότε οι ερωτήσεις μου προς τους ειδήμονες είναι οι εξής:

- Αληθεύουν τα περί hardwire και όχι true;

- Αν ναι, είναι αυτός ο λόγος που μου χαλάει το καθαρό σήμα;

- Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω πλην της αντικατάστασης με κάποιο άλλο;

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον προκαταβολικά.

Ακριβώς με το ίδιο πετάλι την είχα πατήσει κι εγώ. Χαλάει πολύ τον καθαρό σου ήχο.

Μόνη λύση η πώληση...

Μάλιστα. Σας ευχαριστώ για την πληροφόρηση.

Η μετατροπή είναι κάτι που μπορεί να γίνει από άνθρωπο που έχει σχέση με τέτοια ηλεκτρονικά ή χρειάζεται ειδικός ας πούμε;

true1.gif

dimsonic είπε:
Thank you. Θα μεταβιβαστεί πάραυτα στο road crew μου.  ;D

Εναλλακτικά, αν είσαι τύπος που θα σου άρεσε να έχεις τη δυνατότητα για χρήση fixed wah ήχων, μπορείς να πάρεις κάποιο μικρούλι true bypass box (όπως του JAM: http://www.jampedals.com/true-bypass-multi-box/) και να χώσεις το wah εκεί μέσα, πάντα ανοιχτό και στο σημείο που γουστάρεις. Money for nothing and your chicks for free...  8)

dimsonic είπε:
Αν είναι να την κάνει τη μόντα, ας την κάνει με 3PDT για να βάλει κι ένα led, πέρα από το true bypass

fusionakis είπε:
Εναλλακτικά, αν είσαι τύπος που θα σου άρεσε να έχεις τη δυνατότητα για χρήση fixed wah ήχων, μπορείς να πάρεις κάποιο μικρούλι true bypass box (όπως του JAM: http://www.jampedals.com/true-bypass-multi-box/) και να χώσεις το wah εκεί μέσα, πάντα ανοιχτό και στο σημείο που γουστάρεις. Money for nothing and your chicks for free...  8)
Αυτο που εγραψε ο fusionakis ειναι μακραν η καλυτερη, ευκολοτερη κ ανωδυνη λυση. Εχω και γω ενα dunlop crybaby με hardwire bypass που ακολουθειται απο ενα ehx deluxe electric mistress με το ιδιο bypass (οποτε το προβλημα γινοταν ΠΟΛΥ εντονο). Μετα απο πολυ τεσταρισμα για το αν αξιζει να το μονταρω σε truebypass μιας και εχω καμποση εμπειρια κατεληξα πως με εναν buffer πριν ολα ειναι μια χαρα. Εχω και truebypass box αλλα δεν χρειαστηκε μιας και η λυση του buffer ηταν μια χαρα και μου ελυσε και ενα προβλημα ακομη που ειχα.

Σπυρο εχε υποψιν σου οτι αν εχεις καποιο πεταλι πριν το wah ανοιχτο το οποιο εχει υψηλη εμπεδηση εξοδου (πχ fuzz, muff, tonebender, mistress Κτλ) το προβλημα ειναι εντονοτερο, επομενως χρειαζεται να βαλεις εναν buffer η ενα truebypass box. Σ αυτη την περιπτωση ομως, ο buffer ισως να σου επαναφερει καποια πριμα τα οποια ισως να μην θες.

Δωσε λιγο ινφο για την αλυσιδα σου :)

fusionakis είπε:
Καλό, δεν το ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα. Βέβαια το γουά το θέλω να γουαγουάρει οπότε αυτή η λύση δε βολεύει.

Δωσε λιγο ινφο για την αλυσιδα σου :)
Το μόνο που υπάρχει πριν το crybaby είναι ένα κουρδιστήρι το οποίο είναι φυσικά off όταν παίζω. Πάντως θα ήθελα να βάλω το wah μετά τα διάφορα drives αλλά θέλει επανασχεδίαση η (άθλιας χωροταξίας) πεταλιέρα μου και φυσικά πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα του true bypass.

Βάζω και μια φωτό όπου θα καταλάβετε και πόσο ταχτικός τύπος είμαι.

DSC_0220.JPG

Πάντως θα ήθελα να βάλω το wah μετά τα διάφορα drives
Γιατι παιδι μου θες να κανεις κατι τετοιο?  ;D

Δεν τον λυπασαι τον ηχο σου?  ;D

hint: ξερεις οτι στο PT υπαρχουν ΣΧΙΣΜΕΣ?Υπαρχει ΛΟΓΟΣ που υπαρχουν!  ;D

(για να περνας τα καλωδια απο κατω ωστε να μην ειναι σαν κοκορεστι και ΠΑΝΩ απο τους ποδοδιακοπτες  ;D)

επισης βαλε το DISTORTION πριν απο τα drive... ;)

Superfunk είπε:
(για να περνας τα καλωδια απο κατω ωστε να μην ειναι σαν κοκορεστι και ΠΑΝΩ απο τους ποδοδιακοπτες  ;D)
Κοίτα να δεις πράγματα που μαθαίνει κανείς.  ;D

Το distortion γιατί πριν τα drives;

Το distortion γιατί πριν τα drives;
Παντα θα....στακαρεις τα πεταλια σου απο το πιο high gain προς το πιο low gain με τελευταιο βεβαια το booster.

Το να βαζεις ενα low gain pedal πανω σε ενα high gain δεν ειναι και οτι καλυτερο μια και ο ηχος λασπωνει. 

Καντο και θα με θυμηθεις.  ;)

Superfunk είπε:
Παντα θα....στακαρεις τα πεταλια σου απο το πιο high gain προς το πιο low gain με τελευταιο βεβαια το booster.

Το να βαζεις ενα low gain pedal πανω σε ενα high gain δεν ειναι και οτι καλυτερο μια και ο ηχος λασπωνει. 

Καντο και θα με θυμηθεις.  ;)
Μα δεν παίζουν ποτέ μαζί. Ό,τι βλέπεις από drive/distortion ανάβουν αποκλειστικά μόνα τους.

Jazzjoker είπε:
Μα δεν παίζουν ποτέ μαζί. Ό,τι βλέπεις από drive/distortion ανάβουν αποκλειστικά μόνα τους.
ε τοτε δεν εχεις θεμα,νομιζα οτι τα "στακαρες".

και το boost μονο του το χρησιμοποιεις?

Superfunk είπε:
και το boost μονο του το χρησιμοποιεις?
Δεν το χρησιμοποιώ ως boost αλλά ως ελαφρύ drive, κυρίως για ρυθμικά πράγματα.

Ε τοτε εισαι ωραιος οπως εισαι,φτιαξε τα καλωδια παντως μη πιασεις κανα δακτυλο το καλοκαιρι που θα παιζεις με τα φλιπφλοπλια  ;D ;D

Jazzjoker είπε:
Βέβαια το γουά το θέλω να γουαγουάρει οπότε αυτή η λύση δε βολεύει.
Μην μπερδεύεσαι, το ότι σου είπα ότι το wah θα το έχεις πάντα ανοιχτό, είναι καθαρά για λόγους ευχρηστίας.. δηλ. για να μην χρειάζεσαι 2 πατήματα για να το ενεργοποιήσεις (1 για το looper και 1 για το wah), αλλά 1 όπως τώρα. Το wah προφανέστατα θα γουαγουάρει, δεν αλλάζει κάτι σε αυτό. Απλά αν 1 στις 100 θέλεις να παίξεις επιπλέον κάτι σαν το "Money for Nothing" που θέλει το wah ακίνητο σε μία θέση, με αυτό τον τρόπο γίνεται.

Γενικά στην ουσία πληρώνεις κάτι ελάχιστο (για το true bypass looper), και αποκτάς άλλο ένα - έστω περιορισμένης χρήσης - εφέ, λύνοντας ταυτόχρονα το πρόβλημα του κακού bypassing του Crybaby. Αυτή ήταν η πρότασή μου, όχι να μην χρησιμοποιείς ποτέ το wah σαν wah. Κι από ό,τι βλέπω μια χαρά χώρο έχει το pedalboard σου για μια τέτοια λύση, οπότε είναι καθαρά θέμα δικής σου επιλογής. Εγώ στο παρελθόν που είχα χώρο στο board μου το έκανα καθαρά για την έξτρα λειτουργικότητα (καθώς το wah μου είναι true bypass και δεν χρειαζόταν από αυτή την άποψη), και ήταν ωραία φάση.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Jazzjoker είπε:
Καλό, δεν το ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα. Βέβαια το γουά το θέλω να γουαγουάρει οπότε αυτή η λύση δε βολεύει.

Το μόνο που υπάρχει πριν το crybaby είναι ένα κουρδιστήρι το οποίο είναι φυσικά off όταν παίζω. Πάντως θα ήθελα να βάλω το wah μετά τα διάφορα drives αλλά θέλει επανασχεδίαση η (άθλιας χωροταξίας) πεταλιέρα μου και φυσικά πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα του true bypass.

Βάζω και μια φωτό όπου θα καταλάβετε και πόσο ταχτικός τύπος είμαι.
Καλημέρα ! Θα ήθελα να προσθέσω για την τοποθέτηση του wah ... !

Μιας και εγώ "τυραννιόμουν" με την τοποθέτηση του στο pedal board, και εν τέλει το "πέταξα" από το board και πλέον το βάζω στο τέλος όλων ... πιστεύω πως είναι πολύ καλύτερο !!

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
0
Εμφανίσεις
783

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back